URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Alternativa | 04 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens preocupa la inactivitat de l'Ajuntament després de que una comunitat de veïns de la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença hagi denunciat en nombroses ocasions les molèsties ocasionades pel renou d'un bar situat als baixos de l'edifici: música, televisions  a un elevat volum, crits i constants "numeritos" de l'amo del local per animar a la clientela fins altes hores de la matinada. Tan la presidenta de la comunitat com el seu marit han tingut que anar al metge per tractar-se afeccions de caràcter nerviós resultat dels renous nocturs del bar.
 
- A principi setembre del 2007 van presentar cinc instàncies a l'Ajuntament on demanavan  la fi de les activitats molestes del bar, davant l'habitual manca de resposta de l'Ajuntament van a passar a fer denúncies:
 
- Denúncies per escrit a la policia municipal: 8 d'ctubre 2007, 26 d'abril de 2008, 5 d'agost de 2008,17 d'agost del 2008, 2 de març de 2009 18 de març 2009.
 
- Denúncia a la Conselleria de Turisme del govern, Març 2009.
 
A més de denunciar el renou del bar, els denunciats han demanat en diverses ocasions quina llicència o llicències té l'establiment assenyalat i si té llicència per posar música, sense obtenir cap resposta.
 
Per la nostra part volem donar tot el nostre suport als veïns i denunciar la passivitat de l'equip de govern, ja que no ha pres cap tipus de resolució al respecte i ni tan sols han comunicat cap resposta als denunciants quan hi ha un clar incompliment de les ordenances municipals. En aquest moment els veïns han instat la intervenció de la Delegació del Govern i estan a punt de posar un contenciós administratiu a l'Ajuntament.

Encara que no s'ha obert cap expedient pels motius assenyalats si que els han obert un expedient per una ocupació no autoritzada de la via públcia: excedir-se en 110 taules i cadires (té autoritzades 40 i realment posa 150).
 
Al darrer ple vam fer aquestes preguntes que no van obtenir cap resposta:

Uns ciutadans ens han fet arribar les nombroses denúncies que han realitzat davant de la policia municipal pels renous i molèsties produïdes pel bar Bony a la plaça Miquel Capllonch del Port.

Volem saber:

- Quines actuacions s’han realitzat a partir d’aquestes denúncies pel compliment de les ordenances municipals?

- S’ ha imposat cap tipus de sanció o multa al local assenyalat per l’incompliment de l’ordenança de policia i bon govern?

- Quin tipus de llicència té el bar Bony, local de la Plaça Miquel Capllonch número 6 baixos del Port de Pollença. Si està facultat per desenvolupar activitat musical i en cas afirmatiu a quina hora ha d'acabar la mateixa.


 

Comentaris

CGC

Conservdors

CGC | 09/09/2009, 09:40

JRV:Pot ser no t'ho esperaves, però estic molt d'acord en la teva resposta: conservadurisme no és lliberalisme econòmic radical, o al manco així l'entenc jo. Si me sent conservador és, pot ser, per certes conviccions que res tenen a veure amb l'economia. Per començar tenc creences cristianes (que no catòliques que consider que és la politització de la religió cristiana). Un altre punt vertebral de les meves conviccions és que crec que la família juga un paper molt important en la evolució social dels humans, com a nucli cel.lular de la societat. També consider que el plaer d'un premi s'ha d'aconseguir a base d'un esforç, no com a simple pràctica hedònica. Conservar les tradicions que han acompanyat als avantpassats i els han permès adaptar-se a l'entorn que ocupam avui en dia. Clar que crec en la propietat privada i en el reforç (diners o reconeixement social) del que s'ho ha currat. I, obviament, discrep de les polítiques hiperconsumistes que promouen els lliberals i les gran corporacions. No intent fer cap tipus de publicitat o adoctrinament amb aquest escrit, simplement respondre, amb el màxim respecte, a JRV de que pens que és possible esser conservador, encare que sigui orfe de representació política. La meva última opció va ser UM i ja m'empenedesc.
Salutacions

Miquel Sánchez

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Miquel Sánchez | 05/09/2009, 20:02

Hans, te tomo el comentario como tema e inicio de un artículo has tocado muchos temas, han pasado casi 40 años de cuando se bailaba en el IRU, todo ha evolucionado menos nosotros, lo dicho articulo próximamente.

Pepe

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Pepe | 05/09/2009, 15:37

A més a més dels temes assenyalats, hi ha un parell de qüestions que es repeteixen a altres denúncies

1.- L'Ajuntament no respon a les queixes que el fan arribar per escrit els veïns.

2.- L'Ajuntament incompleix les seves pròpies ordenances.

El resultat d'aquesta manca de respostes i inoperància és la incapacitat municipal de gestionar la convivència ciutadana.

Hans

Bony

Hans | 05/09/2009, 13:50

Hola Miquel, tienes razón en el planteamiento de la Plaza y de los alquileres. Lo que habría que matizar es lo que queremos…
Si todas las actividades del Moll se centran en este lugar aumentan los alquileres el ruido y las molestias.
El Bony no es un Bar más polémico que otro. Estar encima del Cultural no es mejor, ni del Mulligans y del O’Hara, ni del Mojito…
Hace 30 años se bailaba en el Iru hasta las 4 de la mañana y nadie se quejaba. Los que bailaban entonces se quejan hoy. Finalmente creo que todo esto viene de una mala gestión de nuestras corbatas. Si queremos perder empleo (como lo dices bien) desnatamos el Pueblo. Como pueblo turístico pagamos el precio de molestas y ganamos el dinero que nos hace falta.
Siempre se habla de un turismo de calidad. Hotel Formentor y nada más? Son las Islas Baleares que han optado por lo que hay. Las Autoridades han inducido a un crecimiento descontrolado y al mismo tiempo se ha creado riqueza, corrupción, dinero desviado… Todo se puede comprar – todo, menos la marcha atrás en tiempos pasados.
Si en Playas de Palma y en especial en el Balneario 6 hay borrachos todo el año, ruido, música y olor de frituras es porque circula el Euro y también hay demanda.
Sin clientes no hay Putas!

Joan

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Joan | 05/09/2009, 08:42

Miquel, l'has clavat amb el tema dels lloguers que es paguen i que fan que els restaurants vulguin aprofitar al màxim les terraçes. Això fa que fer respectar els espais és converteixi amb una mesura bastant impopular, també cal dir que a curt plaç pot ser perjudicial i més amb época de crisi, ja que podria ser que els negocis tancasin i quedas més gent a l'atur. A llarg plaç seria bo perque per una banda és forçaria a ajustar els preus dels lloguers, es guanyaria amb qualitat del servici i a més a més la gent que no pogués sopar a plaça tal vegada acabarien sopant a altres zones on també hi ha restaurants que necesiten clients. Però es un tema molt complicat i s'ha d'anar amb molta cura.

JRV

Conservadors

JRV | 04/09/2009, 20:06

Ja m'agradaria que a les Balears hi hagués politics conservadors, perque aquests fa anys que estan desapareguts i han sigut substituits per el lliberalisme econòmic i politic mes dur i inmoral que es pogués imaginar. Una persona mitjanament informada del que està passant a les files del PP i també UM, i tingui un minim d'integritat moral, no pot votar aquesta gent i tenir la conciencia tranquila, ja no poden posar l'argument de "casos aillats", seria una hipocresia .
La honradesa i sentit comú no haurien de tenir color politic...

Ciutadà

Contra la crisis.

Ciutadà | 04/09/2009, 15:02

Sou de mileuristas per a tots es polítics.No podem ni volem pagar-los més.

Miquel Sánchez

Notícia TDT (pero encara la Cala no té TDT)

Miquel Sánchez | 04/09/2009, 14:29

Ahir un amic meu em va comentar que tenia un petit senyal de TDT a la Cala.

Al capvespre vaig fer una comprobació a Cala Carbó i efectivament hi ha el senyal TDT. Això pot ser el primer pas per fer la instal.lació que fa falta a la Cala San Vicenç, segons el Govern Balear s'estè negociant per posar el senyal a la Cala, cal recordar que la Cala gaudeix de televisió analògica, i ignorem el perquè no s'ha fet o no es pot fer la instal.lació a la meteixa torre.

Dilluns a Ràdio Pollença vaig comentar que hi havia previstes una serie d'actuacions al Puig de Sant Martí a Alcúdia, sembla que ja s'han fet, perquè el multiplex 68 fa uns dies que no es "pixela" i els senyals cap a la Cala

Gràcies Pep Melcior

Miquel Sánchez

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Miquel Sánchez | 04/09/2009, 13:53

Hola Hans, como tú bien sabes los alquileres que se cobran o intentan cobrar por los locales situados en la plaza Miquel Capllonch son en algunos casos desorbitados, y solo se pueden pedir esas cantidades si hay una sobreocupación de mesas y sillas en la zona pública. Hacer cumplir la normativa a rajatabla o hacer una nueva normativa más restrictiva haría caer el valor comercial de esos locales y supongo que hay gente que no le interesa que eso ocurra.

Hans

Falta de aplicar normativas

Hans | 04/09/2009, 13:35

Los vecinos de la Plaza del Moll tienen razón, el nivel de ruido es insostenible. A pesar de todo hay que matizar: La plaza tiene descontrol desde 20 años. Los que han comprado después sabia a lo que se exponen.
Los domingos los Indios del mercado, los sábados el Futbol, los bares y “Restaurantes” y sus terrazas durante la semana. TV afuera, música en vivo, música por hilo musical, borrachos que gritan a muerte a las 4 de la mañana, peleas delante de Tuckies, Chivas y otros.
Venta de drogas (por gente que conocemos), alcohol a menores, vómitos en las portadas de las casas, Fiestas de la AAVV. Vaya cuando son las autoridades que hacen Fiesta no hay ruido?
Se cobran mesas de los locales por nuestro magnifico Ayuntamiento. Dinero al contado. Se olvida de recontar la ocupación de vía publica (se paga por 50 y hay 150).
El descontrol existe porque se consiente.
Se pide licencia de un Bar de Noche y se da. Se construye un bar de noche y no imponen normativas de aislamiento anti ruido. Cuando la inversión está hecha, empiezan problemas entre denuncias y ayuntamiento.
No hay zona de ocio, no existe la más mínima regularización en normas de contaminación de ruido en este municipio (y si existen, no se aplican).
El Turista que se quiere divertir se tiene que ir a Playas de Palma, Arenal, Balneario 6, Calvia y otros.
Aquí queremos otro turismo. Desnatar la noche no es solución, controlar y legislarla es otra manera de proceder. Mientras que un Ayuntamiento que no tiene respeto a su gente, que no sabe gobernar, que no tiene presupuesto, transparencia y voluntad de cambiar estaremos a las mismas.
Votando los ciudadanos se han equivocado en las municipales…
Ahora hay que joderse!

Garci

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Garci | 04/09/2009, 11:31

Crec que el tema del benestar, de les molèsties dels renous al carrer, la bruticia i la gestió transparent no són un tema de conservadors, progressistes, dretes o esquerres... són temes de pura lògica i haurien de ser afrontats pel consistori de manera important.

El tema de l'alcohol també s'hauria de mirar. Però anant més enllà, demanant-nos perquè no es compleixen les lleis o si son necessàries si no es compleixen.

CGC

Renous

CGC | 04/09/2009, 10:57

Si filau amb el tema dels renous estic segur que aconseguireu un bon grapat de vots al Moll. Un altra qüestió és que se mira cap a un altra banda amb el tema de servir alcohol a menors. Qui no sap que això passa? I els controls? I les sancions?
PD: Mira que som conservador, però de cada pic m'agraden més els vostres plantejaments. No atureu.

Garci

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Garci | 04/09/2009, 10:13

L'excusa del turisme no ens val si son els veinats qui paguen les conseqüències de no poder dormir.

El turisme no és la justificació de qualsevol cosa, sinó una indústria que ens reporta diners però que no ens ha de llevar el dret a viure bé.

JRV

Turisme

JRV | 04/09/2009, 08:46

Constantment surt als comentaris això de que vivim del turisme, però hi ha moltes formes de viure del turisme, i caldria saber quins , cuants i que cerquen els turistes, o visitants. Tots els turistes s'en volen anar a dormir a les 5 o les 6 de la matinada? Tots es volen engatar? Tots son turistes de sol, platja i barralot?
Crec que hi ha majoria de turistes que volen dormir tranquils a partir, com a màxim, a les 12 de la nit i poder aixercar-se deixondits a les 8 del mati.
Hi ha encara molts turistes que cerquen tranquilitat, cada vegada menys perque saben que aqui no n'hi trobaran i marxen a altres indrets mes tranquils de la Mediterrania. Els primers perjudicats pels renous i el desmadre, a mes dels autòctons que també tenim dret a viure amb dignitat, son també un important segment de turistes i visitants d'alt poder adquisitiu que poc a poc van deixant de venir perque es senten desplaçats i incomodes.

Miquel Sánchez

Re: El bar Bony i el que no fa l'ajuntament.

Miquel Sánchez | 04/09/2009, 07:31

El tema dels renous a l'estiu és tan vell com el mateix turisme, a Alcúdia a començaments dels anys 90, record que el veïnats de la zona de Bellevue varen posar un bon grapat de denúncies per renou a alguns bars de la zona, el batle d'aquells temps els va rebre i els va dir "Senyores i Senyors vivim d'això, de aconseguir que els turistes passin el millor estiu de la seva vida i tornin l'any que ve", no cal dir que els veïnats varen sortir indignats, però mira per on, al pocs mesos de la trobada varen començar a sortir les primeres sentències que condenaven als ajuntaments a pagar indemnizatcions milionaries als afectats pels renous, i aquí el batle d'Alcúdia va haver de canviar de "canço".

No estem cercant just justícia amb un veïnats, si no preservar les arques municipals de qualsevol tipus d'imdemnizatció fruit d'una macança d'actuació ja sigui a favor del veïnats o de l'establiment causant del conflicte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb