URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fer negoci al Calvari

Alternativa | 06 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens preocupen molt els moviments especulatius en torn a la casa al costat de l'ermita del Calvari. A aquesta petita casa viu el donat de l'ermita, Carlos Castillo i la seva família (la seva dona i un nin de tres anys). Aquesta casa i el petit quiosc que hi ha a la planta baixa van ser  cedits per l'església des de 1993 a una família per que aquesta s'encarregui d'obrir, fer net i cuidar l'ermita. La primera persona que va cuidar l'ermita va ser en Toni Cerdà que el va deixar a l'any 2000. A aquest any es va perdre el sentit original de la cessió i aquesta es va fer a en Joan Seguí, que ja no va viure a la casa ni es va encarregar de l'ermita, sinó que va contractar a terceres persones per aquesta feina, o sigui a  Carlos Castillo, actual donat. Aquest pensam que és el principi del problema una bona idea per tenir oberta i cuidada l'ermita es va convertir en un negoci

 Al mes de gener Carlos ja va donar la veu d'alarma a l'església i els veïns davant de la intenció  d'algunes persones de fer obres il·legals a l'entorn de ca seva. Aquells primers moviments es van aturar per la intervenció dels veïns, de la família de Ca'n Pontico (antiga propietària de l'ermita), de la Cofraria del Santíssim Crist i del rector D. Gaspar Monserrat (que va fer fotografies per identificar possibles futures modificacions). 


Ara sembla que hi ha un interès de llevar a aquesta família de la casa i de moment ja ha acomiadat a Carlos com treballador del quiosc.Ens preocupa molt el que pugui haver darrera d'aquest moviments pel valor emblemàtic i històric de l'Ermita del Calvari, que juntament amb les escaleres del Calvari, és un lloc catalogat com Monument Històric Artístic i un dels monuments més visitats del municipi.


En aquest moment estam fent feina conjuntament amb CCOO (que s'encarregaria de la part-laboral-judicial) per ajudar a Carlos i a la seva família, i esdevinar que hi ha darrera de tots aquests moviments.
Sembla que la veïna, l' artista alemana Rebeca Horn té la idea de fer un restaurant a la zona, cosa impossible actualment, ni tan sols es podria fer una bar.

També tenim la intenció de reunir-nos amb l'església per saber quina és la seva posició en aquest tema. Pensam que Pollença no es pot permetre cap desfiguració d'una dels seus edificis més emblemàtics.

Reportatge aparegut al Diario de Mallorca. Conflicto en el Calvari

La casa al costat de l'ermita és on viu el donat Carlos i la seva família

Comentaris

plomers@hotmail.com

Lo sentimos, el blog de diarijaumeplomer.blogspot.com se ha eliminado

plomers@hotmail.com | 06/07/2009, 22:19

Lo sentimos, el blog de diarijaumeplomer.blogspot.com se ha eliminado

Pepe

Re: Fer negoci al Calvari

Pepe | 06/07/2009, 20:04

He vist que a la propera assemblea del PSM hi ha un punt d'informació sobre els supòsits de doble militància en el PSM.

Per la nostra part podem dir que EU han acceptat la doble militància a Alternativa.

Pepe

Església

Pepe | 06/07/2009, 19:59

Després de visitar el Vaticà á un viatge d'estudis crec que no s'han llegit el capítol aquest de l'expulsió del mercaders. Va ser l`únic lloc on vam tenir que pagar i cada cent metres hi ha havia una paradeta amb cds de Juan Pablo II i altres ·hi parades".
Si per alguna cosa destaca l'església catòlica és per l'ambigüitat.

Miquel Sánchez

Re: Fer negoci al Calvari

Miquel Sánchez | 06/07/2009, 07:12

Si mirem el manual d'instruccions, anomenat "bíblia", dia "Jesús va expulsar el mercaders del Temple".

La posició de l'Esglèsia hauria de ser ben clara.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb