URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per Pollença (A)

Alternativa | 21 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer PIP a la secció del fill directe diu “Una dona del Moll crida per dir que no entén això d’Alternativa per Pollença (ApP). Són o no són Esquerra Unida? Si ho són no importava fer un nou partit; si no ho són com així Pepe García segueix representat dins l’Ajuntament a Eu? Perqué no va al grup mixt per ésser coherent?”

Primer li voliam donar les gràcies a aquesta senyora per la seva preocupació i donar resposta als seus dubtes.

En un principi volem aclarir que les sigles d’Alternativa Per Pollença no són AaP, no ens agradava aquesta similitud amb l’antiga Aliança Popular (AP) i hem preferit registrar el partit amb la sigla (A), que a més a més també fa referència al caràcter assembleari del nostre partit.

Un altre error del comentari és dir que Pepe García  és representant dins l’Ajuntament d’EU, s’equivoca, Pepe García és representant d’una coalició; Alternativa Esquerra Unida – Els Verds. Entre altres coses els nostres ingressos com grup polític van un 60% per EU i un 40% pels Verds. Aquesta coalició va ser creada a febrer del 2006 i volia ser una plataforma de col·laboració estable de l'esquerra transformadora i l'ecologisme oberta a persones independents que hi participarien en peu d'igualtat: un home, una dona / un vot. Aquest projecte ha fracassat a Mallorca però no a Pollença on la majoria dels membres de la llista electoral que vam presentar al 2003 i de  l’Assemblea actual són independents.  Aquesta Assemblea és la que ha decidit per unanimitat crear un nou partit Alternativa per Pollença (A) e integrar-se en el mateix. Al nou partit es permet la doble militància i per tant no demanam a ningú que surti del seu partit i tampoc hem demanat de moment al nostre regidor del grup polític actual:

L’article 4 dels nostres estatuts diu : Els afiliats a Alternativa per Pollença podran pertànyer a altres partits d'àmbit autonòmic i estatal o a associacions sempre que no tinguin fins contràries als d'Alternativa per Pollença.

L’executiva d’Esquerra Unida Mallorca ha acceptat la doble militància a Pollença i els afiliats d’EU de Pollença poden ser també afiliats a Alternativa per Pollença (A). Al cas dels Verds de Mallorca recentment han canviat la seva executiva i estam pendents de xerrar amb ells, però actualment no hi ha cap afiliat als Verds a nostre municipi.

Per terminar dir que si el nostre regidor deixés de ser regidor d’Alternativa EU-EV, decisió que es troba en mans de la nostra Assamblea, no passaria a cap grup mixt sinó que seria un regidor “no adscrit” i d’aquesta manera  perdria el seu dret a vot i a participar a les comissions dels organs autònoms (residència, patronat turisme...). 

Tenim  la convicció que només amb la unitat de la gent d'esquerres és pot fer el canvi tan necessari a aquest municipi, i per això el millor camí és un partit municipal independent. No podem seguir pendents del que facin a Palma i de les seves disputes més fonamentades en lluites de poder i personalismes que en diferències ideològiques. A Pollença podem demostrar que les coses en política es poden fer d'una altra manera, hi ha  il·lusió i alternatives .

Part de l'Assamblea d'Alternativa per Pollença (A), creixem pas a pas.

 

 

Comentaris

Garci

Re: Alternativa per Pollença (A)

Garci | 23/07/2009, 08:38

La llàstima del company d'EU és que tot i que fos afiliat, no pot montar EU ja que tenim aquest pacte amb EUIB.

Per altre banda, també, com li han dit, l'Assemblea local d'EU-EV ha decidit passar-se en conjunt a Alternativa per Pollença. Així que a Pollença, si ell monta EU, hi hauria dues EU, una dissolta al si d'Alternativa i la seva. Crec que això no és possible.

Jaume Peix, de les motos

AL QUE NO COMPRE MOTOS

Jaume Peix, de les motos | 23/07/2009, 07:39

Ja saps lo que té toca ara, monta tu esquerra unida de Pollença!. Com més serem més riurem.

Pepe

Al mentider.

Pepe | 22/07/2009, 09:22

Home que UM-UNPI, PP-UMP i PSOE són més obscurs que nosaltres i el PSM és un fet a internet.

En quant al suport popular jo no el consider escàs, sinó suficient al manco per fer-te xerrar no? I no passis pena que al 2011 anirà a més

Això que ets militant d'EU no t'ho creïs ni tú i no està bé mentir. Fem una assamblea mensual des de fa molt d'anys i hem debatut i xerrat molt del tema de crear un nou partit, aquesta decisió ha estat presa per unanimitat.
No es pot crear Esquerra Unida de Pollença per que la seva assemblea s'ha integrat a Alternativa per Pollença i l'executiva d'EU Mallorca ha acceptat.
Més arguments i menys mentides per favor.

Joan

Alternativa

Joan | 22/07/2009, 09:01

home "no et venen la moto", jo trob que està molt bé, que vulgis possar en marxa qualsevol agrupació. Però si ets militant d'esquerra unida hauras estat al corrent de tot, i no t'hauria de venir de nou, doncs entenc que les bases han sigut informades i ho ham aprovat en assemblea de l'agrupació local.
Per altra banda, l'escàs suport popular no lleva que s'hagui crescut molt els darres anys, i que s'hagí passat d'un partit inexistent, a ser el partit que porta l'iniciativa a l'oposició (el PP vegetà, a vegades sembla que han fuit a Whashington amb en Matas).
Esquerra Unida a Pollença ha decidit en assemblea formar part del projecte d'Alternativa per Pollença, i fins i tot aquells que es volen fer passar per militants ho poden saber.

Un a qui no li venen la moto

Re: Alternativa per Pollença (A)

Un a qui no li venen la moto | 22/07/2009, 08:52

Quina gràcia d'eufermismes. Voltros teniu un "projecte", que és una cosa molt respectable i pulcre, i els altres tenen "partits" que son entitats obscures i alienants, no te fot.
No sigueu demagògics, voltros teniu un partit com els altres, una oferta més, fins ara amb un respectable pero escàs suport popular, i ja està.
Per cert, com que soc militant d'Esquerra Unida i ara no tenc partit de referència a Pollença, propòs als militants que encara creuen en el projecte crear Esquerra Unida de Pollença.

Ciutadà

Noticia en el Diario de Mallorca.

Ciutadà | 21/07/2009, 16:51

Mallorca Diario de Palma Part Forana Sucesos Nacional Internacional Economía Turismo Actual Cultura Bolsa Ciencia Tecnología Última
diariodemallorca.es » Part Forana
Noticia anterior Noticia siguiente
Maria de la Salut
Un vecino denuncia al Ayuntamiento por permitir una obra que corta un camino
El edificio corta por completo el único camino que lleva a las antiguas casas de la posesión de La Bisbal
VOTE ESTA NOTICIA
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
La construcción se encuentra obstruyendo el paso. Foto: Biel Bergas

BIEL BERGAS. STA. MARGALIDA. La familia Escales de Santa Margalida ha denunciado la construcción de una vivienda en medio de un camino de la zona de La Bisbal, en el término de Maria de la Salut. El edificio corta por completo el único camino que lleva a las antiguas casas de la posesión de La Bisbal. La vivienda tiene la oportuna licencia de obras concedida por el Ayuntamiento. La familia Escales no entiende cómo puede darse el permiso a unas obras que cortan un camino del siglo XVIII, según los documentos consultados en el archivo de Santa Margalida. Esta familia, que cuenta con el apoyo del colectivo Pro Camins Públics i Oberts, además de denunciar al Ayuntamiento de Maria por "conceder una licencia irregular", también ha interpuesto una demanda civil al titular de la obra.
El alcalde, Antoni Mulet aseguró que han concedido la licencia porque "la construcción de la vivienda unifamiliar tiene el informe favorable de los técnicos. Éstos dicen que el camino es privado. En el catalogo de caminos de 1994 está registrado como privado y en la escritura se describe como un camino de senda", afirma.

Pepe

Sumar-vos

Pepe | 21/07/2009, 10:02

Respecte al comunicat del PSM,una pena però res de nou respecte a la seva posició al 2007 quan no van voler ni negociar el BLOC. De totes maneres l'important és que poc a poc més gent d'esquerres es va sumant al nostre projecte de fer un partit municipal independent.Això evidentment no agrada als partits però a les nostres mans està fer-les saber que tenim una concepció diferent de la seva de la política. Prou ja d'una política al servei dels polítics, volem una política al servei dels ciutadans.

Pepe

A Manolo

Pepe | 21/07/2009, 09:52

Hola "Manolo"

Creó que actualmente la fiesta más "identitaria" del Puerto es la del pino, las fiestas del Carmén en estas fechas difícilmente pueden tener el caráctes social que pides.
La rehabilitación del edificio Miquel Capllonch es una gran oportunidad para recuperar la vida social al Puerto. Tendría que haber un gran proceso de participación ciudadana para decidir que queremos hacer en el edificio y éste se tendría que covnertir en el referente social del pueblo. En ese sentido trabajaremos pero hasta ahroa el equipo de gobierno ha querido saber bien poco de lo que es profundizar en la participación ciudadana.

Notícies

Re: Alternativa per Pollença (A)

Notícies | 21/07/2009, 09:36

Avui notícies relacionades amb Pollença:
Al diari UH:
- l'associació de veïns de Gotmar i del Port denuncien el mal estat del Port.
- El Pla d'obres del Consell per Pollença: 489.492 euros de rehabilitació de l'edifici polivalent de la plaça Miquel Capllonch (Port).
- Parla el nou coordinador dels Verds de Mallorca; el pollencí Antoni Seguí.
- El batle diu que durant la legislatura s'acabarà amb el deute de més d'un milió amb TIRME, encar no ens ha explicat com.

Garci

Re: Alternativa per Pollença (A)

Garci | 21/07/2009, 09:05

Quin comunicat més estrany:

1-No menciona a Alternativa per Pollença.

2-Diu que el PSM no s'ha coaligat ni s'ha integrat a Alternativa, cosa que no hem pretès.

3-El segon punt, de la doble militància, no ho haurien de comunicar abans als "dobles" militants.

4-En relació a aquest punt, no seria millor que es replantegin el perquè militants del PSM es canvien?

Comunicat

Re: Alternativa per Pollença (A)

Comunicat | 21/07/2009, 08:58

Ja que afecta a aquest partit, transcric el Comunicat que ha fet el PSM en referència a ell i a la doble militància:

En la darrera reunió l'Assamblea del PSM va decidir emetre el següent comunicat, per tal de clarificar la postura del partit i evitar equívocs:

Davant les notícies aparegudes recentment en premsa fent referència a la creació d'un nou partit polític de caire local a Pollença, i respecte dels anuncis fets per aquest partit en el sentit que formen part del mateix una part dels militants del PSM de Pollença, l'Agrupació Local del PSM-EN, vol posar en coneixement dels ciutadans en general les següents puntualitzacions:

1er, El PSM-EN de Pollença, en cap moment ha decidit integrar-se, formar part, o fer coalició amb cap altre partit, en conseqüència tampoc amb aquest partit local de nova creació. Per tant el PSM-EN a Pollença es manté com a partit independent amb la seva pròpia estructura i manté la seva representació a l'Ajuntament a través del seu regidor.

2on, D'acord amb els estatuts del partit, aprovats en el darrer Congrés Nacional Ordinari de l'any 2008, celebrat a Palma, en el seu article 8 apartat G s'especifica que cap militant del PSM-EN, en aquells pobles on existeix una agrupació local (com és el cas de Pollença), pot formar part de cap altre partit. Per tant en l'àmbit territorial de Pollença no s'admet la doble militància.

El Secretari General de l'Agrupació Local en nom i representació de l'agrupació PSM-EN de Pollença.

Manolo el del bombo

Re: Alternativa per Pollença (A)

Manolo el del bombo | 21/07/2009, 08:31

Buenos días, después de unas más que desangeladas fiestas patronales en el Puerto a uno se le queda cara de tonto, no por su contenido ya que cualquier cosa vale y más en estos tiempos de crisis, sino en la perdida de identidad del Puerto de Pollensa. Esta mañana sin ir más lejos he encontrado a un viejo amigo, y sobre mi comentario sobre las fiestas el suyo ha sido rotundo: "No he ido, porque ya no conozco a nadie"

El Puerto de Pollença se ha convertido en uno de esos lugares en donde los vecinos de puerta con puerta ya no se saludan, no se dan los buenos días cuando se encuentran en el descansillo de la escalera, bloques de edificios de cartón piedra, llenos de inquilinos de larga o corta duración que les importa un pimiento lo que les pasa a los demás, vienen de paises en el que nunca se han respetado unos a otros y un mero intento por tu parte de hacerles comprender ese respeto, es contestado por malas palabras o artes, ventanas abiertas con "rigiton de ese" a todo volumen han substituido a las sevillanas de antaño, ya no se escucha a Juanito Valderrama a la hora de la siesta, ya no se huelen las "porras" ni las "migas" en las ventanas de las cocinas, ese Puerto de Pollensa se ha convertido en una pequeña urbe sin sentimientos, solo los funerales mantienen las constumbres de antaño.

Los sopars al fresco que ha organizado el ayuntamiento estos últimos años en el pueblo han sido un rotundo fracaso, no de participación, sino porque los molleros, se han juntados por amiguetes, compañeros de trabajo, etc y han organizado la cena en la calle de uno de ellos dando de lado incluso la participación a los vecinos de su calle, aunque si lo pensamos bien, es normal, puesto que no se hablan.

Señores políticos, los unos y los otros, hay que salvar al Puerto de Pollensa de la indiferencia de sus gentes, es cierto que los mallorquimes hemos tenido fama de cerrados, pero no hemos cierto que los que han venido, muchísimos de ellos son cerradísimos, esa es mi propuesta de hoy, y no bien organizado los gastos serían mínimos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb