URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Matar al missatger. 48 Festival de Pollença

Alternativa | 29 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d’abril quan es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’INESTUR (aporta 180.000 euros) i l’Ajuntament per realitzar la 48 edició del Festival de Pollença, vam demanar que es regularitzés la gestió econòmica del Festival. No era la primera vegada que denunciavam que el Festival, a pesar del 48 anys d’història i de ser una peça clau a la política cultural del municipi, fins ara només  presenta una liquidació del seu pressupost, quan segons la llei havia de presentar el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria. O sigui les comptes bancàries gestionats pel Festival de Pollença no costen als Comptes Generals de l'Ajuntament, i no han pogut ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes.  El funcionament i la gestió econòmica del Patronat del Festival és irregular i el que està clar és que després de tot el ha passat a altres organismes autònoms públics  a aquestes illes s'hauria de demostrar la màxima transparència i informació amb els doblers públics,  i a dia d'avui els comptes del patronat no són clars.

El que vam denunciar per primera vegada a aquell ple, a petició d’un representant dels treballadors, va ser la situació dels treballadors del Festival que cobraven en negre, amb l’agravant de que una part del mateixos és personal de l’Ajuntament que feia aquesta feina fora del seu horari laboral. El cas feia temps que s'havia advertit a l'equip de govern i en cas de no solucionar-se aquesta edició es llevaria a Inspecció de Treball.

O sigui fins ara s’han convertit doblers públic en doblers negres i fora de la fiscalització necessària per part de l’interventor i Sindicatura de comptes. Curiosament el responsable d’INESTUR, Toni Oliver (UM) és el mateix que com regidor de cultura no va ser capaç de  regularitzar els comptes de l festival i qui diu que l’important a un possible audiotori d’en Moneo és la gestió, esperam que no sigui una gestió com aquesta?

Per tot això abans de votar vam demanar com es gestionarien aquest doblers? Quan l’interventor podria fiscalitzar els comptes del festival? Quan es regularitzaria la situació dels treballadors?

La resposta del regidor de Cultura va ser que creàvem  una ombra de dubtes i de desprestigi al festival, actitud que ha mantingut a un debat al blog del PSM. Aquesta actitud ens resulta molt preocupant,  pensam que els ciutadans tenen dret a saber com es gestionen els seus doblers i que la transparència és una de les principals eines que hi ha contra la corrupció. Acusar-nos de desprestigiar el Festival per fer una pregunta clara sobre les seves irregularitats al ple és lamentable i un exemple més de com el més fàcil  és matar al missatger.

Els partits de l’oposició i el ple, al nostre sistema democràtic,  tenen una clara funció de control dels que governen. Alguns li volen llevar aquesta funció i prefereixen solucionar els temes a despatxos, on els ciutadans no tenen accés, i convertir el ple simplement en un tràmit tècnic. Nosaltres lluitam i lluitarem contra aquesta manera de fer política i seguirem presentant mocions, precs i preguntes, i donant la màxima informació i possibilitat de participar a la ciutadania

Al darrer ple del dijous passat vam tornar a demanar per a la situació dels treballadors i la resposta del regidor de Cultura va ser més correcta, va dir que enguany es  solucionaria provisionalment el tema de les contractacions a través de gratificacions al personal de l'Ajuntament i becaris. Per això i per la propera constitució de  la Fundació del Festival que esperam ajudi també a regularitzar la comptabilitat del Festival donam l'enhorabona al regidor de cultrua, en Tomeu Cifre (PSM), que ha estat capaç d'iniciar canvis que no s'havien fet en 48 anys.

 Imatge de Cultura Pollença, on podeu trobar tot el programa de concerts d'enguany.

      

 A la columna nova enquesta sobre la Patrona i la televisió en directe i enllaç a la pàgina web (ràdio urxella i tdt Pollença)

Comentaris

Pepe

Re: Matar al missatger. 48 Festival de Pollença

Pepe | 30/06/2009, 10:31

Recentment l'Ajuntament a requeriment d'Inspecció de Treball ha tengut que reconèixer els becaris de cultura del 2008 com a relació laboral i ha tengut que pagar les quotes corresponents de la Seguretat Social. O sigui que m'imagin que en aquesta ocasió faran les coses bé, nosaltre evidenment estarem atents.

Garci

Re: Matar al missatger. 48 Festival de Pollença

Garci | 30/06/2009, 09:12

Llegint la justificació de Tomeu Cifre, almenys la que cites, Pepe, a mi hi ha una cosa que no m'agrada gens: si no ho entenc malament per no contractar de manera irregular es posaran becaris. Però els becaris no son treballadors en precari(no tenen seguretat social, dies lliures, drets laborals...) sinó que son persones que s'han de formar. En teoria una beca no es una feina, es un aprenentatge.

Com sempre, cap formació i poc salari.

Pepe

Re: Matar al missatger. 48 Festival de Pollença

Pepe | 29/06/2009, 14:43

Esper que hi hagi una reflexió per part del PSM, ja estam a meitat de legislatura.

Francesc V.

Pobre Tomeu Cifre /PSM)

Francesc V. | 29/06/2009, 14:20

Pobre tomeu cifre, quina pena que s'hagi de menjar tota la porqueria que va deixar el toni oliver, quina peça de museu...
El festival un forat negre, gestionat per cap professional i sense tenir present l'opinió de la gent. Basta mirar qui forma part del patronat. Si el patronat d'esports s'ha de fer com el del festival, val més que no es faci.

Tomeu, vest'en i deixa aquesta gentusa del um-unpi

Joan

Re: Matar al missatger. 48 Festival de Pollença

Joan | 29/06/2009, 12:00

Com ex-votant del PSM, me és molt difícil entendre la seva postura, crec que mantenir-se dins aquest equip de govern sols els perjudica i la posició a la defensiva que mantenen davant l'oposició també. Tan de bo reflexionin...

Carlos.

No al hub de Sont Sant Joan.

Carlos. | 29/06/2009, 12:00

El hub de Sont Sant Joan no es sostenible para Mallorca.En Mallorca no hay nada que pueda catalogarse como "desarrollo sostenible".En las urbanizaciones,autopistas y destrucción planificada a conciencia de Mallorca yo sólo veo miseria humana.El aeropuerto es contaminación del aire,del agua y de la tierra.Y esta contaminación es la que mata de cáncer a los niños y mayores de esta isla.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb