URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Exigim l'immediata obertura dels camins públics.

Alternativa | 08 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

    Potser siguin fruit de la ràbia les paraules que surten dels meus dits. Potser la indignació hagi arribat a tal extrem que cal escriure-la en un paper i mostrar-la a qui la vulgui llegir. Fa massa anys que arrossegam el tema dels camins públics tancats. I no només nosaltres, que no som més que una petita part, sinó tots els que lluitam per l'obertura dels camins que son del comú dels ciutadans.

    S'ha aprovat un catàleg de camins públics del municipi de Pollença, i d'això ja en fa molts mesos, i la cosa continúa igual (o pitjor) que estava. Els camins segueixen sense obrir-se. Portam anys per la via legal, fent recursos, al·legacions, esperant judicis i sentències, fent mocions, precs, preguntes... anys d'esforços amb escasses alegries i moltes decepcions. El tema és tant lent que desquícia, i més quan veus que tal vegada no s'arribi a un final feliç i lògic.

    Però la lluita continúa. Dilluns dia 12 d'Octubre hi haurà una marea de gent que anirà a l'excursió per l'obertura del camí de Ternelles. Però molta més gent es quedarà a casa seva, bé indiferent, bé servil, bé temerosa del que puguin fer-li. I aquesta és la llàstima: la por, l'"alerta a que dius", el "s'ha d'anar en bones"... 

    El camí de Ternelles (entre altres molts camins) és un camí públic. Ho demostra la documentació, el catàleg aprovat pel consistori, la memòria i els seus usos centenaris. Perquè doncs hem d'esperar a més tonteries i no obrir d'una vegada? Perquè la barrera segueix tancada després de tant de temps?

    L'únic que s'ha aconseguit fins ara ha estat embullar la troca, posar restriccions al pas pel camí (més dures que a qualsevol parc natural, Cabrera o sa Dragonera), perdre el temps i guanyar decepcions. 

    Si un camí és públic i està demostrat s'ha d'obrir. Així de senzill.

    No es pot consentir que els diners segueixin donant privilegis i callant voluntats. No pot ser que els privilegis tanquin camins i els responsables mirin cap a un altre lloc. No pot ser que un camí públic i ancestral romangui tancat amb el beneplàcit dels panxacontents que haurien de posar-hi remei.

    Que hem de fer doncs? Anar tots junts dia 12 d'octubre a Ternelles a exigir l'immediata obertura del camí tant a la propietat com als nostres governants que no hi fan res. Perdre la por, deixar-se d'històries i de contes, afrontar la injustícia i el robatori que suposa apropiar-se d'un camí públic, i dir-ho ben fort.

    Fins quan consentirem a la propietat i als polítics que en són submisos el tancament d'un camí públic?

 

Dia 12 d'octubre anirem fins al Castell del Rei, algú ve?

 

 

Comentaris

JRV

Batllet

JRV | 09/10/2009, 11:32

Es comprensible i forma part de la lògica que
la propietat de Ternelles presenti recurs en contra de l'autorització de la Conselleria de Medi Ambient autoritzant l'excursió al Castell del Rei. El que no es normal, es que el Batlle, després de l'aprovació del Cataleg de Camins públics on figura en primer lloc el de Ternelles, i de guanyar costossos plets a dita propietat( MENANI SA) no traballi per consolidar i garantir aquets drets des de el primer dia a tots els ciutadans .
L'excursió, evidentment, NO VA CONTRA la propietat de Ternelles, es fa pel gaudi d'un camí public , del paissatge i la natura que l'envolta i del diria que mític Castell del Rei, i que l'Ajuntament mai havia d'haver descuidat.
Per altra part, i de moment, el Conseller de Medi ambient ha mantingut la seva paraula d'autoritzar l'excursió, es la part grata del contacte que s'ha hagut de mantenir amb els organismes públics.

Notícia DM

Re: Exigim l'immediata obertura dels camins públics.

Notícia DM | 09/10/2009, 10:02

La propiedad de Ternelles recurre la autorización de la excursión del lunes

La plataforma sospecha que se impedirá el paso a la marcha reivindicativa pero mantiene la convocatoria

La excursión reivindicativa convocada para el próximo lunes por el camino de Ternelles está seriamente amenazada después de que la propiedad de la finca, la familia March, haya presentado un recurso de alzada contra la autorización de la marcha que Espais de Natura Balear, dependiente de la conselleria de Medio Ambiente, cursó el pasado 31 de agosto.
Fuentes de la plataforma pro Camins Públics i Oberts, convocante de la excursión que reivindica la titularidad pública del camino, explicaron ayer que, en una reunión mantenida con el alcalde Joan Cerdà (UM) el pasado miércoles, éste habría dicho que el día de la excursión "únicamente se permitirá el paso de veinte personas por el camino", una restricción que pretende aplicar el Ayuntamiento después de que el Tribunal Supremo haya confirmado en sentencia firme que el camino es de uso público. Ayer, este diario intentó de forma infructuosa con Cerdà para confirmar si la intención es la de impedir el paso a la mayoría de los excursionistas.
A pesar de ello, la plataforma mantiene la convocatoria porque, según explicaron las fuentes, "existe una autorización condicionada de la Conselleria y hasta la fecha no se ha enviado ninguna notificación que anule la autorización", aunque sí esperan "trabas" en la barrera de Ternelles. Como se recordará, la última excursión a Ternelles levantó polémica porque agentes de Medio Ambiente impidieron la marcha.

Santiago

HASTA SIEMPRE COMANDANTE

Santiago | 08/10/2009, 22:17

Hoy se cumplen 42 años de la muerte de Ernesto Guevara, El Che. Hasta siempre comandante...

ww.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8

Alternativa

Re: Exigim l'immediata obertura dels camins públics.

Alternativa | 08/10/2009, 21:52

Sana enveja:
Avui a Capdepera l'oposició que te majoria amb les nostres companyes de Diògenes ha aconseguit l'aprovació d'una auditoria externa per explicar el dèficit de l'Ajuntament.

Joan Ramon

Anem d'excursió

Joan Ramon | 08/10/2009, 16:46

Ens veim dia 12.

Salut

Pepe

Re: Exigim l'immediata obertura dels camins públics.

Pepe | 08/10/2009, 08:33

Les darreres notícies que tenim és que el batle diu què hi ha un recurs de la propietat de Ternelles al Catàleg de camins, i que el com a Batle només autoritzara el pas de vint persones el dia de l'excursió.

Una excusa absurda i una demostració més de covardia davant de la propietat. El camí de Ternelles va ser aprovat com camí públic al catàleg de camins per unanimitat,i és com constat a tots els informes que es van presentar per a l'aprovació d'aquest camí. Que la propietat hagi presentat un recurs no significa que l'Ajuntament no pugui fer res.
Ja ens agradaria que els contenciosos a Cala Molins o a Villa Cortina haguessin estat igual de "determinants" per l'Ajuntament i haguessin paralitzat les obres.

Garci

Re: Exigim l'immediata obertura dels camins públics.

Garci | 08/10/2009, 07:36

Perdonau, l'article d'avui havia sortit inexplicablement en un tipus de lletra per símbols (windings).

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb