URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vísperes.

Alternativa | 01 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Hem de traslladar al dia a dia el sentiment de catarsis de la  festa. Hem de lluitar contra una quotidianitat grisa, tenim que ser rebels contra la injustícia,  fer el que no esperen que facem, trencar la por, celebrar la insubordinació.

  La festa és un retorn imaginari cap a un cert igualitarisme.

 


Al darrer ple de dijous vam fer dues preguntes relatcionades amb les festes.

Per què s’ha decidit enguany no fer espases de moro a la fusteria de Can Patriarca?

La resposta del regidor de festes en Michel va ser que s'utilitzaran les de l'any passat; 500 espeses, que segons ell han de ser suficients  Va argumentar que als cristians no se'ls dona res i que molta de gent guarda l'espasa.

 

- L’Ajuntament paga  o no a IB3 per la retransmissió del simulacre? 

Va respondre el batle; no paga per la retransmissió però sí que paga 2000 euros  per possar la caratula de l'Ajuntament, per publicitat institucionalPublicam els resultat de l'enquesta que hem fet aquests dies.

 La pregunta era:

De fa uns anys IB3 dona el simulacre de moros i cristians per la televisió, hi ha diferents opinions sobre aquest fet, uns estan a favor i altres estan en contra, el cert i segur és que el simulacre es pot veure per tota Europa pel satèl·lit HISPASAT ens agradaria saber la teva
opinió. Trobes positiu que el simulacre sigui televisat per televisió ?

Votos Totales: 60

A. Sí, és una bona promoció per Pollença, a més tota la gent de Pollença pot veure els millors moments del simulacre sense cap tipus de molèstia 33 vots 55%


B. No, per culpa de la televisió sempre hi ha quatre que volen sortir per la pantalla i posen en
problemes als protagonistes (Joan Mas, Dragut i l'Ajuntament Vella) 9 vots 15%


C. Sí, s'ha de televisar malgrat els quatre que fan el malbé al simulacre 8 vots  13.33%


D. No, el simulacre és un acte dels i pels pollencins, la televisió just fa que hagi més
massificació 9 vots 15%


E. No sap / No contesta 1 vot  1.67%

 

 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Vísperes.

Miquel Sánchez | 03/08/2009, 20:36

I moltes espases que varen sortir de les estanteries de les "portasses" acumulades durant anys i anys de simulacres.

Joan

Espases.

Joan | 03/08/2009, 19:03

Al final sembla que no hi va haber problema en les espases, supós que si que bastaven les 500. De totes formes esper que l'any que bé ho aclaereixin amb temps, no són maneres de fer les coses.Molts d'anys a tots i fins la patrona que bé.

Garci

Re: Vísperes.

Garci | 03/08/2009, 15:17

Angel, jo no ho he vist, però si és veritat és tirar els diners!

Hi ha gent a la que se li deuen menys d'aquesta quantitat i no cobra.

angel

Re: Vísperes.

angel | 03/08/2009, 15:02

De que serveix que surti la caratula institucional de l'Ajuntament per IB3.
Si qualcu mirava la festa per la tele, que no ho sabia ja que era Pollença?
No son més que doblers que es regalen institucionalment entre administracions. Gasta 2000 euros, sencillament perque per la tele, diguin programa PATROCINAT PER L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA. JA, JA , JA

Miquel Sánchez

Re: Vísperes.

Miquel Sánchez | 01/08/2009, 17:31

Sincerament, Jo crec que 500 espases basten, perquè molta gent duu la seva, ara el problema que es crea és un altre, perquè per por a no tenir espasa, molts de "moros" es vestiran abans d'hora i seran pel mig envers de fer festa de "paisà" i vertir-se tranquils a casa seva fins quasi l'hora de sortida cap a l'ajuntament.

Pepe

Re: Vísperes.

Pepe | 01/08/2009, 16:49

Al tema de les espases volia comentar que primer crec que s'hauria d'haver avisat amb més temps.Jo quan acaba el simulacre sempre don l'espasa a qualque nin, i no tinc espasa.
Igualment seria una retallada lògica si s'hagués fet una retallada important a festes però el cert és el pressupost de totes les festes del municipi ha passat de 399.306 a 364.500, el que vol dir que si amb les espases s'han estaviat segons ells 10.000 euros pràcticament és de les poques coses en les que han estalviat, quan el simulacre és l'acte més important de les festes.

Miquel Sánchez

Re: Vísperes.

Miquel Sánchez | 01/08/2009, 12:39

Joan, estic amb tu, si és una mesura d'estalvi un deu, ara això s'havia d'haver dit fa uns mesos, no a derrera hora.

Joan

Espases

Joan | 01/08/2009, 11:53

Una vegada més les excuses i les explicacions d'en Michel sobre el tema de les espases son ridícules. No se pot decidir hora per hora que no es fan les espases. Les 500 espases no basten ni de conya, a més que no se com varen sobrar de l'any passat si varen deixar de donar-ne ben aviat.
A que bé ara discutir si als cristians no se els dona res. Puc entendre que l'ajuntament decideixi no fer-ne però o ha d'avisar amb temps.
A mi me sembla que enguany no els han fetes perque encara no han cobrat les de l'any passat. Com sempre de xapuça amb xapuça, d'excusa en excusa i de mentida en mentida. Jo no pens cercar-ne cap , si dema toban 2000 moros sense espases pues farem el rídicul per IB3

Servidor del Sultán

Re: Vísperes.

Servidor del Sultán | 01/08/2009, 09:32

El simulacro es el acto central de la fiesta si mañana faltan espadas será un desastre, no se puede hacer estos cambios a última hora.

¿No había otro sitio donde ahorrar que en las espadas?

pol

marxa fresca

pol | 01/08/2009, 09:05

Michel, a meam si t'enteres a aquesstes alçades que la festa de marxa fresca no l'has de posar en cap de setmana ni en divendres, la poses de dilluns a dijous, un dia feiner. Que per una que en teniem que se podia prendre una copa tranquils ja no se pot ni caminar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb