URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Paper reMullat (Compromisos d'Aalborg molt més d'un any després).

Alternativa | 21 Setembre, 2009 06:00

Corria el mes de febrer del 2008. Un regidor de l’equip de govern s’havia aixecat de bon humor. Com que li havia arribat una cosa anomenada “Compromisos d’Aalborg” (més informació en pdf) ara l’ajuntament de Pollença s'hi adherira. Mostra fefaent del seu tarannà participatiu, democràtic i avançat.

Paper mullat! Vam dir nosaltres. En aquell moment ja s’havien incomplert bona part dels preceptes que s’aprovaven en aquell moment. Però se’ls havia de donar un marge de temps. El passat, passat està. A partir d’aquell dia de febrer, després de la seva aprovació al plenari, l’ajuntament compliria de bon grat els compromisos. Així ho digueren ells. Feliços i contents aixecaren la ma la totalitat dels membres del consistori.

Ha passat molt temps. Massa. I dels compromisos d’Aalborg ja ningú se’n recorda. Bé, si, un grup de persones conscients que creu en ells i que s’ha agrupat dins una organització anomenada Alternativa per Pollença.

Per això des d’Alternativa, intentant ajudar i fer memòria a l’equip de govern per a que compleixi el que ells mateixos van proposar, tornam a escriure els compromisos d'Aalborg:

1 Governabilitat.- Ens comprometem a potenciar els nostres processos de presa de decisions mitjançant una democràcia més participativa.

Per exemple podien haver aprovat la nostra proposta de Consell Municipal de Cooperació Internacional. I ara tendran una bona oportunitat ja que al plenari presentam una moció de participació en la decisió dels usos dels espais públics.

2 Gestió local cap a la sostenibilitat.- Ens comprometem a implementar cicles de gestió eficaços, des de la seva formulació fins a la seva implementació i avaluació.

3 Béns naturals comuns.- Ens comprometem a assumir plenament la responsabilitat de protegir, preservar i garantir un accés equitatiu als béns naturals comuns.

Per exemple protegint i recuperant els camins públics, cosa que de moment no fan.

4 Consum i elecció d’estils de vida responsables.- Ens comprometem a adoptar i facilitar l’ús prudent i eficient dels recursos i a encoratjar el consum i la producció sostenibles.

 Si parlen de recursos econòmics i vida responsable crec que la despesa constant i injustificada no s’hi diu en aquest precepte.

5 Urbanisme i disseny.- Ens comprometem a atorgar un paper estratègic a l’urbanisme i el disseny per resoldre els problemes ambientals, socials, econòmics, culturals i relatius a la salut en benefici de tots.

La urbanització de Cala Molins és un bon exemple de que el compromís amb els problemes ambientals no el tenen molt clar. Però no només aquest indret, basta veure tot el municipi.

6 Millor mobilitat, menys trànsit.- Reconeixem la interdependència del transport, la salut i el medi ambient, i ens comprometem a promoure enèrgicament opcions de mobilitat sostenibles.

Només hem de mirar "la estació d'autobusos".

7 Acció local per a la salut.- Ens comprometem a protegir i promoure la salut i el benestar dels nostres ciutadans.

8 Una economia local activa i sostenible.- Ens comprometem a crear i garantir una economia local prospera que doni accés al treball sense perjudicar el medi ambient.

Crec que apostar pels “Habitatges Vacacionals” sense cap tipus de control o clàusules medi ambientals no concorda molt bé amb aquest punt.

9 Igualtat social i justícia.- Ens comprometem a assegurar comunitats inclusives i solidàries.

Per això varen rebutjar la moció sobre la creació d’un consell social municipal.

10 Del local al global.- Ens comprometem a assumir la nostra responsabilitat global a favor de la pau, la justícia, la igualtat, el desenvolupament sostenible i la protecció del clima.

Aquests dos darrers punts es varen incomplir al moment que varen votar contra nostra proposta de dedicar un 0,7% del pressuposts a projectes amb els països subdesenvolupats.

"CONSCIENT QUE
El futur de les illes s'ha de basar en el desenvolupament sostenible dels nostres municipis amb l’objectiu d’oferir una major qualitat de vida basada en la integració, la creativitat, la prosperitat i la sostenibilitat,"

"ES COMPROMET A
Adherir-se als Compromisos d’Aalborg (A+IO) en el termini d’un any des de la data i a tenir-los en compte en l'elaboració, funciónament i actualitzacions de la nostra Agenda Local 21, així com en totes les actuacions que el nostre ajuntament dugui a terme."

Fa falta dir que fa mes d’un any de la seva aprovació i que res hi ha hagut de l’Agenda Local 21, i per res s’han tengut en compte els compromisos en la gestió muncipal?

Paper mullat.

 

Arxiu sonor del plenari a l'hora d'aprovar els compromisos.
Extret de Ràdio Urxella.

 

Comentaris

Sergi.

Renous.

Sergi. | 21/09/2009, 09:14

La pau i la germanor nèixen amb el silenci;la violència,assasinats i la guerra amb els renous.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb