URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'arena de Cala Barques

Alternativa | 15 Juliol, 2009 06:00

Seguim amb el que consideram una importante funció d'aquest blog que es donar informació pública als ciutadans. En aquest cas hem penjat un resum de l'estudi de l'IMEDEA (Institut Mediterranit d'Estudis Avançats sobre les opcions de gestió de la platja de Cala Barques (veure document pdf)

Aquest estudi es va sol·licitar després del temporal de novembre de 2001 i la seva finalitat és estudiar l'evolució de les platges de la Cala Sant Vicenç, l'estudi es va fer al 2004.

Resumint el resum; l'estudi assenyala que la Cala Sant Vicenç està exposada a temporals intensos de mar i de vent el que fa  a Cala Barques s'hagi produït una disminució significativa de sorra  a pesar de que ja ha hagut dues regeneracions (1991 i 2002).

Al balanç sedimentari de Cala Barques és molt important l'estructura rocosa coneguda com Sa Llosa  que protegeix la platja però també dificulta la reincorporació de sediments des de l'exterior de la cala. També s'ha de tenir en compte que la cala només té una petita capa d'arena i una variabilitat interanual significativa.

Hi ha tres alternatives:

1.- No intervenir i deixar que la naturalesa continuï amb els seus ritmes naturals.S'hauria de millorar la gestió i traslladar sorra des de la part alta de la platja quan és acumulada a aquesta zona pel vent.

2.- Incrementar la quantitat d'arena sense guany de superfície. Caldrien 700m3 que esdipositarien principalment sobre els primers metres de costa.

3.- Incrementar la superfície de la plata útil. Caldrien 2.600m3.

En cas d'optar-se pel drenatge i posterior abocament de sorra en la platja, aquesta ha de ser compatible en color, forma i grandària amb la nativa ja que hi el perill d'incrementar la terbolesa de l'aigua. S'ha de tenir en compta que  aquesta solució només sera efectiva temporalment ja que no evitarà la tendència erosiva de la platja.

Finalment la conclusió  del resum recomana per costos i riscs la mínima intervenció a la platja, o sigui l'alternativa 1, tot i que la 2 també seria viable, sent una decisió més de caire polític i en funció dels recusos disponibles.


Després de llegir aquest informe ens reafirmam en que la Cala Sant Vicenç es troba totalment abandonada i cada vegada més degradada, però la seva recuperació no passa per fer una gran inversió en incrementar la superfície de la platja de Cala Barques. La seva recuperació passa per recuperar les seves infraestructures (aigua, enllumenat, voreres, asfaltat, tdt..), per un pla d'enbelliment i per aprofitar els seus potencials;  el seu patrimoni arqueològic i el seu privilegiat paisatge. Cal molt de feina però també molt de il·lusió cosa que a l'equip de govern actual no n'hi ha.

Cala Barques a el tiempo.es

 

 

Comentaris

Williams

Re: L'arena de Cala Barques

Williams | 16/07/2009, 07:22

Y de aquí a un año volverá Jaume. Viva el circo.

Andrés

TONI CIFRE

Andrés | 16/07/2009, 05:33

Como en los toros, Toni Cifre dará muchas tardes de gloria a este PSOE de Pollença, completamente acabado. La gente de aupo a Plomer y veto a Cifre, como se siente ahora?
Todo hace prever gloriosas tardes-noches socialistas en Pollença

Pepe

Crisi PSOE

Pepe | 15/07/2009, 22:57

Una font molt fiable m'ha dit que el regidor del PSOE serà Toni Cifre. El que no deixa de ser una sorpresa ja que en Toni va dimitir com secretari general del PSOE fa poc més d'un any per les seves discrepàncies amb els regidors. El detonant va ser el vot en contra de la nostra moció de fer una auditoria externa.
A la fí esperam la confirmació d'aquesta notícia, igual que de la remodelació de l'equip de govern que segons el PIP es planteja el batle.
També sembla que en Jaume Plomer vendrà al ple del dijous 30 per explicar els motius de la seva dimissió.

Pepe

Re: L'arena de Cala Barques

Pepe | 15/07/2009, 21:56

Estic d'acord Hans la profesionalització de la política ha arribat a uns punts indecents.
A Pollença es va aprovar una moció nostra on es congelaven els sous dels regidors i

Garci

Re: L'arena de Cala Barques

Garci | 15/07/2009, 19:22

Ningú ha dit res de l'article d'avui, però jo no vull deixar de comentar-ho.

Aquest informe l'he llegit, igual que la premsa que s'ha fet ressò del problema de la platja.

Hi ha informes prou concloents de que les platges, i cala Barques no és una excepció, s'autorregeneren amb el temps. I que l'arena nova que s'hi deposita, al no ser natural, no resta a la platja sinó que se l'emporta el vent i la mar.

Quan l'arena se l'emporta la mar, hi ha greus perills:
-que cobreixi les praderes de posidònia que hi pugui haver i les faci malbé (cosa que ha passat a molts llocs i que es imperdonable).
-Que els dies de mal temps l'arena resta en suspensió dificultant fins i tot la respiració dels peixos.
-L'acumulació d'arena altera l'orografia del fons.

A la Cala Sant Vicenç, mirant l'informe, fer malbé la posidònia no és una realitat, ja que, sempre segons l'informe, les praderes resten lluny de la platja.

El problema doncs ja és polític: ens gastam els diners any rere any en dur arena a la platja perquè el mal temps de l'endugui? O ens conformam amb la bellesa de la platja natural, tot i que no tengui una vista turística?

Son coses que s'han de valorar. Personalment crec que val més deixar-ho natural (degradat que diuen alguns) fent intervencions de recol·locació de l'arena que hi ha ja a la platja (opció 1), que deixar-se els duros cada any amb arena nova que l'any següent serà al fons del mar destorbant la vida dels animals.

Hans

Indecente

Hans | 15/07/2009, 17:57

INDECENTE"
Ha dicho la Presidenta de la Comunidad de Madrid que es indecente que mientras la inflación es -1%, los funcionarios además de tener plaza fija, tengan una subida salarial del 5% (gran mentira por cierto).
Me gustaría transmitirle a esta Sra. lo que considero indecente.
Indecente, es que el salario mínimo de un trabajador sea de 624 €/mes y el de un diputado 3.996 pudiendo llegar con dietas y otras prebendas a 6.500 €/mes;
Indecente, es que un catedrático de universidad o un cirujano de la sanidad pública ganen menos que el concejal de festejos de un ayuntamiento de tercera;
Indecente es que los políticos se suban sus retribuciones en el porcentaje que les apetezca, (siempre por unanimidad de todos los partidos, por supuesto y al inicio de la legislatura);
Indecente es comparar la jubilación de un diputado y el de una viuda;
Indecente es que un ciudadano tenga que cotizar 35 años para percibir una jubilación y a los diputados les baste con siete y los miembros del gobierno para cobrar la pensión máxima solo necesiten jurar el cargo;
Indecente es que los diputados sean los únicos trabajadores (¿?) de este país que están exentos de tributar un tercio de su sueldo del IRPF;
Indecente es colocar en la administración miles de asesores, amigotes con sueldos que ya desearían los técnicos más cualificados;
Indecente es el millonario gasto en mediocres TV creadas al servicio de la pervivencia en el trono de políticos más mediocres;
Indecente es el ingente dinero destinado a sostener los partidos aprobado por los mismos políticos que viven de ellos;
Indecente es que a un político no se le exija superar una mínima prueba de capacidad para ejercer su cargo (y no digamos intelectual o cultural);
Indecente es el coste que representan a los ciudadanos sus comidas, coches oficiales, chóferes, viajes siempre en gran clase y tarjetas de crédito por doquier; (Tenemos mas coches oficiales en España que entre Francia , Alemania y EEUU juntos.....alucina)
Indecente es que sus señorías falten de su escaño en los plenos una y otra vez y tengan seis meses de vacaciones al año
Indecente es que sus señorías cuando cesan en el cargo tengan un colchón del 80% del sueldo durante 18 meses; (no vaya a ser que con lo ""poquito"" que han cobrado en su legislatura no les llegue)
Indecente es que ex ministros, ex secretarios de estado y altos cargos de la política cuando cesan son los únicos ciudadanos de este país que pueden legalmente percibir dos salarios del erario público;
Indecente , es que se pongan a parir en los debates la izquierda y la derecha y luego cenen juntitos en los mejores restaurantes ...y todo a cargo de nuestros bolsillos.
¿QUÉ SE PUEDE HACER ? Quedarnos de brazos cruzados , como siempre o hacer una gran protesta ?
Se está proponiendo hacer una gran protesta PACIFICA a nivel nacional , para que nos dejen de tomar por tontos , fecha el 6 de septiembre del 2009 , pasalo a todos tus contactos por movil o por mail , que hay tiempo de organizarlo.
Se está planteando declarar el 6 DE SEPTIEMBRE " DIA NACIONAL DE SUS SEÑORIAS "
PASALO, PASALO PASALO

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb