URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La més que necessària reforma laboral.

Alternativa | 27 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Dues empreses, una amb seu a Osnabrück (Alemanya) i un altre amb seu a Palma es dediquen a la mateixa activitat, fan camisetes com reclam publicitari, ambdues empreses han d’entregar al dia següent un encàrrec d’una tercera empresa, però ambdues tenen ara el mateix problema, el seu proveïdor habitual de camisetes els ha servit les camisetes amb la màniga llarga envers de curta i ara no té existències per rectificar l’error, els dos encarregats de compres de les dues empreses han trobat un proveïdor alternatiu, però atès que és el primer encàrrec de ambdues empreses, aquest nou proveïdor vol cobrar abans de servir l’encàrrec.

La manera d’afrontar el problema deixa ben a les clares que fa falta una reforma laboral:

EMPRESA ALEMANYA: L’encarregat de compres té plens poders per efectuar els pagaments que facin falta pel bon funcionament de l’empresa, ha donat ordre de pagament de les camisetes al seu banc i aquest donat que està autoritzat pel propietari de l’empresa ha fet la corresponent transferència a favor del nou proveïdor, l’encarregat alemany sap que al final del trimestre passarà una severa auditoria per saber si tots el moviments de fons bancaris han estat justificats.

EMPRESA MALLORQUINA: L’encarregat no te cap tipus d’autorització per moure fons bancaris, just els pot fer el propietari de l’empresa perquè ell vol saber abans de pagar res, que s’ha fet o s’ha de fer amb els doblers, però mira per on avui és dia de mercat al seu poble i ha anat a berenar de frit amb els seus amics de sempre, l’estan intentant localitzar amb el telèfon mòbil i a la fi li conten el problema, però diu que en mitja hora serà al taller i que esperin.

EMPRESA ALEMANYA: L’encarregat ha rebut confirmació del pagament de les camisetes i el nou proveïdor li ha dit que en 45 minuts seran al taller, aquest 45 minuts seran aprofitats per berenar i fer un repàs al pla de qualitat que ha instaurat l’empresa, els treballadors alemanys mentre berenen veuen amb satisfacció que els indicadors de producció són molt bons i aquest retard de 45 minuts no afectarà a la seva productivitat i la empresa podrà aconseguir la certificació corresponent.

EMPRESA MALLORQUINA: El propietari és informat per l’encarregat de la feta, i aquest telefona al banc i dona ordre de transferència dels fons corresponents, una vegada confirmat el pagament li han dit a l’encarregat que en 45 minuts les camisetes seran al taller, però s’ha perdut mitja hora per culpa del propietari, ja que no vol delegar amb el seu encarregat ni pagar les despeses de les auditories externes. Aquest 45 minuts d’espera el treballadors mallorquins aniran al bar del costat del taller, a diferència dels alemanys el mallorquins no tenen un pla de qualitat, aquest pla va ser rebutjat pel propietari perquè li havien recomanat posar un treballador més i ell duu fent feina des de el 12 anys i ningú li ha de dir com a de dur la seva empresa.

EMPRESA ALEMANYA: Arriben les camisetes i els treballadors es posen a fer la feina i l’acaben amb l’horari previst, 45 minuts de retard no passa res, tot anat bé por la bona organització de la empresa, ara els el torn del propietari que haurà de fer la reclamació corresponent a l’empresa habitual.

EMPRESA MALLORQUINA: Arriben les camisetes i els treballadors es posen a fer la feina, com són manco que els alemanys la feina de per si havia de durar més temps, ara hi ha un altre problema, com el propietari ha perdut massa temps, ara s’ha fet de vespre i s`hagut d’engegar més llum al taller amb això els costos pugen més del compte a més haurà de pagar temps extraordinari als treballadors, tot això per manca d’organització empresarial.

Desprès tenen la culpa les quotes a la seguretat social i l’alt cost de l’acomiadament

Fa falta una reforma laboral, però d’organització i no voler guanyar els doblers damunt els baixos sous dels treballador ja que molt són incapaços de donar una productivitat com cal a la seva empresa.

Miguel Sánchez Vives.


El roto al blog de José Ramón Mateos, regidor de Formentera.

 


 

 

Comentaris

turgut

Re: La més que necessària reforma laboral.

turgut | 30/07/2009, 15:54

Hola,
si s'ha entès que volia donar la culp al treballador, es que no m'he sabut explicar. La productivitat és cosa de tots, evidentment també de l'empresari.

Joan Ramon

Demagogia?

Joan Ramon | 30/07/2009, 14:21

Benvolgut Turgut
Per altre banda, i parlant des de la experiència personal, et diré que dins l'hoteleria les millors esperiencies en quan a disfurat de fer feina han estat a dos empreses petites, corb marí i Jumar, llocs on l'empresari si juga amb poc empleats i un mal profesional podria fer trontollar el negoci, encanvi, per a mi el nivell de sobre explotació l'he viscut a cadenes hoteleres, on les 12 hores i nomes un dia lliure es viuen a un ritme infernal, t'ho puc asegurar jo i tot aquell que hi faci feina.
Amb això, supos que no ens posarem d'acord amb un fet: la productivitat que desitja un empresari hoteler, com la cadena iberostar que ara plora per una crisi que en realitat oc li afecta, doncs a les oficines que monta a Palma és capaç de gastar-se barbaritats en telefons de diseny, llums ... (conec alguna de les persones que fan l'instal·lació i s'escarrufen de veuré els doblers que gasten en coses supreflues) i veim com el compromis dels grans hotelers a Mallorca és tan pobre, que les seves inversions sempre han anat fora de l'illa, és a dir, preocupats senzillament per guanyar doblers, però no per generar riquesa a la nostre societat, ès cert que aquest no ès el cas de molts petits hoteleres de les illes, que si han reinvertit i produït riquesa a l'illa, però els que han tingut poder per definis el model econòmic han sigut els grans hotelers, crec jo.
No he volgut ofendre, però sincerament, si el nivell profesional de l'hoteleria a minvat, ens hauriem de plentejar perquè els bons profesionals de l'hoteleria van desepereguent, i els que ja no és mouen perque estan massa a prop de la jubilació per plentejar-se canviar d'ofici, et diran que la feina d'ara no ès aguantadora me podras dir que no s'han sabut reciclar, però haver de fer feina 12 hores un dia lliure a la setmana, no de telefonista, sinó de camarer, dret, amb calor, moltes vegades sense temps ni per dinar com cal, el moment que no hi ha clients carregant frigorifics... tal volta siguí una feina que nomès es valori si s'ha fet, però estic segur que tu la pots apreciar, els petits empresaris estic segur no tenen dubta d'apreciar la feina del seu personal, a no ser aquells que es pensen que un negoci es fa amb una temporada i no haguin sigut treballadors abans que empresaris, moltes vegades els petits hotelers sòn a la vegada empresaris.
Està clar que empresaris n'hi ha de tota casta, com de trebelladors, però me sembla que durant anys el rendiment dels treballadors a Balears ha sigut prou bo, sinó ès mal d'entendre el creixement economic de les illes malgrat tenir una balança fiscal que ens desafavoreix per tal d'ajudar a altres comunitats, no creus que el rendiment de les illes en quan a productivitat a les illes, en referència a altres llocs, pot ser un altre?
Me poses l'exemple de la telefonista, puc estar d'acord que mès hores no volen dir mès productivitat, però almenys convindras que un empleat que està 12 hores sis dies a la setmana a un lloc de feina, demostra una voluntat de servei a l'empresa que s'ha de valorar.
Crec que el model que hem anat creant ens ha duit a aquesta situació, ès mès fàcil donar la culpa al personal, que a les persones que no han mirat prim a l'hora de embutxecar-se doblers a qualsevol preu, i no estic apuntant a la majoria d'hotelers, ni mestes d'obres, ni restauradors... desgraciadament sòn molts pocs els que han fet rebentar un model sostenible, i molts els que en patim les conseqüències.

Salut i bones festes.

Joan Ramon

Producion, que no explotació.

Joan Ramon | 29/07/2009, 21:59

Crec que el concepte de productivitat d'un camarer el vaig veuré durant 8 temporades a hosteleria turgut, he pogut conèixer millors i pitjors llocs de feina, tot sigui dit.
I estic prou segur que tu també saps el que pot produir i produeixen, altre cosa és que hi hagi empleats a totes le empreses que siguin mal profesionals, però crec que els menys culpables a l'hosteleria sòn els profesionals, que si han deixat la hosteleria en molts de casos és perque veien com treballaven a les totes per un sou poc raonable, si algú no ho vol reconeixer, en això no puc fer res.
Salut

turgut

demagogic

turgut | 29/07/2009, 20:46

Joan Ramon, crec que hauries de repassar el concepte de productivitat. No te absolutament res a veure amb les hores treballades ni amb els dies lliures. Una persona pot treballar una hora al dia i ser molt mes productiu que un que fa 12 hores de feina. Exemple, una telefonista agafant el telefon una hora al dia, pero durant aquesta hora no s'atura d'atendre gent: productivitat 100%. Una telefonista davant el telefon 8 hores al dia, i atenent una telefonada cada 10 minuts, mentres la resta fa crucigrames, productivitat 10%. Una cobra jornada completa i l'altra una horeta diaria.

Mateu Rebasa

ME APUNT A LA IL·LUSIÓ!!!

Mateu Rebasa | 28/07/2009, 08:24

Encertadíssim el comentari de n'Aina. Jo també demano il•lusió. Il•lusió per fer les coses, il•lusió pèr tratar a la gent bé (la majoria de vegades quan t’acostes a l'ajuntament pareix que t'engegan). No hauria d’ésser així, t’haurien de atendre super bé, començant pel batle que és el primer que engega a la gent.
Jo també vull gent amb il•lusió i estar clar que aquest d’ara il•lusió no en tenen i per sembrar.

Pepe

Hans

Pepe | 27/07/2009, 22:56

Hola Hans como decía Aina el otro día este equipo de gobierno ya ha gastado toda su ilusión. Parecen aburridos de gestionar la empresa más importante y con más empleados que tiene este municipio y que es el Ayuntamiento.
Hace falta ilusión y un aire nuevo y entre todos lo conseguiremos.

Pepe

Re: La més que necessària reforma laboral.

Pepe | 27/07/2009, 22:53

Bona nit em sap greu no haver participat d'aquests interessants debats però estic molt liat amb el ple de dijous ( pressuposts i dues mocions nostres).
Només dir que en principi al Miquel Capllonch en principi es va parlar de traslladar la biblioteca i oficines municipals.
Per cert que al tenir un ajuda estatal el Consell ha retallat l'ajuda que tenia prevista per la remodelació enguany, encara que han promès que la recuperaríem l'any que ve.

Joan Ramon

demagogia

Joan Ramon | 27/07/2009, 20:10

Turgut jo he fet feian a hosteleria, i la veritat, dir que un camarer que fa feina 12 hores al dia i un dia lliure a la setmana tè una productivitat pesima, això es DEMAGÔGIC.

Salut

Joan

Crisis

Joan | 27/07/2009, 14:26

Supòs que aquesta crisis ens obligarà a canviar, esperem que el canvi sigui el menys traumàtic possible i que sigui per millorar

Joan

Ser funcionari...

Joan | 27/07/2009, 14:23

El comentari de Turglut sobre els funcionaris ens hauria de fer reflexionar. Per una part tenim un model de funcionaris molt poc productiu i als que se'ls exigeix molt poc una vegada passades les oposicions. Per un altra un model d'empresa que sols pensa en le beneficis a curt plaç i no en la qualitat del producte ni en el llarg plaç. Voler ser funcionari no té res de dolent però tampoc hauria de ser un xollo comparat amb l'empresa privada.

Hans

Futuro gris

Hans | 27/07/2009, 13:28

La reforma laboral pasa por la Hostelería. Mientras que no existe una lucha Hostelera para atraer turismo en temporada baja y de invierno, mientras que la hostelería abandona a su gente en octubre, mientras que se espere año tras año que llegue Pascua, estaremos a las mismas.
Falta un consenso entre el Ayuntamiento y los Hosteleros.
Si añadimos a todo esto lo que Alternativa propone: abertura de caminos, paseos, Infraestructura para mayores, hostelería y amabilidad, diversión y ambiente, cultura y visitas – lo tendremos ganado ¡
La Bretaña francesa tiene una climatología ingrata y a pesar de toda una infraestructura de ocio. Pueblos y gente que llegan a sostenerse en los tiempos de lluvia y frio.
Croata se defiende con ecología y belleza y con estos precios ya no competimos…
Mallorca de los 70’ 80’ y 90’ ha acabado. El siglo 21 conlleva más competividad, más profesionalidad.
Un pueblo es ineficiente a la imagen de sus Políticos. Si los presupuestos 2009 de un pequeño Pueblo no existen a finales de Julio y ya vamos de préstamos, que se puede esperar?
Me alegro que festejemos la Patrona, Visca Pollença! A pesar de todo creo que nos pasamos de presupuesto. El turista de la semana próxima no lo habrá visto y nosotros nos quedaran la resaca del 3 de Agosto y la realidad de Arcas vacías.
Este invierno tendremos una larga temporada de disgustos. Actualmente, en Julio, tenemos ya 30 personas que basura la basura del Syp o Eroski – cuantos más en diciembre?
Quizás lo que más me molesta es que la desinformación de los Pollensines es grande, que no se enteran de nada. Quien sabe que no tenemos presupuestos 2009? Quien sabe que hay trabajadores que esperan su paga desde 2 años por parte de la Alcaldía? Quien sabe que los caminos quedan cerrados a pesar de resoluciones judiciales a favor de la libertad de paso.
Se vota una vez cada 4 años y la verdad es que la gente se conforma. La gestión del municipio es fatal y poco a poco esto salpicara a todos.
A pesar de todo lo negativo creo que todos tenemos derecho a soñar y Nuestra Patrona nos dará una semana de alegría para volver a la realidad del 3 de Agosto .
Por suerte nos queda San Antoni ¡

Miquel Sánchez

Re: La més que necessària reforma laboral.

Miquel Sánchez | 27/07/2009, 10:17

Turgut, per al·lusions, reconec que és exagerat però no demagògic, què la màxima aspiració sigui ser funcionari o mestre d'escola és un altre tema del que també parlarem, perquè triar entre el funcionariat o l'hostaleria, crec que no té color.

Duc més de 20 anys fent feina a turisme i l'organització alemanya per posar un exemple és fantàstica, a les oficines de Ca'n Picafort de TUI vaig aprendre moltes coses, però el que més em va sorprendre era l'organització del personal, tothom amb les seves responsabilitats i donant comptes al final de dia de la seva activitat i si no anaves bé et corregien amb indicadors de productivitat etc. estic parlant ja de l'any 1990.

Ara a vegades tinc problemes quan vull engegar qualque cosa semblant, que si excés de control, que si la gent no són robots i així anem, i fan moltes manco hores que nosaltres, però ben fetes.

Jo per exemple cada dia aprenc qualque cosa més.

Garci

Re: La més que necessària reforma laboral.

Garci | 27/07/2009, 10:08

La culpa no és de l'empresari, sinó del model d'empresa i de les poques ganes d'innovar. Encara que també és cert que segons les enquestes els espanyols treballen més hores que cap europeu i obtenen menys productivitat.

turgut

la culpa es de tots

turgut | 27/07/2009, 09:46

Aquest article es demagògic, me sap greu però la culpa es de tots. Els treballadors en tenen bona part de culpa, també els empresaris i l'administració. Tens una productivitat pèssima respecte la resta d'Europa i la culpa es de l'empresari? Tots sabem que darrerament la màxima aspiració a Mallorca és ser professor, i no es precisament per vocació.

Garci

Re: La més que necessària reforma laboral.

Garci | 27/07/2009, 09:15

Molt interessant aquest article. És cert que el model empresarial d'aquí, el del "ja passaré..." el dels baixos salaris i moltes hores extres, deixa molt que desitjar. La frase "ell duu fent feina des de el 12 anys i ningú li ha de dir com a de dur la seva empresa" és molt típica. Cap innovació, és igual si dona més rendiment. En aquest tema som conservadors sembla ser.

Garci

Re: La més que necessària reforma laboral.

Garci | 27/07/2009, 09:08

Miquel, tu dius "podrien" però el que jo deman és si està decidit ja.

La falta d'espai per culpa de la biblioteca, etc. es per tots sabuda.

Miquel Sánchez

Re: La més que necessària reforma laboral.

Miquel Sánchez | 27/07/2009, 08:54

Noooooooooooooooooooooo Garci, el que passa és que al centre de salut el pis d'alt està ocupat per en Jose Maria, la Policia Local i la biblioteca, i els metges ara el necessiten, per això aquestes dependències municipals podrien passar cap el col.legi.

Garci

Re: La més que necessària reforma laboral.

Garci | 27/07/2009, 08:39

Segons la notícia, es dona per fet que al col·legi s'hi ubicarà el Centre de Salut. Això és cert?

Perquè que jo sàpiga encara no es sap que fer amb aquest edifici, i es absurd reformar l'edifici sense tenir clar que fer-hi.

És important però que s'hi faci alguna cosa.

Noticia DM

Re: La més que necessària reforma laboral.

Noticia DM | 27/07/2009, 08:37

El antiguo colegio Miquel Capllonch será reformado con fondos estatales.

M. CAÑELLAS. POLLENÇA. El Consejo de Ministros aprobó el pasado 17 de julio un Real Decreto que permitirá acometer la reforma del antiguo colegio Miquel Capllonch, ubicado en la plaza del puerto de Pollença.
Según explicaron ayer desde el grupo Esquerra-Pollença, mediante una nota de prensa, la subvención directa para el proyecto pollencí alcanza los 300.000 euros.
En este sentido, el presidente del partido, Miquel Àngel Sureda, quien asimismo se congratuló por la decisión del Gobierno, afirmó que "el hecho de conseguir estos 50 millones de las antiguas pesetas demuestra la voluntad de trabajar en positivo para el municipio de Pollença".
En opinión de Sureda, "se trata de una reforma muy necesaria para un edificio que hoy se mantiene clausurado". Añadió, además, que las obras permitirán la futura ampliación del centro de salud del Port, ya que se podrán ocupar las dependencias del primer piso, que en la actualidad albergan servicios que se podrán instalar en el nuevo edificio de la plaza Miquel Capllonch.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb