URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Legislació i moviments migratoris

Alternativa | 18 Juliol, 2009 06:00

Publicam un resum d'un article que ens ha enviat el company Ernesto Baletto. que ha estat publicat a una revista a Veneçuela, i que pot aportar elements de debat sobre la immigració a Europa. L'article sencer el podeu llegir al següent enllaç (pdf).

Com sabeu aquest blog està obert als vostres escrits, que haveu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Legislació i moviments migratoris

La immigració representa fins al 75 % del creixement de la població en els països industrialitzats i és la columna vertebral de la Seguretat Social europea en molts països.


L'actual conjuntura política, accentuada per una gran crisi econòmica, aprofundeix el gir a la dreta de la socialdemocràcia europea, especialment l'espanyola. La legislació actual d'Estrangeria a Espanya és coercitiva i es troba situada a la dreta del mapa electoral, convertint-se en una eina directa d'atac als drets fonamentals dels estrangers.


Referent a la proposició de la llei de reforma d’estrangeria que s'està  tramitant en el parlament Espanyol aquesta nova reforma implica diversos elements polítics i jurídics a tenir en compte (ens centrarem específicament en les conseqüències polítiques, en aquest cas):

1 . El PSOE avança en un discurs dretà, que electoralment  els pot ser útil, donant respostes a una societat civil preocupada per la crisi i pels seus llocs de treball.


2 . D'altra banda, Aquesta nova llei d'estrangeria pel PSOE, avala el gir a la dreta realitzat en aquesta nova legislatura, donant un cop d'efecte mediàtic, demostrant que la suposada esquerra pot legislar des de l'autoritat política.


3 . La criminalització dels immigrants és legislada i plasmada de manera rotunda, emparant de fet als sectors empresarials, la seva economia submergida i la submissió a treball esclau de milers d'immigrants.

4 . És una normativa que impulsarà la sanció com norma, produïx el temor a la repressió, sent aquesta l'eina fonamental per a complir, aplicar i desenvolupar la futura llei.

5 . El PSOE i el Partit Popular, segueixen la política d'altres països europeus on es reprimeix i empresona segons les necessitats de la globalització del capital, del mercat de treball i dels interessos empresarials.


La falta de garanties dels menors estrangers/as i la necessitat de majors centres de detenció per a immigrant sense papers, no fa més que corroborar que la legislació existent és perquè Europa s'aïlli del món bàrbar que ho envolta, encara que després s'esquincin les vestidures horroritzant-se pels cadàvers que arriben a les platges espanyoles o els vaixells a la deriva, sense que cap port vulgui deixar atracar a centenars d'immigrants famèlics i moribunds.

Els processos migratoris són socialment, culturalment i políticament imparables, les desigualtats existents en els diferents sectors del planeta no fan més que accentuar les diferències, reestructurant els processos migratoris, les diferents rutes o formes que pren el trasllat poblacional.

El que si queda clar que la Directiva de la tornada, les noves lleis d'Estrangeria, “l'Europa fortalesa”, no són sinònims d'integració, ni d'amistat entre els pobles, és més aviat, l'inici d'una persecució policial i militar als “sense papers”, criminalitzant als ciutadans que l'única cosa que volen és poder viure dignament.

Del món global, de les forces polítiques i sindicals d'esquerres, dels treballadors i de la ciutadania en general depèn frenar semblants atropellaments, que la immigració, integració i Estat de benestar siguin compatibles, per a poder estructurar i vèncer en la batalles de les idees, en pròximes lluites contra accions legislatives i normatives que ataquin de forma directa la dignitat del genero humà.

Ernesto A Baletto

El roto a l'interessant blog "Inmigración, una oportunidad". 

 


 

 

 

Comentaris

Joan

Molt bo!

Joan | 19/07/2009, 06:39

El comentari de jaestabe és molt bo. Al meu parer podria haver sortit com a article. Molt bona comparació!

Pepe

Re: Legislació i moviments migratoris

Pepe | 18/07/2009, 17:37

Lo único que falta en tu comparación es que la tortura de Boby estaría subvencionada con dinero público.
Sin dinero público la mayoría de las corridas de toro desaparecerían

jaestabe

Mi perrito Boby

jaestabe | 18/07/2009, 16:46

Aburrido ya de las gracias de mi perro Boby, un pastor de 3 años, decidí jugar con él de una manera diferente. Lo dejé con hambre y con mucha sed por un día entero. Luego quise saber qué le pasaba si en vez de agua, le ponía en su bebedero leche de magnesio.

El estúpido se lo tomo todito. Me miraba esperando que le diera algo de comer, pero opté por encerrarlo para que no me jodiera. Lo puse en la oscura bodega de herramientas y te juro que si no es porque en la noche escuche un aullido, no hubiese recordado que el pobre estaba metido ahí.

Como ya era muy tarde, lo dejé que se durmiera. Ya en la mañana, lo fui a buscar y había diarrea por todos lados. Me imagino que hizo efecto el magnesio y la verdad, se le notaba muy débil y algo alterado por la luz que le daba directo en los ojos, pero yo me levanté con más ganas de joderlo, así que le halé el rabo, le hinqué los testículos y lo punzaba con un tenedor.

Realmente me pareció divertido. Algo en él y en mí había cambiado. Ya no era más mi mascota. Se estaba defendiendo y me comenzó a atacar. Sentí susto, pero sabía que estaba débil por la diarrea y las heridas del tenedor. Un poco más y me desgarra una pierna; afortunadamente, le había alcanzado a untar vaselina en los ojos antes del ataque y no me vio muy bien. Agarré un hierro y lo puncé, al desgraciado no le importó y no huyó, siguió intentando herirme, como si la venganza lo motivara, pero al fin y al cabo es un animal y yo podía adivinar cada movimiento que él hacía.

No me percaté de las heridas de Boby, ya que su pelo negro tapaba de alguna manera el rojo de su sangre… no fue hasta que salió un chorro de sangre por su boca. Él estaba agotado, su lengua lo delataba, no la podía esconder. Me dio lástima el infeliz; pero qué le podía hacer, ya estaba muy herido y aún así quería atacar. No tuve más remedio que parar su sufrimiento. Lo atravesé con el hierro y ahí quedó lo que era Boby.

Antes de que pienses que soy un mal nacido hijo de la grandísima puta, cambiemos a Boby por un toro. Entonces, qué sería yo….¿un maestro? ¿un artista?

Un ser vivo es un ser vivo, sea un perro o sea un toro. Siente y sufre. No nos dejemos engañar por los psicópatas que promocionan los eventos taurinos. No juguemos con el dolor ajeno y digamos NO a la tauromaquia. Difunde esta idea, promociona un mundo sin violencia, ayudemos a los que no tienen voz…

‘Nacen para eso’ me dijo alguien un día. Yo digo que para eso, es mejor no nacer.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb