URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pensar globalment, actuar localment. Agenda 21.

Alternativa | 22 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va rebutjar la nostra moció que demanava el compromís a l'equip de govern de presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos.

Fa vint anys l'Assemblea General de l'ONU (el 22 de desembre de 1989), va decidir l'organització d'una Conferència  sobre el medi ambient, i un dels fruits d’aquella Conferència (que es va fer al 1992) va ser el  "Programa 21" un compromís mundial sobre el desenvolupament i la cooperació en l'esfera del medi ambient.

Per aconseguir els objectius del Programa es van crear les agendes locals 21 amb les que es tracta d’avaluar l’estat ambiental, social i econòmic del municipi, i a través de la participació ciutadana fer un pla d’acció que disseny i desenvolupi actuacions cap a un desenvolupament sostenible. O sigui  ens trobem a l’intent més seriós i important que s’ha fet de portar a la pràctica la famosa frase de pensar globalment i actuar localment.

A Pollença a anteriors legislatures, des del 2001, es van fer diverses passos en l’elaboració i desenvolupament de l’Agenda Local 21; es va redactar un diagnòstic socioambiental i econòmic per detectar els punts forts i els problemes existents al nostre municipi (abril 2002), es va elaborar un pla d’acció ambiental que defineix les accions i projectes a realitzar per encaminar el poble cap a la sostenibilitat (desembre 2002), es va crear el Fòrum ciutadà fomentant la participació ciutadana en la detecció de problemes i en la recerca de solucions. Es van fer diversos grups de treballs que van dissenyar un pla d’acció... A la fi s’havia fet prou feina al tema.

Curiosament a l’actual legislatura quan des del Consell s’ha donat un fort impuls al procés de les agendes locals 21 i a Pollença teòricament hauria d’haver un equip de govern més preocupat pel medi ambient, ens trobam que  el desenvolupament de l’Agenda s’ha aturat, i que el seu pla d’acció no ha estat aprovat pel ple.

Al aturar el procés s’ha tancat una cosa tan important a la participació ciutadana com és la continuïtat i l’execució dels acords, d’aquesta manera tota la gent que vam participar a l’ elaboració del Pla d’acció ens sentim realment frustrats .

Des del principi de la legislatura a Alternativa hem insistit en la importància de desenvolupar el procés de l’Agenda Local 21. Fa dos anys a la investidura del batle vam subratllar que al programa electoral  d’UM-UNPI deia que potenciaria  l'Agenda Local 21. Més concretament diu que reprendrien l’Agenda Local 21 com una forma de cohesió municipal i de participació ciutadana. Fins avui res.

Al ple de gener de l’any passat al veure que no es feia res vam demanar quan es tornaria a posar en marxa l'Agenda 21.  S’ens va dir que havia la intenció de tornar-la a posar en funcionament. Un any i mig després, res.

Al ple de febrer de l’any passat es va rebutjar nostra proposta relativa als pressuposts participatius.  L'equip de govern va argumentar que votava en contra ja que tenien previst un plantejament nou de participació ciutadana a partir de l'Agenda 21. S’ens va mostrar un mínim esquema d’aquest nou replantejament però fins avui res.

Al mateix mes de febrer del 2008  vam a  aprovar per unanimitat adherir-nos als Compromisos d'Aalborg  i a tenir-los en compte en l'elaboració, funciónament i actualitzacions de la nostra Agenda Local 21. Fins avui res.

Als plens de juliol  i novembre de l’any passat vam tornar a  demanar què passava amb l'Agenda Local 21, sense obtenir cap resposta. Al ple de gener s’ens va dir que degut al dèficit municipal es va considerar convenient esperar al nou Pressupost, per posar en marxa l’Agenda amb la corresponent despesa. Seguim sense pressupost i sense posar en marxa l’Agenda.

La inactivitat de l’Agenda 21 és un clar incompliment dels acords d’aquest Ajuntament, i és una inactivitat no només perillosa des del punt de vista mediambiental i de participació ciutadana sinó també des del punt de vista econòmic. Ja que fa poc més d’un mes el Consell ha advertit a l’Ajuntament del perill de que el municipi sigui tret defora de la xarxa balear de sostenibilitat, el que significaria entre altres coses no poder accedir a  subvencions.

Pensam que ja és el moment de que es deixin d’excuses i demostrin hi ha una voluntat política real de fer de l’Agenda Local és el que és; una eina fonamental de participació ciutadana i planificació de l’Ajuntament

Aquest rebuig de la nostra moció és una demostració de la sensibilitat d'aquest equip de govern respecte a la participació ciutadana i l'ecologia.

Los calvitos a la comunidad.

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa EU-EV, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de juny per ser debatuda i votada: “Moció sobre l’Agenda 21”.

 

Exposición de motivos:

 

- Atès que l’Agenda 21 és  una eina fonamental de planificació estratègica i de gestió municipal, mitjançant la participació ciutadana, i és un procés permanent i multidimensional, en el qual participen diferents agents, per tal d’elaborar i posar en pràctica un pla estructural consensuat, que integri el criteri de sostenibilitat a les polítiques ambientals, econòmiques i socials del municipi..

 

- Atès que al 2006 es va fer el pla d’acció de l’Agenda  després de recollir les idees i projectes del Fòrum Ciutadà, conformat per un gran nombre de ciutadans que van ajudar desinteressadament a realitzar un document que aposta pel futur sostenible del municipi.

 

- Atès que aquest pla d’acció preveu un pla de seguiment i d’avaluació, per poder comprovar i avaluar els terminis d’execució, la consecució dels objectius marcats i l’expressió dels indicadors de sostenibilitat. Tot això fet des de la màxima informació i comunicació possibles, i sempre comptant amb la participació ciutadana

 

- Atès que aquest Pla d’Acció fet al 2006 hauria de ser revisat i aprovat pel plenari de  l’Ajuntament de Pollença per tal de seguir el que estableix l’article 11 del decret 123/2002 que regula la implantació de l’Agenda Local 21 a les Illes Balears

 

- Atès que fa més d’un any, al ple de febrer del 2008, vam demanar que es tornarà a posar en marxa l'Agenda 21 i el regidor de medi ambient  ens va dir que havia l’intenció de tornar-la  a posar en funcionament.

 

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

 

S’acorda

 

Primer.- El compromís de  presentar el pla d’acció de l’Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos.


 

Comentaris

Notícia

COSTITX, PRIMER MUNICIPI ANTITAURÍ

Notícia | 23/07/2009, 08:49

Miquel avui el pots llegir a la premsa:
(h)ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/costitx-primer-municipi-antitauri-de-les-balears.html

DIARI DE BALEARS
COSTITX, PRIMER MUNICIPI ANTITAURÍ DE LES BALEARS

Costitx s'ha convertit en el primer municipi de les Balears a declarar-se 'antitaurí', després que dilluns passat l'Ajuntament aprovés, amb els vots dels tres regidors de Costitx pel Canvi i l'abstenció de dos dels tres regidors d'UM una moció elaborada pel col·lectiu Gent Activa, que va comptar amb el rebuig de l'únic regidor del PP i del tercer representant d'UM...

2 flexions

Re: Pensar globalment, actuar localment. Agenda 21.

2 flexions | 22/07/2009, 18:53

Segons diu el blog del PSM han decidit obrir un periòde de reflexió sobre com ha anat el pacte aquests dos anys i sobre la conveniència de continuar-hi...

Si encara necessiten reflexionar...Uf

Miquel Sánchez

Re: Pensar globalment, actuar localment. Agenda 21.

Miquel Sánchez | 22/07/2009, 17:20

Costitx s'ha declarat antitaurina.

De veritat ???

Pepe

Simpsom

Pepe | 22/07/2009, 17:16

Tot es troba als Simpsom:
El resum del capítol pels que no l'haveu vist:

Todo comienza cuando, un día en que la familia Simpson visita Shelbyville, oyen a los ciudadanos de la ciudad decir que los residentes de Springfield no tenían cultura. Esto enfurece a Marge, quien le sugiere al Comité Cultural de Springfield contratar al arquitecto Frank Gehry para que diseñe y construya un nuevo centro cultural para la ciudad. Impresionado con la sugerencia de Marge, el arquitecto envía su diseño, el que es aprobado por la ciudad.

El proyecto, que consistía en un teatro de ópera, es llevado a cabo, pero pronto el lugar quiebra ante la ausencia de público.

El abandono del costoso edificio permite que el Sr. Burns se lo apropie con una idea: tomar el lugar y convertirlo en una cárcel estatal.

Miquel Sánchez

Re: Pensar globalment, actuar localment. Agenda 21.

Miquel Sánchez | 22/07/2009, 16:05

per distincions de la patrona 2009 podem proposar a Matt Groening, creador dels Simpson, avui memorable episodi, com fer un auditorium just per fer de bufes i acabant fent el ridícul.

Pepe

Demà ple extraordinari

Pepe | 22/07/2009, 15:54

sessió extraordinària urgent de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 23 de juliol de 2009, a les 13,00 hores.
ORDRE DEL DIA:

1.- Ratificació de la urgència de la sessió

2.- Aprovació, si procedeix, del pla de sanejament de deutes pendents de pagament amb empreses i autònoms

3.- Aprovació, si procedeix, de concertació d’operació de crèdit per a sanejar romanent de tresoreria negatiu a 31 de desembre de 2008

4.- Distincions de la Patrona 2009

5.- Dimissió del Sr. Jaume Plomer Salas del càrrec de regidor d’aquest Ajuntament

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb