URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

TELEVISIÓ SENSE FRONTERES

Alternativa | 17 Agost, 2009 06:00

La darrera assemblea que ALTERNATIVA PER POLLENÇA va celebrar a més de menjar-nos un bon tros de pollastre amb trampó i una síndria, es va decidir recolzar la Iniciativa Legislativa Popular anomenada TELEVISIÓ SENSE FRONTERES.

TELEVISIÓ SENSE FRONTERES és una iniciativa legislativa popular nascuda al País Valencià que intenta entrar al Congrés desl Diputats de Madrid un projecte de llei, pel qual, administrativament es simplificarien els tràmits perquè les emissions de les televisions autonòmiques puguin ser sintonitzades a altres Comunitats Autònomes que també tinguin la mateixa llengua reconeguda oficialment, i no ser necessària la famosa reciprocitat, què no és més que un permís mutu per l´intercanvi de canals entre governs i comunitats És a dir, a partir d'aquesta llei ja no caldrà la bona voluntat dels governs autonòmics en fer acords per deixar-se veure les televisions, sinó que seria l'estat qui ho decidiria per llei. Així als territoris de parla catalana, per exemple, seria obligatori veure els canals en català dels diferents territoris sense haver de passar pels governs de les diferents autonomies i les seves problemàtiques internes, recelos, etc.

Aquesta iniciativa ha nascut pel entrebancs que està posant el Govern Autonòmic del País Valencià per poder emetre els senyals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, volem recordar que el Govern del Sr. Camps no just no recolza les emissions dels canals “catalans” a València, si no que a més ha clausurat i precintat els equips emissors de diverses associacions culturals deixant “a les fosques” a la població.

La nostra assemblea va reconèixer que aquesta ILP no resol el problema principal, que són els dret exclusius que tenen firmats amb productores i valorats segons la població que cobreixen les televisions autonòmiques, aquests dret hauran de ser abonats per les televisions, i es podria donar la situació que per exemple a Balears estiguéssim pagant dos pics pel mateix programa. El que volem dir és que el problema de  "veure" TV3 igual que a Catalunya no es resol amb aquesta llei, sinó que és un problema de diners: TV3 paga uns diners per cada possible espectador que vegi un programa o esdeveniment esportiu a qui té els drets d'aquest. I TV3 no està disposada a pagar pels televidents de les Balears ni del País Valencià. Tampoc estan disposats a pagar els drets cap de les dues autonomies. Per posar un exemple, per veure la Fórmula 1 per TV3 hauríem de pagar la part d'audiència de les Balears i també la pagam per IB3. No és absurd pagar dos cops? Tot plegat és un problema de duros que va molt més enllà de la Iniciativa Legislativa Popular a que donem suport.

Per això volem veure TV3 però pagar tot just una vegada pel mateix programa.

 


 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb