URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Castell de Sant Felip. Caminant per Menorca V.

Alternativa | 13 Setembre, 2009 18:00

Reprenem les excursions:

El Castell de Sant Felip va ser una de les fortaleses més grans i poderoses de l'Europa del segle XVIII, en el gravat podeu observar la forma en estrella i les diferents línies de murades.

El conjunt tenia una superfície de unes 270 hectàrees, les dimensions serien de 900 X 600 metres i la distancia de l'entramat de túnels podrien ser d'uns 7,9 Kilòmetres.

Les primeres construccions del que seria el Castell de Sant Felip s'iniciaren a l'any 1555 amb l'idea de protegir el port de Maó dels atacs dels turcs. Amb el temps els enemics varen ser els anglesos que ocuparen l'illa al 1708. A l'any 1713 els anglesos obtenen la sobirania, gràcies al primer borbó espanyol, i comencen les ampliacions fins arribar a convertir-la en una impresionant fortalesa.

Al 1782 desprès de la conquesta franco-espanyola, el Rei Carles III la fa destruir. Si, l'extrema intel·ligència del borbó li fa veure que si els anglesos tornen ocupar l'illa ja no tindran la gran fortalesa per defensar-la, al borbó se li escapà el detall de que ell mateix no la tindria per defensar l'illa dels anglesos que la recuperaren al 1789, posteriorment va canviar varies vegades de mans i el fill de Carles III, com bon borbó,va continuar la destrucció de Sant Felip.

Els soterranis que se salvaren i els que s'han recuperat aquests anys permeten que el públic pugui visitar aproximadament el 10% d'aquesta xarxa de galeries i dependencies sotarrades.    

Espanya recuperà Menorca al 1802, pau d'Amiens. Lamentablement Sant Felip ja no va ser reconstruït, avui tindríem una meravella dins una meravella del mediterrani.

 

 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Comentaris

ARF

C.S.Felip

ARF | 13/09/2009, 19:19

Per qualque motiu s’ha perdut aquest petit comentari a l’hora de penjar les fotos i el text:

Per falta de mitjans a l'hora de fer fotos amb poc llum, la majoria de les d'interior son tretes de la revista Endins així com el gravat que ens mostra com era la fortalesa.

Garci

Re: Castell de Sant Felip. Caminant per Menorca V.

Garci | 13/09/2009, 18:06

Volia agrair a Toni Flores tot l'esforç que fa per a que cada diumenge tenguem aquestes magnífiques fotos. Ara és ell qui duu la secció i les penja directament.

Esperem que els problemes tècnics se solucionin i ens segueixi regalant aquestes excursions virtuals.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb