URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’altitud de decisió (I)

Alternativa | 01 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Un nou interessant article d'en Miquel Sánchez. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es  / alternativaperpollenca@gmail.com

L’altitud de decisió és un punt marcat al procediment d’aterratge de les aeronaus al diferents aeroports del mon, aquesta altitud no és sempre la mateixa, atès que cap aeroport és a la mateixa altitud al nivell de la mar, les pistes dels aeroports no tenen tots la mateixa longitud i característiques com il·luminació, obstacles, etc. Aquesta altitud de decisió està ben detallada a les cartes aeronàutiques d’aproximació, que són els fulls de ruta cap a l’arribada als aeroports, quan s’arriba a l’altitud de decisió s’ha de dur la velocitat correcta, l’angle d’inclinació del morro de l’aeronau correcte, a més d’un bon grapat de procediments que seria molt avorrit detallar en aquest article.

En molt d’aspectes a les nostres illes i més concretament a Pollença, fan molta falta aquets fulls de rutes, per prendre les decisions en el moments indicat, són molt el temes, festival, turisme, etc.

L’industria turística del nostre municipi està arribant a aquesta altitud de decisió, varem ser molt d’anys importadors de ma d’obra, ara la nostra industria no és capaç de donar feina a tots el pollencins que la requereixen, no podem tenir més places hoteleres ni de les bones ni de les dolentes, per una llei que bona o no requereix la baixa d’altres places hoteleres obsoletes, però en recuperat un poquet el turistes que venen als apartaments privats, “són il·legals diuen el hotelers” i pot ser veritat, però no és millor mirar pel be de la majoria del poble que per just d’un parell, és veritat que jo he denunciat més d’una vegada les parts i quarts que fan les gran cadenes comercials de supermercats pel fet de ser un lloc turístic, el sobrepreu d’alguns articles fregava el 15% de diferència entre Sa Pobla i Pollença en establiments de la mateixa cadena, la causa són aquest turistes que venen a un apartament privat i berenen, mengen i sopen al seu apartament i no utilitzen l’oferta complementaria.

El Port de Pollença com destí turístic no està en crisi ni molt manco, el que està en crisi és el model hoteler, els turistes que ara venen al Port de Pollença tenen un perfil molt clar, famílies completes, padrins, pares i nins, i els és més còmode anar a un apartament privat, sense renouers animadors ni coses per l’estil. 

La pregunta és evident: Omplim el Port de Pollença d’inspectors de turisme a la caça d’aquest turistes? O Ens adaptem a la nova situació? Cal fer la fulla de ruta i l’altitud de decisió s’aproxima, pensem en positiu, que no nos imposin altres el que hem de fer a Pollença, no just la platja de Palma de problemes, en tenim tots i pel Govern de les Illes sembla que just existeix aquella zona.

Miguel Sánchez

 Una mica d'humor no va mal. Particular homenatge a Michel Jackson.


 

Comentaris

Hans

Manolo del Bombo

Hans | 01/07/2009, 22:01

Manolo,
Te entiendo a 100/100. Un escrito bonito. Verdades. Pero hay que tener 50 años + para que nos entienden. Te recuerdas de la 6ta flota, cuando una Coca Cola valía one Dólar. Pedro del Brisas cambiaba los dólares y después no aceptaba la moneda Nacional. Cuando íbamos a Añoranza, cuando te escupían las Pipas en el cine, cuando (cono lo dices tan bien) había amistad, tertulia y copas sin agresividad. Cuando un Director de Hotel se volcaba para su gente. Qué razón tienes! La envidia que Alcudia y otros pueblos nos tenían se ha ido. Alcudia ha ganado la batalla. Hoy en Pollença y en el Moll luchamos por limpieza, luchamos por decencia, luchamos por justicia.
La verdad es que vivimos actualmente una etapa que nadie entiende, especialmente lo de la política. Tanto dinero y tan poco resultados. No tengo idea donde se van nuestros impuestos Municipales… y si que la tengo mis ideas… En Pollença hay un vacio Político total. A veces me pregunto si forman parte de ese Pueblo…
Como tu añoro un pasado (y que no nos confunden con Franquistas). Quizás es nuestra edad que nos hace hablar así. No me siento viejo y lamento que este maldito modernismo sin planificación nos ha llevado a un pueblo insípido. Ojos tristes es lo que hay.
Comparto tu escrito, como tú, y sin poder cambiarlo, lucho contra los Molinos de viento…
Daria lo que sea para volver 20 años atrás (en beneficio de nuestro pueblo).
Gracias a “Alternativa “tenemos un Blog liberal y creo que Pepe García es un ejemplo de “rebeldía” contra los abusos en general. Por lo menos tenemos una voz que suele denunciar las irregularidades.
Me has hecho mucho placer de leerte. Gracias.
Hans

Miquel Sánchez

Notícia TDT

Miquel Sánchez | 01/07/2009, 21:03

Inici de les emissions del canal de notícias 3/24 al multiplex 65.

Recordau que heu de resintonitzar tot un altre vegada, segons el model de receptotor que tingueu.

Aquest canal és de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

JRV

Nostalgia

JRV | 01/07/2009, 17:32

Home, Manolo, hi ha coses que comparteixo, sobre tot que urbanisticament el desenvolupament del Port s'ha fet amb els peus i cedint absolutament als interessos dels especuladors i no a l'interés públic. Però no recordo cap Port de Pollença socialment o laboralment idilic, mes be recordo situacions i ambients "cutres", i amb això no vull dir que l'explotació a l'hosteleria hagi minvat...
Però no comparteixo tanta nostalgia, que a vegades ens juga males passades. Això si, jo tenìa mes cabells i menys arrugues, però això no era mèrit d'en Franco, es cosa de la mare naturalessa... I tammateix el passat no te remei, anem a construir un futur millor pels joves i un present mes digne.

Garci

Re: L’altitud de decisió (I)

Garci | 01/07/2009, 17:21

Miquel, jo no he negat aquesta existència d'estades en habitatges privats, és més, he dit que ho hem de tenir clar, construir des de la veritat.

Ningú va dir res per lo de les quarterades perquè els polítics perdrien vots i els ciutadans sabien que amb llei o sense podrien construir. Com ha passat.

Tenc clara una cosa, que ja he expressat, cal cercar una solució bona per tots, però no fer-ho alguns sinó que hi participin tots els agents, només així serà bona per tots.

Nosaltres pagam la promoció, tenim política turística, així que podem decidir algunes coses, però no l'oferta que els privats donen als turistes.

Miquel Sánchez

Re: L’altitud de decisió (I)

Miquel Sánchez | 01/07/2009, 17:06

Sí i no, Garci, si Pollença volia viure de les cases vacacionals, quan va sortir la normativa de les dues quarteades per poder fer l'habitatge, si era tan dolent per Pollença, Per què ningú va dir res? Disciplina de partit, que bé davant el GOB i desprès donar barra lliure i no mir si fan habitatges en rústic (*). No Garci amic menu, el Port de Pollença té un gran nombre de visitants en habitatge privat, i fins i tot camuflats en convidats del propietari, estranger moltes vegades.

Cercar solucions, fer el joc que volen alguns, qui té la vereta màgica? No és millor cercar una solució bona per tots, qui som nosaltres per triar la manera com ens han de visitar els turistes i Qui paga la promoció de Pollença??

Els hotelers? Crec que també nosaltres amic Garci. Hem de cercar solucions, no entrebancs, crec que els consistoris tenen dret a triar la seva política turística, naturalment amb un minims fets per la conselleria corresponent.

(*) Això no vol dir que jo estigui d'acord.

Garci

Re: L’altitud de decisió (I)

Garci | 01/07/2009, 16:44

Jo també soc de l'opinió que s'han de marcar línies d'actuació. Si no sabem on anam, farem com fins ara, deixant el tema de banda o posant parxes als forats que vagin sortint.

Però per fer-ho s'han de tenir dues coses clares: s'ha de fer sobre la Veritat. Pollença viu damunt una il·legalitat que no es pot obviar. I segon, s'ha de fer conjuntament amb tots els agents socials implicats.

Només a partir de la realitat vertadera i del concens i el debat comú es pot marcar una trajectòria a seguir a llarg plaç.

Si el Port era millor o no fa anys, no ho se, tampoc es que sigui molt important establir-ho. Tampoc ens podem ficar en els negocis privats i amb l'oferta que ofereixen o deixen d'oferir. Això crec que escapa a les possibilitats polítiques del consistori. Tot i que si es pot influir de manera positiva establint diàleg i cooperació.

Manolo el del bombo

Re: L’altitud de decisió (I)

Manolo el del bombo | 01/07/2009, 16:18

Una vez más estos toca... de "Alternativa" poniendo el dedo en la herida y apretando mucho.

Lejos quedan aquellos tiempos en que los franceses celebraban su toma de la bastilla en la playa frente al desaparecido Hotel Raf entre botellas de RICARD y otros potingues, porque aunque a los más jovenes les cueste creerlo, nuestro Puerto de Pollença era la envidia de las Baleares.

Aquellos veranos se terminaron, aunque también hay que reconocer que se acabaron algunos abusos a los trabajadores y los friegavasos de 14 años, que al menos aprendían un oficio.

Así como el vídeo acabó con la estrella de la radio, la Conselleria de Turismo acabó con aquel turismo de baño al final del pasillo y plato de ducha en la habitación e ilusos de ellos se creyeron que todos los turistas se tirarían de cabeza a los spas y nuevas chorradas, perdón servicios turísticos cuando el turista lo que quiere es estar tranquilo y agarrar una cogorza de sangría para irse a dormir contento.

Ay Puerto de Pollensa, quien te ha visto y quien te ve, con tus noches mediterraneas y tus bares de picadores y como no la ya desaparecida MARCHA FRESCA, cuya desaparición fue el inicio de todos los males de este pueblo, que al menos tenía un lugar de reunión sin hacerle ascos a la ya veterana CHIVAS.

Nuevos tiempos, nuevos desmanes, hoteles cuyos directores han dejado de saludar a sus clientes, ocupados en demasía en cumplir un presupuesto leonino impuesto por un individuo que no ha frito un huevo o ha servido un cafe en su puñetera vida, familiares o enchufados de la propiedad encorbatados con gemelos en las mangas, cuyos conocimientos en turismo se reducen a los números, ecuaciones y derivadas plasmadas en un papel, y no consideran correcto regalar un helado o un caramelo al pequeño turista que está llorando porque no quería volver de la playa.

Ay Puerto de Pollensa, que has destrozado toda tu belleza en beneficio de unos pocos, que lejos quedan aquellas primaveras en que los escolares recibian con los brazos abiertos al "niño nuevo de la clase", que solía ser de clase muy humilde con pantalones de pana con parches en las rodillas de la siempre maltratada Andalucía.

Tiempos pasados fueron mejores, o no?

Pepe

Re: L’altitud de decisió (I)

Pepe | 01/07/2009, 15:53

El tema que planteja l'article d'en Miquel és clau al futur del municipi, però sembla que ningú vol xerrar del mateix.
El cas més surrealista és del document d'adaptació del PGOU al POOT on hi ha un anàlisi de la situació econòmica del municipi que no parla res del lloguer de finques.
Hem d'analitzar el nostre passat i present i traçar un projecte de futur, obviant la realitat no es solucionaran els seus problemes

Pepe

Re: L’altitud de decisió (I)

Pepe | 01/07/2009, 14:29

El tema del monòlit surt a la premsa per que al darrer ple vaig tornar a demanar i la resposta va ser la que avui surt al DdM.
És molt trist que un govern democràtic encara no hi hagi estat capaç de llevar aquest monolit

Maria

Re: L’altitud de decisió (I)

Maria | 01/07/2009, 12:33

Ho fa per sortir a la foto, cosa que li agrada molt

Garci

Re: L’altitud de decisió (I)

Garci | 01/07/2009, 09:27

Me pareix bé que el batlle demani la retirada del monolit. El que em sembla humorístic és que ho hagi de fer (o ho vulgui fer) en un sopar amb els militars de la base que venen a estiuejar.
Poden ells fer alguna cosa per retirar el monolit? no és un assumpte del ministeri?
Això pareixen altres temps.

La segona cosa que em crida l'atenció és que dia 30 de juny el batlle faci unes declaracions a la premsa dient això. Primer perquè és una proposta nostre. Segon perquè falta un més i pico perquè venguin els militars. Tercer, perquè ja fa un any i encara no s'ha solucionat.

Jo em deman, serà perquè volia sortir? perquè li han demanat? perquè de veritat vol solucionar el tema?

Esperem que en breu el monolit sigui musealitzat i explicat al públic que el visiti.

Marti M.

Quin desastre de gent..

Marti M. | 01/07/2009, 07:31

Aquests que han entrat nous a la junta directiva del PSOE deixen molt que desitjar. Basta fer una ullada al seu blog per adonar-se'n del que saben fer.
Si no son capaços de crear un blog amb contingut, plural, amb participació i amb actualizació permanent, com han d'ésser capaços de tancar el pressupost de l'ajuntament de Pollença?
En Juanjo Mir a estat el pitjor regidor d'hisenda de l'historia de l'ajuntament de Pollença, i els seus, a un panfleto repertit pel municipi encara en veneren. Ido, que te pareix? Preniu consciència ciutadans de Pollença, que aquesta gent mos està duguent a la ruina.

Notícia

Re: L’altitud de decisió (I)

Notícia | 01/07/2009, 06:56

Notícia al DdM.

Alternativa critica una deuda municipal de 35.000 euros con la asociación Prodis

Un exemple més de sensibilitat

Notícia

Re: L’altitud de decisió (I)

Notícia | 01/07/2009, 06:55

Al DdM.

El alcalde pedirá a la cúpula militar la retirada del monolito nazi de la Base
El monumento homenajea a los soldados de la Legión Cóndor muertos en la Guerra Civil...

Fa més d'una nay que e es va aprova la nostra moció per unanimitat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb