URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Seguim sense pressuposts.

Alternativa | 16 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de juny es va rebutjar amb els vots de l'equip de govern la nostra moció relativa a crear una comissió d'elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.

Portam més de nou mesos de retard en la presentació dels pressuposts, una eina fonamental en la gestió del municipi i també en la feina de control democràtic per part de l'oposició. Estam cansats de sentir al regidor d’Hisenda en Juanjo Mir i al batle que la setmana que ve... que ens hem de reunir... que ja estàn a punt... Per exemple al ple de març el regidor Sr. Mir va dir que només faltaven details i que es faria una reunió per presentar les línies d'actuació. Quatre mesos després seguim igual i no s'ha fet aquesta reunió anunciada.

Al ple d’abril el regidor d’Hisenda ens va dir que els pressuposts es presentarien en maig, a juliol segueixen sens presentar els pressuposts.

La no presentació dels pressuposts està aturant decisions com la contractació d'un nou servei de neteja viaria al Port, el patronat d’esport, l’agenda local 21, els fons de contingència social, etc.

L'equip de govern diu que la part polític dels pressuposts ja estava tancada i que només restava la part tècnica, però el PSOE   fa enquestes sobre si l’Ajuntament ha de posar duros o no a l’Auditori.

La nostra pregunta que van reiterar al ple va ser;ens podien dir a nosaltres i a tots els ciutadans que han posat el duros que vostés manegen i gestiones sin els controls que la llei estableix. que és exactament el que falta per presentar els pressuposts? No vam obtenir cap resposta.

A la gravetat d'aquest retard hem d'afegir que ens consideram estafats; ja que  l'equip de govern va contractar una empresa privada per assessorar-les per la preparació dels propers pressuposts ( amb un cost de 20.880 euros). I a dia d'avui ni tan sols hem pogut veure els informes d'aquesta empresa. Uns informes que s'han pagat amb doblers públics, que fa temps que s'han lliurat i que a dia d'avui seguim sense poder consultar, com si aquests documents fossin propietat exclusiva de l'equip de govern. Igual que al cas de la presentació dels pressuposts estam cansats de les  promeses dient que ens hem de reunir per veure aquests informes. A la darrera comissió informativa van dir que l’empresa encara no havia acabat la seva feina, què és exactament el que no han fet? Tampoc vam obtenir cap resposta.

El regidor d’hisenda havia comentat a diverses comissions i plens el seu desig d’involucrar i fer partícips de l’elaboració dels pressupostos de l’Ajuntament de Pollença als partits de l’oposició. Aquesta moció no era sinó el nostre oferiment d’ajudar i col·laborar a l’elaboració dels pressupost.

Seguir amb uns pressuposts prorrogats no és la millor manera de lluitar contra una crisi que a aquest hivern pot ser terrible. A un moment de profunda crisi econòmica cal un tractament molt específic per part de totes les Administracions Públiques i cal més que mai la unió de tots els grups polítics per una gestió responsable dels recursos públics.

Si realment els pressuposts del 2009 ja es troben pràcticament acabats els van demanar que consideren la possibilitat de fer aquesta comissió pel pressuposts del 2010.

Manel Fontdevila a Público.


A continuació la moció. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de juny per ser debatuda i votada: “Creació de la comissió d’el·laboració dels pressuposts”.

 

MOCIÓ:

Atès que al 2008 es van presentar els pressuposts amb pràcticament un any de retard (setembre 2008) i a dia d’avui  segueixen sense presentar-se al ple els pressuposts del 2009 (més de vuit mesos de retard). El que dificulta la feina de control democràtic per part de l'oposició, i la gestió correcta dels doblers públics.

 

 Atès les dificultats  evidents de l’equip de govern per aconseguir una versió definitiva dels pressuposts.

.

Atès  la voluntat de l’equip de govern d’involucrar i fer partíceps de l’elaboració dels pressupostos de l’Ajuntament de Pollença  a la resta de partits polítics que no formen part de l’equip de Govern, expressada reiteradament en diferents manifestacions al ple pel regidor d’Hisenda .

 

Atesa la voluntat dels partits de l’oposició també manifestada a diferents plens d’ajudar i col·laborar a l’elaboració dels pressupost.

 

Atès l’actual situació de profunda crisi econòmica que mereix un tractament molt específic per part de totes les Administracions Públiques i  on cal més que mai la unió de tots els grups polítics per una gestió responsable dels recursos públics.

 

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

 

 

ACORDS:

 

PRIMER.- Creació de la Comissió d’elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i el batle o la persona en qui delegue, amb la finalitat de la confecció de dits pressupostos

 

SEGÓN.- Aquesta Comissió es reunirà periòdicament fins la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.

 

 

 

 

José Luis García Salvador

 

Pollença 12 de juny 2009.

Comentaris

Notícia

Re: Seguim sense pressuposts.

Notícia | 18/07/2009, 09:28

Notícia avui al DdM.
La deuda supera los 940.000 euros, dice el PP

Las telarañas del PSOE

Re: Seguim sense pressuposts.

Las telarañas del PSOE | 17/07/2009, 15:02

Para ver el intenso debate de ideas en el PSOE sólo hay que visitar su blog, espectacular.

Un altre que sen va.

men vaig

Un altre que sen va. | 17/07/2009, 05:44

Lo més trist de tot JVC i Pepe és que a nel PSOE no hi ha debat de cap tipus. L'únic important per alguns és seguir arribant a final de mes. Per això son capoços de menjar el coco a qualsevol, fer bunyolades, fer coques en sofrit, fer panedetes o el que sigui.
Debat ideològic? desconeixament total a nel PSOE del significat del terme.

Mikele.

Gripe A

Mikele. | 17/07/2009, 00:47

El virus es más grave de lo que nos quieren hacer creer. Cuando llegue el otoño lo vamos a comprobar, desgraciadamente... Bueno, pero todos estamos muy contentos porque los complejos hoteleros de Cancún no han perdido dinero; cuando el virus estaba acotado nadie quiso hacer nada para evitar la propagación... en ese momento se podían haber suspendido cautelarmente los vuelos. Ahora UK y España encabeza la lista de afectados en Europa, y subiendo a ritmo preocupante cada día...

Ciutadà

Gripe A

Ciutadà | 17/07/2009, 00:46

En todo el continente africano en donde apenas hay turismo ni casi tráfico aéreo No hay ni un sólo infectado ni muerto.El tráfico aéreo es el equivalente a la tos para el virus.En Mallorca o reaccionamos y vemos las cosas como són o esto será una tragedia.No confio ni en los políticos ni en los hoteleros.

JRV

comandera

JRV | 16/07/2009, 19:41

Si, tal volta soc ingenu, i el que hi ha al PSOE sigui un debat de comandera i vanitats.

Pepe

Re: Seguim sense pressuposts.

Pepe | 16/07/2009, 14:56

Sense presentar un pressupost demanen un prestam i li diuen "pla de sanejament".

Si el debat del PSOE fos d'idees seria molt bo, però el que m'arriba és sobre tot un debat de noms

JRV

cada muno cuenta de la feria...

JRV | 16/07/2009, 11:09

Ja els hi va be a alguns regidors, i "amigots/otes" i parents d'alguns regidors que no hi hagi pressupostos , i millor encara que hi hagi descontrol (A rio revuelto...) Però el penós es que els regidors assenyats de l'equip de govern no digin ni "mu", i hi podriem afegir alguns regidors /ores de l'opossicioneta del PP.
Que hi hagi debat al PSOE pollencí es bò , vol dir que no està tot perdut colectivament a aquesta agrupació, vorem que en surt.

Garci

Re: Seguim sense pressuposts.

Garci | 16/07/2009, 09:40

Després de llegir l'article, de refrescar la vergonya que suposen els més de 9 mesos de retard en els pressuposts, se que alguns encara diran de Juanjo Mir que no és culpa seva, que pobret, que quin equip de govern li ha tocat tan dolent...

Però la veritat és que si ho llegiu bé, veureu com ell va passant amb cançonetes totes les preguntes que li fem. Ell n'és el responsable, encara que no l'únic.

Els pressuposts son una eina bàsica, sense ells tot son excuses de que no hi ha diners. I els diners es destinen al que sigui, sense ordre ni concert. Tot plegat una estafa als ciutadans.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb