URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem un poble per les persones

Alternativa | 14 Setembre, 2009 06:00

Aquí tenim un nou article del nostre columnista Turgut. Un article per debatre i intercanviar opinions. 

Ja sabeu que si voleu escriure només ho heu d'enviar a: eurxella@yahoo.es o alternativaperpollenca@gmail.com. Aquest bloc és de tots, així que ja ho sabeu: tots a escriure!

 

Volem un poble per les persones

Com vos imaginau un poble trist? Un poble trist, un se l'imagina amb els carrers buits i les portes tancades. I un un poble alegre? Un poble alegre es un poble amb gent passejant, un poble pensat per les persones, per les families. Un poble alegre és, sobretot, un poble ple de nins i nines. Pollença té una mancança molt gran en espais per nins. Ni tan sols el centre té espais habilitats pel joc i l'esbarjo dels nins, ja no parlem les zones perifèriques. Ara mateix record dues zones prop del centre, el parc de Cecilio Metelo (el "parque" de tota la vida") i la petita zona de jocs a la plaça de Ca Les Munnares. Les dues zones se troben molt deixades. Falten espais verds amb zones de joc habilitades. Imaginau-vos la "Illa de la vergonya" de la plaça, reconvertida en un espai verd , amb arees infantils, amb arbres de bons de veres. Pollença té una gran falta d'arbres als carrers. Imaginau-vos el parc de Cecili Metel com una zona verda, ben cuidada, on fes ganes anar a llegir un llibre mentres els nins juguen. Imaginau el centre peatonal (no els quatre carrers de la plaça, sinó el centre històric sencer), habitat només per persones. El centre històric es pot fer de punta a punta caminant en 5 minuts. Es poden habilitar horaris de càrrega i descàrrega, necessaris pels negocis. Això és tan dificil? Fa tanta por peatonalitzar carrers? És només una questió de voluntat. Jo m'estim mes un poble per la gent, un poble ple de nins al carrer, a un auditori milionari.

 

És possible una Pollença així? Fotos del mateix Turgut.

Comentaris

JRV

Turgut

JRV | 15/09/2009, 20:39

El cansament sobre la comparació a Pollença amb Alcudia no és d'ara, ja dura anys. I certament Alcudia vell te encant que Pollença vella no te, malgrat reuneix tal volta mes condicions i tot. Es veu que no anem sobrats d'idees.

turgut

Re: Volem un poble per les persones

turgut | 15/09/2009, 16:18

JRV, llegeix la meva frase
P.D.: a jo també me fa enveja circular per Alcudia (poble). Consider que no té la meitat d'encant que Pollença i en canvi li han sabut treure partit.
(poble) vol dir el poble, la resta està destrossat, sobretot Por d'Alcudia. I ja faig èmfasi qeu no te la meitat d'encant, i me qued curt.

JRV

No sera tant

JRV | 15/09/2009, 14:33

La veritat es que la constant comparació Alcudia- Pollença ja es un poc cansada i no sempre objectiva. Ni Alcudia es tan idil·lic, ni Pollença es tan terrible. Tampoc els pressupostos municipals tene comparació. Pel que se, si que la neteja es mes acurada, el Municipi mes petit i menys nuclis de població, i molts indrets son ja amb el paisatge destrossat irrecuperable, i Pollença va per aquest cami...
Certament que es mes fàcil fer net , sembrar arbres, que tombar hotels i fer els barris , com el de Boquer, mes esponjats i humanitzats.
Ara, ni la Vall de Son March, ni Formentor, ni el Colomer, ni La Cala, ni la Vall de Ternelles, ni Ariant son a Alcudia, que també te el Cap de Pinar tancat, del pot paisatge realment hermós del seu patrimoni paisatgistic.
Pollença va per mal cami urbanistic des de fa anys, i això es irreversible, però un equip de govern voluntarios pot deixar els carrers de Pollença nets amb un parell de setmanes. Ojala l'urbanisme mal encaminat fos així de fàcil de sol·lucionar.

Pepe

Re: Volem un poble per les persones

Pepe | 14/09/2009, 21:24

Per un error s'ha publicat un article que és per diumenge.

Pepe

Re: Volem un poble per les persones

Pepe | 14/09/2009, 21:21

En aquest punt estam d'acord Turgut.Al nostre programa deiam entre altres coses: "El municipi ha de fer-se a mida del ser humà i no del cotxe. Hem de fer un entorn atractiu pels ciutadans. L'automòbil significa independència, però també un augment del soroll i la contaminació atmosfèrica i una disminució de la seguretat i els espais dels vianants."

Pdt.La comparativa amb Alcúdia crec que és la millor oposició a l'equip de govern.

turgut

Re: Volem un poble per les persones

turgut | 14/09/2009, 21:09

Només vull aclarir que l'opinió que he expressat a l'article és la meva opinió personal i no la d'alternativa, que simplement m'fereixen un canal per publicar-la. Jo no sé si alternativa té la idea de la peatonalització o de les zones verdes. En tot cas, puc assegurar que en molts temes l'opinió d'alternativa i la meva se troben a anys llum, tot i que sempre me l'han deixat publicar a la seva pàgina. Ho dic pel post que ha adjudicat l'autoria de l'article a alternativa, de la qual no en som afiliat ni tan sols simpatitzant. Supòs que les opinions d'alternativa son les que donen els seus afiliats, en Pepe, en Garci i no se si per aquí n'hi ha algun mes.
P.D.: a jo també me fa enveja circular per Alcudia (poble). Consider que no té la meitat d'encant que Pollença i en canvi li han sabut treure partit.

Angel

d'un passat glorios a la cua de mallorca.

Angel | 14/09/2009, 20:20

Basta anar per Alcudia per adonar-se que ens donen mil voltes, jo mateix quan hi vaig a passejar pens si això ho veies a un dels viatges que faig per l'estranger alucinaria. Les murades, el seus carrers nets i peatonals, un hi passa gust. En camvi Pollença i sobre tot el Port fan oi.
L'altre dia passejava amb el meu fill pel Port d'Alcudia i per tota la zona dels llacs hi havia Jocs per infants, tot net, ben cuidat. Ni jo mateix i trob explicació a com es pot mantenir tan net ni cuidat.
Supos que la inversió deu esser molt forta.
Una cosa es clara antigament, no fa tants d'anys els que tenien doblers estiuetjaven a Pollença, els treballadors normals a Alcudia. Supos que ara això ha camviat.

Miquel Sánchez

Re: Volem un poble per les persones

Miquel Sánchez | 14/09/2009, 15:50

Tot és possible si s'estudia bé i hi ha consens, just s'ha de tenir voluntat.

Pepe

Tomeuet

Pepe | 14/09/2009, 15:47

Tomeu KDp abans de fer afirmacions gratuïtes t'hauries d'informar un poc, no és tan complicat, pots repassar el que hem escrit del tema (al costat hi ha una secció sencera dedicada al tema).
Mai hem estat contra la peatonització el que sempre hem demanat és que es fes bé. O sigui primer havien de fer el que fan ara; un pla de mobilitat. No és tan complicat, el que van fer és una immensa "chapusa"

Garci

Re: Volem un poble per les persones

Garci | 14/09/2009, 14:59

Tomeu, sento dir-te que no vas entendre res del que vam dir per la peatonalització de la primera línia.

Cal que sàpigues que volem una primera línia peatonal. Però amb un procés pensat, participatiu i no una improvisació cutre com la que va ser. Un procés ben fet no hagués provocat tants mals de cap i prejudicis als veïns i comerciants.

Esper que entenguis la nostra postura.

Tomeu KdP

Avui blanc, demà negre

Tomeu KdP | 14/09/2009, 14:55

És curiós, ara estau a favor de la peatonalització de tot el poble quan fa dos mesos no vau deixar ni peatonalitzar un carrer amb vies alternatives.

No hi ha com apuntar-se al contra-tot per mantenir la coherència...

Miquel Sánchez

Re: Volem un poble per les persones

Miquel Sánchez | 14/09/2009, 14:14

Tot és possible si s'estudia bé i hi ha consens, just s'ha de tenir voluntat.

cgc

Re: Volem un poble per les persones

cgc | 14/09/2009, 13:30

No estiria malament que els cotxes no poguessin entrar al casc urbà del Moll (o Pollença) i aparcassin a la circumvalació. Només cotxos oficials i de càrrega-descàrrega a hores determinades...Utòpic!!

Joan

Re: Volem un poble per les persones

Joan | 14/09/2009, 12:28

Volia recalcar el tema del Port que molt be ha exposat en Joan Ramon. Pollença esta malament pero lo del Port no es que sigui Inhumà, és Inanimal, ni els porcs i poden viure....

Pepe

Re: Volem un poble per les persones

Pepe | 14/09/2009, 10:46

Estic d'acord Turgut, crec que cal tenir clar quina Pollença volem, ara es succeïxen els governs municipals sense cap tipus de projecte de municipi.
Pot ser que hi hagi temes complicats de solucionar, però és que no veig ni imaginació ni il·lusió a aquest equip de govern.
Al tema de parcs infantils hi ha un augment del pressupost però a cap dels dons plens m'han contestat que pensaven fer.
I si parlam de gent jove la cosa encara és pitjor, el tancament d'un negoci privat està sent un tema de debat al poble per que era uns dels pocs llocs on podia anar la gent jove.

Nosaltres mantenim el que deiam al programa, cal un procés de participació ciutada per marcar el que volem que sigui Pollença, hi haurà coses més fàcils altres me´s complicades però s'ha de tenir un pla i després marcar terminis per la seva realització.

Miquel Sánchez

Off Topic

Miquel Sánchez | 14/09/2009, 09:06

Festa de la democràcia ahir a Arenys de Munt (Catalunya), la consulta popular va ser un èxit, no pel resultat que ja es sabia quin seria, sino també pel 61 vots "NO" que es varen contabilitzar, 61 persones que varen votar en contra a una consulta "no oficial" vergonyosament prohibida per govern estatal, el més còmode per aquestes persones hagués estat quedar a casa seva, però no varen anar a dir la seva. Enhorabona als organitzadors i a tots el participants qualsevol quin hagi estat el sentit del seu vot.

JRV

Realitat

JRV | 14/09/2009, 08:31

Sincerament, crec que a Pollença, i especialment al Port, poca cosa es pot fer ara per humanitzar l'entorn urbà i lligar-lo a la natura mitjançant zones ajardinades i fer-lo mes amic dels infants.
Al Moll, l'urbanisme que s'ha dessenvolupat els darrers 30 - 40 anys es d'allo mes vulgar i cutre : vendrer solars i especular amb els pisos, cap diferència amb la majoria de barris nous de Palma i altres pobles de l'illa.
Per això, per exemple a l'urbanitzat a Boquer els edificis s'han menjat els espais que s'haurien d'haver destinat de carrer i voravia: com es pot pretendre sembrar arbres a voravies de 1 metre i 40 centimetres d'amplada , amb tos els serveis davall, inclòs claveguram, cablejat de Gesa, allumenat públic, aigua potable, telefonica...els dos o tres metres de voravia que falten per a bancs públics , arbres, zones ajardinades, i els parcs que els s'ha menjat la construcció estan a la butxcaca dels promotors.
Per això tots els que "passen" quan s'exposa la futura planificació urbanistica, que no hi veuen, si es que s'ho miren, motiu de protesta, s'han de menjar, ens hem de menjar després un poble inhospit, incomode i poc humà.

Garci

Re: Volem un poble per les persones

Garci | 14/09/2009, 07:47

Crec que el sentir de Turgut és un sentir general. Almenys jo també prefereixo un poble per a les persones que un poble amb un auditori.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb