URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

Alternativa | 28 Setembre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Un grup de ciutadans i ciutadanes de Pollença ens han fet arribar aquesta carta de suport al Refugi d'Animals de Pollença, "de na Josefina". Per la seva bona tasca, el seu amor pels animals i per l'esperit que desprèn aquest centre, nosaltres estem orgullosos de tenir-lo a Pollença. Amés, l'iniciativa d'aquestes ciutadanes i ciutadans ens mereix una aplaudiment i ens hi adherim totalment. A la gent, com els anònims que escriuen al PiP, i critiquen la feinada del refugi sense saber res del que fan, els diem que un dia vagin allà, parlin amb na Josefina, vegin les instal·lacions o fins i tot li demanin els llibres dels comptes. Després se n'adonaran del veritable altruïsme d'un col·lectiu de gent que donaria la vida pels animals. També val la pena fer una volta per la seva pàgina WEB: http://www.refugifina.org/

 

CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

En el darrer número del Punt Informatiu Pollença, a la secció Fil Directe, hem llegit el comentari d’una “pollencina” sense nom ni llinatges, pel que es veu, en el qual dóna coneixement d’una “plaga” de moixos i insta el Refugi d’Animals a “fer una neteja d’animals abandonats”. Confiam que quan utilitza la paraula neteja es refereixi a recollir, alimentar i, en definitiva, protegir aquests moixos fins que es morin de manera natural, i vull aprofitar per recordar-li que tant el Refugi com l’Ajuntament tenen telèfons on notificar aquests fets. Recordar també que els animals abandonats ho són precisament per irresponsabilitat dels ciutadans que els abandonen o que no tenen en compte la seva possibilitat de reproducció.

Sabem molt bé el que costa tenir un animal domèstic en bones condicions i m’escarrufa pensar en les despeses que pot tenir el Refugi només en manutenció, neteja, vacunes medicines, consultes al veterinari, tràmits d’adopcions... això sense comptar les hores i més hores que hi dediquen tant els membres del Refugi com els voluntaris. Els que coneixem el funcionament del Refugi creiem vertaderament en la seva tasca i mai no dubtaríem ni qüestionaríem la seva absoluta responsabilitat, demostrada al llarg dels anys i que tan beneficiosa ha estat i és per al nostre municipi.

La nostra comunitat hauria de fer una reflexió sobre la nostra responsabilitat, la que tenim com a ciutadans en relació als animals, i en tot cas el que hauríem de fer seria col·laborar en comptes de criticar, atès que no podem fer responsable el Refugi d’Animals d’una problemàtica que afecta la nostra societat i aquest país, el qual, pel que fa a sensibilitat vers els animals, es troba a anys llum del que seria d’esperar d’una comunitat culturalment i socialment avançada. En el nostre entorn hem pogut veure com són moltes les persones que deixen que moixos i cans criïn una vegada i un altra, sense cap tipus de control, i que després exhibeixen els cadellets alegrement, intentant col·locar-los al primer que passa. El pitjor ve quan no es poden col·locar i es deixen al Refugi sense cap tipus de remordiment, ja que el Refugi “està per això”, o molt pitjor, s’abandonen al primer cantó que troben.

El Refugi d’Animals de Pollença, és a dir na Fina i la seva família, duen a terme una tasca impagable. Han dedicat la seva vida i la seva casa a recollir i cuidar amb molta cura i molt d’amor els animals -incondicionals amics de quatre potes- dels quals no s’han responsabilitzat les persones a qui corresponia aquesta funció, quan han començat a fer nosa per qualsevol motiu més aviat egoista, o bé cadellets que han fet molta gràcia en néixer però que creixen massa aviat i no s’han pogut col·locar a ningú.

Senyora “pollencina”, el Refugi d’Animals fa el que pot i molt més. En nombroses ocasions es pot trobar el seu vehicle cercant i recollint animals abandonats per tal de protegir-los, de trobar-los una llar. També se’ls pot veure sovint al veterinari, i basta fer una visita al Refugi per veure la feinada que fan els 365 dies de l’any.

Per això des d’aquí voldríem proposar que es faci una reflexió entorn a l’actitud que cal adoptar sobre aquest tema, cal que considerem la nostra implicació en el medi en què vivim, el qual, no pot ser d’una altra manera, hem de compartir amb els altres éssers vius, tot això per tal de millorar la nostra  responsabilitat com a ciutadans.


Elvira Romaguera Guardiola i Margalida Bosch Cerdà, i 14 firmes més!

 

 

 
 

 

Comentaris

Pepe

Re: CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

Pepe | 28/09/2009, 19:29

Molt bo Manolo.
Respecte a l'aparcament de la Gola no tenen excusa ah estat una decisió seva presa de manera conscient. Saben perfectament que afecta directament a la zona humida, el podien haver fet més petit o menys impactant... Vaig a intentar tot als plens, al·legacions, peticions... Res, és depriment.

Manolo el del bombo

Re: CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

Manolo el del bombo | 28/09/2009, 17:19

Pués no mal encaminada la buena señora del periodico, sobretodo si se refiere al la noche de la Alborada, a ver si se refiere a los gatos o la los "moixos" que orinaban por todo el pueblo, quizás tendrían que estar en una jaula, ironías a parte, enhorabuena al refugio.

golero

aparcament de la Gola

golero | 28/09/2009, 16:12

Algú ha vist la destrossa feta?. A poc a poc i sense voler ens carregarem (s'han carregat)la gola. Q.d.e.p.!

Joan Ramon

una pollencina...

Joan Ramon | 28/09/2009, 15:49

Aquests pseudonims fets servir al fil directe me fan com a gràcia, no som totds els que vivim al municipi pollencines i pollencins?

bé, jo me consider "moller" i com deia aquell, això no vol dir que la tingui molla...

Però trob que els fils directes, allò sense signar demostra que en aquest fil directe pollencins i pollencines a banda de no voler donar el su nom, es carecterizen per críticar les iniciatives de gent que com na Josefina, es carecteritzan per un treball necesari, que els responssables municipals no poden o volen acolllir.
Afortunadament ella dona n servei per a mi lloable.

Salut

simollepol

Re: CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

simollepol | 28/09/2009, 15:12

EL que hem de fer és donar gràcies al Refugi per existir i col.laborar.

Si al manco aquest desafortunat escrit del Fil Directe ha servit per revifar el bon nom i el "carinyo" cap a la Josefina i la seva tasca haurà servit d'alguna cosa.

I senyora Pollencina, cerqui's un altre nom d'usuari!

Pepe

Re: CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

Pepe | 28/09/2009, 14:41

Crec que no té cap sentit fer crítiques al fill directe a la feina del refugi i només es poden entendre des del desconeixement o la ignorància.

Enhorabona per la iniciativa de fer aquest escrit i fer més visible el suport al refugi.

JRV

animals

JRV | 28/09/2009, 08:03

Jo no he llegit el comentari del " fil directe"`, però ha sigut una bona ocassiò per recordar l'existència del Refugi d'Animals, que afortunadament existeix i no cal repetir les irtuts de la seva bona tasca. Però no podem fer cas de cada cotorrada que surt al fil directe, ja prou dessacreditat....

Garci

Re: CARTA DE SUPORT AL REFUGI D’ANIMALS

Garci | 28/09/2009, 07:30

Crec que aquest escrit reflexa molt bé el sentir de molta gent. Només cal passar un dia pel refugi per adonar-se'n que la tasca que tenen és ingent i que les crítiques (almenys les que se fan amb malícia) sobren.

Tenim molta sort de tenir un refugi com aquest a Pollença. M'escarrufa el pensar que els cans anirien a parar a l'escorxador de Son Reus.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb