URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Alternativa | 14 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

  Crec que si fem una enquesta a 200 pollencins i pollencines sobre si el FESTIVAL ha de seguir malgrat costi una “doblerada”, més d’un 95% dels enquestat contestarien afirmativament, ara si desprès s’afegeix la pregunta “per què”, manco d’un 5% ens donaria uns motius vàlids, i els demés no sabrien el “per què” o ens parlarien del prestigi que dona el concert arreu del mon a Pollença.

Del prestigi parlarem, segons l’Enciclopèdia Catalana el mot “prestigi” té dues definicions:

1-     Allò que colpeix l'esperit pel que té de meravellós, pel seu esclat.

2-     Ascendent, influència, deguda a èxits anteriors, a la reputació adquirida. Una persona d'un gran prestigi per la seva erudició.

Queda ben clar que el “prestigi” al que es referirien els enquestats seria al definit en segon lloc.

El FESTIVAL de Pollença serveix perquè alguns ciutadans i ciutadanes de la nostra vila, puguin passejar pel mon dient que al seu poble tenen un FESTIVAL que reuneix cada any artistes  destacats del mon de la música, aquests ciutadans es dediquen a les lletres i a l’art principalment, però pel pollencí corrent això és una despesa que comença a ser molt feixuga i que no li reporta cap benefici palpable.

Si el nostre FESTIVAL tingués tant de prestigi com diuen, els dies de concert tindríem un visitants selectes que anirien a al manco a l’Hotel Formentor o a l’Hotel Illa d’Or, doncs no, no tenim aquests visitants, per tant turísticament el FESTIVAL no reporta o reporta uns beneficis mínims al poble i ja sabem que de moment si es parla de turisme es parla “d’economia absoluta”.

De moment el FESTIVAL serveix per gastar doblers que no reporten res pràctic al municipi, just un prestigi que només és reconegut a uns ambients selectes, però la veritat és que la temporada cada vegada és més curta i els turistes duen manco doblers per gastar.

I d’això, Té la culpa el FESTIVAL ??? No, es clar que no, però ja està bé de bufades i afirmacions sense cap tipus de rigor.

I ara una de les meves peces preferides:

Montagues & Capulets de Romeo i Julieta del compositor rus Sergei Prokofiev, aquesta versió em va sorprendre molt perquè tot just és a piano.

 

Miquel Sánchez

 

 

 

 


 

Comentaris

turgut

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

turgut | 17/08/2009, 08:07

Jo crec que es millor que pagui 40 euros el que se beneficia del concert, que no que pagui només 10 euros i la resta que ho posem entre tots. 40 euros per 2 hores de Ainhoa Arteta es baratissim, tenint en compte que la gent en paga 60 per qualsevol partit de futbol.
Jo estic d'acord en patrocinar esos kuernos si fa falta, i no hi pens posar un peu. Pero n'hi ha d'haver per tots de cultura. Respecte lo dels comentaris, alguna vegada he sentit comentar concerts a la radio a ne'n Joan Campomar i me va agradar molt, es una persona ben documentada i sap de que xerra. Ara realment no se si ho fa o no perquè o escolt la radio gaire. Però si un dia el podeu sentir, segur que vos entren ganes d'anar a veure un concertet.

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 17/08/2009, 07:24

Gràcies Margalida per participar, veig que també no creus amb el reclam turístic del mateix, però si et fixes pots veure que tots el patrocinadors són d'aquest âmbit.

Margalida Amengual

FESTIVAL

Margalida Amengual | 17/08/2009, 07:07

No bastaría amb reduïrlo un poc? Abans, si no vaig equivocada, només es feien 4 concerts a l'agost.
Jo no crec que s'hagi de mirar si el festival interessa als turistes o no, si ho mirassim així no es feria res a cap poble de l'illa perque, en general, els turistes que venen no ho fan per la cultura. Ara també crec que el festival actual s'ha desvirtuat un poc, i, amb els temps que corren, la despesa és massa important.
Com ja he dit abans jo apostaria per una reducció de concerts i, (se que molta gent no hi estarà d'acord), una tornada al seus orígens com a festival de música clàsica.

Garci

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Garci | 17/08/2009, 06:59

Turgut, estic content de llegir-te. Ja que has tret el tema d'Esos Kuernos, crec que hauries de saber que son ells qui paguen el concert. L'ajuntament cedeix l'espai. És una iniciativa privada que ens costa ben poc i a la qual hi van més d'un miler de persones, i una cosa més, el preu son 6 euros. Crec que això és un concert molt més "popular" que el Festival.

Per la resta, en Miquel ja ho ha dit tot: no es tracta de defensar el que ens agrada, es tracta de criticar el que creiem que està mal fet.

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 17/08/2009, 06:12

Turgutper favor, esos Kuernos Rock és un esdeveniment que es fa amb "economia de guerra" per uns entusiastes del "heavy-metal", alguns d'ells conduèixen el programa de "Ràdio Pollença", "el fantasma de la ópera", aquest programa també és dona via internet i tenen molt de seguidors a tot l'estat espanyol i part del estranger.

Ja que has tret el tema de "Esos Kuernos Rock" només dir que al Festival pot ser li faci falta un personatge com en Bernat Autonell, En Bernat fa unes biografies impresionants dels músics de rock, por, jazz, etc.

Sobre l'assistència o no assistència al Festival, he anat més vegades al festival que al "Esos Kuernos Rock", què no he anat mai.

Sobre defensar el que a un li agrada o no, crec que no és el tema, jo vull un Festival però no amb l'actual plantejament.

Un altre, si el tema econòmic no és l'important, perquè les entrades són a 30 i 40 euros i no a 5 0 10 euros, seria més popular no ???

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 17/08/2009, 05:53

Para Pollensín de Madrid:

Plan B, no creo que nadie lo tenga.

Sobre el conciertazo, conozco el programa, pero ignoraba que se ogreciera "en abierto", lo he visto varias veces en el canal de pago de TVE (clásico).

Ah y gracias por los consejos.

turgut

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

turgut | 16/08/2009, 21:35

Cultura. Ni fa falta prestigi ni benefici economic, no crec que la majoria dels que esteu discutint hageu anat a molts concerts, per tant `no se de que xerram. Aixó si, per defensar esos kuernos rock vos apuntau. El mèrit esta en defensar el que a un no li agrada, perquè tothom se'n beneficii.

Garci

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Garci | 16/08/2009, 14:14

JRV, parles de prestigi i de benefici econòmic annexe. Però crec que això és una cantarella que fa massa anys que es diu però que ningú mai s'ha preocupat en comprovar.

No creus que valdria la pena fer un estudi de si el festival realment és positiu en quant a prestigi i a beneficis econòmics?

Com diu en Miquel, el turisme no ve pel Festival, almenys això crec jo.

Pollensín en Madrid

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Pollensín en Madrid | 16/08/2009, 11:10

Miquel, entiendo lo que quieres decir, pero te estás liando, aquí en Madrid también hay pueblos que han tenido que suprimir eventos similares ya sean musicales, teatrales o corridas de toros sin ir más lejos, hasta sus más firmes defensores se quedaron mudos en las mesas redondas que se organizaron entre defensores y detractores de estos eventos, al entrar en la matería económica de los mismos, al no poder defender semajante despilfarro ante los contribuyentes.

Vuelvo al principio,te estás liando, y te estás liando porque tú también quieres conservar el festival, pero no tienes ningún plan "B" para conservarlo. Me equivoco ?

Me gusta lo de las actividades paralelas que expones en un comentario anterior, Miquel te recomiendo que busques información sobre un programa de televisión de TVE, se llama "El conciertazo" podría ser un inicio.

Un saludo a todos desde Madrid

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 16/08/2009, 10:50

Hola JRV, jo just estic questinonant el tema del festival amb l'actual plantejament, no la seva existencia i no just amb el tema dels comptes (aquest és un altre), si no que a 16 d'agost el 99% dels turistes que tenim a Pollença avui als hotels i apartaments els festival els importa un pebre, turisticament no aporta res.

Per cert avui diumenge i dimarts una de les "sopranos" més cotitzades per mèrits propis "Ainhoa Arteta".

JRV

Festival

JRV | 16/08/2009, 07:08

Es cert que el Festival de Pollença no es IMPRESCINDIBLE. Tal volta, com moltes coses, ni tan sols es necessari. Però que és realment necassari? El simulacre de moros i cristians? El pi de Sant Antoni? El devallament? Tal volta tot plegat sigui necessari, el Festival també el veig com a necessari, una vegada porta una trajectoria de molts anys d'existència, i crec que també pretigia a Pollença, dins una faceta no tan populista. Crec que si s'inicies ara l'existència del Festival, costaria una feinada i molts diners. Jo parlaria d'un profit ( No m'agrada massa aquest terme dins l'àmbit cultural)colateral: prestigi, i també benefici econòmic anexe. Tota aquesta opinió favorable a l'existència del Festival, reforça la meva opinió de que els comptes i la gestió del Festival ha de ser transparent i clara, precisament per augmentar el seu prestigi.

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 15/08/2009, 22:39

Discrep Turgut, cada euro públic gastat ha de tenir un profit, sanitat i educació sempre queden curts i són serveis indispensables, el Festival no és indispensable amb l'actual plantejament, no estic criticant que l'Ajuntament estigui donant suport econòmic a un fet cultural com pot ser el festival.

Pot ser que amb un altre format, una setmana intensiva amb actes paral.les, tallers de comprensió musical, iniciació a l'opera pels nins i no tan nins, aprofitant les estades d'estiu, etc ja sé que l'agenda d'aquests artistes és molt complicada, però tot es posar-se.

Però l'actual format és una perdua de temps i de doblers què és el més greu.

turgut

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

turgut | 15/08/2009, 19:36

No crec que l'existencia del festival s'hagi de basar en un compte de resultats, igual que no s'hi ha de basar l'educacio, la sanitat ni la resta de la cultura. Jo trob que el festival s'ha de mantenir, independentment que hi hagi altra oferta cultural que es necessiti potenciar, però per favor, acudiu al festival i gaudireu d'un gran espectacle a un preu realment modic pel que s'ofereix.

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 14/08/2009, 20:33

Pepe, t'està prohibit entra al blog durant les teves vacances, targeta groga.

Miquel Sánchez

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Miquel Sánchez | 14/08/2009, 20:29

Aleluuuuuuuuuuuuuya.

M'han criticat i això que he plorat tot el capvespre amb en garci perquè ningú em pegava una castanya i tothom passava de mi.

Bored, he tenido que volver a leer mi artículo, de verdad, al leer tu cometario he dudado de lo que yo mismo he escrito pero no, la interpretación simplista la haces tú, y si eres de esos que no se pierden ni un concierto estás de enhorabuena pero piensa que lo estas disfrutando gracias a los impuestos de los demás y que turisticamente no reporta nada.

Ahora su continuidad o no la decidiran todos los pollensines i pollensinas, que para eso lo están pagado, pero es justo poner las cartas boca arriba, ahora el que quiera demostrarme lo contrario que me lo demuestre, pero con cuentas de resultados y la opinión por ejemplo de la Asociación Hotelera de Pollença sobre la repercusión del Festival en sus suentas de resultados, creo que la carcajadas se escucharian incluso en la Scala de Milán.

Pepe

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Pepe | 14/08/2009, 19:19

Bones des de mañolandia.
Bored de la crítica han de sorgir millores bàsiques d'aquest festival, quan es fa una inversió de doblers públics s'ha de fer amb la màxima serietat i rigor possible ni més ni manco.
I no és de rebut que després de 48 anys de festivals i al 2009 no es presentin els seus pressuposts i encara hi hagi pagaments en negre. Això si que és indignant.
Visca el Festival però ben gestionat no d'aquesta manera.

Castelao

Llegir

Castelao | 14/08/2009, 18:58

"Bored", o no has llegit el mateix que jo, o la teva interpretació es un tan peculiar...
Jo LEGESC ara mateix: " I D'AIXÒ EN TE LA CULPA EL FESTIVAL?: NO , ES CLAR QUE NO ....." Per tant , jo no veig que es critiqui l'existència del festival, sino la forma en que s'ha portat a terme durant molts d'anys, les seves finançes, i l'opinió de molts pollencins, que paguen impostos, tenen dret, a mes de votar, a dir la seva, i Alternativa es en massa ocasions, la seva veu al Consistori.
Us haurieu d'acostumar que a una democracia, es normal que la opossició controli el que fan els que governen. Malhauradament, aquest equip de govern te tantes mancançes i tira els diners públics de tal forma, que un sol regidor es pot ficar amb ell cada dia sense faltar gens a la veritat. Tal volta tu, en ves de intentar "matar el missatger", podries convencer els de l'equip de govern que facin un poc de feina seriosa...

Garci

Re: EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Garci | 14/08/2009, 18:55

Hola Bored. Crec que en Miquel no s'ha ficat amb la gent que disfruta de la música, que no son tants els pollencins, sinó en la gran despesa i que això de que atreu turisme de qualitat no és cert.

Té prestigi internacional? o és només una cançoneta que s'ha anat repetint al llarg dels anys i que tothom té per certa?

Un festival que val la pena és el de sa Pobla per exemple, totalment gratuït i que omple el poble cada setmana.

Tal vegada tens raó en que som crítics, però oblides que som l'oposició i que la nostra tasca, per això ens paguen, és la de criticar el que a nosaltres ens sembla equivocat. Si això és ser pepero... que hi farem.

Bored

FESTIVAL DE POLLENÇA, SI!!

Bored | 14/08/2009, 18:31

Pase que todo aquello que este organizado con el mecenazco del Ayuntamiento de Pollença sea criticado por vuestra organizacion politica, pues tambien es una tactica politica (muy pepera por cierto)la de hundir al contrario culpandole de todos los males del mundo; pero argumentar que el Festival de Pollença solo sirve para que algunos pollensines digan que da prestigio al pueblo, me parece de una simpleza y de una baja cata intelectual poco digna de quien dice formar parte de "un proyecto de futuro municipal". El FdP. para lo que de verdad sirve es para que las miles de personas ( pollensines, palmesanos, camuñenses,neoyorkinos, etc...)que asisten a el disfruten de la musica y de la alta calidad interpretativa de los musicos y cantantes,pero claro para eso hay que ir y no quedarse en la barra del bar criticando todo aquello que lleva el escudo de Pollença.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb