URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Uns pressuposts irreals... (II)

Alternativa | 07 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al mes d'agost ja vam publicar un primer article sobre l'aprovació inicial dels pressuposts Municipals pel 2009: Uns pressuposts municipals irreals... (I), però vam trobar que el relaxat mes d'agost no era el millor mes per parlar d'un tema tan important. El repartiment i la gestió dels doblers públics pensam és la clau de la gestió política, a Pollença es fa tard i mal. Avui hauriem d'estar parlant dels pressuposts del 2010 que s'haurien de presentar  al ple el 15 d'octubre però hem de parlar dels pressuposts del 2009 que a setembre encara no han estat aprovats definitivament.

Avui parlam dels ingressos prevists

L’informe de l’interventor (pdf)  parla de previsions excessivament optimistes als ingressos, jo parlaria directament de previsions fantàstiques. A pesar de que ha transcorrit més de la meitat de l’any i ja no cal preveure que estam a una crisi econòmica l'equip de govern quan preveu ingressos ha escrit una novel·la de ciència ficció.

I resulta molt curiós ja que a l’esborrany que s’ens va donar fa uns mesos a la única reunió que hem tingut per xerrar del pressupost, el senyor regidor d’hisenda ens va donar un quadre amb les xifres generals i al mateix quadre al capítol III de taxes es preveien uns ingressos de 6,789.852, un raonable 1% més que al 2008, però als pressuposts que van presentar al ple hi havia quasi un milió més d’ingressos o sigui un increment d’un 15%. Una bogeria en plena crisi econòmica, aquesta pujada d'ingressos és totalment impossible.

- L’any passat en plusvàlues (Impost sobre l’Increment dels Valors dels Terrenys) van ingressar cinc cent mil euros. Enguany han pressupostats sis cent mil . De moment han ingressat un 38,59% del previst (231.592,29) i ja ha passat més de mig any   En que han fonamentat que en cinc mesos arribaran a la quantitat pressupostada?

        - Com el mateix interventor adverteix al seu informes l'equip de govern peca d’imprudent quan preveuen els ingressos de l’Impost sobre construccions instal·lacions i obres, on han previst més d’un milió d’euros d’ingressos,pensant en el mig milió d’euros de les obres de l’hotel Formentor. En aquest cas depenen del grup Barceló i esper que no s’hagin equivocat. (Al mes de juliol havien ingressat  180.418,85 euros.).

        - El que no té cap sentit és preveure que s’ingressara més d’un milió d’euros respecte a l’any passat ( un 15,10% de 6,7 a 7,7 milions d’euros) en taxes  quan aquestes no han augmentat les seves tarifes i en plena crisi. On els més optimistes han començat a veure  brots verds es veu que l'equip de govern ha vist  un bosc. Com pensen recaptar 70.000 euros més en taxes de mercats quan fa poc més d’un mes els comerciants han dit que la seva situació és crítica i han demanat un aplaçament del pagament anual. I en què s’han fonamentat per pressupostar 40.000 euros més en entrades de vehicles, guals ....

- Com pensen recaptar més de sis cent mil euros  (PRES  614.386,42) en llicencies urbanístiques si al mes de juliol només han recaptat un 27%;  161.735,49 euros

        - Encara que sigui una quantitat petita m’ha cridat l’atenció que l’any passat van recaptar 24 euros per venda de publicacions i enguany han pressupostat quasi 3.000 euros.

Clar que el cas que mereix una explicació detallada per la seva part és la previsió d’ingressos en concepte d’infraccions urbanístiques , ja que al mes de juliol havien recaptat trenta sis mil euros (36.236,26 euros) i pretenen recaptar 1,200.000 euros en el que resta d’any. O sigui que en set mesos només han recaptat el 3% del previst tot l’any Tan de bo que el batle i regidor d’urbanisme després de set anys hagi decidit fer complir la llei però sona una mica a fantasia. Com diu l’interventor si realment pensen resoldre els expedients d’infraccions pendents la xifra d’1,200.000 es queda curta. 

imatge del blog ortizfeliciano 

 

 

Comentaris

pctransparent

pressupostos

pctransparent | 07/09/2009, 19:52

En Garci comença a veure la llum. Qualcú no s'havia plantejat per exemple que si UM va votar en contra de la auditoria( en canvi el seu soci de govern el PP si ,i tenien batleel darrer any i regidor de hisenda)era per protegir al Psoe del excessos dels anys on el psoe governà , del 91 al 2003, i el PP ho sabia

Pepe

Re: Uns pressuposts irreals... (II)

Pepe | 07/09/2009, 10:44

El temps, resten només tres mesos, demostraran que aquests pressuposts són irreals i que el deute de l'Ajuntament segueix augmentant.
A plena crisi se seguirà pagant amb molt de retard a la gent i sense ajudar als que més el necessiten.
Aquesta és la trist realitat i els responsables són; primer el batle, després el regidor delegat d'hisenda i tota la resta de regidors de l'equip de govern que han votat a favor d'aquesta pantomima.

Garci

Re: Uns pressuposts irreals... (II)

Garci | 07/09/2009, 08:29

Primer de tot, el PSOE no se n'ha d'anar a casa seva, ha d'espavilar i fer les coses bé. Pep, podries explicar qui és el culpable de la mentida que són els pressuposts?

Segon, en Toni Cifre entra perquè li toca, és cert. Però no lleva que des del PSOE no el volguessin, com diu Francisca.

Tercer, en Jaume Plomer, segons comunicat fet pel PSOE i per ell mateix, va marxar per motius de salut. Tot i que molts no creiem que sigui només per això.

Quart, den Mateu no tenc res a dir perquè no ho conec.

Cinquè, ja no som EU. No se perquè encara no ha entrat al cap. Però si entressim en lloc del PSOE ho faríem millor, almenys amb més il·lusió.

Pep M.

Tot el psoe se n'ha d'anar

Pep M. | 07/09/2009, 07:45

Crec que tots els del psoe se n'han d'anar a caseva i que entrin els de EU-alternativa, crec que seria una bona sol·lució. A més crec que el que fa na francisca és parlar sense coneixement de causa i això a vegades no és gens bo. En toni cifre entra perque li toca i punt, en jaume plomer se'n va anar fart d'UM i en mateu vila no és cap heroi i crec que no cerca res, de fet si cercàs seria a mallorca i que jo sàpiga, a dia d'avui, és a eivissa exercint de professor, com en pepe garcia.

Garci

Re: Uns pressuposts irreals... (II)

Garci | 07/09/2009, 07:19

Que en Juanjo sigui una víctima d'UM cada cop tenc més clar que no és veritat. Pots caure en el parany un cop, inclús dos, però l'excusa de que está en mans d'UM, que ells son els dolents, ja em sona a això: Excusa.

Si en Juanjo presenta uns pressuposts irreals és culpa seva. Res més.

francisca

EN JUANJO A D'APLEGAR

francisca | 07/09/2009, 06:55

És increïble que en Juanjo Mir tengui la cara de presentar aquests pressuposts i mentir-se a si mateix.
No li veig altre explicació: aquests de UM el fan anar en volondas y el fan ballar al son de la seva música i fan d’ell el que volen. El més trist de tot això és que els seus companys de partit ni se n’adonen d’aquesta situació, fan executives per parlar de rebombori del poble envers la dimissió de Jaume Plomer i el fet que no volien en Toni Cifre; parlen de no donar credibilitat al que escriu el Punt Informatiu, o el pla de comunicació de'n Mateu Vila. Per cert, un altre que cerca col•locar-se a Palma, temps al temps.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb