URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Alternativa | 11 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Alternativa per Pollença és un partit assembleari de caràcter municipalista. Però que vol dir tot això? Com s’articula un partit que pretén ser un moviment assembleari i municipalista? Com s’organitza? Perquè la gent entengui aquest fet i pugui entrar a participar en el nostre projecte cal explicar aquests termes i com ens organitzam.

Alternativa per Pollença és un partit MUNICIPALISTA perquè, tot i tenir la consciencia oberta a l’esdevenir mundial, incideix en política estrictament des del municipi de Pollença. I un fet prou destacable, no forma part de cap superestructura de partit a nivells més elevats: Alternativa per Pollença és sobirana per si mateixa, sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt.

Alternativa per Pollença és ASSEMBLEARIA des del moment que el seu òrgan de decisió màxim és l’Assemblea de tots els militants i simpatitzants. Un cop al mes l’assemblea es reuneix per a tractar els temes que afecten al municipi i els temes relacionats amb el plenari municipal mensual. De les conclusions tretes de l’Assemblea se’n pren bona nota i son les polítiques que s’han de seguir. Amés, també es fa un repàs dels temes que portam entre mans. La informació és el primer. Seguint aquesta premissa, les accions encomanades o voluntàriament fetes pels membres d’Alternativa per Pollença en el període entre assemblees son comunicades al coordinador. Això serveix, no per centralitzar l’acció política, sinó perquè el coordinador informa cada pocs dies de les accions, problemàtiques i feines per fer i fetes pels membres de l’assemblea, a tots els militants a través de correus electrònics informatius.

Aquests correus electrònics que s’envien als militants son una altre eina de participació assembleària ja que en ells es poden discutir els punts que en ells s’exposen per tal de no haver-nos de reunir en més freqüència, cosa molt difícil al ser una organització prou gran.

Per tant, nosaltres no comptam amb comitès de savis, comitès executius ni coordinadors que decideixen per a tothom, sinó que l’Assemblea, constantment informada i demanada (ja sigui per correu electrònic o per l’assemblea mensual) és el vertader motor d’Alternativa per Pollença.

Això necessita de militants actius, cosa que fa que la militància en aquest partit no sigui tan fàcil com en altres, però que per altre part permet expressar la seva opinió i iniciatives a tots els militants per igual. I encara més, el grau d’obligació en la realització de feines és inexistent ja que és voluntària l’acció política dels militants. Tot això ens ha dut a que només tenim els càrrecs que legalment em de tenir: un coordinador, encarregat de la difusió de la informació interna; una tresorera que porta els comptes; un secretari que no té cap funció; i un regidor que fa de portaveu.

Així que ja sabeu, si voleu participar d’un partit transparent i participatiu on se vos escolti sincerament, on se vos tengui en compte, on no se vos amagui res i sigueu part d’ell al nivell que vosaltres trieu... estarem encantats de comptar amb vosaltres.

Pdt: Una cosa a tenir en compte, i que no puc deixar de mencionar, és que vam decidir que “de les Assemblees mensuals alguna cosa de profit n’em de treure”, i això sempre passa: fem uns sopars per xupar-se els dits!

Pdt2: També he de comentar que les Assemblees no son encontres rígids amb límit de temps i petició de paraules, sinó que hi ha rialles i bon rollo: ens agrada la política, però no som masoquistes ni amargats, més bé al contrari

 Fotografia de grup, son tots els que hi ha però no hi ha tots els que son

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Alternativa per Pollença | 25/02/2011, 15:35

El millor que pots fer Marga és enviar-nos un correu electrònic a alternativaperpollenca@gmail.com i ens posam en contacte.

Salut i gràcies pel teu interés.

Marga

Afiliarme

Marga | 25/02/2011, 15:24

Buenas tardes
me gustaria afiliarme a alternativa per Pollença, donde puedo acudir???

Pepe

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Pepe | 18/06/2010, 17:48

Estaria bé JCR i Miquel que comentésseu la vostra opinió sobre el que parla l'article, si feu això cada dia igual arribam a la conclusió de que a pesar de l'ortografia tenim moltes coses en comú.

Ichigo

Pollença per a LaSexta

Ichigo | 29/01/2010, 10:12

Ens hauria agradat que "El Follonero" ens visités un cop a Pollença. I fer un reportatge sobre com ha quedat el municipi els últims 10 anys. O 20 o 30 o 40 si vulgueu.

Miquel Sánchez

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Miquel Sánchez | 12/08/2009, 21:41

Santiago, recibido correctamente.

Un saludo.

Santiago

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Santiago | 12/08/2009, 20:52

Garci ya tienes el artículo en tu email. Saludos

Miquel Sánchez

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Miquel Sánchez | 12/08/2009, 10:35

Garci, espera a tenir el mocadors de propaganda abans de regalar res, el que em preocuparia de veritat és que xerrasin bé de mi.

Miquel Sánchez

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Miquel Sánchez | 12/08/2009, 10:03

I want to be a rock & roll star uuuuuuu oh yeah

Garci

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Garci | 12/08/2009, 09:33

Arnau, vols un mocador?

De totes maneres, gràcies per l'elògi.

Arnau R.

TONINA

Arnau R. | 12/08/2009, 09:31

Ai tonina, cançó d'ossifar...
Ja ho he dit tot. Ni pepe, ni pepa ni tonina, en garci i en miquel sanches són els millors de tots, fan pena, però son u millors

JRV.

Assamblearis

JRV. | 11/08/2009, 19:17

Aquesta definicio de el que es Alternativa, es pura propaganda electoralista. No pot ser mai que sense "liders màximos" vagi endavant.
Bromes apart: "sensa crispació , sempre funciona millor". Així sigui Alternativa.

Joan

Patrona

Joan | 11/08/2009, 17:52

La meva germana, Pollencina a l'exili va quedar asustada en veure con va quedar la plaça de ca les monares despres de l'auborada. M'ha enviat aquesta recomanació per unes feste
www.canalsolidario.org/noticia/vente-de-fiesta-mayor-y-hazla-sostenible/11417s patronals sostenibles.

Garci

Re: Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Garci | 11/08/2009, 17:33

En Pepe és l'ànima de l'equip, però no podem deixar de tenir en compte que som molts i cada dia més. El projecte és de tots. Cada dia es suma gent, mans noves, que donen alè i impuls a un projecte que amb en Pepe o sense ha de caminar, perquè en el meu parer fa molta falta.

No és aquí on toca contestar però... TONINA FOR MAJOR!

Un assambleari

Força Alternativa!

Un assambleari | 11/08/2009, 15:48

Alternativa és ara per ara la única esperança per regenerar la política pollencina, la feinada de Pepe Garcia ha servit per impulsar aquest nou partit, ara necesitam més mans per seguir creixent...
PD: Vos heu olvidat mencionar que als sopar cada un se paga lo seu.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb