URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Perversió de la democràcia. Ple de juny

Alternativa | 23 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 25   a les 20:00 que es realitzara a Can Llobera.

Com ja us haviem informat aquest ple presentam dues noves mocions, mentre que l'equip de govern no presenta més que temes d'obligatòria presentació al ple i el PP_UMP no presenta cap moció.

Després de 30 anys d'Ajuntaments democràtics no només no avançam cap a una democràcia més participativa sinó que retrocedim,  llevant  importància als organismes més representatius i democràtics com  el ple municipal. Únic organisme on  l'oposició municipal podem exercir  el control polític del govern que és fonamental a la democràcia.

Els partits s’han transformat en organitzacions burocràtiques més  preocupades pels interessos d'uns pocs que pels interesos de la majoria, i querefereixen decidir les coses en despatxos , fora de les actes i de la presència de públic. Cada dia els partis són més impermeables a qualsevol suggeriment que vingui de fora, i lluny d’obrir-se a la societat, cada dia es repleguen més i més sobre ells mateixos, amb un empobriment notable de la democràcia.

Al cas de Pollença el més habitual és que els partits de 'equip de govern només presentin punts tècnics obligats per la llei. No es presenta cap moció ni proposta que pugués ser millorada, enriquida o qüestionada pels partits de l'oposició. Fugen del debat obert i públic al organisme on es troben representats els ciutadans.

Per exemple una decisió tan important  com posar i llevar la prova de peatonitzció l'han tractat més a un restaurant del Port que al ple, on només les nostres mocions els han fet parlar del tema. A vegades ni parlar han volgut el que és profundament antidemocràtic. Un exemple recent és quan els regidors del PSOE han callat al ple respecte a l'auditori però dos mesos després han volgut aparentar amb una enquesta que les interessava l'opinió dels ciutadans. Altra exemple és quan han preferit debatre amb els seus companys de govern a la premsa i no al ple... Tot això és una perversió total de la democràcia.

El ple hauria de ser un organisme viu on  els regidors  hauriem de debatre els principals temes, problemes i projectes del municipi... on els ciutadans haurien de poder participar, demanar... Nosaltres seguirem lluitant per millorar el sentit democràtic del ple, ni els seus silencis, ni els seus vots contraris  no argumentats ni raonats  ens desanimaran. 

Seguim sense notícies del pressupost.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació definitiva, si procedeix,de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 d'abril de 2009.

2.- Aprovació definitiva, si procedeix,de l'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 12 de maig de 2009.

3.-  Aprovació definitiva, si procedeix,de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 28 de maig de 2009.

4.- Expedient investigació de la titularitat de la sepultura núm. 89, segon bancal del cementeri municipal.

5.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a la creació d'una comissió d'elaboració del Pressupost municipal 2009.Es tracta de crear una comissió d'elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.Els pressuposts ja porten vuit mesos de retard, constantment diuen que en volen fer partícips de l'elaboració dels mateixos. Ara tenen la oportunitat de demostrar que això no són paraules buides... Crec que als temps actuals de crisi seria una bona cosa la unió de tots els grups polítics per una gestió responsable dels recursos públics. Però clar, estic segur que ells tenen una altra idea. A veure si al manco serveix per que d'una vegada es presentin els pressuposts .

 6.- Ratificació acta de recepció de les obres de dotació del servei de clavegueram solar 68 urbanització l'Alzinar de Sant Vicenç.

7.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa al pla d'acció de l'Agenda Local 21. - Demanam el compromís a l'equip de govern de   presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos. Aquest pla d'acció es va fer al 2006 i des d'aquell moment no s'ha fet pràcticament res.  Molt trist per que hi va haver molts de ciutadans que van participar a la realització d'aquest pla. Gràcies a coses com aquesta és per les que no funciona la participació ciutadana, hores de reunió i feina que després no tenen un resultat pràctic.

8.- Propostes/Mocions d'urgència.

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

L’Associació PRODIS organitza el diumenge 28 de juny, de les 9 a les 14 h, als Jardins Joan March de Pollença, un mercadet d’estiu.

El Vilar, fotografia de Hans Monheim. Evidenment un cas d'incivisme però hi haurà que cercar una solució per evitar aquesta imatge tan freqüent i negativa al nostre municipi.


Comentaris

Pepe

Curiós

Pepe | 23/06/2009, 22:11

Curiosament a aquest ple en teoria s'havien de triar els suplents per la Junta Rectora de la Residència. O sigui les persones que han de substituir als titulars quan no poden assistir. Al final s'ha retirat aquest punt; la versió oficial és que UM-UNPI encara no havia decidit els substituts. L'altra versió és que no els va agradar gens ni mica el nostre suplent; Joan Ramon Bosch Sangroniz.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb