URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

.Uns pressuposts irreals (IV)

Alternativa | 12 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Finalment al ple extraordinari d'urgència d'aquest dijous es van aprovar definitivament la plantilla i el pressuposts del 2009, quasi un any de retard dels pressuposts d'un any que ja finalitza. Segon la llei en un mes s’hauria de presentar al ple l’aprovació inicial del pressupost i plantilla del 2010.

La urgència era per evitar problemes a la licitació de les obres de l'escoleta del Port. Per aprovar la urgència l'equip de govern necessitava una majoria absoluta que no tenia ja que el nou regidor del PSOE, Toni Cifre, encara no havia pres possesió del seu càrrec (el va fer després al mateix ple)  i en Michel no era. Per evitar una situació surrealista que hagués significat passar el ple al divendres, en Tomeu Cifre els va donar el vot que necessitaven. Un exemple més de tota la precipitació final que ha marcat aquests pressuposts.

Respecte a l’any passat s'ha avançat la presentació definitiva dels pressuposts al ple en cinquanta dies. Clar que si consideram que l’empresa que les ha assessorat per fer aquests pressuposts ens ha costat 20.000 euros, ens ha sortit cada dia que s’ha guanyat respecte a l’any passat a la mòdica quantitat de 400 euros per dia,  això per presentar els pressuposts amb 11 mesos de retard.

Haver finalitzat pràcticament l’any no ha evitat de totes maneres que les previsions d’ingressos d’aquests pressuposts són pura ciència ficció, el que és una greu irresponsabilitat a la situació de crisi actual. Una irresponsabilitat que no es soluciona demanant disculpes per segon any consecutiu.

 

- Al ple van tornar a insistir en el que ja haviem demanat a l'anterior ple i El 4 d'agost per escrit; còpia dels informes tan de revisió de pressuposts com d'assessorament per l'elaboració d'aquests pressuposts, que va fer l’empresa privada que els ha ajudatl. Fins ara l'equip de govern  ha demostrat molta facilitat per incomplir lleis i ordenances  els vam tenir que recordar que, segon l'article setenta dos de la llei 20/2006 municipal i de règim local,  la nostra sol·licitud d'informació s'ha d'entendre per acceptada, ja que no s'ha dictat resolució denegatòria en cinc dies i per tant ens han de facilitar d'una vegada aquesta informació que ha estat pagada amb doblers públics i no és propietat de l’equip de govern, encara que pensin que l'Ajuntament és la seva possessió particular. El regidor d'hisenda, en Juanjo va tornar a prometre que ens donaria aquests informes, esperam poder veure i publicar d'una vegada aquests informes.

  Vam recordar que a l'anterior  ple haviem fer una sèrie de preguntes sobre els pressuposts que no van a obtenir resposta, i segon l'article noranta-cinc de la llei 20/2006 municipal i de règim local, havien de contestar a aquest ple.

A l’esborrany que s’ens va donar fa uns mesos, a la única reunió que hem tingut per xerrar del pressupost, el senyor regidor d’hisenda ens va donar un quadre amb les xifres generals on es preveien uns ingressos de 6,789.852 de taxes, un raonable 1% més que al 2008, però als pressuposts que ens ha presentat finalment hi ha quasi un milió més d’ingressos o sigui un increment d’un 15%. Que ha canviat aquests mesos per preveure aquest increment d'ingressos, poden donar una explicació raonada i completa d'aquest canvi?

El regidor d'hisenda  va insistir en que la seva previssió d'ingressos és real, a pesar de que a dia  d'avui, quan només resten tres mesos pel final de l'any no s'ha ingressat la major part del previst (per exemple d'1.200.000 euros prevists en infraccions urbanístiques només s'han ingressat 46.000 euros).Per desgràcia el temps ens donarà la raó i d'aqui uns mesos es veurà que l'equip de govern ha mentit de manera deliberada sobre els ingressos.  Qualqu assumirà la seva responsabilitat  en aquest desgavell?

 

- Han retallat les propostes de tots els organismes autònomes dependents en 209.000 euros. El que no sabem és si han analitzat si aquestes retallades són realment possibles o són simples suposicions i només es tracta de quadrar.

- On pot retallar l’escola de música 16.000 euros ?

- On es pensen retallar els 80.000 euros del patronat de Turisme?

- Al cas de Ràdio Pollença com podrà sanejar el seu romanent de tresoreria negatiu de 26.107 euros ?

-Al cas d’EMSER com pensen que l’empresa municipal de serveis podrà adaptarse a la retallada de 806.409 euros? Reiteram la nostra petició d’informació de l’estudi de viabilitat.

El regidor d'Hisenda no va contestar on es faria aquesta retallada? Simplement han quadrat números, darrera d'aquestes retallades no hi ha cap pla d'austeritat raonat. 

- La subvenció al Festival de Pollença que en principi s’havia dit que seria de 120.000 ha pujat a 140.000 per la millora de la contractació dels seus empleats?

Sense respota, sembla que el regidor de cultura s'ha adaptat totalment al funcionament alegal de l'equip de govern.

Respecte a les despeses voliam una explicació o justificació d’algunes partides.

- La conservació de camins ha pujat un 71,33% (de 75.587 a 129.506 euros) amb una despesa superior a la de la conservació de vies públiques, Ens podien raonar aquesta pujada.

- També volem una explicació de la pujada de la partida de parcs i jardins de 18mil a 60mil un 218 % ? On s’ha previst aplicar aquesta pujada?

- Ens poden explicar l’origen del romanent negatiu de les activitats culturals i didàctiques (48 mil euros).

- També volia preguntar als regidors del PSOE quina coherència hi ha en fer una enquesta per demanar a la gent si volen posar duros o no a l’auditori quan ja havien decidit que cal fer una aportació municipal d’1.200.000 euros? En qué es fonamenten per pensar que 10 milions d’euros no són suficients per tenir una bona sala multifuncional

-També volem saber per que no s’ha complit l’article 25 de les bases d’execució de pressuposts i s’ha continuat pagant despeses superiors a 150 euros a la tresoreria?

 

Cap d'aquestes preguntes va obtenir resposta, el que demostra el respecte d'aquest ple a  la llei que han tornat a incomplir i al ple i per tant a la democràcia.

Màximo al blog "Desde el exilio, el pensamiento es libre."

 

 

 

Comentaris

Si Pablo Iglesias levantase la cabeza

Re: .Uns pressuposts irreals (IV)

Si Pablo Iglesias levantase la cabeza | 14/09/2009, 08:31

La encuesta está al nivel de chapuza del mismo PSOE de Pollença.
¿qué es eso de un auditorio de diseño?

Cuando pactaron con UM, Martí y compañía se bajaron los pantalones, todo para que Francisca siga viviendo del cuento. Yo les díría no a la auditori si a la auditoría.

Garci

Re: .Uns pressuposts irreals (IV)

Garci | 13/09/2009, 17:14

Volia informar que el PSOE de Pollença té una pàgina web: www.psoepollensa.es/

Es prou interessant. Llàstima que no admetin comentaris.

El que més sobta, i per això faig el comentari, és l'absurd de la seva enquesta:

Vols un Auditorium a Pollença?
No
Si
De disseny
Prefereixo destinar els diners a altres coses més necessàries
Altres NS/NC

I si volem un auditori, però barat i sortit a concurs? No parla de Moneo. D'aquesta manera si guanya el SI podran dir que la gent vol el super auditori multimilionari. Tot plegat crec que és un intent patètic de manipular una enquesta.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb