URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obres en agost

Alternativa | 05 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Abans d'ahir van començar les obres per realitzar passos de vianants  elevats a la primera línia del Moll, per obligar als cotxes a reduir la seva velocitat, hi ha previst sis pasos; dos de sortida en direcció a Formentor i quatre a l'entrada.

Aquests passos ens semblen una bona mesura  però el que ens sembla molt desencertat és que aquestes obres es realitzin a principi del mes d'agost a una temporada tan complicada com aquesta. Sembla que l'equip de govern no content amb els perjudicis que va suposar pels veïns la desastrosa prova de peatonització, un lamentable experiment durant sis mesos que va perjudicar als comerços de la Primera Línia del Port, ara  vol premiar-les amb unes obres en plena temporada i crisi.

Ha hagut te
mps de sobra abans d'agost per fer aquestes obres, sobre tot si haguessin  fet cas, ja  fa un any, a l'agost del 2008, a l'informe de  l'inspector cap de policia local Jaume Martorel, on demanava, abans de fer cap peatonització, una reordenació de la circulació donant prioritat als vianants (bandes reductores, passos de vianants, etc) amb reducció permanent de la velocitat a 30 km/h. Igualment hem de recordar que la prova es va llevar al mes d'abril, i que la decisió de llevar-la s'havia pres ja abans, amb la qual cosa havia temps suficient per fer aquestes obres abans de que ens trobassin en plena temporada.

Una vegada més no entenem com es poden precipitar d'aquesta manera a un tema que ja havia d'haver estat estudiat i planificat abans d'acabar la segona fase de la via de circumval·lació. 

El pla de mobilitat que hauria d'haver estat la primera cosa feta s'ha iniciat fa uns mesos a la Junta de govern del 2 de juny es va aprovar l'adjudicació provisional del contracte de serveis per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible a l'empresa "Podarcis SL" per un import un total de 49.582'18 ¬ .

Més val tard que mai però la veritat que pensam que les coses es podien fer millor, com hem dit altres vegades fa falta fer les coses d'una altra manera, amb il·lusió, escoltant als ciutadans i planificant de manera racional les coses. No és tan complicat.

A la categoria "la peatonització del Port " podeu trobar tota una sèrie d'articles sobre el tema

Primera part de la nostra moció demanant la fi de la prova pilot per a peatonitzar la primera línia del Port i realització d'un pla de mobilitat

 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Obres en agost

Miquel Sánchez | 05/08/2009, 18:20

Tornant al tema de passos de vianants elevats, he passat per damunt d'ells i si teniu un 4x4 d'aquests tan "xulos" no importa es retureu, la pendent no és grosa, però trob que per l'hivern faltarà un senyals similars als que han posat a la rodona del gall (poliesportiu) perquè si no alguna "moto" o ciclista despistat deixarà els ossos.

Miquel Sánchez

Re: Obres en agost

Miquel Sánchez | 05/08/2009, 15:22

De momento es presunto y hay que respetar la presunción de inocencia.

Advertimos que cualquier comentario fuera de tono será borrado.

detenido a Pepote Ballester

detenido a Pepote Ballester

detenido a Pepote Ballester | 05/08/2009, 14:28

Han detenido a Pepote Ballester

Miquel Sánchez

Re: Obres en agost

Miquel Sánchez | 05/08/2009, 10:51

Ampliació al comentari anterior.

La retirada dels "botets" (com diu en Garci) s'ha fet per demandes posades per associacions de "moteros", ja que són una trampa mortal per aquests vehicles, per tant "no s'estan retirant com norma general", just quan hi ha una demanda en concret.

Gràcies LLuís per la info.

LLuís, però. Tu no estaves de vacances ???

Garci

Re: Obres en agost

Garci | 05/08/2009, 09:39

Els "botets" molesten als veïns, sobretot a la nit, ja que els cotxes al passar-hi fan renou amb el cop que hi peguen.

Miquel Sánchez

Re: Obres en agost

Miquel Sánchez | 05/08/2009, 06:11

"A bote pronto" com diuen en castellà, els jutges estan obligant als ajuntaments a retirar aquests tipus d'artefactes, segons tinc entès, els motius són el renou que fan si són metàlics i que hi ha una directiva europea que prohibeix l'instal.lacio d'artefactes a la via pública.

però ja dic és "a bote pronto".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb