URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Concentració de condemna al terrorisme

Alternativa | 30 Juliol, 2009 17:36 | facebook.com twitter.com

Demà a les 12:00 concentració de condemna al terrorisme davant Ca'n Llobera.

Manifestam la nostra total repulsa i condemna a l'assassinat de dos guàrdies civils avui i traslladam la nostra condolença i solidaritat a les famílies de les víctimes. 

Us demanam la participació a aquest acte social de repulsa contra aquesta xacra de la violència.

Fotografia del diari Balears.

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Miquel Sánchez | 03/08/2009, 15:56

NO COMMENT

Pepe

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Pepe | 03/08/2009, 14:40

Els ossos bé, tenir vacacions és ho millor per recuperar-se de la derrota.

Miquel Sánchez

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Miquel Sánchez | 03/08/2009, 13:13

D'IB3 no he vist la retransmissió, però vent el desplegament que varen fer, ahir el desenvolupament dels esdeveniments va fer que tot quedàs en res i no hi ha culpes de ningú.

IB3 va voler fer la gran retransmissió al camp de futbol i la cosa va durar 5 minuts atès que els moros varem entrar al camp passades les 9 del vespre i no podiem juntar "tedeum" amb focs, i el combat del camp de futbol va ser testimonial.

Tampoc es podem fer miracles.

Tot això és una opinió havent participat al simulacre i sense veure la retransmissió.

Com van els ossos ???

IB4

MOROS I CRISTIANS A IB3

IB4 | 03/08/2009, 08:06

La retransmisió dels moros i cristians a IB3 va ésser bastant pesona.

Garci

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Garci | 02/08/2009, 13:45

Fa molts anys al meu poble
vingueren uns pirates
ara tornen venir
no duen espasa i llança
duen un maletí
un traje i una corbata.

Gràcies hans. salut i bones festes. Els pirates sempre han guanyat. Vingueren, saquejaren, s'enriquiren a costa del poble i marxaren. Els d'ara no marxen.

Hans

La Patrona

Hans | 01/08/2009, 20:36

JRV, te deseo como a Pepe y Garci así como a todos, que sean de un partido, que sean de otro, buenas fiestas de nuestra Patrona. Sin espadas o con espadas los morros han ganado!

Hans

JRVR reflexionem y porque No ?

Hans | 01/08/2009, 20:10

JRV, lo que nos diferencia es muy poca cosa. Hay un marco constitucial. Es lo que hay. Lo se ha votado por mayoría. Un poco tarde para cambiar las reglas.
No me molesta que ETA cambie los pactos mayoritarios. Lo que molesta es que se continúa a matar untltalmente. Son ellos que matan y no nosotros.
Algún día se irá por revancha, la más brutal. Y esto lo sabe ETA, y será otro punto más de empeorar la situación actual.
Mientras tanto se hablara en el marco de la Constitución. Caiga quien caiga, la ley está de nuestro lado. Por el momento no encuentro justificación alguna a estos terroristas.
Si las empresas más potentes del país Vasco dejan esta tierra, que queda? El cheque de España? O será el impuesto revolucionario que mantiene el país?

JRV

malentés

JRV | 01/08/2009, 18:13

Hans, creo que no me has entendido, o tal vez hablamos de cosas diferentes.
Yo de lo que hablo es del derecho de cada pueblo a elegir libremente como quiere gobernarse i por quien, lo mismo que cada persona. Es uno de los principios para posibilitar que haya paz colectiva. El horror hitleriano no tiene que hacernos perder de vista que el tratado de Versalles fué una aberración.
Que puede pasar si se da el legítimo derecho a los habitantes del Pais Vasco a elegir entre la independencia o su continuidad en el estado español? Se va a acabar el Imperio Español? O si los portugueses deciden integrarse en el estado español? es su decisión seguramente responsable en ambos casos. El que tu te sientas a gusto no quiere decir que los demas lo esten , repito que la autodeterminación es un derecho reconocido por las Naciones Unidas, i no por capricho. Y yo añadiria , ya que hablas de pasaportes, que por lo menos en Europa, y mejor en todo el mundo, no tendrian que ser necesarios: un ser humano es un ser humano sea donde sea, y no tedria que haber necesidad de acreditarlo, la pertenencia a un estado u otro no tendria que tener ninguna trascendencia.
Estoy de acuerdo contigo en que desde la paz y el respeto a la dignidad de los demas se tiene que poder conseguir todo, tambien la autodeterminación si así lo quiere la mayoria de un pueblo.
Bueno, y dejemos lugar para el debate de las espadas (!DE MADERA, CLARO¡)UN SALUDO I MOLTS D'ANYS PER LA PATRONA.

Hans

JRVReflexionem y porque No ?

Hans | 01/08/2009, 15:45

JRV, te refieres al maldito Grossdeutschland de los años 30’. Suiza tenía un estatuto de nación independiente de Alemania y desde siempre. Y esto del Grossdeuschland (von der Weser bis zur Oder) se termino malament.
En Alemania tenemos el “Freistaat Bayern “ y no pasa nada. En Francia tenemos los Bretones y no pasa nada, Corisca done se aplica la ley. En especial en Calvia hay paz, donde se sitúa la Legión Extrajera, nunca había atentado.
En Suiza hay Cantones y nadie tiene terrorismo. Discutirán por ventajas fiscales (Evasión de dinero negro si, ventajas si, terrorismo NO)
Hasta el país Vasco Francés es muy tranquilo en comparación del Español (y se detienen los HdP en Francia)
España es una nación, un país con culturas muy diferentes. A que vamos? Desmantelarlo todo en contra de una Constitución? Dejar los vascos mañana, afuera del ámbito Español?
La solución está en una búsqueda de paz. Si en 50 años no se llega a nada vamos por peor. Los muertos inocentes y sus familias quedan. También, y no te lo olvidas, estamos formando una sociedad de victimas… Una sociedad que busca justicia, ley y castigo (con derecho).
Me aparto de ETA. No hay justificación. No estamos en los tiempos de Franco – no comparto la división de una España genial, una España acogedora, diferente entre el Norte y el Sur del Este ya Oeste. Qué bonito este país tan polivalente.
Quiero España y esto me sale del corazón, de lo más profundo de mis entrañas. Viva Mallorca, viva el País Vasco, viva Cataluña, viva Andalucía, Extremadura y ESPAÑA (que me perdonáis por los países que no he nombrado)
Alemán de Mallorca casi nacido en Pollença, te quiero España, tu carácter, tu manera tan noble de recibirnos a los que tenemos otro Pasaporte...
PAZ y salud

JRV

Reflexionem

JRV | 01/08/2009, 09:26

Santiago, fent cas a n'en Pepe, tal volta no sigui aquest el moment de debatre, sobre tot si dius que te toca d'aprop. Jo segueixo pensant que la visceralitat no ajuda en res, ans empitjora. I jo segueixo pensant que hi ha un problema basc, un pais on una bona part de la població vol la independencia i on el referendum per a la Constitució no va obtenir majoria favorable, i on germina de forma constant un moviment terroriste que malhauradament te suport de una part de la població, uns perque tenen familiars presos a Canaries o el mes lluny possible, i s'incompleix la propia legislació espanyola al respecte, altres perque al passat o al present han patit humillacions o fins i tot maltractaments, altres per simple conviccióla. Aquesta es la realidad que alimenta el fenomen cruel d'ETA, permet el recrutament continuat de terroristes, no es pot ignorar la realitat i voler solucionar el problema ignorant els seus elements objectius es no anar enlloc. Estic implicat , malgrat a distancia, en aconseguir la pau al Pais Basc i et puc assegurar que de les dues parts, n'hi hi ha una anacrònica, cruel, dehumanitzada que es ETA, i una altra on els mes baixos interessos politics pertorben la solució del conflicte, t'agradi o no aquesta paraula. Estic , ben segur, per la detenció i l'empressonament dels culpables d'aquests darrers i tots els assassinats, però ho estic mes encara per la solució DEFINITIVA , i aquesta ho serà amb dialeg i pactes. A HANS, tinc a dir una vagada mes, que la unitat d'Espanya no val la vida de ningú. Espanya es un estat de varies nacions, aixó es així agradi o no agradí. Hi ha molt mes diferencia entre el Pais Basc, Catalunya i fins i tot Galicia amb Castella, que entre Alemanya , Austria o la Suiza Alemanya, per exemple, i a ningú se li ocorreria que Austria formés part d'Alemanya avui dia ., Fins i tot Alsacia s'assembla mes a Alemanya que a França, que les comunitats autonomes citades entre elles. Però no som europeus tots, o només hi ha interessos econòmics?
I tot això, repeteixo, no justifica un sol assassinat, ni una guerra, que es un assassinat col·lectiu avalat pels politics.

Pepe

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Pepe | 31/07/2009, 16:30

El meu cunyat que fa feina a una oficina de lloguer de cotxes també ha hagut de fer feina extra per la mateixa raó Miguel.
Tan de bo els terroristes segueixen a la illa i els agafin el més aviat possible.

Miquel Sánchez

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Miquel Sánchez | 31/07/2009, 16:15

Doncs, jo avui duc una emprenyadura de por, volia anar a veure el meu fill fer de cristià a les estades de Pollença i després a la concentració de l'Ajuntament, i merda, per culpa dels malparits que ahir varen matar dues persones, no he pogut anarme de l'oficina perquè els companys de aquestes dues persones mortes estan "pentinant" les inmobiliàries i ara mateix he acabat la feina, batebedeu sagrat quin dia.

Pepe

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Pepe | 31/07/2009, 15:45

Primer crec que a aquest blog sempre s'han respectat totes les opinions i tots els que opinau amb arguments sou ben rebuts. Són els vostres comentaris els que donen vida al blog.

Segon. La veritat que amb l'assassinat tan recent no crec que sigui el moment d'obrir cap debat. Sempre es millor parlar en fred que en calent però ja que estau..

Tercer. El problema d'ETA evidentment no són els que han posat les bombes, el problema és el suport social que té aquesta gent. Mentre a Euskadi hi hagi gent que justifiqui assassinats com el d'ahir no desapareixerà ETA.

Ara la discussió és molt clara
hi ha gent que pensa que el suport social a ETA es pot eliminar només amb la llei i gent que crec que a més farà falta el diàleg.

A Europa tenim diversos exemples històrics:
hi ha grups terroristes que han desaparegut per l'acció de la llei i la pèrdua de suport social; Brigades Roges, Terra Lliure, l'Exèrcit Roig (Baader-Meinhof, GRAPO.

Altre grup terrorista com l'IRA va abandonar les armes (encara que segueix havent grups escindits que practiquen el terrorisme) després d'una negociació i un procés de pau polític; l'Acord de Belfast.

Cap grup terrorista és idèntic a altre i cap situació és idèntica a altre però pens que el cas d'ETA és més similar al del IRA que als altres, encara que té clares diferències.

Crec que la política com reflex de la societat és imprescindible per acabar amb el suport social a ETA i que el paper del moviment abertzale independentista i pacifista que condemna a ETA, i que en aquest moment encapçala Aralar. Avui el seu coordinador Patxi Zabaleta ha dit:
“La mayoría de la sociedad y de quienes nos reconocemos de izquierdas y abertzales le decimos a ETA que deje la lucha armada para siempre, sin ninguna condición ni contraprestación de una forma verificable. Le pedimos, le exigimos, el cese total y unilateral de la lucha armada”.

Lectura recomenable

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Lectura recomenable | 31/07/2009, 14:47

Francisco Balaguer Callejón

Cincuenta años después, hubiera sido un buen momento para emitir un comunicado que pusiera fin a la actividad terrorista de ETA. Sin embargo, han preferido otro tipo de conmemoración, infinitamente más siniestra, asesinando a dos personas y causando heridas a otras 66 en estos dos últimos días. Si es verdad que creen luchar por motivos políticos, deberían saber ya que existe una absoluta incompatibilidad entre los fines que pretenden y los medios que utilizan. En un sistema democrático, la libertad es incompatible con las bombas y se ejerce a través de la palabra, no de la violencia.
Desde hace ya varios años, de manera periódica, caen nuevas cúpulas de ETA y se extiende la sensación de que la banda está cada vez más débil y de que su fin se acerca. Los éxitos policiales, el estrechamiento de sus canales de financiación, la progresiva limitación de su proyección política, son factores que contribuyen a generar la impresión de que el fin del terrorismo es viable.

Sin embargo, existen otros elementos, quizás no tan perceptibles, que alimentan la idea de que la banda está encerrada en un círculo vicioso, que dificulta cualquier salida, debido a las inercias que ella misma ha generado (entre las que parece figurar en primer plano la del gran número de presos que están encarcelados con condenas pendientes para muchos años).
Ese círculo vicioso es lo que parece mover todavía a los sectores que apoyan a ETA. Caminan ya sin el aliento de una convicción que les guíe, más allá del peso de su propia historia. Sin embargo, destruir es tan fácil que siempre podrán poner unas cuantas bombas y mantener la tensión moral que el terrorismo provoca en nuestra sociedad. Porque la reacción frente a la barbarie genera, inevitablemente, un conflicto entre la irracionalidad que el terrorismo supone y las respuestas que un Estado de Derecho puede dar. Los atentados no sólo se llevan por delante a personas que tenían familias, amigos y proyectos de vida que nunca podrán ya realizarse. También nos hacen más vulnerables porque extienden la miseria moral que está detrás de cualquier acto de violencia.

Frente al terrorismo de ETA no caben soluciones milagrosas. El repudio que hoy expresamos será seguido, lamentablemente, por otros actos terroristas que tendremos que condenar con la misma vehemencia. Cuantos más atentados se produzcan, mayor será la sensación de letanía y de impotencia que tengamos. Tan duro como enterrar a los muertos y curar a los heridos es saber que seguramente no serán los
últimos. Sin embargo, tenemos que seguir dando siempre una respuesta firme y decidida, que haga ver a los asesinos que no van a conseguir nunca debilitar nuestras convicciones, ni alterar las reglas en las que se basa la convivencia democrática. Por importantes que sean los éxitos policiales en el futuro, lo que puede resultar decisivo es la respuesta moral ante el terrorismo, una lucha en la que toda la sociedad debe implicarse y ante la que no cabe permanecer indiferente.

Hans

ETA, basura

Hans | 31/07/2009, 13:25

Dese Felipe hasta Zapa, pasando por Aznar, se negocio paz con ETA – a que llegamos hoy? Hablar de qué? De los muertos, de dividir España. Los crímenes de sangre tienen leyes. No hay nada que hablar. Aplicar la ley.
Cada día luchamos por derechos y por justicia, lo de matar no tiene excusa alguna, por los argumentos que sean. Todo el resto es demagogia, hablar de un pasado no cambia el día de hoy ni el día de mañana.
No comparto la idea que consiste de hablar o pactar con terroristas. Porque ETA no habla con nosotros en vez de matarnos?
Deseo a ETA que la ley los condene, que tengan que sufrir por las desgracias que han provocado.
La Democracia no puede tolerar una postura política que deja matar a los que piensan diferentes.
No hay nada que hablar mientras que matan. La violencia no viene de los demócratas.
El resto es bla bla bla. Ojo por ojo, diente por diente… Hasta que la justicia los encierra a todos.
Me aparto de sentimientos por ETA y me acerco a las víctimas y sus familias en el día de hoy, el de mañana y el de siempre. Ley y justica!
Y si esto no funciona algún día habrá un segundo GAL, legalizado, con el apoyo de la gente, del Gobierno y quizás esto hay que evitarlo!

Garci

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Garci | 31/07/2009, 12:53

Santiago, saps que ets benvingut a aquest bloc. A vegades tendim a creure que els comentaris no volen dir el que diuen, sinó a anar més enllà.

Discrepar és bo Santiago. Tal vegada no tenim la mateixa opinió, però podem discutir-ho.

Jo no he parlat d'independència ni de res parescut. He parlat molt poc de política si t'hi has fixat. I també m'he posicionat poc. Sigui o no polític, el conflicte, és un conflicte armat entre dues parts antagòniques: una aspira a borrar del mapa a l'altre mitjançant la violència i la força, ja sigui il·legal o legal. Jo opino que cap de les maneres de resoldre el conflicte passa per la violència i la força, perquè és retroalimenten. Només fent entendre a qui dona suport al Terrorisme que això no és el camí, només així s'acabarà tot.

SANTIAGO

Re: Concentració de condemna al terrorisme

SANTIAGO | 31/07/2009, 12:43

Garci, yo también respeto tu opinión, lo he hecho siempre, aunque en muchas de las cosas he estado en desacuerdo contigo.
Me niego, hoy y siempre a llamar "conflicto" a gente que mata. ¿Realmente creéis que matan por conseguir una supuesta independencia del país Vasco? Yo no me lo creo, es un de negocio, ETA es un puro negocio, una forma de vida.
Hace cinco años, ayer, hoy, mañana, dentro de cinco años más, para mi, a esta gente que mata, a estos criminales, les seguiré llamando HIJOS DE PUTA, me ha tocado muy de cerca para poder pensar otra cosa…
Hasta ahora he estado muy a gusto en este blog, pero Guillem no consentiré que nadie opine así de mí, y mucho menos que me compare con la ultraderecha, nada más lejos de la realidad. Si no soy bienvenido en este blog, no pasa nada, adiós y gracias.
La prensa británica y alemana se ha llenado de titulares y opiniones invitando a sus respectivos ciudadanos a cancelar sus reservas vacacionales a Mallorca. Si esta gente hace caso de estas opiniones es para ponerse a temblar. Espero que no pase pero si pasa veréis como crece la cola del paro

Garci

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Garci | 31/07/2009, 11:25

Hola Guillem, no crec que els comentaris d'aquest bloc siguin causa del jacobinisme espanyolista, sinó més bé de la ràbia que ens bull a tots a dins quan sentim que una altre persona ha mort a causa d'una violència del tot injustificada.

La Violència engendra Violència. La raó ho pot aturar, però en moments com aquests, la raó queda reduïda a res davant el dolor, la ràbia i l'odi. Si els sabem controlar, pensarem clar i buscarem solucions efectives, sinó acabarem cridant això de "que els matin a tots" o com deien avui a la concentració a Pollença "si els ficam a la presó encara els hem de pagar l'alimentació". Proves de que l'humanisme desapareix quan la violència apareix.

M'ha agradat el vostre manifest. molt encertat.

Guillem Caldentey Crego

Recolçament a la postura de'n Garci

Guillem Caldentey Crego | 31/07/2009, 11:19

Companys,
He guaitat per aquí, com faig gairebé a diari, i he trobat comentaris d'aquells que podrien ben bé sortir als de diaris com EL MUNDO -just lis faltava hacer-los escrit cridant: en majúscules. Respecte d'això darrer, em va fer gràcia (o nàusees, però un es va acostumant) l'enfocament patriotero-ejpanyolista dels diaris de l'ultradreta ejpanyola com l'esmentat, sobre com es reflectia la notícia a la premsa britànica, com si la nostra premsota pàtria no fes d'idèntica manera quan hi ha catàstrofes naturals o atemptats i conflictes a l'estranger; els mateixos jacobins que participen en aquest blog, també n'han fet referència ("Los titulares de la prensa sensacionalista británica y alemana son para temblar.")Curioses maneres de demanar la pau.
Us enganxo aquí abaix la nostra intervenció al Ple extraordinari d'avui a l'Ajuntament d'Artà:

"Els Verds-Esquerra d'Artà volem expressar el nostre condol i la nostra solidaritat amb les víctimes de l'atemptat d'ahir a Palmanova com el de Burgos fa uns dies. Condemnam, de manera rotunda, aquests atemptats, i volem mostrar la nostra solidaritat i suport també tant als familiars i amics de les víctimes, com als seus companys i companyes i la resta de damnificats pels atemptats.
Els que ens reconeixem d'esquerres i lluitam pel dret a l'autodeterminació dels pobles, li deim a ETA que abandoni la lluita armada per sempre, sense cap condició ni contraprestació, d'una forma verificable. Li demanam, li exigim, el cessament total i immediat de la lluita armada i la violència."

Salut!

JRV

Gracies, Garci.

JRV | 31/07/2009, 11:04

Gracies garci, per aportar un poc de seny en el moment adequat. Els bons capitans es demostren quan hi ha temporal a alta mar, no quan tenen el barco amarrat al moll, i ara hi ha una tempesta d'emocions, cap reflexió i molts pocs bons mariners. Veig que Santiago i altres no tenen la sang freda d'altres ocasions, i que quan els mitjans de comunicacions i els politics mediocres jugen amb els sentiments de la gent i uns lluiten per vendrer mes diaris o mes audiència, i els altres per guanyar vots i fer el a vegades repugnant "politicament correcte", caiem en la trampa de la irreflexió. El conflicte basc ja està prou madur perque el a vegades inaccesible Madrid baixi a dialogar de tu a tu, no seurer-se a la taula per guanyar temps i vots. Tota la vanidad i l'ambició del PSOE i el PP, tota la intriga politiquera no valen la vida de una persona, sigui Guardia civil o sigui qui sigui.
Aquesta absoluta falta d'inteligencia emocional de la major part de la clase politica espanyola ens ha de costar car a la llarga, i es va mostrar de forma repugnant de forma mes evident l'11 M., i es repeteix seguit. L'autodeterminació del Pais Basc, d'Extremadura o el que sigui, no valen la vida d'una persona.
Y crec que els adjetius de fills de puta, que se jodan los familiares, etc. signifiquen que hi ha una visió parcial de la questió, no saber cercar solucions o no voler-les, l'exercici de la lamentablement crònica visceralitat no aporta RES, la incapacitat de veure les coses de forma objectiva i humana ens allunya d'una societat democràtica, humanitzada.

Garci

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Garci | 31/07/2009, 08:53

Santiago, respect el que dius, però encara és molt més simplista el que tu dius. ETA no son només homes i dones assassins. ETA se substenta en un entramat polític favorable, en molta gent que els veu amb bons ulls i que està disposada a justificar-los pel simple fet de que creuen que darrera d'ETA hi ha uns ideals (hi siguin o no).

Per cada assassí enxampat, en surten més: acció-reacció-repercussió. Mentre ETA mati i sigui notícia, mentre la policia agafi etarres i sigui notícia, sempre hi haurà gent disposada a agafar el relleu.

Hi ha un conflicte, molt ampli i molt complex. I aquest conflicte, ja que afecta a sectors de la societat que estan dividits, no hi ha altres solució que el diàleg, que el reconeixement mutu, el canvia la mentalitat de "enemics a derrotar" per la d'"adversaris amb qui cal conviure".

Les famílies dels assassins no son assassines. No han d'haver d'anar fins a Canaris per exemple per veure als seus fills. No s'hi val l'excusa de la resta de famílies dels morts. Això només provoca més ressentiment, més odi, més justificació i més gent disposada a justificar la violència d'ETA.

L'únic que pot acabar amb el conflicte és el diàleg que permeti comprendre que unes i altres aspiracions son legítimes sense violència.

Club de fans de Matías Vallés

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Club de fans de Matías Vallés | 31/07/2009, 08:02

Publicat a DM

Hasta el miércoles, 2009 era el verano mallorquín de la gripe A. Las mascarillas han dado paso a las mortajas. Ayer se canceló toda posibilidad de verano, esperemos que en el extranjero no se enteren y que "nuestra isla de vacaciones" –así nos titulaba el Bild, sobre el fondo del esqueleto metálico de un Nissan consumido– exprima su leyenda unas semanas más. La hipersensibilidad turística exalta los temblores a seísmos. En otro país, un atentado supone un trastorno. Para Mallorca implica la ruina.
ETA ha visitado Mallorca entre las llegadas de Zapatero y del Rey, deposita el huevo explosivo de la serpiente en una casa cuartel visible desde Marivent. A las siete de la mañana de ayer, el palacio era un hervidero policial que estrechaba la vigilancia en una ceremonia cuyo sentido se sustanciaría a mediodía. Las bombas han estallado en la región donde el terrorismo interesa y preocupa menos, según los sondeos del CIS. Pensábamos que nada podía alterar nuestras pautas y pausas, era sólo el primer error.
ETA mata el verano de 2009 porque nunca entenderá el Mediterráneo. No desea independizarse de España, sino del sol. Su sueño esencial es reasesinar al existencialista Camus. La banda inserta una cuña sangrienta en Palmanova, un territorio más británico que Gibraltar. La isla que aguanta todas las migraciones se considera invadida por primera vez. La sociedad que no rinde culto ni a la muerte se enfundará un dolor sobrio. Ayer fue sometida al peor de los escenarios posibles, el worst case scenario que epigrafían los manuales de catástrofes. Y no hablamos de números por deformación fenicia, sino para enjugar las deudas y los impuestos que abonamos secularmente por solidaridad. Por cierto, una parte de ellos van al país, a la ciudad y a las familias de los asesinos. Nos deben un pedazo de su Sanidad, nos condenan a la locura.
Democracia significa que sólo identificas a la policía con la muerte cuando muere un policía. ETA ha asesinado en Mallorca al doble de personas que había matado en todo 2009. Los etarras invierten la lucha esencial entre tener y no tener. Veinteañeros ricos matan cobardemente a veinteañeros humildes. Los niños más mimados de Occidente se sienten oprimidos, con sus pañuelos palestinos de diseño. No piafan por una revolución, predican la involución más arcaica. Más poder para los poderosos.
Ayer había ocurrido antes, pero no le prestamos atención. Hace catorce agostos, Garzón viajó desde Madrid para informarnos de que un etarra había enmarcado al Rey en el teleobjetivo de su rifle. Sin embargo, siempre desdeñamos a la familia etarra Sertucha como una secuela en teleserie de Chacal, con motocicleta incorporada y huida por mar. Quién sabe si se han repetido algunos de esos recursos. Mallorca, el único reducto que no extrae lecciones de un intento de magnicidio. Confió más en su geografía que en su historia, como todas las islas. Segundo error, del que portavoces cualificados de las fuerzas del orden se reconocían ayer partícipes. Aquí no podía suceder, pero ya había sucedido. Ayer presenciamos el redoble de la bomba.
Nadie debe ser juzgado por su reacción frente a un doble asesinato, pero cerrar el aeropuerto de Palma aporta una prueba adicional de que Madrid nunca entenderá el funcionamiento de una isla. Clausurar Son Sant Joan en agosto equivale a paralizar –no sólo bloquear– una ciudad de dos millones de habitantes. Pretendían enjaular una roca, y se dieron cuenta de que habían aislado Europa. La precipitación inconsciente demuestra que ETA vuelve a dar miedo, porque sus asesinatos recuperan la elaboración y la sincronización, la puntualidad del absurdo. No podrán con los mallorquines, nadie puede. Los nativos volverán a encontrar la terapia de shock en el tópico. En Mallorca nunca pasa nada.

SANTIAGO

ETA

SANTIAGO | 31/07/2009, 06:24

Buenos días Garci, buenos días a todos.
Con los terroristas está más que demostrado que el diálogo no sirve absolutamente para nada.
Cuando hablas de "conflicto", ¿de que conflicto hablas? El único conflicto que hay aquí es el entramado de unos hijos de puta que se dedican a extorsionar, a matar, al tráfico de drogas, a la prostitución, etc, etc y con todo ello hay que acabar y hay que acabar ya. Esto es demasiado largo y tarde o temprano nos pilla de cerca. Cuando todo esto te roza, las opiniones al respecto se endurecen, y se endurecen porque es demasiado duro que unos hijos de puta, con la imbecilidad de la excusa de un “conflicto” te maten a un hijo, un hermano, un amigo...
Un tipo que tiene la sangre fría de apretar el gatillo de una pistola apuntando a la nuca de una persona o poner una bomba lapa en los bajos de un vehículo, al ser apresado, tiene que pagar con el cumplimiento íntegro de la condena impuesta. Si los familiares tienen que ir hasta el sitio más remoto de España para visitar al preso, pues simplemente que se jodan. Los padres de estos dos chicos asesinados solo tendrán el desasosiego de ver una foto de su hijo , colgando de una lápida de algún camposanto.
Garci, seguir hablando de “conflicto” para denominar a unos tipos que ponen bombas me parece de lo más simplista y de lo más ridículo. Son asesinos y el asesinato y la extorsión es su modo vivendi.
Mis deseos de paz y mis deseos que lo ocurrido ayer no agrave más la dura crisis económica y turística que padecemos. Los titulares de la prensa sensacionalista británica y alemana son para temblar.

Avergonzado

hiha molt a parlar?

Avergonzado | 30/07/2009, 20:41

Que co*o quiere decir el tal Oscar?Acaso si hablamos mucho llegaremos a justificar el asesinato?Manda co*ones!!

Pepe

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Pepe | 30/07/2009, 18:47

Parlar sempre es pot parlar, assassinar no

Miquel Sánchez

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Miquel Sánchez | 30/07/2009, 18:29

Avui no és dia de parlar del problema basc, avui tenim un individu que ha pitjat un botó hi s'ha duit dues vides per davant i de pas el nostre escut virtual contra el terrorisme que sempre havia estat ser una illa.

Òscar, d'acord peró avui no és el dia.

Hans

Maldita ETA

Hans | 30/07/2009, 18:20

Si Pere, son la escoria de la sociedad. Mal nacidos! No hay nada que hablar Oscar, nada. Cárcel a vida, si ventaja alguna. Si tu hijo fuese la victima que opinarías Oscar?
Basura de ETA

Garci

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Garci | 30/07/2009, 18:13

Al contrari que en Pere, jo no vull que els peguin una pallissa. Vull que els agafin, els jutjin i paguin pel que han fet com qualsevol altre ciutadà.

No hi ha dret. Son uns maletranyats. I em cag en ells.

Em d'acabar amb tot això. Em d'acabar amb la violència, d'Estat i Terrorista. Només el diàleg i la noviolència ens pot portar la Pau: la Pau dels pobles i les persones sense violència.

Cap idea, acció o reacció pot justificar cap tipus de violència. Cal reconciliar per avançar, no hi ha altre camí. Ni la policia ni les bombes acabaran amb el conflicte. Només l'humanització d'aquest i la coneixença mútua ho poden fer. Anem a teixir ponts i no a destruir-los.

Òscar

Re: Concentració de condemna al terrorisme

Òscar | 30/07/2009, 17:58

No és tan senzill. Hiha molt a parlar...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb