URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Alternativa | 19 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 

Quan hem vist detinguts a tots el responsables d’esports de la passada legislatura m’he convençut de que el PALMA ARENA és un lloc destinat a fer esport.

Quan LA SALLE MAÓ ara VIVE MENORCA va ascendí a la lliga ACB de basquet, l’equip menorquí es va veure a la necessitat de comptà amb un pavelló amb els requeriments de l’ACB, amb una capacitat mínima crec de 5.000 espectadors entre altres requisits. Després d’uns comentaris malintencionats que deien que la plaça ACB seria per l’illa de Mallorca augmentant ja de per sí el mall rollo entre illes (d’això em xerrarem un altre dia). Però no, al Govern presidit per Jaume Matas no li va faltà temps per construir un nou i flamant pavelló, anomenat “Bintaufa” i que va ser construït en temps record.

A partir de la construcció del pavelló de “Bintaufa” tothom es va veure amb el dret de tenir un pavelló com el de Maó, i la cosa es va complicar quan el Fisiomedia Manacor va ascendí també a la màxima categoria del futbol-sala espanyol i va reclamar el seu “Bintaufa”, ja que la lliga nacional de futbol-sala també exigeix als equips que els pavellons tinguin un requisits, no com l’ACB però els suficients per no poder jugar al seu pavelló habitual de Manacor, tres quarts del mateix va passar amb les al·lotes del Joventut Mariana de Sóller, però la diferència va ser que el pavelló solleric quedava habilitat para la màxima categoria del basquet femení amb una raonable inversió.

El canvi de govern de 2007 va dur que es modifiquessin els paràmetres per accedir a les subvencions de la Fundació Illes Esport, aquest canvis de paràmetres va fer que els clubs d’elit fossin els més perjudicats amb aquest canvis i els seus dirigents sortissin pel mitjans de comunicació posant el crit al cel. A Manacor el batle envers de posar seny quan la situació econòmica començava a ser complicada, va recolzar les peticions del Fisiomedia Manacor de que li fessin un nou pavelló a Manacor, i del Govern just varen poder traure un “ja vorem” i el varen convidar a començar la temporada al Palma Arena, cosa que no va agradar al conjunt manacorí perquè estava massa enfora de Manacor i varen arribar a un acord amb l’Ajuntament d’Inca per utilitzar el ja de per sí saturat pavelló inquer, millor va anar la cosa per les solleriques que si varen tenir el seu pavelló adaptat però amb un retard considerable.

Però el Palma Arena tenia trampa, ja que els seus inquilins massa sovint havien de peregrinar per la geografia mallorquina cercant inclús pavellons d’escoles privades o col·legis públics perquè el Palma Arena estava ocupat per una mostra de brodats, per no dir de vestit d’època i altres activitats que res tenien a veure amb l’esport, la excusa era una suposada rendibilitat que havia de tenir d’instal·lació pel seu manteniment, que era molt costós. Resumint, una instal·lació esportiva per no poder ser utilitzada esportivament.

El Palma Arena hauria de ser just per l’esport, però ara a l’estiu sí se li podria traure aquesta rendibilitat amb concerts i mostres de brodats, ja que l’activitat esportiva minva molt per aquestes dates. També s’hauria de reparar les instal·lacions de Son Moix que varen ser arrasades per una tempesta fa uns anys i que encara romanen sense solució.

I Pollença ??? De moment aquest problema no el tenim però si a algun equip de Pollença se li ocorre pujar a categoria nacional ja tindrem el “berenar” armat, la solució seria que el Govern comences a pensar en dues instal·lacions homologables més, una al Llevant i un altre al nord de l’illa, però que just fossin per equips professionals i similars deixant els poliesportius municipals pels ciutadans i equips locals que són el que els han pagat i els necessiten.

Miquel Sánchez

 

 

 

Comentaris

Joan

Re: PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Joan | 19/08/2009, 18:36

No Miquel no es tracta de renunciar a res. És tracta de crear un projecte seriós que de veritat vulgui representar a les illes. El tema insular o complica molt pero més encara la poca capacitat qui tenim de colaborar entre noltros i crear un projecte comú. Un exemple és el fracas del projecte bàsquet Mallorca on el Palma agua màgica i l'inca no han estat capaços d'unir-se. Un altre tema és que cada poble ha de coneixer les seves mancançes. Pollença no pot tenir un équip Acb, ni Manacor, ni Soller ni montuiri. Si un club puja a ACB ha de representar com a minim a l'illa i lo logic seria que representàs a les balears, però no sols amb el nom sinò amb una política que de verés cerqui ajudar a cohesionar-nos com a país , poble o el que siguem.I sobretot si un club ho aconsegueix no pot deixar de banda les categories inferiors.

Miquel Sánchez

Re: PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Miquel Sánchez | 19/08/2009, 18:17

Joan, doncs renunciem a tot, ACB etc. simplement perquè has de passar pel tub, o tens el pavelló o a LEB.

Tan il.lusionant era el projecte de Manacor pel manacorins com el del VIVE MENORCA pels menorquins.

4 illes 5 fronteres (d'això parlarem un altre dia)

www

Renous.

www | 19/08/2009, 15:24

A los turistas no se les puede molestar ni con obras ni con ruidos.A los ciudadanos nos llevan molestando y haciendo daño 20 años con obras y ruidos diarios.

Joan

Esport Base

Joan | 19/08/2009, 12:51

Pot ser tenguis raó en diferenciar l'esport base de l'esport per a nins com tú l'anomenes o l'eport per a tots.
Inmàginau una piramide en tres escalons. A baix de tot hi ha l'espor per a tots, objectius lúdics, de salut i socials. Al segon escaló podríem posar el que en Miquel anomena esport base (Base per aconseguir arribar a qualque banda, aquí ja es comença a seleccionar i a cercar un rendiment a llarg plaç, important no avançar massa aquesta etapa. Tercer esport competitiu, intentar arribar al màxim nivell. Aquets tres escalons s'han de retroalimentar l'esport competitiu hi en certa manera han d'estar conectats, normmalment no ho estan hi els clubs que tenen equips profecionals sols es preocupen de mantenir-se a la categoria i no de promocionar i ajudar als altres dos escalons. Les subvenciones públiques s'haurien de condicionar a que els equips profecionals aportasin qualque cosa als no profesionals. El segon escaló, en molts de casos no existeix i es pasa directament de l'esport social o per a tots al profesional, per això en molts de casos es tan dificil aconseguir que la gent dels equips base puguin arribar als equips profesionals.

Joan

Re: PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Joan | 19/08/2009, 12:40

Aquest article dona per discutir moltes coses Miquel.
La primera qüestió a l'hora de parlar de les instal·lacions esportives es aconseguir trasparència, ja que tots sabem que darrera aqueixes el que conte principalment no són precisament els interesos esportius. (Exemple: càs Palma Agua Màgica, qualcu creu que els promotors d'aquest projecte pensaven sols amb objectius esportius?
Un altra qüestió es que les instal·lacions han de ser polivalents i se'ls hi ha de treure el rendiment. Perdona Miquel l'exemple, cas del Palacio Vistalegre a Madrid.
També s'ha d'estodiar el projecte esportiu desde diferents punts de vista, el Menorca Bàsquet consider que era un bon projecte pel que representa per l'illa i perque els seus dirigents feia temps que demostraven capacidad per gestionar aquest projecte esportiu. Pero que hagués pasat si al cap d'un any hagués desaparegut el club?
També s'ha de valorars quins beneficis pot donar un projecte esportiu a la societat,i si la inversió que s'ha de fer val la pena. Torn al mateix, si ara és fa un superpabelló al Fisiomeia i l'any que be no rep suport i desapareix que pasa.

Miquel Sánchez

Re: PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Miquel Sánchez | 19/08/2009, 09:05

Sí Garci, has entès bé.

Quan es parla de esport de base, aquesta base és de qualque cosa, si no és esport pels nins i punt.

Els nins han de tenir una il.lusió arribar el més alt possible.

Garci, estic parlant d'instal.lacions no de subvencionars els contractes del jugadors professionals.

El problema de Pollença és el mateix de tota Mallorca, aquest hivern passat li vaig comentà això mateix al president del Condell, l'exdirector del diari esportiu de Mardrid "AS" i em va dir que a Consell sense els pares no hauria esport base.

Una bona part de la culpa la té la Federació, per exemple a Pollença paguem molt més cars els arbitres que a Palma, a Palma es pasejen per Palma els caps de setmana, a Pollença s'han de fer algún desplaçament de 40 i mes kilometres, estic parlant de nins.

Ho veus Garci, 4 illes 5 fronteres (d'això parlarem un altre dia)

Garci

Re: PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Garci | 19/08/2009, 06:38

Miquel, si no ho he entès malament, proposes que ja és facin dues instal·lacions per professionals una a llevant i una al nord?

Per a que? el que s'ha de fer és potenciar l'esport base i de la gent aficionada i deixar-se de subvencionar equips privats.

A Pollença hi ha un cas molt curiós: l'ajuntament va pagar la gespa artificial dels camps de futbol del Moll i Pollença per a que només (o gairebé només) les puguin utilitzar els clubs de futbol privats. L'excusa és que aquests equips donen un servei al poble ja que hi deixen jugar als nins. Però això té una altre lectura, els 300 i pico d'euros que han de pagar per temporada per ser acceptats als equips els nins.

Sincerament, hi ha massa subvenció a empreses privades.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb