URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Uns pressuposts irreals (III)

Alternativa | 10 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant els pressuposts que volen aprovar aquesta setmana de manera urgent ( té la seva "guasa" després de quasi un any de retard).

 Parlant de les despeses.

              - Han retallat les propostes de tots els organismes autònomes dependents en 209.000 euros. El que no sabem és si han analitzat si aquestes retallades són realment possibles o són simples suposicions i només es tracta de quadrar el pressupost sigui com sigui.

On pot retallar l’escola de música 16.000 euros ?

On es pensen retallar els 80.000 euros del patronat de Turisme?

Al cas de Ràdio Pollença es segueix sense sanejar el seu romanent de tresoreria negatiu de 26.107 euros ?

Al cas d’EMSER com pensen que l’empresa municipal de serveis podrà fer front a la retallada de 806.409 euros? Al seu informe el regidor Hisenda parla de l’estudi de viabilitat i un esforç d’estalvi que a dia d'avui ni s'ens ha mostrat ni s'ens ha explicat.

El Patronat del Festival de Pollença segueix sense presentar el seu pressupost.Vam demanar que aquesta greu irregularitat, de la que no es deia res, havia de constar a tots els informes; del batle, regidor d’hisenda i interventor. És una irresponsabilitat amagar aquesta realitat. Quin control es pot dur del Patronat si ni tan sols els pressuposts s’aproven pel Ple.Encara no ens han donat una explicació de per què passen els anys i es manté aquesta irregularitat.

Respecte a les despeses voliam una explicació o justificació d’algunes partides.

- La conservació de camins ha pujat un 71,33% (de 75.587 a 129.506 euros) a pesar de que no hem obert cap dels camins públics tancats amb una despesa superior a la de la conservació de vies públiques, i això que hi ha un bon grapat de vies en mal estat. No ens van raonar aquesta pujada.

- Tampoc es van explicar la pujada de la partida de parcs i jardins de 18mil a 60mil un 218 %.

- Ens imaginam que la pujada de partides de combustible de l’Area d’esport de 168% de 22mil a 61 mil euros té relació amb la piscina coberta igual que la pujada de productes de neteja de 21 mil a 62 mil no.

- El que realment sembla increïble a una època de crisi com l’actual la pujada de les dietes de càrrecs de 113 mil a 153mil? Si es va aprovar una congelació dels nostres sous, igualment s’hauria de practicar una política d’austeritat al cas de les dietes. Juanjo va explicar que s'estan pagant retards de l'any passat.

- La subvenció al Festival de Pollença que en principi s’havia dit que seria de 120.000 ha pujat a 140.000 vam demanar si era per la millora de la contractació dels seus empleats? Sense resposta.

- Al cas de la neteja viària que passa de 460 mil a 800 mil euros ja que presenten el pressupost amb tan de retard ens podien haver reunit per veure el nou plec de condicions que justifica aquesta pujada. Pagar més no servirà massa sinó milloren el seguiment de l’empresa contratada.

- Vam demanar l’origen del romanent negatiu de les activitats culturals i didàctiques (48 mil euros). Sense resposat

- També vam demanar per que no s’ha complit l’article 25 de les bases d’execució de pressuposts i s’ha continuat pagant despeses superiors a 150 euros directament a la tresoreria.

Finalment vam demanar als regidors del PSOE quina coherència hi ha en fer una enquesta per demanar a la gent si volen posar duros o no a l’auditori quan ja havien decidit que cal fer una aportació municipal d’1.200.000 euros? En qué es fonamenten per pensar que 10 milions d’euros no són suficients per tenir una bona sala multifuncional

- Si que vam felicitar a l'equip de govern per la major dotació de programes d’acció social com el programa alter, escola viva i també per la dotació de l’Agenda Local 21, el pla de mobilitat urbana o el Fons Mallorquí de Solidaritat.

El nostre Ajuntament, el darrer en adonar-se de la crisi.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb