URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pumpido salva a Matas.

Alternativa | 12 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Com sabeu, el Fiscal General de l´Estat, Cándido Conde-Pumpido va denegar la pròrroga sol·licitada pels fiscals balears anticorrupció Joan Carrau i Pedro Horrach per  seguir investigant l´origen del patrimoni acumulat de l´ex-president del Govern Jaume Matas, el cas anomenat“Buckingham”.

Els fiscals Anticorrupció de Balears van obrir diligències informatives després d'una denúncia d'un ciutadà sobre les despeses realitzades per a equipar “el palau” de Mates del carrer Sant Felio, la investigació es va estendre a tot el patrimoni de l’ex-president.

L'Estatut del Ministeri Fiscal estableix que la Fiscalia Anticorrupció no té sis mesos, sinó un any per investigar, però en aquest cas s'ha interpretat que els fiscals anticorrupció  de les Illes no actuaven com a Fiscalia Anticorrupció, sinó com a Fiscalia de Balears!!  No és la primera vegada que sis mesos resulten insuficient per a culminar una investigació abans que es decideixi presentar una denúncia en el jutjat perquè es continuï amb el cas. Per a perllongar aquesta investigació la Fiscalia Anticorrupció de Balears va sol·licitar permís al seu superior jeràrquic, en aquest cas la Fiscalia Anticorrupció Nacional. A la majoria de casos aquesta petició és un pur tràmit. No obstant això, en el cas de Mates no només es va denegar la pròrroga, sinó que hauria ordres procedents de la pròpia Fiscalia General de l'Estat, perquè no es continuï amb la investigació i, per tant, s'arxivi. Aquesta és la segona vegada que un fiscal general de l'Estat atura una investigació contra Matas. Jesús Cardenal, nomenat pel PP, decidí l'any 2002 que no hi havia indicis suficients per recòrrer l'arxivament del cas Bitel, cas d’espionatge polític informàtic.

La decisió de Conde Pumpido no es basa en el fet que no hi hagi res consistent que investigar. Tot el contrari: l'informe elaborat per la Guàrdia Civil sobre el patrimoni d'en Matas treia la conclusió contrària i afirmava que l'ex-President no podia justificar el seu patrimoni en base als ingressos econòmics declarats i que trobava operacions que podien suposar frau fiscal i blanqueig de diners. 

És indignant que Fiscal General de l'Estat hagi desautoritzat d'aquesta manera tan sorprenent als fiscals balears anticorrupció Joan Carrau i Pedro Horrach, per nosaltres simplement uns herois per la seva lluita contra la corrupció a les Illes Balears. Si no podem confiar a la justícia, podem dir que no estam a un estat de dret.

En aquest moment és en mans del Fiscal Superior de Balears, Bartomeu Barceló ratificar la decisió del Fiscal general de l’Estat, Conde Pumpido, d’arxivar el cas, o de traslladar-ho al jutjat de guàrdia per ser tramitat com una denúncia, previsiblement optarà per arxivar, a la vista del que ha fet el seu superior.

Davant aquesta situació, s’ha redactat un manifest a favor de la continuïtat de la investigació pels mateixos fiscals. Així doncs, vos demanam la vostra adhesió en aquest manifest. Signau, amb el vostre nom, llinatges i DNI, clicant AQUI.

A la pàgina de la Fundació GADESO també trobareu articles sobre el tema i una enquesta. 

Conde Pumpido i Jaume Matas

 


 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Pumpido salva a Matas.

Pepe | 12/07/2009, 08:17

Tan de bo la ciutadania reaccioni qualsevol dia.

Però com diuen els germans Carlos i Pedro Fernández Liria i Luis Alegre Zahonero en el seu més que recomenable "Educación para la ciudadania" Ed. Akalk:

"Estam davant del fracàs de les aspiracions polítiques de la il·lustració.
Les nostres assemblees legislatives suposadament sobiranes s'han convertit en un espectacle al que només es discuteixen les coses en les que s'està bàsicament d'acord mentre que hi ha certes coses que no poden ser discutides."

Toni

Mafia

Toni | 12/07/2009, 06:45

Aquest funcionament mafios, en què entre diferents bandes organitzades (en quest cas PP i PsoE) es tornen els favors, fa que molts ciutadans onin l'equena als polítics.
Però jo pens, que la societat a de reaccionar, més en temps de crisis, no ens podem permetre aquesta "xusma" manejant els nostres doblers.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb