URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Uns pressuposts municipals irreals... (I).

Alternativa | 12 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Començam una sèrie d'articles dedicats a la presentació dels Pressupostos Municipals pel 2009. Als següents articles parlarem dels ingressos, les despeses i la mentida que son aquests pressuposts.


 

L’any passat el batle va justificar la contractació d’una empresa per fer l’assessorament al pressupost dient que era important poder iniciar l’any 2009 amb un pressupost enllestit. Enhorabona, amb aquest assessorament i per 20.000 euros de res, han aconseguir avançar un plenari en la presentació dels pressuposts respecte a l’any passat. És una pena que a l’igual que l’any passat hagin triat aquest horari pel ple (11.00 del matí), sinó estic segur que la sala estaria plena de gom a gom per aplaudir la seva gestió.

També li donam l’enhorabona al regidor d’Hisenda per complir la seva paraula donada als plens i fer nombroses reunions amb els representants dels grups de l’oposició per tractar les línies generals del pressuposts. Igualment li volem donar les gràcies per haver-nos donat aquesta documentació dels pressuposts només tres dies abans del ple i haver-nos entretengut amb una prosa tan fantàstica aquests dies de festa. Supòs que es nota que és irònic, no?

A pesar del nou mesos de retard la precipitació final ha estat penosa, precipitació que es pot veure tant en la redacció de l’informe econòmico-financer com en el cas de la plantilla que no s’ha lliurat als representants sindicals pel seu coneixement.

Per acabar els agraïments, gràcies també per donar-nos amb temps la memòria de l’empresa privada que els ha assessorat per la preparació d’aquests pressuposts (amb un cost de 20.880 euros). Tenim la idea, errònia segurament de que aquesta memòria ha estat pagada amb doblers públics, però com no ens l’han deixat consultar igual l’equip de govern la vol pagar de la seva butxaca.

Una vegada més sembla molt clar que només segueixen els consells dels tècnics de la casa quan els interessa. Només cal llegir l’informe d’intervenció per adonar-se de forma molt precisa de les deficiències d’aquest pressupost.

Per començar teòricament aquest pressupost preveu un superàvit que no arriba a 70.000 euros (66.574, 32 euros) quan el lògic seria que aquest superàvit fos més de mig milió d’euros (540.000 euros), per cobrir el romanent negatiu de tresoreria que encara tenim per aquella quantitat. Tampoc sembla el més prudent fer un augment de les despeses de quasi un 20% sense contar les inversions extraordinàries (amb aquestes seria d’un 35,08%).

 

 

Imatge de: http://www.blocmuseros.org
 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb