URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Despotisme Il·lustrat

Alternativa | 25 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Fent una primera valoració del ple d’ahir podiam dir que l’equip de govern ha decidit no aprovar cap moció que presenti l’oposició i als debats cerquen els arguments més pelegrins per justificar el seus vots.

També es va mostrar una vegada més l’incompliment de la llei io  la manca de respecte pel ple ja que els regidors de l’equip de desgovern  no van contestar preguntes que havien formulat al ple de juliol i a l’extraordinari de setembre

Es van aprovar per unanimitat:

.- L'acta de la sessió extraordinària urgent celebrada dia 23 de juliol de 2009.

.- L'acta de la sessió extraordinària urgent celebrada dia 10 de setembre de 2009.

.- Ratificació del decret de Batlia núm. 518 de data 23.07.2009 Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per l'entitat CAN DEL PI, S.L. i nou més contra l'adaptació del  PGOU al POOT. Es refereix al tema de Formentor i a les limitacions que s'han fet a la segregació de solars.

- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 de juliol de 2009.

 A aquesta acta vam demanar una petita rectificació i és que no s'havia inclòs a l'acta la resposat a la meva pregunta  referent a la tirada al colomí a braç mecànic que es va incloure al programa de festes de la darrera patrona. El que era una vegada més d’incompliment d’un acord d'aquest ple respecte a no promocionar cap tipus d'acte en la qual sigui requerida la mort d'algun animal.

La sorprenent resposta (per no dir una altra cosa) del batle va ser que no sabien que la tirada del programa de festes era de colomins a braç mecànic, ja que només posava “tirada”. Crec que és molt greu que un batle no digui la veritat a un ple. Ningú es pot creure aquesta resposta. Aquesta tirada era al campionat balear de caça (com podeu veure al següent enllaç; pdf  pàg 19). Una demostració més d’una forma de governar on són és més important el clientelisme electoral que el compliment de la llei i el respecte al ple.

Es van aprovar amb la nostra abstenció:

-La designació de les festes locals per a l'any 2010 . L'equip de govern va proposar la patrona i el 18 de gener (dilluns després de S. Antoni). A la comissió s'havia parlat de la possibilitat de triar el Firó, possibilitat que havien demanat a alguns col·legis. A la nostra assemblea vam considerar que recuperar el Firó tenia més sentit i lògica ,ja que sent realistes fer festa el dilluns post S. Antoni només pot servir per augmentar el consum d'alcohol a la festa.

- L'acord de crear la comissió de seguiment de l'ús públic del camí de Ternelles (es va presentar per urgència)

No van votar en contra per que és un pas necessari per al manco fer una obertuda restringida del camí però no podiem votar a favor ja que no esta d'acord amb que el camí sigui privat d'us públic, HA ESTAT, ÉS I SERÀ UN CAMÍ PÚBLICS, i tampoc estam d'acord amb les restriccions que es van aprovar al seu dia (vint persones per dia). Unes restriccions que no tenen ni els parcs nacionals. Igualment consideram que a la Comissió de seguiment hauria d'haver tres representants de l'equip de govern (no dos)  i dos de l'oposició (no un). I a les associacions podia estar la Plataforma Pro camins públics..

Mocions rebutjades:

.- La nostra  moció relativa a la realització d'un catàleg de llocs de treball. del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Pollença i dels organismes dependents del mateix: Emser, Residencia, Patronat de Turisme.... Una qüestió pactada en els  convenis col·lectius, que encara no s'ha plasmat a la realitat. . Consideravam molt important fer aquest catàleg com s'ha fet a altres pobles per millorar la correcta gestió dels recursos humans de l'Ajuntament.

Es va rebutjar amb els vots en contra de l'equip de govern, l'abstenció del PP-UMP i el nostre vot a favor. Tan el regidor de personal Juanjo  (PSOE)  com el regidor del PSM, Tomeu  van dir que estaven d'acord amb que el catàleg era una eina útil. Però per votar en contra van cercar l’excusa de  que havia de ser  fruit de la negociació del conveni col·lectiu. Tomeu Cifre del PP-UMP es va mostrar escèptic amb la utilitat del catàleg i va parlar d'un catàleg  que s'havia fet al 2000 i mai s'ha fet públic, a la comissió també s’havia parlat  d'altres catàlegs fantasmes. Hi ha molt de por a utilitzar una eina que ajudaria a acabar amb parts i quarts i amb una utilització política dels treballadors Comentarem amb més detall aquesta moció a un futur article.

.- Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d'una partida pressupostària que contribueixi al finançament del fons de llibres reutilitzables dels centres educatius de Pollença    .

Rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern, amb els vots del grup PP-UMP i el nostre a favor. Una vegada més l’equip de govern va dir que estaven d’acord però van votar en contra La regidora d'educació Mª del Mar va dir que com havia col·legis que no s'havien acollit a La reutilització, cal un 10% dels alumnes, hi hauria alumnes que no podrien accedir a aquestes ajudes. Una altra raó evident  és que hi ha pocs duros per educació També és un tema per comentar més extensament.

.- La nostra moció relativa a la definició participativa dels usos dels espais públics

Rebutjada pels vots en contra de l'equip de govern, el grup PP_UMP i nosaltres vam votar a favor. Va haver excuses de tot tipus que també mereixen un article sencer. En aquest punt el que més em va doldre, per la seva proximitat ideològica, va ser l’excusa a del regidor del PSM, que va dir que la nostra moció li semblava massa general. Com li vaig dir si volia alguna cosa més específica me l’havia pogut demanar fa dies; la moció va ser registrada amb còpia pels regidors el 21 de setembre i a la mateixa com a totes les nostres mocions diu;  aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics...”. Tomeu igual que feia Biel no ve a les comissions informatives que es fan divendres abans del ple, però em podria fer arribar els seus suggeriments, dubtes o peticions en qualsevol moment.

En resum tenim un equip de govern  que són dèspotes il·lustrats, tot pel poble però sense el poble. Això de fer processos participatius és massa  feina, és millor seguir amb el sistema clientelar.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Despotisme Il·lustrat

Pepe | 27/09/2009, 21:55

Totalment d'acord Joan Ramon, el seu comportament és totalment servil, propi del segle XIX.

JRV

IPatrimoni

JRV | 27/09/2009, 20:38

I el director general de patrimoni, que diu a tot això?

Joan Ramon

no ho entenc

Joan Ramon | 27/09/2009, 20:13

Trob que es segueix tractant el camí de Ternelles amb un tracte de favor cap a la propietat d'una finca que s'ha apropiat d'un camí reial i impedeix la visita a un BIC, com és el castell del rei.
Primer es restringeix de manera excesiva, amb una restricció que a més no s'està aplicant encarà. Sembla que des de l'Ajuntament no es vulgui recuperar l'ús públic d'aquest cami-
salut

Pepe

Re: Despotisme Il·lustrat

Pepe | 27/09/2009, 20:06

Dedicarem un article al tema,però respecte a la comissió puc dir que vaig defensar que la participació de l'Ajuntament fos proporcional als grups polítics existents o sigui 3 pel govern i 2 per l'oposició (no es va acceptar, la comissió prevista és 2-1) i Joan va dir que si fos 3-2, la propietat proposaria tenir 5 representants!
Igualment vaig proposar la presència de la plataforma pro-camins públics a la comissió i la resposta també va ser negativa.

JRV

Camins Oberts

JRV | 27/09/2009, 19:15

Es farà una Comissió de seguiment per el Cami de Cala Boquer, amb presencia de la propietat de Boquer? I del Cami del Puig de Maria? I de l'Asserell? de S'Iller? De Cala Murta? etc. etc.
Quin seguiment es farà i de que? Cada camí públic rural o a la Serra de Tramuntana ha de tenir una Comissió de seguiment? Seuiment de QUE?

Garci

Re: Despotisme Il·lustrat

Garci | 27/09/2009, 17:39

Segons la premsa hi haurà representada fins i tot la família March.

camins

dubtes

camins | 27/09/2009, 17:08

A la comisió de seguiment i seran la fundació Voltor negre que s'ha carescteritzar per donar suport a la família March en el tancament del camí?

Francisco

Formentor

Francisco | 26/09/2009, 07:13

A la vista de ses barbaritats què s'han fet a Mallorca no crec què ses lletres puguin frenar al feixisme encimentador què ha convertit Formentor en un Son Vida II i què acabarà engolint-s'ho tot.

Pepe

Re: Despotisme Il·lustrat

Pepe | 25/09/2009, 21:27

Santiago t'hauries de posar en contacte amb nosaltres.

JRV

Cataleg de llocs de feina

JRV | 25/09/2009, 16:27

Crec que Tomeu, del PP, i tal volta molts altres regidors, tenen una confussió respecte al que es CATÀLEG DE LLOCS DE FEINA i una VALORACIÓ DE LLOCS DE FEINA. Tal volta parant una mica d'esment es veu la diferència:
- El catàleg es la descripció de cada lloc de feina, necessari per descriure les activitats pròpies del treball l'Ajuntament i els altres organismes municipals. Es imprescindible per saber quina es la feina general i particular que ha de fer cada un/a, i de que s'ha d'encarregar, per exemple, quines son les seves responsabilitas, i amb quin objectiu s'ha de perfeccionar professionalment dins la seva feina. També es molt necessari per al mateix Ajuntament a l'hora de sel·leccionar el personal per cada lloc de feina (Els coneixements de picapedrer, o electricista, o netejador, etc. que ha de demostrar i acreditar segons la descripció del mateix cataleg, i també per valorar la productivitaten cada cas.)
La valoració es posterior al catàleg, i es el valor de cada lloc de feina segons les habilitats, capacitats, coneixements, circunstancies com penositat, intempèrie, atenció al públic, tenir treballadors a càrrec seu o no, iniciativa, etc etc.
Tan els catalegs i especialment les valoracions de feina s'apliquen a nivell d'administració pública i tambe a totes les grans i no tan gran empresses internacionals i estatals.
A Pollença estam a l'edat de pedra en aquest sentit. Perjudica la productivitat municipal no tenir-los, però beneficia el mangoneo d'algun regidor i regidora, that's the question.
Es cert com diu Tomeu que s'encarregà alla per devers el 1998 una valoració de lloc de feina a una empresa externa, però com sigui que limitava els capritxos del regidor mangoneador de torn, no la va fer pública, ni es va utilitzar. El seu cost era de 2 milions de pessetes.

JRV

Ser els millors.

JRV | 25/09/2009, 16:02

No es gens difícil ser els millors, tans sols amb una miqueta de bona voluntat i ganes de fer feina ja pots ser molt millor que els membres de l'equip de govern, on la principal preocupació es fer el paripé davant els ciutadans acritics o conformistes que saben que amb un poc de comedia i engany, els tornaran votar.
I amb això no vull menysprear la feina d'en Pepe, que sensa aquesta opossició el desgavell seria molt gros.
A la desgana per treballar DFE VERES pel nostre municipi i els seus ciutadans, s'uneix l'infantilisme, no veig altre motiu, de rebutjar les iniciatives de l'opossició per molt profitosses que siguin, tan sols per això, perque venen de l'opossició.
Es de psiquiatre.

Notícia

QUO VADIS PSOE

Notícia | 25/09/2009, 13:40

Lo más sicalíptico es que el tal Barroso haya sido elegido gracias a los votos de los socialistas españoles y en contra del resto de la izquierda. Esos mismos eurodiputados del PSOE que siempre votan a favor de jornadas laborales con una sola tarde libre a la semana (los jueves, como las criadas de antes) o a favor de que a los inmigrantes se les meta en oscuras mazmorras y se tire la llave al mar. Esos tipos del PSOE, esos sedicentes socialistas, ¿pueden hacer el zascandil en el extranjero sin dar la más mínima explicación? ¿Por qué han votado a Barroso o más bien: a cambio de qué?

Hay tipos que, en cuanto se alejan de su pueblo, salen del armario y se sueltan el pelo. Los del PSOE parece que, en cuanto cruzan los Pirineos, se reencuentran consigo mismos: votan a la derecha. Es lo que en realidad les va. Sin complejos. Como algunas chicas bien a las que les gustan los chulos más arrastrados: salen de casa con la minifalda de cuero en el bolso y se cambian en el portal, antes de entrar en la disco europea a desmelenarse y ligar con travoltas de barrio como Barroso: les va la marcha. Por el interés siguen con el novio formal, el PSOE, que las respeta y prepara oposiciones, pero tienen sueños húmedos en los que el macarra de Bush las llama nena y les arrima cebolleta. O si no puede ser el jefe de la pandilla Azores, por lo menos Barroso, Blair en plan hooligan o Aznar con sombrero tejano.

Lo divertido va a ser verles volver. Con la minifalda otra vez en el bolso y tras quitarse el pintalabios rojo con la servilleta del bar, se pondrán a hablar con rimbombancia de derechos, progreso, justicia, progreso, solidaridad, progreso, etc. ¿A quién pretenden engañar?

Garci

Re: Despotisme Il·lustrat

Garci | 25/09/2009, 11:37

Alternativa per Pollença (no EU) som els millors.

Gràcies pels ànims. Amb gent com tu segur que guanyarem les properes eleccions.

i love PA

Re: Despotisme Il·lustrat

i love PA | 25/09/2009, 10:53

muac

Pere Antoni

SOU ELS MILLORS

Pere Antoni | 25/09/2009, 10:42

EU-Alternativa, sou els millors.

Pepe

Idealisme

Pepe | 25/09/2009, 09:31

Aquesta manera d'actuar és una perversió total de la idea de política. Una cosa es considera bona però no és fa per que la proposa l'oposició. És un absurd, seria molt més profitós aprovar les mocions i fer feina conjunta per després realitzar-les.
Al tema d'aplicar la democràcia participativa als espais públics el que em van transmetre és una manca d'Il·lusió total per fer coses, són buròcrates només és mouen pels vots que els poden ajudar a segir vegetant.

Francisco

Formentor

Francisco | 25/09/2009, 08:15

Formentor és ja un Son Vida II.A poc a poc se farà un puesto dins el Musèu dels Horrors mallorquí.Molta lliteratura,moltas idees,molts d'universitàris què no sevèixen per preservar la bellesa d'aquesta illa i evitar la seva destrucció a mans dels especuladors.Vanitat i fotos igual què es polítics

Garci

Re: Despotisme Il·lustrat

Garci | 25/09/2009, 07:44

Indigna una mica el veure com no aproven una cosa que per conveni s'ha de fer: el catàleg de llocs de feina. I tot perquè duu molta feina i perquè pot comportar enfrontament entre el personal que gaudeix de privilegis i el que no.

També és increïble l'excusa de que la proposta de que la gent participi i decideixi els usos dels espais públics, com el col·legi Miquel Capllonch, és poc concreta. Si arriba a ser concreta la rebutjen per un punt o una coma. Tot plegat excuses!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb