URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de juliol

Alternativa | 28 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 30   a les 11:00 que es realitzara a Can Llobera, segurament serà enregistrat com el darrer però no es transmetrà.

A aquest ple presentam dues noves mocions, seguim amb la il·lusió que ja no té aquest equip de govern, proposant millores per una Pollença millor.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juny de 2009.

2.- Aprovació, si procedeix, de la declaració compatibilitat Sr. Pere Salas Vives ­bibliotecari arxiver. La mateixa que l'any passat, Pere Salas fa feina a la Universitat.

3.-Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General exercici econòmic 2009. 

A la fí l'equip de govern presenta, passat més de mig any, els pressuposts. A pesar del retard només tenim la documentació des d'ahir i encara no hem vist la memòria que ha fet l'empresa que van a contractar per ajudar-les a fer els pressuposts. A pesar de que aquest estudi s'ha fet amb doblers públics i que Juanjo sempre ha dit que es trobaria encantat de mostrar-ho una vegada terminat el pressupost, quan li vam demanar l'estudi ahir a la comissió es va mostrar una mica reticent.

4.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la contractació administrativa.  Demanam la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses externes per part de l'Ajuntament, la constitució d'una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació, de la que formi part un representant de cada Grup Municipal i afavorir la contractació concursal front la contractació directa. Després d’anys d’irregularitats i de contractacions fora de la llei cal una cura superior d’aquest tema i un control per part de tots els grups polítics.  Sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats. Pensam que a l’actual conjuntura de crisi econòmica és urgent accentuar les praxis de transparència i la cerca d’eficiència econòmica i s'ha de racionalitzar la contractació d’empreses.

5.- Ratificació de l'acta de recepció de les obres de remodelació placa Pascual Roch Minu. És la plaça al costat de l'antiga bolera del Port, ha estat tancada durant les obres i a canvi el promotor s'encarregava de la remodelació de la plaça. La veritat que esperavam un parca infantil de bons i de veres i no el que han fet. Al Port segueix existint un evident dèficit de parcs infantils ja que els que han fet com aquest són mínims.

6. - Ratificació decret núm. 471 de 07. 07. 2009. Nomenament de procurador per a uns contenciós administratius de Carmen Jaume i Son Velro S.L contra el catàleg de camins.

7. - Aprovació, si procedeix, del contracte d 'arrendament de Can Escarrintxo (poligon 4 parcel-la 268. Un contracte per 10 anys a raó de 18.000 euros el primer any.

8.- Aprovació, si procedeix, del contracte d'arrendament de la parcella annexa a Can Escarrintxo (poligon 4 parcella 269). Un contracte per 10 anys a raó de 3.600 euros el primer any.

9.- Aprovació si procedeix, de la sol·licitud subvenció a la Conselleria d'Habitage i Obres Públiques projecte de rehabilitació i adequació de les infraestructures de la urbanització de Gotmar del Port de Pollença. Es vol fer una rehabilitació total de la urbanització, aquesta és l'aprovació de la primera fase; 912.000 euros, el 50% seria el que es demana a la Conselleria, un 25 % l'aportaria l'Ajuntament i l'altre 25 % els veïns mitjançant una contribució especial. La rehabilitació seria total; voreres, pluvials, asfaltat, clavegueram....

 10.- Aprovació inicial si procedeix, de l'ordenança sobre la venda ambulant als mercats del terme municipal de Pollença. A la fí es presenta aquesta ordenança, va ser una moció nostra aprovada per unanimitat al gener del 2008 (veure article). En teoria ja tenien en marxa el tema i un esborrany però fins aquest ple no havien presentat res. 

 11.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la creació del Consell Municipal Social. Aquesta moció ha sorgit d'una proposta de PRODIS, Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 al municipi hi ha diverses entitats que treballen amb la cobertura i oferta de serveis socials a gent major, discapacitats i altres sectors desfavorits.i pensam que la creació d'un Consell Municipal de Social suposarà una eina de treball  per vetllar per la qualitat de l'atenció social de Pollença i un interlocutor a l’Ajuntament per ajudar a millorar la qualitat de vida dels col·lectius socials integrants. D'aquesta manera es millorarà la coordinació de programes i actuacions que, en l'àmbit del Benestar Social ja ha vingut portant a terme l'Ajuntament junt amb altres entitats, durant els darrers anys. La regidora de Serveis Socials ja ha dit que estava fent feina al tema fa temps...

12.- Propostes/Mocions d'urgència.

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

                          Enveja; platja de Plentzia.

 

 

Comentaris

alexandre

jocs infantils

alexandre | 10/08/2009, 10:06

jo he estat a plentzia, molt maco

Miquel Sánchez

Re: Ple de juliol

Miquel Sánchez | 30/07/2009, 20:25

No garci, logos i coses semblants, potser més que presència seria imatge institucional.

Garci

Re: Ple de juliol

Garci | 30/07/2009, 20:09

Presència institucional??? Vols dir que paga perquè surtin els polítics a la tele???

Sense polítics la restrasmissió dels moros i cristians seria gratuïta per l'Ajuntament?

És això o m'equivoc?

Miquel Sánchez

Re: Ple de juliol

Miquel Sánchez | 30/07/2009, 19:30

Per n'Àngel.

Àngels has tingut raó, l'ajuntament paga 2.000 euros per la presència institucional a la retransmissió.

Garci

Re: Ple de juliol

Garci | 29/07/2009, 19:34

El tema de la coherència de les notícies al bloc del PSOE no és molt bo.

Tampoc s'entén que la reunió d'urgència i extraordinària és faci un mes després de la dimissió del regidor.

Però bé, ells sabran el que es fan. No crec que sigui un tema que ens hagi de preocupar.

Sigui la veritat el primer o el segon article del bloc del PSOE, sabem que dins l'equip de govern hi ha mal fer feina, i això ho ha dit el mateix Jaume Plomer. Que per cert, no deixa la directiva del PSOE tot i que es prendrà un temps de relax. (PSOE dixit).

Garci

Re: Ple de juliol

Garci | 29/07/2009, 19:28

Hola Veí de Gommar. Ens ha arribat la següent convocatòria:
L’Ajuntament de Pollença, vos convida a la roda de premsa que es farà a devora El Galeón- Bar Llenaire, del Port de Pollença, el proper dilluns dia 3 d’agost de 2009, a les 12’00 h. per tal de presentar l’Inici de la senyalització i reducció de velocitat a la 1a. Línia del Moll i presentació del Projecte de Rehabilitació Gotmar.

Esperem que el projecte per a Gotmar sigui positiu.

La veritat és que la situació que viviu els veïns d'allà deixa molt que desitjar. Amés, no crec que sigui lògic que pagueu contribucions especials per la recepció de la urbanització. Haurem d'esperar a veure que diu el projecte.

Per la meva part, se que l'AAVV és mou tot el que pot. Ara bé, no se si tu en tens un coneixement més intern i en pots parlar en més propietat.

Veï de Gommar emprenyat

Contribucions especials Gommar

Veï de Gommar emprenyat | 29/07/2009, 13:57

¿Contribucions especials per Gommar?Es broma ¿no?.Fa molst d'anys que me cobren un IBI "especial"(més de 600 euros aquest any) per un servei deficient.¿Els altres residents a Pollença i eu Moll han de pagar contribucions especials per gaudir de voravies netes,clavegueram,asfalt en condicions,que passi la granadora,recollida de fems i .... tantes altres coses que els veins de Gommar no tenim.
Ah,i de l'asssociació de veins,millor no parlar-ne.¿O tal vegada sigui associacions de promotors per vendre solars més cars,amb millores pagades per particulars?.

Manolo sin bombo ni platillo ( Joan Reig)

Alerta!!!!

Manolo sin bombo ni platillo ( Joan Reig) | 29/07/2009, 12:20

Pase que el interes común de los molleros sea el Puerto, pase que el "enemigo" comun sea Xisca, pase que nos nos guste la gestión de la AA VV deu Moll y la "beatifull people" que la dirige, pase por todo eso , pero Pepe cuidado con algunos aliados que te estas buscando o al menos ellos a ti, porque sabes bien que comparten los primeros intereres citados , pero que subyacen otros para propio beneficio de esos "aliados" sus amigos y conocidos. Pero bueno eso tu ya lo sabes. Salut!

Algo no va bien ...

Blog del PSOE

Algo no va bien ... | 28/07/2009, 22:36

Escriuen poc però amb molta coherència. Sobre la dimissió d'en Jaume

4 de juliol:
Els motius de la seva dimissió són estrictament personals a més de les desevenències polítiques amb l'actual pacte de govern.

Següent entrada 26 de juliol:
Els motius de la dimissió del Sr. Jaume Plomer Salas com a regidor de l'Ajumentament de Pollença són molt clars, motius personals i de salut.

Pepe

Hans

Pepe | 28/07/2009, 22:25

Tengo cuerda e ilusión para rato y el reto de conseguir que en el 2011 los ciudadanos confíen en nosotros para demostrar que hay otras maneras de gobernar.
Cada vez somos más y el cambio está a nuestro alcance.

Hans

Pepe

Hans | 28/07/2009, 22:05

Te agradezco, Pepe, de dame animo. Cuando tú estarás de poco ánimo puedes contar conmigo. A pesar de todo lo tengo claro, y bien claro: vamos a gran paso a un desastre anunciado (por IU i Alternativa). Puede ser que la gran mayoría no se ha enterado – Así como se lleva el Municipio vamos a menos, y esto tocara a todos
Falta lógica, trabajo y aplicación de la ley. Los sueldos se pueden justificar – siempre que los resultados estén en acuerdo con las aspiraciones de un pueblo.

Pepe

Paco

Pepe | 28/07/2009, 21:18

El poligon 4 parcel·la 269, és la parcel·la que hi ha darrera del punt "verd", és una parcel·la necessària per motius de seguretat pel simulacre. També hi ha la idea de traslladar a la mateixa el punt verd que moltes vegades és negre

paco

Re: Ple de juliol

paco | 28/07/2009, 19:38

¿que hay en el poligono 4 parcela 269 ?
¿tambien es del campo de futbol?

Pepe

Ha sortit car aquest mes.

Pepe | 28/07/2009, 17:59

Després de contractar una empresa pe ajudar-les (20.000 euros) els pressuposts es presenten un mes abans que l'any passat.

Pepe

Hans

Pepe | 28/07/2009, 17:58

Bueno Hans no nos queda sino mirar al futuro con ilusión, lo podemos y lo haremos mejor. La gente está harta de mentiras y de hombres grises desilusionados.

Garci

Re: Ple de juliol

Garci | 28/07/2009, 15:56

Relacionat amb les festes i pressupost, heu llegit la declaració del batlle al programa de festes? Té tres paragrafs, i el d'emmig parla de replantejar-nos com volem el municipi en aquesta situació que vivim.

Tot plegat és una prova més de que Festes i Gestió Municipal en aquest poble van lligats.

Joan

Presuposts!

Joan | 28/07/2009, 15:23

Presupots ara, en epoca de festes.... Tampoc és tan greu, no? Hem millorat respecte a l'any passat. Enhorabona a tot l'equip de govern.... Això si, si fossiu un empressa privada tots al carrer....

Hans

Fart de gastos...

Hans | 28/07/2009, 14:12

Sí Ángel, así son las cosas del Moll. Una AAVV que sirve a alquilar hamacas con su Presi que goza del beneplácito del poder, un Ayuntamiento que busca votos y financia lo que no tiene, un Pueblo a la ruina y un endeudamiento pro cápita impresionante… Una Francisca que goza de sueldos, sin dedicación y sin el aval de la población, un Martin que se interesa más a traspasar sus propios locales que cumplir con su cargo de mantenimiento, un equipo de gobierno que respalda los responsables de la situación lamentable del Pueblo.
Quedamos unos cuantos miles preocupados de la marcha actual pero no estamos considerados por nuestras “corbatas”. Con las fiestas se ganan votos!
El futuro queda gris hasta que la gente empieza a resistir. Turgut es el pasado, ahora tenemos el equipo de gobierno. La invasión es total y el pueblo ya no se defiende.
Los piratas han conquistado Pollença con el aval de la votación popular.

Pepe

Re: Ple de juliol

Pepe | 28/07/2009, 14:04

Angel pregunta apuntada.

Miquel Sánchez

Re: Ple de juliol

Miquel Sánchez | 28/07/2009, 13:37

Pepe, pel ple de dijous, una pregunta, atès que en Angel diu que l'Ajuntament paga a IB3 per la retransmissió del simulacre, la pregunta és si de veritat paga o no, jo no ho crec però no està de més demanar-lo

Angel

Fart de gastos superflues

Angel | 28/07/2009, 11:37

Digueu el que digueu, es paga a IB·3 perque retransmeti les festes.
També es vergonyos que s'hagin gastat 120.000 euros en les festes del moll (altres anys corria amb les despeses la AA.VV., enguany l'AJUNTAMENT.
Es que hem de desperdicia sempre els doblers amb xorrades d'orqueste i concertillos que només fan renou.
El darrer de U gall Rock,fins les 7:00 del mati. i tots els veins de Can Escarrintxo que es fotin.
Ah, però per pagar els proveidors venga a demanar prestecs, que no es pot reduir massa la partida de festes.

Pepe

Exposició

Pepe | 28/07/2009, 08:57

Ja vam demanar al ple de març i la resposta va ser que elk cost total era de35.000 euros desglossats en lloguer de maquinària (3400), fotografies (600), comissariat(3000), catàleg i promoció, honoraris del pintor(9000), imprevists a justificar( 2000). Això suma 18.000 euros, la resta està subvencionat.

Clun de fans de Matías Vallés

Re: Ple de juliol

Clun de fans de Matías Vallés | 28/07/2009, 08:36

Publicat a DM

MATÍAS VALLÉS En el Primer Pacto de Progreso, los empresarios asaltaban ayuntamientos democráticos y la ensoberbecida Junta Hotelera llegó a autoconvencerse de que su golpe de Estado liquidó el experimento. En el segundo Pacto, y con idénticos protagonistas, los hoteleros no dan un paso sin ronronear mientras se frotan en los pantalones de Antich. La cumbre hispanomallorquina del pasado fin de semana ha sido un festival de caricias y carantoñas. De una parte, un Govern y un Gobierno de izquierdistas reconvertidos. De otra, unos hombres de negocios que no reconocen más izquierda que la de Fidel Castro. La riña con la Ceoe sólo demuestra que la patronal prefiere llevarse mal con Zapatero a entenderse con Rajoy.
La cumbre hispanomallorquina concluyó con una reunión entre Miguel Sebastián y el sector –rima con terror–, un simposio tan concurrido que parecía la mesa de los hermanos Marx. A juzgar por la asistencia, hay más empresarios turísticos que turistas. Si hemos entendido la peticiones del sector –rima con pavor­–, el turismo será un gran negocio para ellos si lo pagamos a escote los ciudadanos. En todo lo anterior me resisto a llamarlos emprendedores mallorquines. El astronauta Aldrin visitó Mallorca, pero su inversión relevante la hizo en la Luna. Lo mismo ocurre con los grandes hoteleros, la isla queda cada vez más lejos de su actividad.
En la cumbre hispanomallorquina faltó una prueba de buena voluntad por parte de los hoteleros. Si aman tanto Mallorca –o incluso España, aunque esta afección sea más incomprensible–, podrían haberse brindado a ingresar o regresar a su sociedad natal los numerosos caudales que han refugiado en paraísos fiscales. Sus accionariados y proyectos se cruzan de sociedades holandesas, suizas o panameñas, pese a carecer de hoteles en esos núcleos de la piratería financiera. Presumen de ser tan mallorquines que a ninguno se le ocurriría morir lejos de la isla. Sólo les estamos pidiendo un poco de su vida.

Miquel

Exposicio esglesia

Miquel | 28/07/2009, 07:20

Seria possible tenir un presupost amb les despeses desglosades de l'exposició del convent?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb