URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Punts verds o negres?

Alternativa | 17 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple vam demanar per la recollida “selectiva” que fa el Consell de Mallorca, els denominats punts verds que aquest estiu tenen un estat lamentable, plens de deixalles i de brutícia, i dels que hem rebut nombroses queixes. Vam demanar si s’estava fent fent feina d’alguna manera per solucionar aquest problema.

És clar que hi ha incivisme però també és clar  que la freqüència de recollida que fa l’empresa LUMSA-FCC és totalment insuficient a la temporada alta i  que els operaris que buiden els contenidors podien agafar les bosses que la gent deixa defora. A l’igual que va passar amb el tema de la neteja viaria del Port ( que fa sense contracte LUMSA) ens dona la impressió de que no hi ha cap tipus de control sobre la feina d’aquesta empresa a l’enllaç podeu consultar els plecs del contracte amb el Consell de Mallorca.

La resposta  del regidor de medi ambient, Jaume Plomer, a la nostra pregunta va ser bastant sorprenent ja que em va demanar ajuda en el Consell per aquesta feina, quan és el PSOE qui presideix el Consell i són els socis municipals del PSOE; UM quins tenen la Conselleria de Medi Ambient.

També va explicar que es posaria en marxa una recollida selectiva a petits comerços a la Primera Línia del Port. Aquesta recollida ja ha començat, el problema és controlar els negocis treguin els residus quan i com toca i que l’empresa compleixi els seus horaris i recorreguts. Aquesta feina la fan els becaris de l’àrea de Medi Ambient.

Si llegim el Plec de prescripcions tècniques per la contractació del servei de recollida selectiva (s.r.s.) de residus a l’illa de Mallorca: podem veure que qualqu no està fent la feina que li correspon, al proper ple farem una bateria de pregutnes i precs sobre el tema:

        5.1. “El contractista per tal de assolir la recollida deurà planificar les necessitats de recursos humans i materials per realitzar la recollida de la fracció de tal manera que no hi hagin contenidors plens o desbordats, ni bruts, ni inutilitzats. El contractista (...) sempre tindrà present les puntes de producció (temporada turística alta, fires, mercat, festes, etc.) per tal de que el nivell de qualitat sigui sempre el mateix i el més alt (...) La NO realització de la recollida, la NO realització de la neteja i la NO realització de la manteniment, no tenen cap justificació com no sigui de desastre o força climatològica extrema i imprevisible.

Respecte als contenidors a l’annex 3, al  Protocol d’actuacions en cas de conflicto diu:

3.7. Contenidor desbordat amb fracció al voltant del mateix. El contractista buidarà el contenidor i retirarà la fracció que ho ha al terra. Registrarà el desbordament al full de Programa de ruta del dia.

3.8. Contenidor no ple i amb fracció al voltant del mateix. El Servei Municipal de Neteja es el responsable de recollir la fracció que hi ha fora del contenidor i de introduir la al seu interior.

3.9. Contenidor desbordat amb fracció i altres restes no sol·licitats al voltant del

mateix. El contractista buidarà el contenidor i retirarà la fracció que hi ha al terra. El Servei Municipal de Neteja es el responsable de recollir les altres restes. El contractista donarà avís de l’anomalia a l’Ajuntament immediatament per

telefonia i dintre de les 24 hores mitjançant fax. A més a més ho registrarà. Registrarà el desbordament al full de Programa de ruta del dia.

3.10. Contenidor no ple amb fracció i altres restes al voltant del mateix.

El Servei Municipal de Neteja es el responsable de recollir la fracció que hi ha fora del contenidor i de introduir la al seu interior, així mateix recollirà les

altres restes. El contractista donarà avís de l’anomalia a l’Ajuntament immediatament per telefonia i dintre de les 24 hores mitjançant fax. Amés a més ho registrarà.

3.11. Quan el personal de l’adjudicatari constati la

presència excessiva d’impropis dins el contenidor.

Donaran avís:

• A la Persona Responsable del contractista.

• No recolliran el contenidor.

 

Dues de les nombroses fotografies que ens han arribat respecte a aquest tema:

 

 

 

 Com sempre les comparacions són odioses, contenidors de recollida selectiva soterrats d'Alcúdia.

 

Comentaris

Joan

Merda a eu Moll

Joan | 18/07/2009, 11:05

El paseitg, zona propera Can butxaca fa oi a les mosque, després plorarem perque no venen turistes.

Pepe

Re: Punts verds o negres?

Pepe | 17/07/2009, 14:41

Del forat econòmic i el denominat "pla de sanejament" parlarem dilluns.
Respecte al tema de la neteja la clau com diu JRV és que pels polítics és molt còmode contractar una empresa privada, o millor encara no contractar-la (com passa a Pollença, ja parlarem...) i després desentendre's del tema.

JRV

Punts verds o negres

JRV | 17/07/2009, 12:05

En el mal funcionament dels serveis colectius, sempre hi ha mes responsabilitat d'aquells que s'han d'encarregar del seu funcionament correcte, i que han assumit aquesta funció voluntariament i a canvi de compensacions econòmiques, a vegades ben sucoses i que no pateixen cap tipus de crisis, a no ser crisi de feineria i honradessa.
L'empresa que ha assumit la recollida selectiva, versus paper i vidre, basicament, sembla que no fa la seva feina, i havia adquirit vicis que li estalviaven molts diners, i que els diferents equips de govern consentien, o toleraven, o es giraven cap a una altra banda. Es la seva obligacio d'aquestes empreses netejar i mantenir nets els voltants dels contenidors de la recollida selectiva de forma constant, però ja els hi anava be que fes la seva feina Emser, empresa municipal, o el mateix Ajuntament. Així es pot desacreditar els serveis públics i els tenen el " pastel " mes gros.
A tot això, no se com està la questió del contracte amb Lumsa, quan veji Marti li demanaré...

Notícia

Re: Punts verds o negres?

Notícia | 17/07/2009, 08:34

Al DdM.
Los agujeros económicos obligan a Calvià y Pollença a pedir créditos
Los ayuntamientos deciden acogerse a la convocatoria estatal para atajar el progresivo déficit

Miquerl Sánchez

Re: Punts verds o negres?

Miquerl Sánchez | 17/07/2009, 07:40

Ja i tornem a ser, fems, fems i fems.

Però hem d'analitzar els casos un per un, no és bo generelitzar, si jo dic ara que aquests tipus de contenidors no són els adequats per aquestes tasques, segur que surt un tècnic de medi ambient i em posarà de volta i mitja amb estudis tècnics i teories vàries, pero la realitat es aquesta.

Exemples:

Contenidors de paper:

Dues obertures d'un pam cada una, jo a l'oficina tinc el paper per reciclar en capses de cartró, quan arribas al contenidor has de buidar per posar el paper dins el mateix, perds un poquet de temps però no molt.

Contenidors de vidre:

Crec que són els mes problemàtics, el cambrers poden dur més de 100 botelles per reciclar i els han de posar una a una pel forat del contenidor, una perdua de temps inaceptable per l'empresa i això fa que les botelles quedin als peus dels contenidors, amb els contenidors de llaunes passa el mateix però no amb el mateix volum.

Tampoc es poden posar grans contenidors, perquè sempre arrbarà el que ens posara les cadires velles de la terrassa dis els contenidors de vidre.

Un problema i gros, de civisme i de temps que té la gent.

ja no coment res dels que deixen els fems comuns i els mobles en aquest llocs, doncs no és el lloc adequat i ho saben, però passen de tot.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb