URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Alternativa | 26 Juny, 2009 06:00

Fem una primera valoració del ple d'ahir que es va realitzar a Can Llobera, no es va transmetre per la ràdio municipal i tampoc es va gravar, a pesar de que feia un mes que es coneixia que aquest ple es faria a Can Llobera, no hi havia les condicions tècniques adients. Esperam que al ple de juliol no pasi el mateix.

Els punts tècnics que obligatòriament s'han de portar al ple es van aprovar per unanimitat sense debat.

.- Expedient investigació de la titularitat de la sepultura núm. 89, segon bancal del cementeri municipal.

.- Ratificació acta de recepció de les obres de dotació del servei de clavegueram solar 68 urbanització l'Alzinar de Sant Vicenç.

Mentre que les nostres dues nostres mocions van ser rebutjades pel vot negatiu dels regidors de l'equip de govern. El grup PP-UMP va votar a favor.

A la moció relativa a la creació d'una comissió d'elaboració del Pressupost municipal 2009.Es tracta de crear una comissió d'elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.

L'equip de govern va rebutjar la nostra ajuda, no la consideren necessària a pesar dels vuits mesos de retard que porten. i que van per la versió 22 dels pressuposts. 

A la comissió informativa van dir que la part política dels pressuposts ja estava tancada i que només restava la part tècnica, però al ple a pesar de la meva insistència van ser incapaços de dir que era exactament el que falta per presentar els pressuposts?

 

A la darrera comissió informativa també van dir que l’empresa que els ajudava a fer els pressuposts (a la que s'ha pagat en torn als 20.000 euros) encara no havia acabat la seva feina, però tampoc ens van a constestar què és exactament el que no havien fet encara?

  Igualment els regidors del PSOE també van ser incapaços de dir com és que si la part política es trobava tancada, o sigui l'Ajuntament posarà 300.000 euros al 2008 per fer l'auditori ( un total d'1,200.000 en quatre anys) fan  enquestes sobre si l’Ajuntament ha de posar duros o no a l’Auditori. 

  En definitiva es riuen dels ciutadans que han posat el duros del pressuposts i que ells  manegen i gestiones sin els controls que la llei estableix.

A la moció presentada demanant el compromís a l'equip de govern de presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos. 

La única argumentació del regidor de Medi Ambient és que és molt complicat i que no troba col·laboració a la resta de regidors! El que és cert és que s'ha tancat una feina que es feia des del 2001 i que en dos anys no s'ha fet res. A pesar de que el PSM va iniciar el desenvolupament amb Biel cerdà com regidor de medi ambient, al debat el seu regidor no va dir res i també va votar en contra. Crec que realment aquest regidors haurien de reflexionr sobre com és possible que s'hagi fet més feian amb un regidor del PP a l'Agenda 21 que amb un del PSOE.

 El que és una inactivitat no només perillosa des del punt de vista mediambiental i de participació ciutadana sinó també des del punt de vista econòmic. Ja que fa poc més d’un mes el Consell ha advertit a l’Ajuntament del perill de que el municipi sigui tret defora de la xarxa balear de sostenibilitat, el que significaria entre altres coses no poder accedir a  subvencions de medi ambient.

Al ple de febrer de l'any passat per votar contra la nostra moció de pressuposts participatius es van treure de la màniga una remodelació de l'Agenda 21 (un mes abans no havia res)que seria clau a la participació ciutadana del municipi. La super remodelació de l'Agenda 21 era aquest rídicul full, que més d'un any després segueix  igual

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Pepe | 01/07/2009, 19:57

Una bona notícia, el Tribunal Suprem ha donat la raó a l'Ajuntament al darrer recurs de la propietat contra l'acord de l'anterior legislatura d'un ús públic restringit del camí(vint persones per dies i no tots els mesos). D'aquesta manera a aquesta via només restaria fer l'expropiació de l'ús públic del camí.

Pepe

Re: Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Pepe | 27/06/2009, 20:59

La veritat que m'encantaria poder debatre a una blog amb els companys d'UM-UNPI, PSOE, PP-UMP i ERC i que la gent els pugés demanar, comentar, criticar...
Per què tan de por a obrir una finestra a la participació?

JRV

Blogs

JRV | 27/06/2009, 12:33

Així i tot , només segueix havent dos blogs amb possibilitat de participació : Els de Alternativa i el del PSM.

JRV

Joan

JRV | 27/06/2009, 12:31

Molt encertat el teu comentari, Joan.
Qualsevol dia, haurem de veura a l'ordre del diqa del Ple, qualque cosa així : "Moció que presenta l'equip de govern, demanant l'adesió inquebrabtable a l'equip de govern, si pot ser , per unanimitat"

Pepe

Re: Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Pepe | 27/06/2009, 11:57

Les firmes recollides per Hans han forçat que reconeguin l'abandonament del Port i que comencin a fer alguna coseta.
Una demostració del que pot fer la mobiltizació ciutadana

Joan

Manteniment al Port

Joan | 27/06/2009, 11:44

A la fi he vist que han arreglat les faroles del carrer verge del Carme. Pareix que s'estan moguent aquets dies fent feines de manteniment al Port.Em sembla una mica tart ja que ja duim dos mesos de temporada alta però val més tard que mai. Esper que a partir d'ara donin una mica més d'importància a les feines de manteniment.

Joan

PSM

Joan | 27/06/2009, 11:40

Em sembla que al igual que en Jaume PLomer en Tomeu Cifre està agafant una posició una mica infantil posant-se a la defensiva, atacant a l'oposició en lloc de centrar-se en explicar les seves decisions. Haurien d'aprendre a acceptar les crítiques de la mateixa manera que accepten el sou.

Notícia

Re: Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Notícia | 27/06/2009, 08:05

Avui al DdM.
El Ayuntamiento admite su dificultad para pagar las facturas a los proveedores
La oposición exige al pacto la presentación de los presupuestos, que acumulan meses de retraso

Pepe

Re: Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Pepe | 26/06/2009, 21:51

Al blog del PSM podeu trobar un resum prou diferent del nostre del ple d'ahir. Cadascú pot argumentar el que vuilgui però hi ha dos fets inqüestionables.
Acaba juny i seguim sense pressuposts, i des del 2006 no es fa res respecte a l'Agenda Local 21.

Xesc

Prou de ciment.

Xesc | 26/06/2009, 14:52

No al futuro recinto ferial y la nueva sede de Comercio en donde proyectan construirlo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb