URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Atenes es crema, avís per navegants i pollencins.

Alternativa | 05 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

  És veritat que quan a les notícies escoltes el nom d’una ciutat que tu has visitat, el teu sentit de la oïda es va darrera de la notícia,  Atenes , ciutat que jo vaig visitar abans del Jocs Olímpics de l’any 2004 era una ciutat on els “nyarros” i la brutor eren els elements més predominants a una ciutat totalment mediterrània amb els seus defectes i les seves virtuts, virtuts que normalment estaven vinculats al comportament de les seves gents.

La celebració del jocs olímpics de 2004 va fer que la ciutat dels deus de l’Olimpo  tingues un canvi radical als seus costums, ja que no es varen descuidar detalls com la neteja que tan necessitada estava la ciutat. Aquest esdeveniment esportiu va dur molt d’esportistes i visitants  que varen quedar impressionats per la bellesa del paisatge grec i varen comença a voler visitar la ciutat i les seves rodalies turísticament, i com a Pollença, a Grècia va néixer la “villa” a sol rústic i no precisament la “villa olímpica”. Molt de grecs que tenien parcel·les rústiques varen començar a invertir els seus estalvis en habitatges pels turistes, moltes d’aquests habitatges com en el cas mallorquí i pollenci en particular maquen dels preceptius permisos de construcció.

Fa un dies varem poder veure per televisió com els bombers i voluntaris grecs lluitaven contra les flames que amenaçaven la ciutat, darrera aquestes flames s’han cremat un gran nombre d’aquestes “villas” en les que molts de grecs havien deixat els estalvis de tota una vida i inclús algú havia hipotecat la seva vivenda habitual per poder construir aquests habitatges. A l’hora de fer les reclamacions a les assegurances s’han trobat que com a la majoria dels països occidentals les catàstrofes naturals són ateses por un consorci d’assegurances controlat per l’estat, aquest consorci està desestimant les reclamacions dels propietaris perquè els ajuntaments afectats no tenen cap expedient de construcció per facilitar la labor de valoració i taxació dels habitatges, no importa que us digui que el drama és molt gran a moltes famílies.

Qui té la culpa? El polític que deixa construir on no es pot o el propietari que construeix on sap que no pot? Bona pregunta. Però la seva resposta sigui quina sigui no resoldrà els problemes dels grecs que han quedat sense els seu habitatge a sol rústic i de retruc sense estalvis i alguns amb una hipoteca que ara tindran molt difícil de tornar.

MIQUEL SÁNCHEZ

 

 

 

Comentaris

Flamarades de ciment

Atenes es crema, avís per navegants i pollencins

Flamarades de ciment | 05/09/2009, 15:21

La comparança que feis amb el nostre municipi es del tot encertada, ja que sembla talment una fotocopia d’una situació (urbanística) i altre.
Al final del teu article te demanes ¿qui en té la culpa d’aquesta situació?
Jo pens que la resposta es molt senzilla, l’avarícia, la inoperància dels serveis municipals encarregats de vetllar perquè aquestes situacions no és donin, els politics i en darrer lloc els ciutadans cansats d’esperar que se’ls doni o no, una llicencia d’obres.
Els resultats son ben visibles.
Peró perquè ara, aquesta dèria amb el tema del sol rústic, quantes i quantes barbaritats s’han comés en el passat recent, dins aquest mateix sol rústic (òbviament d’una o altre manera requalificat convenientment) per omplir tot el litoral i voltants, d’hotels, urbanitzacions, camps de golf, etc. etc.; tots aquests, com que ja fa anys i panys que estan fets i tothom esta acostumat a veure’ls sembla que tots respecten escrupolosament la legalitat urbanística vigent ¿es així, o també desde el govern crearan una agencia per encalçar-los?
Ara que tothom vol un tros del pastís, qualcú que ja té el seu, diu prou.
¿Que passa si qualcú ha arribat tard i vol fer una mossegada al pastís?
Fent un anàlisi objectiu de la situació, es obvi que els darrers en pujar a aquest carro de la construcció en rústic, senten que tenen el mateix dret que tots els altres (“café para todos”), que abans s’han aprofitat durant un bon grapat d’anys d’una trista realitat, anar fent i ja ho veurem, segur que l’estiu que ve ja el tendrem llogat.
Sense cap tipus de pal•liatiu, tenim el que ens mereixem.
Hi ha qui pensa que tot plegat mou un bon grapat de milions d’euros i això fa que girar els ulls cap a una altre banda, o crear lleis, normatives, etc. ad hoc, resulti com a poc, més que rendible i així el problema sembla menys problema.
Salut, reflexió i alerta amb el foc.

Toñi

Re: Atenes es crema, avís per navegants i pollencins.

Toñi | 05/09/2009, 09:37

Miquel,

Molt encertats el teu punt de vista i la comparació que fas amb la situació a Pollença. Els que no som d'aquí, encara que hi haguem viscut un parell d'anys, tenim una opinió molt diferent de la que té la majoria de pollensins. Jo crec que hi ha solucions, però als polítics que podrien fer qualque cosa al respecte els falta la voluntat de posar-hi remei, perquè saben que els costaria un bon grapat de vots (apart de molts de mals de cap, denúncies, enemistats i ves a sabre què més) que els farien perdre poder. És així de senzill.

Pepe

Re: Atenes es crema, avís per navegants i pollencins.

Pepe | 05/09/2009, 09:11

Una vegada més insisteix en el que sempre he dit, amagar un problema no és la solució. Inclús a l'adaptació del PGOU al PT no és diu res de les nombroses construccions que tenim a sòl rústic, com si no existeixen. Tenim un greu problema i la seva solució només serà possible amb informació i participació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb