URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desgavell a la contractació

Alternativa | 30 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Després de descobrir l'any passat que l'empresa que feia la neteja viària del Port no tenia contracte, vam  demanar factures i contractes sobre altres empreses que tenien una facturació important amb l'Ajuntament i donaven serveis regulars. Després de mesos per aconseguir la documentació, la primera petició va ser per novembre,  el que hem trobat són nombroses irregularitats a les contractacions  d’empreses externes per part de l’Ajuntament, amb un clar incompliment de la llei de contractes del sector públic

Aquesta setmana passada hem rebut l'informe de secretaria que ens ha confirmat el que pensavam, un desgavell total, ja que les empreses per les que  hem demanat no tenen cap tipus de contracte administratiu amb l'Ajuntament. La irregularitat és de tal calibre (aquestes empreses no han presentat cap documentació de la que marca la llei; solvència tècnica, i/o professional, inexistència de prohibició de contractació,classificació al registre oficial de licitadors i empreses classificades de la CAIB) que estam fent feina amb e l nostre misser per depurar les possibles responsabilitats que poden anar més enfora de les evidents responsabilitats polítiques i administratives. Estam intentat aclarir que ha hagut darrer d'aquest desgavell.

Una empresa ha realitzat activitats (estades esportives, activitats d'hivern, parc de nadal i setmana santa, natació escolar) del 2001 al 2009 sense contracte amb una facturació molt important (al 2007  va facturar 221.744 euros i al 2008; 320.372 euros). El servei de grues donat per altra empresa no té cap tipus de contracte,  (53.000 euros al 2008)  igualment no té contracte l'empresa que s'encarrega del manteniment de l'enllumenat del Port. (Al 2008 facturaren 154.738 euros). Tampoc té contracte l'empresa que s'encarrega del manteniment dels jardins del Port (60.887 euros al 2008).

Per començar a solucionar la situació avui presentam una moció demanant la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament
, sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats, i afavorir la contractació concursal front la contractació directa.

Després d’anys d’irregularitats i de contractacions fora de la llei cal una cura superior d’aquest tema i un control per part de tots els grups polítics. Per la qual cosa consideram necessària  i també demanam una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació.

Pensam que a l’actual conjuntura de crisi econòmica és urgent accentuar les praxis de transparència i la cerca d’eficiència econòmica i s'ha de racionalitzar la contractació d’empreses.

Notícia ahir al Diario de Mallorca.

Comentaris

Pepe

Re: Desgavell a la contractació

Pepe | 04/08/2009, 23:52

Hola Coloma al pressuposts hi ha diverses partides dedicades al tema informàtica, a quina et refereixes concretament. Si tens més informació ens la pots fer arribar al correu alternativaperpollenca @gmail.com

Coloma

Desgavell...

Coloma | 03/08/2009, 15:56

Hola Garci,

La veritat és que pens com tú. Hi ha empreses que al cap de l'any facturen molt a l'ajuntament (telefonica, per exemple)...Però per aquestes de manteniment jo trob, personalment que haurien de sortir a concurs puntuant més si són de Pollença (1ª per defensar lo nostro: VISCA POLLENÇA!!, 2ª pel tema del manteniment "EMSER te guàrdia les 24hores durant tot l'any, quan se trenquen les tuberies tot d'una hi son per arreglar-ho...i això se paga" és un exemple(però sil'empresa fos de fora poble no se solventerien tant ràpidament)3er per preu...)No creus?

A mí també m'agradaria que fós tot transparent, més que l'aigua de ca meva...!! Que cada dos anys hem de canviar electrodomèstic i griferia per calç i brutor... :o(

T'has mirat lo de l'informàtic?

Salut

Garci

Re: Desgavell a la contractació

Garci | 03/08/2009, 15:40

Coloma, depèn del concurs i de les bases.

El més usual és que s'obri a concurs per a totes les empreses, siguin o no de Pollença. Però no té perquè ser així.

El problema dels concursos és que per coses que s'han de manester ràpid, això no és factible. Però aquestes coses solen ser de quanties petites i amb això no fa falta fer concurs.

El que tampoc veig bé és que hi ha empreses que fan moltes coses petites però que al cap de l'any facturen moltíssim: per exemple manteniment. Això també ha de sortir a concurs i fer-se contracte. No creus?

Tal vegada no creguis que la Transparència sigui aconseguible, però ho intentarem.

Coloma

A més a més

Coloma | 03/08/2009, 15:26

Jo també ho posaria tot per contractació...A no ser que fossis despeses molt petites...com anar a comprar una goma d'esborrar a la papereria de davora...

Però si tot surt a concurs públic, qualsevol empresa se podria presentar fos o no Pollencina (no?! Això no tenc molt clar com va¿?) Qu m'ho podrieu explicar? Xf?

Moltes gràcies

Salut

Coloma

Desgavell...mà dura

Coloma | 03/08/2009, 15:19

Hola a tot@s,

La veritat és que tenc molta ressaca...i les neurones bastant abeurades...! Però si teniu les actes...Algú ha perdut temps a llegir-les? Estam parlant del passat, però...i el present i futur? Algú s'ha queixat del pressupost per informàtica? Perquè aqui sí que ens han colat un gol! O almenys és el que jo trob... No sé si n'heu fet algún comentari abans sobre això... Així que, no m'extendré...

TRANSPARÈNCIA...!!! Crec que ni en tres-cents anys de canvis d'equips de govern seria factible, a no ser que governàsseu amb majoria absoluta...I, no ho veig molt viable, ara per ara, clar...

Pepe

Coloma, coloma...

Pepe | 31/07/2009, 16:42

Coloma crec que a l'hora de llegir t'has de llevar les ulleres del PSOE.

El llistat de factures el tenim i a les actes de les Juntes de Govern que publicam podeu trobar les factures que es van aprovant. El problema que denunciam no són les factures sinó l'incompliment de la llei de contractació pública.

La única campanya que fem és la d'aplicar la llei i la transparència a la gestió dels doblers públics.
Entre les empreses citades només una seria responsabilitat del PSOE;Grues. Altra és responsabilitat d'en Michel (UM) i les altres dues d'en Martí Ochogavía (UNPI)

La nostra oposició no és a la carta com moltes vegades ha estat l'oposició a aquest Ajuntament. Denunciam el que trobam incorrecte el faci el que el faci.

Miquel Sánchez

Re: Desgavell a la contractació

Miquel Sánchez | 31/07/2009, 16:33

Per Na Coloma.

L'any passat si havia fins a un 20% d'increment de preus de Sa Pobla a Pollença en segons quin productes, principalment (pizzas, carns, congelats) entre comerços de la mateixa cadena i marca. Enguany he seguit fent el seguiment del preus i no hi ha molta diferència, quasi res. Sembla que ara mateix està en zona turística és irrellevant per aquesta cadena, llevat d'un dels comerços a el Port que és un poquet més car que els grossos de la mateixa cadena i marca.

Garci

Re: Desgavell a la contractació

Garci | 31/07/2009, 13:39

Coloma, no crec que ho hagis mirat prou bé. Les empreses que citam, i de les que no diem el nom, no son d'àrees del PSOE. És l'equip de govern, el PSOE i UM sobretot, que no contracten a les empreses que fan feina per a l'Ajuntament.

Fer mal? Nosaltres volem que tot es faci segons la llei. I segons aquesta les empreses necessiten contracte i altres requisits per fer feines per l'administració. Si tu hi vols buscar altres raons, allà tu.

És simplement això.

Coloma

Desgavells i d'altres

Coloma | 31/07/2009, 13:29

Hola a tot@s,
En primer lloc dir-vos que lament molt l'atemptat d'ahir, a l'hora que pens en què s'han pensat aquesta guarda...? Matant a sang freda i trencant la "nostra pau"? Ajudem tot@s al cossos de seguretat de l'Estat a trobar-los.
En segon lloc he entrat aqui per un email que'm reenviàren. La veritat és que jo demanaria les factures de tot això que deis que s'ha pagat; però clar, després les publicarieu i se convertiria en un nou drama per allò de que sempre hi ha qualque empresa que ho feria més econòmic...i topariem amb una xarxa de conflictes per allò de que a Espanya no tenim els preus estipulats per llei...Cosa que no'm sembla bé personalment...Per exemple una canya...a un poblet de Granada te val 0.60€ amb una tapeta, mentre que al moll vas a un bar de davant la platja i te val 1.50€ o més...també podriem dir que és degut al tema de la insularitat, ja que paguem transport...Però he comprovat que no, ja que hi ha hipermercats que ténen uns preus a Inca i uns molt més cars al moll, per exemple... I així podria seguir amb el meu punt de vista; En resum...Crec que hi ha coses que sí que podrien ser més transparents; però sembla que aquí les despeses que argumentau s'han fet i prou sense motiu... La burocràcia a l'ajuntament no cal que digui que és extramadament negligent i lenta, qualsevol que hagi fet una feineta per l'ajuntament sap que poden passar anys fins que la cobri (i no és per culpa de l'actual regidor, sino de no haver fet la auditoria en el seu moment )...Sols has nomenat unes poques empreses que cobren per part de l'ajuntament, però en són moltes més (gairebé totes les de Pollença i de gairebé totes les àrees)...Però sembla que sols s'ataca les regiduries del PSOE amb això...¿?
Novament veig que manteniu la vostra "campanya" per enfonsar-los; i ho trob un cop baix...

JRV

Seny

JRV | 30/07/2009, 21:50

No es pot respondre al terrorisme, amb terrorisme. Seriem igual a ells.

Pere

ETA FILLS DE PUTA

Pere | 30/07/2009, 17:49

Aquests que han possat la bomba a Palmanova son un fills de la gran puta. Ojalà els he agafin prest i els hi fotin una gran pallisa.
Etarras de merda fills de la grandissima puta

JRV

Gestió versus productivitat

JRV | 30/07/2009, 08:48

Home, Turgut, dir que els treballadors son poc productius, es un tòpic molt repetit entre pseudo empresaris, mentres arreglen el mon al bar. Crec que estic en condicions de tenir una opinió imparcial sobre els treballadors i empresaris actuals d'aquí. 4 anys de feina a Alemanya i haver fet feina a varis sectors aquí a Mallorca me poden donar una certa credibilitat, malgrat no tot es perfecte a Alemania, encara que molts d'ells en vulguin fer ostentació. Però hi ha una actitud generalitzada entre l'empresariat alemany, francés, etc., que crec molt possitiva i en consonancia amb la justicia social: I es tenir, considerar els treballadors de la seva empresa com a col·laboradors necessaris, i no com a persones alienes a les que no queda mes remei que pagar un sou, si pot ser, el mes baix possible, i que facin el màxim d'hores, així l'empresari s'en podra anar a arreglar el mon al bar. Aquesta darrera també es una visió simplista, però la visió "espanyola" d'empresari, coincideix mes amb la de especulador que amb la de empresari.
Jo mateix vaig fer molts anys feina a l'hosteleria, i com molts de la meva generació i les posteriors, en varem fugir tot d'una que varem poder, malgrat ens haguessim professionalitzat per la hoteleria.
No se que pasa aqui perque el nombre d'accidents laborals sigui encara el mes alt d'Europa, la productivitat mes baixa, els horaris mes llargs i els sous dels mes baixos.
Una altra dada per la reflexió, argumentada per un empresari americà (USA) que tenia una fàbrica aquí: " el primer interessat en no despedir un bon treballador, en consevar-lo a la seva empresa, ha de ser l'empresari, per tant l'ha de incentivar i pagar bé" . Desgraciadament, sento constantment empresaris d'aqui ficar a tots els treballadors dins el mateix sac. Això simplement desmotiva als bons, i no en perlem de l'Ajuntament i els seus voltants, en que majorment molts regidors els interesa un pebre si els treballadors son productius o no, si hi ha organització avinent o no, perque haurien d'aplicar la correcció també als amigots que han ficat, als parents inutils, etc.que l'únic que fan es desmotivar els bons funcionaris, els bons treballadors, mentres els regidors estan tot el dia fent el paripe de les relacions públiques a veura si guanyen vots per les properes eleccions ( No ens enganyem: la campanya, des de que hi ha dedicacions exclussives, dura 4 anys, durant els que es descuida completament la gestió).
Que no se que es pitjor, perque dels primers regidors amb cobrament exclussiu, perdó, dedicació exclussiva.Fa anys hem queixava de la nula presencia del regidor de serveis d'aquella legislatura(Psoe, però es igual). Atenent el meu descontant, va dignarse venir per l'àrea de serveis, i va ser pitjor, perque no tenia idea de res i desbaratava la feina que feiem amb molta més il·lusió però amb els peus a terra, molta mes il·lusió que cap membre de l'equip de govern.
Atentament us saludo i us dessitjo bones festes.
No donem la culpa de l'enfonsament del Titanic al segon cuiner, allà hi havia també el capità, el primer oficial, etc.

Pepe

Re: Desgavell a la contractació

Pepe | 30/07/2009, 07:17

L'acudit del dia el podeu trobar al Balears; Pollenç presenten els pressuposts amb superàvit.
Aquest superàvit és més fals que un duro sevillano.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb