URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta oberta veïns de Gotmar

Alternativa | 11 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat aquesta carta oberta de l’Associació de Veïns i Amics de Gotmar als regidors, na Francisca Ramon de Rada i en Martin Ochogavía per la seva publicació. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es . Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor

Jaume Plomer a la seva contestació a la premsa, referent a la petició de ciutadans del Port demanat la dimissió de na Francisca Ramon, es va queixar de que en Martí Ochogavía (regidors de serveis) no només no ajudava a na Francisca (regidora del Port) sinó que  a més a més estava sabotejant la seva feina.

 

Pel bé dels residents i turistes del Port, l’Associació de Veïns i Amics de Gotmar pregam de manera obert a na  Francisca Ramon i a Martin Ochogavia, que llimin les seves diferències i que compleixin amb el seu pacte de govern i amb els seus deures morals i legals. Els demanam que comencin a col·laborar i donin als ciutadans contraprestacions,serveis eficients, moderns i professionals. Els demanam que no perdin al seva energia i temps tirant-se la culpa mútuament. No demanam un favor, tenim dret legal a barris, carrers, voravies, pluvials... en bon estat.


L’Associació de Veïns i Amics de Gotmar, membre de la plataforma per la defensa del Port estam disposat a col·laborar  amb Martín Ochogavía i amb na Francisca Ramon per ortgantizar la neteja i manteniment diari dels descuidats carrers del Port i de Gotmar. També estam preparts per ser l’àrbitre públic si no són capaços de col·laborar plegats. Els dos regidors tenen ara l’oportunitat de mostrar públicament que poden col·laborar i servir als ciutadans d’una manera responsable i madura.
L’ Associació ja col·labora amb el batle Joan Cerdà Rull en la planificació i finançament de la regeneració del carrers enfonsats, descuidats i perillosos de Gotmar. Pregam a na Francisca Ramon i en Martí  Ochogavia seguir el seu exemple, nosaltres per la nostra part  ens comprometem a publicar els resultats de la col·laboració d’aquests regidors cada mes.

 

Garry Bonsall Presidente AAVV de Gotma

La finalitat de l’Associació de Veïns i Amics de Gotmar és la defensa del medi ambient i els interessos dels ciutadans, millorant la col·laboració i comunicació entre els polítics i els ciutadans.

                                                           Gotmar 

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Carta oberta veïns de Gotmar

Garci | 27/07/2009, 19:28

Hola grau, això de que no protesten i de que ningú diu res crec que no és cert, i més veient la bona voluntat i les diverses reunions que l'AAVV de Gotmar ha fet i té pensat fer.

Menys mal de gent com el senyor Garry Bonsall perquè encara podria estar tot molt pitjor.

Però tens raó, Gotmar necessita ajuda.

grau

gotmar-el vila

grau | 27/07/2009, 17:21

Pollença de cap a cap, i ben davant Gotmar: El Vilà
No nomes se'n recordin a pel pla general.
Obres sensa llicencia, ocupacions de via publica, tonelades d'aigua
que es perden cada dia durant anys i ningu hi diu res, ni voravies,
ni llum, ni clavagueram, clots i clotarros de tots els gusts i mida,
solars per escombros, solars per fems ...un altre món sense sortir de
Pollença! es que ho tenim tot!

Lo bo i millor es que l'ibi el paguen igual que a plaça
i no protesten! això son ciutadans!

Miquel Sánchez

Re: Carta oberta veïns de Gotmar

Miquel Sánchez | 11/07/2009, 09:07

Les espècies no caçables just donen molèsties i "cacas".

GOB

Re: Carta oberta veïns de Gotmar

GOB | 11/07/2009, 08:53

Fracassa a Son Bosc la major colònia de cria d’abellerol a Mallorca, davant la manca d’actuació de la Conselleria de Medi Ambient

Son Bosc alberga una biodiversitat extraordinària, reconeguda a diversos informes científics i tècnics, fins i tot de la pròpia Conselleria de Medi Ambient. Entre els valors més rellevants de la zona, a part d’allotjar la major localitat europea per Orchis robusta (orquídia de prat) a Son Bosc hi trobam actualment la major colònia mallorquina d’abellerol (Merops apiaster).

L’abellerol és un aucell migratori, que arriba les Balears a principis de la primavera per a criar, i en arribar la tardor viatja a l’Àfrica subsahariana per a passar el nostre hivern. S’alimenta d’insectes, els quals són abundants a Son Bosc.

L’abellerol no és una espècie amenaçada a nivell global, però a Mallorca manté unes poblacions molt escasses. De fet, la colònia de cria de Son Bosc, tot i ser la més gran de Mallorca, només està formada per una quinzena de parelles. A més de la zona de Son Bosc, l’abellerol cria a mitja dotzena escassa de localitats mallorquines, a colònies formades per poques parelles. És per això que aquesta espècie tan espectacular hauria de merèixer una major atenció per part de la Conselleria de Medi Ambient, que hauria de procedir a la seva catalogació com espècie amenaçada localment.

El moto-cross ha fet fracassar la cria

La colònia d’abellerols a Son Bosc es situa a una zona on encara és ben evident la naturalesa dunar. Els abellerols normalment nidifiquen a talussos d’arena, on excaven forats al final dels quals hi fan el niu. Malauradament, aquestes dunes són també atractives per alguns practicants del moto-cross, que utilitzen la zona com a camp d’entrenament. Alguns dels traçats utilitzats per les motos passen a pocs centímetres dels nius, i evidentment això és poc tolerable pels abellerols.

Així, tot i que enguany s’havia instal·lat a Son Bosc la major colònia d’abellerol dels darrers anys, el fracàs en la reproducció ha estat gairebé absolut a causa de les molèsties del moto-cross.

La Conselleria, assabentada de la situació, no ha mogut ni un dit

El GOB ha denunciat aquesta situació als Agents de Medi Ambient de la Conselleria, els quals ens consta han informat sobre el problema als seus superiors. Tot i això, des de la Conselleria de Medi Ambient no s’ha fet absolutament res per evitar el fracàs de la colònia de cria.

El camp de golf arrasarà definitivament la colònia de cria

El projectat camp de golf de Son Bosc, el qual es podria començar a construir a finals d’estiu, arrasarà completament aquesta colònia de cria i tota la resta d’extraordinaris valors naturals de Son Bosc.

Des del GOB ens avergonyim de l’actitud que el Govern ha mantingut i manté davant aquesta qüestió. Des de l’inici d’aquesta legislatura el Conseller de Medi Ambient i el seu departament han mostrat en tot moment una absoluta complicitat amb el projecte de camp de golf, mentre el President del Govern mira cap a una altra banda després d’haver oblidat completament el seu compromís (discurs d’investidura) de no consumir “ni un pam més de territori”.

Son Bosc, amb els seus extraordinaris valors naturals, mereix ser incorporat al Parc Natural de S’Albufera. Renunciar a aquesta necessitat i permetre la construcció del camp de golf demostra la complicitat d’uns i la covardia d’altres.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb