URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Lloguers, contractes, platges, escoleta...

Alternativa | 05 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A la Junta de govern del 5 de maig, que encara no tenim en pdf, destaquen les peticions  d’ocupació de la via pública i diferents expedients de responsabilitat patrimonial (indemnitzacions a ciutadans per danys soferts responsabilitat de l’Ajuntament). Esperam tenir aquesta acta prest i penjar-la.

A la Junta de Govern del 19 de maig (veure pdf) hi ha un bon grapat de temes interessants, comentaris en vermell:

- L’aprovació del pressupost de l’entitat “Pinturas y Señales de Mallorca S.L.”per treballs de senyalització horitzontal a Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç, per import màxim de 17.875,00 € +  IVA. A primera línia del Port encara hi passos de vianants que a dia d’avui necessiten una mà de pintura i són un perill.

- La contractació dels serveis de treballs de medi ambient per a l’Ajuntament de Pollença, per un import de 27.663’30 €, i un import d’IVA de 4.426’13 €.

- Adjudicació definitiva contracte d’obres relatiu al projecte “Adequació i millora de l’accés al nucli urbà de Pollença pels carrers Roser vell i Cecili Metelo”.Empresa adjudicatària: “Amer e Hijos SA”  Import total de 278.995’87 €, IVA inclòsTermini d’execució: 4  mesos. Personal a contractar procedent de l’atur: 2 durant els quatre mesos. Personal contractat que es destinarà a l’ obra: 24 persones. Una obra que era molt necessària, estaria bé també millorar l’entrada al Port.

- Elevar a definitiva l’adjudicació provisional del contracte d’obres del projecte “Centre de dia per a persones majors a Pollença” a l’empresa Construccions Llabrés Feliu SL per un import de 956.891’05 € sense IVA. Esperam que aquestes obres s’acabin en breu i que també es tornin a posar en marxa les obres del centre de dia- residència del Port.

- A proposta del Regidor delegat d’Esports Sr. Miquel Ramon Amengual,  acorden iniciar els tràmits als efectes de contractar una assegurança d’accident que cobreixi a totes les persones que siguin socis de l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Pollença, traslladant el present acord a Plus-Consultores, als efectes corresponents.

- Resolucions de Batlia relatives als arrendaments del locals per a destinar-los a seu de les dependències i els serveis municipals durant el termini d’execució de les obres relatives al projecte “Rehabilitació de l’edifici Montision per a dependències municipals de l’Ajuntament de Pollença”.Es lloguen per 600 euros/mensuals, IVA exclòs tres immobles: C/ Horta núm. 38, carrer Jesús núm. 11, carrer Horta núm. 23. Seguim llogant mentre hi ha espais municipals infrautilitzats.

- A proposta de la Regidora delegada d’Educació Sra. Mª del Mar Sastre Llompart els reunits acorden atorgar una subvenció per a materials didàctics pel curs 2008-2009 amb càrrec a la partida 422 48001 als següents centres escolars:

C.P. Miquel Capllonch........................................600€

C.P. Costa i Llobera............................................600€

C.P. Joan Mas......................................................600€

C.P. Port de Pollença..........................................600€

- S’aproven tres noves parades de bus al Port de Pollença. On?

- La Inspecció de Treball ha obligat a l’Ajuntament al reconeixement dels becaris de l’any 2008 com a  relacions laborals, sol·licitant que es comuniqui l’alta i la baixa a la Seguretat Social dels becaris i l’ingrés de les quotes corresponents. L'Ajuntament segueix amb nombroses irregularitat a les seves contractacions que només soluciona quan hi ha una denúncia per mig. 

- Adjudicació de l’autorització de l’explotació dels serveis de temporada del litoral d’aquest terme municipal per a l’any 2009.  

- Atorgar l’autorització del lot  platja de Formentor per import de 70.000,00 €/temporada 2009.  

- Atorgar l’autorització del lot platges de Cala Sant Vicenç (Cala Barques (46003)  i Cala Molins (46006)) per import de 34.000,00 €/temporada 2009. 

- Atorgar l’autorització del lot Escola de Vela de la Gola per import de 38.000,00 €/temporada 2009. 

- Atorgar l’autorització del lot piragües a la platja de Tamarells per import de 3.500,00 €/temporada 2009

- Es va donar lectura a la Proposta de la Regidora delegada d’Educació i Joventut Sra. Maria del Mar Sastre Llompart:

“Vista la resolució de la consellera d’Educació i Cultura de 31 de juliol de 2008 per la qual es convoquen les ajudes per a la creació i consolidació de places de primer cicle d’educació infantil corresponents als exercicis 2009 a 2011 s'aprova el projecte bàsic i d’execució de l’Escoleta Municipal (edifici Carotti) del Port de Pollença” redactat pels Serveis Tècnics Municipals. A la fí esperam veure al manco una escoleta municipal al municipi.

 També estam al facebook 

 


Teniu a la vostra disposició una enquesta per si no podeu esperar al dia 17 per votar els càrrecs del simulacre de moros i cristians. Pitjar l'enllaç

 

 I recordau que tenim en marxa una altra enquesta:

De fa uns anys IB3 dona el simulacre de moros i cristians per la televisió, hi ha diferents opinions sobre aquest fet, uns estan a favor i altres estan en contra, el cert i segur és que el simulacre es pot veure per tota Europa pel satèl•lit HISPASAT ens agradaria saber la teva opinió. Trobes positiu que el simulacre sigui televisat ?

Comentaris

Eva

PANFLETOS SOCIALISTES

Eva | 06/07/2009, 07:21

Rellegir el pamflet que els socialistes de Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç (un nom massa llarg per tant poc socialistes) repartiren ara fa un mes, és avui del més curiós. Pareix un TBO d’en Zipi Zape.
Estic ansiosa per veure com serà el nº 2 d'aquest pamflet. Perquè, suposa bé que haurà nº 2, o no? Tal vagada passi com la revista "poble" que es varen quedar al nº 2.
Ai aquesta Ramon!, encara haurà fet bo en Serra de Gaieta...
Al igual que en Juanjo Mir, un altre que tal... Encara a fet bo a ne'n Toni Ferragut!
Ai Deu meu, com deia el vell Penya: qui molts anys viurà moltes coses veurà. I per Can Psoe de Pollença, encara mos queden moltes més coses per veure. Ja ho veureu!

JRV

imposició

JRV | 05/07/2009, 19:32

Una suposició meva es que el rei va estar ben aconsellat el 23 f. Entre altres motius, perque el 1981 no era ni de molt, el 1931 ni el 1936: aquell any, a Europa no hi havia cap dictadura fexista. I sobre tot , ja sabeu com li va anar al seu cunyat Constanti a Grècia, el varen treura a puntades de peu, i a ell no volia que li passes el mateix.
El mes trist es el montatge de la Monarquia post - franquista, una componenda per no voler admetre, inicialment, una democracia, ni saber reclamar la Republica que ens varen robar...

Lectura recomenable

El rey es lo más parecido que hay a Berlusconi

Lectura recomenable | 05/07/2009, 14:49

Entrevista a Iñaki Anasagasti publicada ahir al diari Público

Durante casi 20 años de parlamentario en Madrid y como portavoz del PNV, Iñaki Anasagasti (Venezuela, 1947) es quizá el político que más ha alternado con el rey en actos oficiales. "Al menos seis al año", recuerda en su último libro, Una monarquía protegida por la censura (Ediciones FOCA), escrito por encargo de otra editorial que no se atrevió a publicarlo. Como el niño del cuento de Hans Christian Andersen, Anasagasti se atreve a decir en voz alta que el emperador está desnudo.

El cuento parece escrito por usted pensando en el rey.

Es uno de los tabúes de la democracia que nadie quiere abordar. No se puede hablar de algo tan importante como el jefe del Estado; hay una censura de hierro, un tratamiento hagiográfico propio de Irán, Corea o de países tercermundistas.

Dice que la monarquía está protegida por la censura, pero usted es libre de criticarla y un diariode reproducir sus criticas

Quizá la palabra censura tenía que ser sustituida por silencio. Pero censura hubo con la revista El Jueves y con las caricaturas de Deia a propósito del oso Mitrofán. Existe una censura encubierta.

¿Cómo es el rey?

Tiene una educación militar y es un hombre inculto. No valora la representación, pero tiene gestos de normalidad. Últimamente, he tenido una inmensa decepción con lo que ha hecho con Ibarretxe. En la inauguración de la biblioteca de Deusto, en febrero, estando con el lehendakari, Patxi López y Basagoiti, el rey le dijo a López: "A ver cuándo quitas a estos, que llevan mucho tiempo gobernando". Si el PNV lleva mucho tiempo es porque lo eligen democráticamente, mientras que al rey lo eligió el dictador.

¿Qué pesa más en la balanza de la monarquía, los aciertos o los errores?

El rey es una figura familiar después de 30 años sonriendo cada día en televisión. Me gustaría saber cómo sería si se hubiera informado sobre su vida privada, con sus distintas amantes, que las ha tenido; acerca de sus negocios privados, o sobre su papel de verdad en el 23 F. A veces me dicen: "¿Te gustaría que el presidente de la república fuera Aznar?". No, claro, pero se le podría quitar. Además, por qué no puede ocurrir aquí como en Italia, donde Berlusconi es un impresentable pero el presidente de la República es un académico, con una trayectoria democrática, que sabe de algo. Pero este señor, ¿de qué sabe?

¿Mejorarán las cosas con el príncipe?

Es una persona más culta, pero no me gusta nada Letizia. Es un personaje sobrevenido que está actuando de una manera incorrecta, porque se lo ha creído demasiado. En lugar de mantener cierta sencillez, todo lo contrario, mantiene una distancia superflua.

Las encuestas, sin embargo, valoran muy bien al rey.

Es normal, porque las encuestas del CIS están amañadas. Que nos dejen a nosotros hacer las preguntas. Además, hay un veto a criticar al rey; quien lo hace se convierte en un maldito o en un tipo raro.

¿Habrá una tercera República española?

Sería un signo de gran madurez. En los países europeos con monarquía, la figura del rey es decorativa. Aquí, la Constitución le atribuye un papel, por ejemplo, como jefe de las Fuerzas Armadas. Me irritó que en la guerra de Irak no dijera nada. Sobre la Ley de Memoria Histórica, tampoco. Nunca ha pedido perdón, y este señor se pasó 30 años al lado de un dictador sanguinario. Eso de que es el rey de todos los españoles no me lo creo, es un cuento chino.

¿La guerra de Irak fue punto de inflexión de su desafecto hacia la monarquía?

En una ocasión, yo estaba en con Felipe Alcaraz, que llevaba una pegatina de No a la guerra y el rey nos preguntó por ese lema; al explicárselo, nos dijo que era militar y que a él le gustaban las guerras. Le contesté que eso me parecía una barbaridad, y que, si le gustan, podía ir él o su hijo. Además, los grupos de la oposición pedimos verle, porque Aznar nos hurtaba el debate en el Parlamento, pero sólo atendió a Zapatero. Si la Constitución asegura que el rey hace la guerra y declara la paz y que está al frente de las Fuerzas Armadas, pero no tiene nada que opinar sobre Irak y dice que le gustan las guerras porque es un militar, me parece que es tan culpable como Aznar.

¿Resistiría la monarquía española las criticas que aguanta la británica?

No. Aquí no entendemos cómo los italianos pueden votar a Berlusconi. No quiero comparar al rey con Berlusconi, pero es lo más parecido que hay. El rey es uno de los más ricos a pesar de todo lo que se diga. Es el único que se ha subido su atribución con la crisis porque el resto, las Cortes y la gran Administración tiene la nómina congelada, pero él se ha subido el sueldo. Eso, en cualquier país, sería un escándalo. Aquí no. No hay debate; está protegido por el silencio y por eso la gente piensa que esto no tiene nada que ver con Berlusconi, pero tiene mucho que ver.

¿Quién fiscaliza las cuentas del rey?

Nadie. Es inadmisible que un jefe del Estado no responda ante nadie. Por lo menos, Franco respondía ante dios, este no. Que las cuentas de la casa real sean las mas opacas del mundo es increíble. Y luego, el protagonismo de la familia real, que no existe como tal en la Constitución, pero la gente se arrodilla ante ellos. Hay españoles que son simplemente imbéciles; yo no tengo cultura de vasallaje y no admito humillarme ante un señor que no ha sido elegido democráticamente.
MIGUEL ÁNGEL MARFULL

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb