URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desclassificació de Formentor: qüestió de voluntats.

Alternativa | 21 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Para Cerdà la desclasificación que defiende uno de los propietarios, respaldada –según él– desde EU/EV, es inviable. "El Consistorio no podría asumir las indemnizaciones derivadas de esta medida" que, en su opinión, no tiene nada que ver con Es Guix..

           Aquestes eren les paraules que es publicaren el passat dimecres al Diario de Mallorca en motiu d’una reunió dels propietaris de parcel·les de Formentor.L’alcalde menciona a EU-EV referint-se al que venim demanant de fa un temps, la desclassificació de Formentor. Per a ell el fet és inviable per motius econòmics i no té res a veure amb es Guix. Tot és qüestió de voluntat.És cert que la mesura seria costosa, però no ho ha de ser per l’Ajuntament, sinó que hi ha mecanismes diversos per a que sigui el Govern o el Consell qui ho pagui. Recordem el decret de mesures urgents i la llei de protecció que ha desclassificat molts indrets de l’illa, entre ells la zona alta del Vilà o els costers de Cala Carbó. Ha suposat o suposarà una gran despesa a l’Ajuntament de Pollença? No.Però no siguem demagogs. Despesa no n’hi haurà, però si que es deixarien d’ingressar uns diners per construcció d’obres majors que son molts llépols a ulls d’un consistori que no pensa retallar ni un duro de la seva despesa.

Ara ve la pregunta, val la pena gastar-se els diners dels contribuents en desclassificar Formentor? Segons nosaltres si. Segons la resta de partits municipals no. No és una qüestió de diners, sinó de voluntat. Si des de l’equip de govern es volgués es cercarien solucions per fer-ho. Però queda clar que no ho faran.

 
          L’altre argument de que no té res a veure Formentor amb es Guix és molt senzill. Les similituds entre Es Guix i Formentor des del punt de vista de protecció ambiental són evidents: Els dos són Paratge Pintoresc (Decret 984 de 24 de març de 1972), Paisatge protegit ( Pla provincial d'Ordenació de Balears aprovat el 4 d'abril de 1973) Bé d'Interès Cultural (DT 8ª de la llei 16/1985) i Àrea d'Assentament dins Paisatge d'Interès (art.5.1 de la llei 1991), i es troben envoltants d'una Àrea Natural d'Especial Interès, protegida per la Llei d'Espais Naturals.

          A més a més Formentor ha merescut la qualificació de paisatge Protegit i àrea d'interès florístic ( Norma 3 del PGOU i informe d'ICONA de 1984) i d'Espai Natural especialment protegit (POOT).Amés tan Es Guix com Formentor varen ser qualificats com Sòl urbà als anys 90, però ni un ni altre disposaven a l’entrada en vigor de la Llei d’Espais Naturals cap instrument de desenvolupament urbanístic. Ni es Guix, ni Formentor disposen de tots els serveis necessàries per a  que els terrenys tenguin la consideració de solar. Però tan l'Ajuntament d'Escorca com el de Pollença han donat llicències condicionades a la simultània urbanització.

          I encara més, per desclassificar es Guix, el Consell ha considerat que per la llicència calia la prèvia autorització de Patrimoni Històrica l'esser qualificat com Paratge Pintoresc i tenir la condició de Bé d'Interès Cultural, i que igualment ha considerat que feia falta un Pla Especial de Protecció exclusiu del paratge. I que la disparitat de criteris del Consell ha restat molt clara al cas de l'obra  a la parcela 50 A de a Formentor, ja que quan l'Ajuntament va ordenar la incoació d'expedient de revocació de la llicència al no tenir la prèvia autorització de Patrimoni Històric, el Consell va informar a l'Ajuntament de que no calia la mateixa autorització de Patrimoni que si que considera necessària a es Guix. D'aquesta manera es va facilitar la legalització de les obres.

          Creiem que tot passa per la voluntat dels polítics de protegir un paratge tan important com Formentor. Arguments n’hi ha de sobres. Ara bé, si l’alcalde no ho vol veure (o no li interessa) és una altre cosa. Nosaltres seguim fermes en la creença de que Formentor no ha de ser urbanitzat més del que està. Vivim d’un turisme paisatgístic i per això la foto més famosa de Mallorca és el Colomer. Que vendrem quan aquest illot sigui urbanitzat?

Aquest és el xaletet de Cortina que no n'hi ha per tant segons els propietaris.

Comentaris

JRV

toros

JRV | 27/08/2009, 10:48

Miquel, tal volta aquesta noticia publicada per "El Pais" t'agradi: Un ajuntament de Jaen, La Iruela, ha suprimit les curses de braus per les seves festes patronals, i ha destinat el seu cost, 30.000€, a contractar 15 persones de l'atur, durant 15 dies.

JRV

loable

JRV | 27/08/2009, 10:39

Miquel Sànchez, voldràs dir que s'ha de respectar la gent, els essers humans, porti o no portin uniforme. Per ser solidari, humanitari, altruista, no importa portar uniforme. Molta gent dins la seva humilitat exercita aquestes virtuts i vol passar desapercebuda, no vol gens de protagonisme. Amb aixó no vull dir que protecció civil no sigui útil i fins i tot necessaria. A, veura qualcú pixar en mitg del carrer no ho considero " dantesc", però si lamentable i deplorable, però això es fruit de l'excess d'alcohol, la droga legal i de la que viven milions de persones, els bars de Pollença en entre ells. Bona part de l'economia depén de la ingestió d'alcool.

Garci

Re: Desclassificació de Formentor: qüestió de voluntats.

Garci | 27/08/2009, 10:05

El problema és que no son pocs i cobards, son pocs i rics. I ser ric és tenir molta avantatja. Massa.

Però Formentor ho paga la pena.

Amic

Animo

Amic | 27/08/2009, 04:05

A por ellos, que son pocos y cobardes. O no. Pero es igual. Las Illes se han ido salvando poco a poco, en una guerra de guerrillas. Ahora toca Formentor. El resultado vale la pena.

Polític de Turno

Polític de Turno

Polític de Turno | 21/08/2009, 13:14

Home Joan Ramon si me donen les mateixes comisions en les desclasificacions que per les obres de l'auditori cap problema.

Joan Ramon

possibilitats

Joan Ramon | 21/08/2009, 12:38

Jo me deman, que es preferible, preservar el nostre entorn o fer una inversió multimilionaria en un auditorium?

Garci

Re: Desclassificació de Formentor: qüestió de voluntats.

Garci | 21/08/2009, 11:12

JRV, pots aprofundir el que vulguis, però hi ha una dada objectiva: a la nostra moció de desclassificar l'urbanització de Formentor, només nosaltres votàrem a favor. La resta de partits no.

Formentor verge mos dona de menjar a tots els mallorquins.

JRV.

Coherència

JRV. | 21/08/2009, 11:09

Coherència i consequencia, Garci. El pitjor que pot fer qualsevol militant d'un partit democràtic que vulgui fer honor a aquest darrer adjectiu, es donar la raò i justificar qualsevol cosa faci el seu partit.
Quan parlo d'animalades urbanístiques, parlo des de el primer Consistori democratic fins ara, on el Psm tan sols ha participat al Consistori 1999-2003, i innnecessariament a l'actual. Tal volta me fa falta aprofundir en la questió present respecte a Formentor, però qualsevol decissió que perjudiqui el paissatge i la natura de Formentor per la recaptació puntual del valor d'unes llicencies, es una venuda fenomenal , practicament per sempre, estigui el psm o qui sigui, verdrer-se per un plat de llenties. A mes, aniria contra els fonaments ideologics del PSM si fos així, un bon motiu per plegar d'aquest equip de govern.

Garci

Re: Desclassificació de Formentor: qüestió de voluntats.

Garci | 21/08/2009, 10:26

JRV, ho sento perquè se de la teva militància, però quan vàrem presentar la moció per desclassificar Formentor al·legant la similitut amb es Guix, el PSM tampoc va votar a favor de la mesura. Sembla que no només son el PSOE i UM, tot i que ells hagin duit les àrees d'urbanisme. Ah, i el PP també hi té responsabilitat.

Jo no crec que sigui covardia, sinó recaptació de diners per les llicències.

JRV

covardia

JRV | 21/08/2009, 10:14

Covardia com a norma dins la major part de la classe política. S'han assustat dels "capitostes" de Formentor, no és el mateix que els cuatre burgessets des Guix. Quan no es tenen dellonsos d'oposar-se al barruts de Formentor consentint la destrucció d'un indret del valor paissatgistic i natural com Formentor, el mes coherent seria dimitir. Pollença ja te una llista molt llarga de destrucció que ha d'agrair al Psoe i a UM fonementalment. El Vila, La Font, el Puxet de Gotmar, la part alta de la Urbanització de Boquer, Club del Sol, Cecili Metel, Can Sionet, Calvari, etc. Formentor srà el "Summum" i la seva "glòria"

Garci

Re: Desclassificació de Formentor: qüestió de voluntats.

Garci | 21/08/2009, 07:16

Avui surt la notícia de la recepció de Formentor al Ultima Hora i Diari de Balears i s'han oblidat d'incloure la nostra opinió a la notícia, tot i haver-la enviat. Que raro.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb