URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense beques a l'escola de música

Alternativa | 30 Juny, 2009 06:49 | facebook.com twitter.com

Al ple de maig es va aprovar l'ordenança fiscal reguladora dels preus de l'escola municipal de Música de Pollença. Només nosaltres haviem presentat al·legacions, després de estudiar les ordenances d'altres Ajuntaments com Alcúdia i la Garriga. Trobavam que es podien millorar les bonificacions previstes i que era imprescindible un sistema de beques en funció de la renda bàsica individual ja que estam parlant de l'educació. Les al·legacions van ser  rebutjades per l'equip de govern, el PP_UMP es va abstenir.

Més concretament el que demanvam era.

-A les bonificacions (article 5.1) les famílies amb més d'un membre matriculat a l'escola haurien de tenir una bonificació del 20% de la quota.  Al'ordenança només són d'un 10%

- A les bonificacions (article 5.3) els alumnes discapacitats haurien de tenir una reducció d'un 50% siguin inscrits a PRODIS o no. A l'ordenança són d’un 30% i només pels alumnes inscrits a PRODIS

- Introduir un article que reguli un sistema de beques de tipus variable en funció de la renda bàsica individual, i que previ informe dels Serveis Social, es puguin atorgar beques fins el 75% de les quotes d'aquests estudis.

El Patronat de la Fundació de l'escola de música ha aprovat pel 2009 una previsió de despeses de 295.000 euros. L'Ajuntament aporta el 64,5%; 190.000 euros.

És cert que l’escola de música es troba en gran part subvencionada per part de l’Ajuntament, però a les nostres al·legacions no demanavam una rebaixa general de les quotes sinó  dues bonificacions molt concretes que no eren gens exagerades,  ni suposaven un cost excessiu . Conscients de les dificultats econòmiques de l’Ajuntament haviem llevat altres bonificacions que haviem proposat al ple de febrer.

L’equip de govern, des del mes de febrer fins al ple (final de maig), ni tan sols s'havia molestat en calcular quin cost podien tenir aquestes bonificacions, per poder dir al ple  que aquestes bonificacions eren inassolibles amb xifres damunt la taula. Al cas de les bonificacions a discapacitats difícilment es podien rebutjar al·legant el tema econòmic.

Al cas de les beques demanavam un sistema de beques de tipus variable en funció de la renda bàsica individual, previ informe dels Serveis Socials i que pugués arribar fins un 75%, ens sembla increïble i inconcebible que un govern teòricament de centre-esquerra es negui a ni tan sols plantejar-se un sistema de beques. Des del nostre punt de vista és fonamental que tothom pugui accedir a l’educació, i no aprovar un sistema de beques significa tancar aquesta possibilitat a les rendes més baixes el que és simplement vergonyós. A  més a més a l’igual que al cas de les bonificacions no van tenir  la vergonya ni tan sols d’estudiar el tema i calcular quin cost suposaria. Amb una mínima repercussió a la resta  d'usuaris pensam que es podia haver ajudat als que més el necessiten.

Mentre altres Ajuntaments fa mesos que prenen mesures per lluitar contra la crisi i ajudar als més desfavorits, el nostre segueix sense adonar-se de la situació.

El roto a http://hunnapuh.blogcindario.com/

 

  A la columna nova enquesta sobre la Patrona i la televisió en directe i enllaç a la pàgina web (ràdio urxella i tdt Pollença)

Comentaris

Pepe

Re: Sense beques a l'escola de música

Pepe | 02/07/2009, 22:14

Gràcies "papa", confirmaré la informació de Mancor.

Garci

Re: Sense beques a l'escola de música

Garci | 02/07/2009, 20:10

Hola Maria. Com pot ser que els surti més car estudiar música a l'escola municipal que estudiar a la universitat?

El tema de les beques em pareix penós.

Maria

La escuela de música.

Maria | 02/07/2009, 18:48

Según tengo entendido,cuando alguien tiene una incapacidad valorada por el I.V.A.S superior a un 33 por ciento, además de tener una invalidez absoluta reconocida por la seguridad social, las escuelas públicas tienen que tener cierto número de plazas para estas personas, lo que sí se que es totalmente seguro es que la matrícula de la universidad es gratuita.

Maria

La escuela de música.

Maria | 02/07/2009, 18:48

Según tengo entendido,cuando alguien tiene una incapacidad valorada por el I.V.A.S superior a un 33 por ciento, además de tener una invalidez absoluta reconocida por la seguridad social, las escuelas públicas tienen que tener cierto número de plazas para estas personas, lo que sí se que es totalmente seguro es que la matrícula de la universidad es gratuita.

papa estades

Re: Sense beques a l'escola de música

papa estades | 02/07/2009, 09:00

Toda la información la tienes en el municipio de Mancor de la Vall

Pepe

Soib i estades

Pepe | 01/07/2009, 14:49

Lo de las estades y el SOIB me suena muy raro.

Podías especificar de que municipios se trata, puede ser que hayan utilizado ayudas del SOIB para contratar personal y hayan abaratado costes.
El Ayuntamiento ha utilitzado las ayudas del SOIB del Pla de Reactivación de la Ocupación de las Ilas Baleares (PROIB)para contratar trabajadores de servicios sociales sobre todo.

También ha habido polémica , para variar ya que como puedes leer a (hac)ttp://balears.fspugt.es/index.php/mod.noticias/mem.detalle/idnoticia.8153/idimagen./relcategoria.2616:

La Federació de Serveis Públics (FSP) UGT Illes Balears ha denunciat a la Conselleria de Treball i Formació l’ús inadequat i abusiu de les ajudes del Pla de reactivació de l’Ocupació de les Illes Balears (PROIB) per part de l’ajuntament de Pollença en haver contractat amb càrrec al Pla cinc places que són vacants a la plantilla orgànica municipal, quan s’hauria de seguir els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat per a la seva cobertura.l

Un papa de las estades

Re: Sense beques a l'escola de música

Un papa de las estades | 01/07/2009, 12:36

Buenas, me podeis confirmar que es cierto que en muchos municipios de Mallorca las estadas cuestan 50 € gracias a las subvencios del Soib? Por qué no las ha pedido el regidor de deportes de Pollença?

JRV

Joan P.

JRV | 01/07/2009, 09:33

Nihilisme es un calificatiu molt caritatiu pel comentari de Joan P. Només li falta afegir que hauria de tornar Franco a posar el "seu" ordre.

convocatòria

Esos kuernos Rock

convocatòria | 30/06/2009, 22:14

Esos Kuernos Rock

04/07/2009 17:00 en CAN ESCARRINTXO POLLENÇA
CAN ESCARRINTXO (antic camp de futbol de pollença),
Cost: 6€
Cinquèna edició del festival ESOS KUERNOS Enguany envers de competi dskate hem optat per montar una carpa electrònica amb Drumnbass i trance a sac! A part haureu vist que loferta és una mica més variada. Que sabeu tots que el 10% dels beneficis aniràn destiats a una associació sense ànim de lucre dedicada al infants amb malalties rares de balears ABAIMAR esperam la vostra assitència per poder seguir fent desastres daquesta embergadura CAN ESCARRINTXO (camp de futbol antic de Pollença) ESOS KUERNOS!!

Pepe

Re: Sense beques a l'escola de música

Pepe | 30/06/2009, 21:08

No crec que el nihilisme sigui la solució, A l'Ajuntament hi ha de tot des d'excel·lents treballadors a gent que no fa la seva feina. El pitjor és la manca de motivació que se va estenent.
Hi ha molta de feina a fer però crec que a l'actual Ajuntament hi ha fonaments més que suficients per canviar les coses i esper que amb l'ajuda de més gent ho puguem fer. No és fàcil i requereix temps i suports, però ell podem aconseguir.

Joan P.

Tenc una idea.

Joan P. | 30/06/2009, 16:05

Ara per ara el que s'hauria de fer és fotre a tot els homes i dones de l'ajuntament defora, començant pel batle i acabant pel darrer membre de la brigada. I començar de bell nou...

Pepe

Re: Sense beques a l'escola de música

Pepe | 30/06/2009, 15:54

Un bon resum a meitat de legislatura, JRV

JRV

desgavell i insensibilitat

JRV | 30/06/2009, 14:10

Desgavell i insensibilitat serien trets que defineixen l'actual equip de Govern.

Garci

Re: Sense beques a l'escola de música

Garci | 30/06/2009, 12:01

Beques? Això és per altres municipis on hi hagi gent amb problemes econòmics, altres municipis que no siguin tan culturalment elevats com Pollença. Pollença és sinònim de cultura, així que no fa falta hi hagi més oportunitats per estudiar música, tota Pollença és música, amés, els músics els podem dur de fora. Perquè volen aprendre a cantar si poden gaudir de Serrat?

Aquí es democratitza la cultura, tothom pot sentir el Festival, i sense pagar. Pots dur una tauleta, el trampó i el ventall als jardins i sentir-ho la mar de bé.

Notícia

Re: Sense beques a l'escola de música

Notícia | 30/06/2009, 06:57

Al DdM.
El Consell toma imágenes aéreas de la carretera vieja de Lluc para delimitarla.

El departamento de Presidencia del Consell de Mallorca ha encargado a una empresa la realización de fotografías aéreas de la carretera vieja de Lluc a Pollença con el fin de llevar a cabo la delimitación definitiva y garantizar así la "seguridad jurídica" necesaria para forzar a los propietarios a quitar las barreras que cierran este camino, considerado público a todos los efectos, según explica Mercedes Garrido, secretaria técnica de Presidencia de la institución insular.
El Consell responde de esta forma a las críticas de la plataforma Pro Camins Públics i Oberts, que ha denunciado la falta de voluntad de la institución para garantizar el paso público por una carretera que fue incorporada por el propio Consell en su catálogo de bienes públicos en mayo del año 2007. Sin embargo, el expediente de delimitación de la ruta no se inició hasta hace pocos meses, después de que varias asociaciones arrancaran el pasado marzo las barreras de la finca de L´Empeltada que cierran el camino público para trasladarlas al Consell en señal de protesta. El expediente está ahora en manos de Presidencia después de pasar por los departamentos de Medio Ambiente y Hacienda.
Las barreras que siguen cerrando esta carretera en diversos puntos todavía se mantienen, aunque el Consell espera que en un plazo de tiempo "no muy largo", según Garrido, la institución cuente con documentación suficiente para instar a los propietarios a retirar las barreras que impiden el paso.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb