URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Això no és un pla de sanejament

Alternativa | 20 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens preocupa la greu situació econòmica de l'Ajuntament, a més de no haver pagat cap factura al 2009 ( i estam ja al mes de juliol), no s'han pagat un bon grapat de factures del 2008. l'Ajuntament te un deute de 741.844 euros amb proveïdors ( les xifres  del 2009 són similars o inclús no ens les han concretat però estarien entre els 800.000 i el milió d'euros). Alguns d'aquests proveïdors,  sobre tot petites empreses familiars passen per grans dificultats econòmiques per no cobrar per part de l'Ajuntament feines en ocasions fetes fa un any. O sigui l'Ajuntament en comptes d'ajudar a sortir de la crisi, agreuja la mateixa. També hi ha proveïdors que ja han decidit no fer feines per l'Ajuntament i altres que es plantegen demanar judicialment el pagament de les factures.

Per anant sortir d'aquesta situació l'Ajuntament ha augmentat els crèdits que tenia concertat en 500.000 euros (ja tenia concertat crèdits per valor de 2,500.000 euros) i acollit al Decret de Llei 5/2009 de 24 d’abril per demanar un crèdit per finançar el romanent negatiu de tresoreria de 2008 de 947.851,83 euros. A aquest darrer prestam l’han titulat pomposament “pla de sanejament” quan en realitat no és més que endeutar-se més per tapar forats. I aquesta operació de crèdit la pagarem fins el 2015, o sigui tota la legislatura següent pagarem les vel·leïtats de l’actual equip de govern.

Per parlar d’un pla de sanejament caldria tenir ja aprovats uns pressuposts (nou mesos de retard) que apostessin per una austeritat espartana ( no amb 300.000 euros per un auditori pel que haurien de ser més que suficients els 10,400.000 euros del govern i el Consell) . Igualment caldria fer és posar en marxa la nostra moció que es va aprovar el ple de setembre de l'any passat per unanimitat: Realitzar de manera conjunta amb els agents econòmics i socials del municipi un pla estratègic de desenvolupament local i un pacte local d'ocupació.

En resum estam davant una nefasta gestió econòmica que no només destaca per la seva paràlisi davant de la crisi sinó que ha ajudat a agreujar la mateixa. Hem de pensar que al 2008 havia hagut un augment dels ingressos en impostor directes (revisió valors cadastrals de l’IBI) d’un 30,32%, i se va passar ingressar 6,436.667 euros a 8,388.045.

En total al 2008 es van ingressar dos milions més d’euros per la pujada d’impostos municipals de 18,219.752 a 20,668,214, però això no ha estat suficient per la voracitat del nostre equip de govern que a pesar de tenir la crisi damunt, no sap el que significa la paraula austeritat. Al 2008 les despeses de bens i serveis van pujar un 27,81 % de 4,954.281 a 6,332.154. Un descontrol de les despeses que hem de recordar es va fer sense control dels grups de l’oposició ja que el pressupost va ser aprovat a final d’any.

El deute total a final de 2008 per operacions de crèdit ja és de 9,442.624,51 al que hem d’afegir aquests 947.851,83 euros d’aquest pla. O sigui es supera el 50% de deute respecte al total d’ingressos (20,668,214 al 2008).

En conclusió. Està bé i és la finalitat del real Decret pagar les obligacions pendents amb empreses i autònomes, el que no està bé és que el forat econòmic del nostre Ajuntament ve dels anys de bonança i ve després d’una pujada espectacular d’impostos al 2008. , o sigui no volem ni pensar que passarà ara amb la crisi, 

Al no haver aprovat els pressuposts del 2009 (nou mesos de retard), no tenim cap element per pensar que s’ha corregit la negativa gestió econòmica que s’ha fet fins ara,n i tenim cap element per pensar que ara amb la crisi i sense cap política d’austeritat no seguirà augmentant el deute.

 

Comentaris

Pepe

Re: Això no és un pla de sanejament

Pepe | 21/07/2009, 10:03

Perfecte "grup d'empresaris", crec que en Garci l'ha resumit molt bé, estam a la vostra disposició.

Garci

Re: Això no és un pla de sanejament

Garci | 21/07/2009, 08:35

Estic molt content de la iniciativa del grup d'empresaris. Jo li donaré el màxim suport. I a l'assemblea de divendres, si volen els empresaris, podríem decidir si donar-li suport com a grup polític.
Estaria bé que es posessin en contacte amb nosaltres. Si no sabeu com: eurxella@yahoo.es

Crec sincerament que les iniciatives que no tenen adscripció política tenen molta més força que les que fa un partit.

Joan Ramon

iniciatives

Joan Ramon | 21/07/2009, 08:18

Enhorabona a aquest grup d'empresaris per aquesta iniciativa.
Penso que tot el que és participació ciutadana és bo,
salut

Grup d'empresaris de Pollença

SR. MIR

Grup d'empresaris de Pollença | 21/07/2009, 07:36

Aquest grup d'empresaris, greument afectats econòmicament per l'actitud del regidor Joan Josep Mir Polar, posarà en marxa aquesta recollida de firmes.

Pepe

Re: Això no és un pla de sanejament

Pepe | 20/07/2009, 22:41

Avui he mostrat a un economista el denominat "pla de sanejament", el resum de la seva opinió ha estat. Cap banc donaria a una empresa un prestam amb "aquest pla" i tots els directius de l'empresa en qüestió fa temps que haurien d'haver estat acomiadats.

Pepe

Re: Això no és un pla de sanejament

Pepe | 20/07/2009, 22:37

Com ha dit Joan Ramon nosaltres ja hem demanat la dimissió d'en Juanjo a un ple.
També han demanat la dimissió d'en Juanjo per escrit els representants dels policies municipals i els representants del personal laboral de l'Ajuntament.
Totes aquestes peticions han tengut un resultat nul.

També vam recollir al·legacions contra la pujada d'impostos, vam recollir 300 sense obtenir cap resposta per part de l'equip de govern.

La veritat que la situació actual ens fa plantejar-nos una segona petició de dimissió d'en Juanjo, però la fariam al ple, si aquesta té el suport d'una recollida de signatures per part d'empresaris seria molt més efectiva.

Igualment com diu Joan Ramon estaria bé que el grup PP_UMP, el més nombrós al ple amb sis regidors fos més actiu.

Joan ramon

Dimissions...

Joan ramon | 20/07/2009, 21:11

Estaria bé que aquest mateix grup posas en marxa la recolida de firmes, trob jo, enlloc de demanar-ho ha un partit polític, que crec ja ha demanat la dimissió d'aquest regidor a un plenari, que és allà on ha de demanar-ho l'oposició.
Per cert el PP deixarà defer vacances i començara a fer oposició, no moés en farà un mesos abans de les eleccions?

Salut

Grup d'empresaris de Pollença

DEMAN LA DIMISSIÓ EN JUANJO MIR JA!

Grup d'empresaris de Pollença | 20/07/2009, 21:02

Senyors d'Alternativa, vos deman per favor que posseu en marxa una recollida de firmes per demanar públicament la dimissió del senyor Joan Josep Mir Polar, regidor de policia i hisenda. El motius, com saben vostes, son moltíssims. El més gran de tots, enriurensen de tots els pollencins i pollencines fent la més dura pujada d'impostos en la pitjor època econòmica i no rectificar i fotre a moltíssimes empreses d'aquest poble no ocupant-se de que puguin cobrar les deutes pendents que l'ajuntament té amb aquests empresaris.
Possau en marxa aquesta recollida de fimes que ben segur tendrà més èxit que les firmes recollides per demanar la dimissió de la senyora Ramón.
Moltes gràcies.

Joan Ramon

salut

Joan Ramon | 20/07/2009, 20:06

No crec que ha dia d'avui algú honestament puguí dir que aquesta legislatura estigui funcionant.
És un clamor que l'Ajuntament fa aigües, a vegades per tics anteriors, però l'equip de govern actual és el major responsable, pels que voliem pensar que aquesta legislatura milloraria l'anterior, aquesta està siguentuna DECEPCIÓ.

Salut

Nota premsa

Re: Això no és un pla de sanejament

Nota premsa | 20/07/2009, 15:05

EU- ELS VERDS I ES GRUP EXIGEIXEN A L'EQUIP DE GOVERN QUE FACI DEMOLIR LES OBRES ILEGALS QUE S'ESTAN REALITZANT A LA ZONA PROTEGIDA DEL PUIG DE NA NOFRE.

El puig de na nofre es una zona forestal protegida per les NNSS i com a tal no es permet construir si la parcela es inferior a 50.000m.

Des de fa més o menys un mes s'estan duent a terme unes obres a la zona protegida de Na Nofre que estan acabant amb mitja muntanya. En principi l'equip de govern assegurà que aquestes obres tenien una llicencia per canvi d'ubicació d'un magatzem agricola de 72metres.

Després d'aquestes declaracions i de comprobar que la magnitut de les obres era molt superior al magatzem EUEV intentà consultar l'expedient d'obres en nombroses ocasions sense que aquest li fos facilitat, fins que divendres dia 10 de juliol demanà l'expedient per escrit.

La regidora, Maria Orts conta que “Quan divendres dia 17 de juliol anam a consultar l'expedient d'obres corroboram que existeix una llicencia per canvi d'ubicació de magatzem agricola pero que, dimarts dia 14 de juliol, es va obrir un expedient de disciplina urbanística amb el corresponent paro d'obres. El paro es degut a que les obres realitzades no s'adapten al projecte, ni es realitzen al lloc projectat sino que a tota la falda de la muntanya. Des de EUEV estam segurs de que sino arribam a demanar explicacions per escrit les obres a dia d'avui continuarien”

EU-EV i Es Grup denuncien que les obres fetes son ilegalitzables per trobar-se a una zona forestal protegida i que per tant s'han de demolir.

Davant aixó, el regidor d'Es Grup, Mateu Melis, afirma que “es fara tot el possible per a que els terrenys retornin al seu estat inicial i es recuperi la zona afectada per aquestes obres.”

Per a la portaveu d'EUEV, Maria Orts el més greu es que la zona es propietat de la familia Alzina, més concretament del pare de sr. batle de Capdepera, Bartomeu Alzina Sureda, i que de manera conscient estan fent unes obres a una zona protegida que saben son il·legalitzables.

Per ambdues formacions això es una prova més de l'abús de poder que està exercint, en concret l'actual batle de Capdepera, i en general el PSOE gabellí. Aquest abús de poder te indignat a bona part del municipi, i molt més a partir del començament de la destrucció del puig de Na Nofre, zona protegida per les NNSS.

Els protaveus d'EUEV i d'Es Grup afirmen de manera molt contundent que després d'aixó no els queda res més per veure. I recorden que el PSOE ha deixat que les infracions urbanístiques es multipliquin aquests darrers anys, que les arques municipals estiguin en una situació enpitjorable, i han boicotetjat tot el que han pogut el poder arribar a un acord amb els pressuposts del 2009. Segons Melis i Orts “ només faltava la construcció, per part de la familia del batle, d'un macroxalet a zona protegida. Aquesta es una situació indignant i vergonyosa per al nostre municipi.”

Garci

Re: Això no és un pla de sanejament

Garci | 20/07/2009, 15:01

Crec que a aquest article li sobren els comentaris. Poca cosa més es pot dir.
Ens pugen els imposts una barbaritat amb l'excusa de tapar forats, i ara resulta que el forat és més gran.

Els nombres escarrufen. Si els diners fossin seus segurament no gastarien tant i anirien més alerta.

Una altre cosa, les empreses ho estan passant malament, l'ajuntament hauria d'estar obligat per llei i per sentit comú a pagar en el moment de la finalització de la feina.

Notícia

Re: Això no és un pla de sanejament

Notícia | 20/07/2009, 15:00

Al diari Mundo:
POLLENÇA SE ADHIERE AL PLAN DE SANEAMIENTO DEL GOBIERNO CENTRAL
(h)ttp://resumdepremsa.caib.es/dossier/ca/verpdf.html?news_id=30032563&sp_id=74561&file=000HVP9V.pdf&sp_subject=Diversos-Local&comp_id=9269&clip_id=974&import_date=2009-07-20

Pepe

Plens

Pepe | 20/07/2009, 14:40

Ja veurem, demà tenim comissió informativa i dijous de matí un ple extraordinari per aprovar "aquest pla de sanejament". El dijous 30 tenim el ple ordinari on se suposa que Jaume vindrà a explicar la seva dimissió.
Segon el diari UH el deute de l'Ajuntament amb TIRME és d'1,157.094 euros

Andreu Crespi

Re: Això no és un pla de sanejament

Andreu Crespi | 20/07/2009, 10:29

Tal volta en Toni Cifre Crespi, hagi canviat i sigui valent per rompre aquest pacte de ingovernabilitat de l'ajuntament de Pollença. Si és així tendrà la meva admiració. Si no és així, serà un altre que ve a cobrar a final de mes.
Salutacions a tots

Notícia

Re: Això no és un pla de sanejament

Notícia | 20/07/2009, 07:56

I no parlam del deute amb TIRME (un invent d'UM)
Al diai UH
Los ayuntamientos de Mallorca adeudan a Tirme 54 millones
Los consistorios ya han cobrado a los ciudadanos la tasa de residuos urbanos l La empresa anuncia problemas para pagar a sus trabajadores

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb