URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Si ve de l'oposició... diguem no!

Alternativa | 06 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Des del grup PP-UMP ens han fet arribar la seva moció presentada en el plenari del 24 de setembre passat i que va ser rebutjada per UM-UNPI, PSOE i PSM i votada a favor per Alternativa i PP-UMP.

De nou tornam a votar una moció del PP i de nou l'equip de govern la rebutja per venir d'on ve. La moció és positiva, necessària i amb voluntat constructiva i de servei públic. I incomprensiblement (millor dit, si que ho comprenem) per partidisme i poca cosa més, ho han rebutjat.

Valorau vosaltres mateixos si és o no positiva la moció: 

La moció que varem [PP-UMP] dur al Ple del passat dijous 24 de setembre parteix de l'ordre de la consellera d'Educació i Cultura, del Govern de les Illes Balears de 2 de juny de 2008, per la qual es regula la implantació del Programa de reutilització  i  la creació d'un fons de llibres de text i material didàctic a l'educació primària.
 
Aquesta ordre estableix que de forma obligatòria tots els centres de primària de titularitat publica  que contin amb una participació mínima del 10 % d'alumnes inscrits han de crear un fons de libres reutilitzables de tal manera que el curs 2008-2009   començaran pel alumnes de 1r 2n  3r i 4rt i el cur 2009-10 5e i 6è.Aquesta ordre també estableix que la  finanaciació d'aquest fons partirà de la conselleria d'educació, de les famílies que participin i d'Altres persones o entitats públiques o privades que voluntàriament hi vulguin fer aportacions.
 
A Pollença tres centres públics varen posar en marxa aquest fons l'any passat,  amb una gran acceptació per part de las famílies i les associacions de pares   i de gran part del professorat. Aquest any la participació s'ha incrementa considerablement :
 
CP. Miquel Capllonch i participen 127 famílies: 65% de l'alumnat que hi pot participar
 
Joan Mas 120: prop del 50% 
 
Costa i Llobera 83: un 70%.
 
Aquesta idea d'un fons de llibres reutilitzables  es basa  amb  l'article 4 de la LOE que estableix que l'ensenyament bàsic ha de ser obligatori i gratuït. Així mateix, a l'article 88.2 es declara que l'Administració educativa ha de dotar els centres docents dels recursos necessaris per fer possible la gratuïtat dels ensenyaments de caràcter bàsic.
 
Per altre banda la creació d'aquest fons de reutilització contribueix a donar una educació de qualitat i transversal  als nostres alumnes, contribueix a conscienciar-los de  que han de tenir cura del seu material escolar, l'han de compartir  i fomenta el reciclatge i l'ús sostenible  dels materials.Per altra banda aquest fons contribueix a evitar una despesa important a moltes famílies. Aquest any els preus dels llibres procedents d'aquest fons han oscil·lat entre els 50¬ i els 90 euros. M'entres que en el mercat poden arribar a costar per un alumne prop dels 400 euros.
 
Ates l'experiència positiva  de la majoria de les escoles que han posat en marxa aquest fons  de la bona acceptació per part de tota la comunitat educativa (pares, professors i alumnes).
 
Ates el moment de crisi econòmica, que afecta a moltes de les famílies del nostre poble.

El Grup PP-UMP proposava que  l'Ajuntament de Pollença, doti a tots el centres educatius que participen d'aquest programa, d'una partida que contribueixi al finançament del fons  llibres reutilitzables. 

Perquè va votar en contra l'equip de govern d'aquesta moció?

 

 

... si ve de l'oposció!!!

Comentaris

Pepe

El GOB PARLA CLAR

Pepe | 06/10/2009, 21:35

UM va trencar el pacte de govern sense donar una explicació convincent dels seus motius i a dia d'avui encara no l'ha fet.
Pens que el primer per respecte als ciutadans i a la situació actual és ser transparents a aquest tema. Què vol exactament UM? Immunitat judicial?
Què vol amagar UM?

Crec que el GOB ha dit molt clarament on es troben els límits de la negociació:

EL GOB DEMANA A PSOE I BLOC QUE NO CEDEIXIN AL XANTATGE D'UM EN QÜESTIONS TERRITORIALS EN LA RENEGOCIACIÓ DEL PACTE.

Comissió Insular d'Urbanisme, Pla Territorial de Mallorca, Pla Director Sectorial de Carreteres, Son Baco,...El PSOE i el BLOC no poden cedir a les peticions encobertes d'UM.
________________________________________________________________________

Fa mesos, el GOB ja demanava al president Antich que no cedís al xantatge polític d'UM respecte les seves exigències de possibilitar Son Baco, via esmena al Decret Nadal, o a canvi, oferir compensacions urbanístiques per Campos, i apelava a la necessitat de dignificar la política.

Ara i després de veure, la situació en que UM ha posat, no només al Consell de Mallorca, sinó al Govern de les Illes Balears i a l'Ajuntament de Palma, el GOB torna a exigir dignitat política i un compromís real amb la protecció del territori.

ELS MOTIUS TERRITORIALS I URBANÍSTICS DE LA RUPTURA D'UM

És ben evident que els motius confessables de UM per rompre el pacte al Consell de Mallorca, no tenen entitat suficient per justificar la decisió. És també ben evident que el que s'amaga darrera aquesta decisió és la pèrdua de poder, molt sovint lligada a la presa de decisions en matèria territorial i urbanística.Està en boca de tothom que UM defensa interessos corporatius que amenacen el territori, amb projectes urbanístics concrets que s'evidencien en el Pla Territorial de Mallorca o la concessió de declaracions d'interès general al sòl rústic per fer camps de golf, xalets, equipaments, etc.

Un dels primers desencontres va ser, precisament, l'acceptació per part del Consell del recurs del GOB contra la declaració d'interès general de Son Baco, i la conseqüent votació a la Comissió Insular d'Urbanisme que impossibilitava l'execució d'aquest camp de golf per no complir amb la legalitat. A partir d'aquí, va venir l'enfrontament pel que feia a la composició d'aquesta Comissió, on UM no volia perdre el poder que abans, en ostentar la presidència ells mateixos havien fixat en establir el pes de les votacions i regular el funcionament de la Comissió.

Pel que fa al Pla Territorial de Mallorca i al Pla Director Sectorial de Carreteres, són dos temes en que el Consell de Mallorca, ha arribat al punt de l'incompliment del pacte de governabilitat pel que fa a les modificacions compromeses d'ambdós planejaments, per les pressions d'UM de continuar amb els models PP-UM. Pel que fa al Pla Territorial de Mallorca, aprovat inicialment abans de l'estiu, no s'han el·liminat les ART, tal i com estava previst al pacte de governabilitat. I en el cas del Pla Director Sectorial de Carreteres, a les mans del Sr. Pasqual i Aguiar, ambdós imputants per pressumptes càrrecs de corrupció en l'exercici de les seves competències en infrastructures viàries i obra pública del Consell de Mallorca, hem vist l'aprovació inicial d'un Pla del que el GOB en demana la retirada per continuïsta, obsolet i depredador.

Cap d'aquests temes poden esdevenir ara, motiu de negociació perquè UM faci prevaldre el seu model territorial i els seus interessos de partit. Per al GOB és irrenunciable que la prioritat del govern sigui la defensa del territori.

EL GOB DEMANA AL PACTE QUE ES RESPECTI EL TERRITORI EN LA RENEGOCIACIÓ AMB UM

El Pacte no ha de cedir en els seus compromisos amb la ciutadania, especialment pel que fa a les polítiques de:

* Denúncia de la corrupció urbanística i dels delictes contra l'ordenació del territori. És evident, encara que els partits no en parlin, que el suport de les administracions públiques a les investigacions judicials contra la corrupció molesten als qui n'estan implicats, com és el cas de molts membres d'UM i del PP. No és admissible que els partits que formen el Pacte cedeixin a les pressions d'UM per aturar aquests processos.
* Millorar la xarxa de carreteres sense per això destrossar els paisatges rurals i empitjorar la insostenibilitat amb carreteres desproporcionades arreu del territori. La revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca promou més autopistes (fins al Port d'Andratx, Campos i Sant Llorenç), amb variants i eixamplaments de camins i carreteres rurals que deteriorarien els nostres paisatges agraris.
* Col·laborar amb la Justícia per jutjar als implicats en casos de corrupció i delictes contra l'ordenació del territori, amb especial cura si es tracta de càrrecs públics.
* Contenció del creixement urbanístic, amb la revisió a la baixa de les figures de planejament i l'aprovació d'una Llei del Sòl i de l'Ordenació del Territori que ho propiciï.
* El manteniment de la configuració actual de la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca.

Joan

Re: Si ve de l'oposició... diguem no!

Joan | 06/10/2009, 19:42

Reformularé la pregunta- Que creis que habia de fer n'Antich amb aquest marron- Cesar directament als carrecs de UM, intentar primer cercar qualque tipus d'acord per poder mantenir el govern, no per mantenir la cadira sinó tenint en compte la situació actual de crisis o qualque altre tipus de solució. O deman per què jo no ho tenc massa clar... Esta clar que tot depen molt d'UM i que la situació actual no se pot allargar

Miquel Sánchez

Re: Si ve de l'oposició... diguem no!

Miquel Sánchez | 06/10/2009, 19:26

Pitjor és estar sense govern no ???

Joan

Eleccions anticipades

Joan | 06/10/2009, 19:11

Creis que seria bo unes eleccions anticipades en la situacio actual?

Pepe

Re: Si ve de l'oposició... diguem no!

Pepe | 06/10/2009, 15:32

Moltes excuses per votar en contra d'aquesta moció, una moció que amb pocs duros significava una ajuda econòmica per les famílies i un suport a una idea com la de la reutilització.

Miquel Sánchez

Re: Si ve de l'oposició... diguem no!

Miquel Sánchez | 06/10/2009, 14:48

Vull eleccions autonòmiques jaaaaaa !!!

Guiem

Gitanos

Guiem | 06/10/2009, 12:47

De aquí a ben poc hi haurá moltes més finques com s''edifici Flex.

G. Caldentey

PSOE-UM

G. Caldentey | 06/10/2009, 09:46

Hol·la,
Idò jo diria que gairebé segur que l'Ajuntament d'Artà (amb equip de govern UM-PSOE des de fa dues legislatures) té en els seus pressuposts partida amb aquests efectes.

Garci

Re: Si ve de l'oposició... diguem no!

Garci | 06/10/2009, 09:33

Avui surt al Diario de Mallorca la notícia de que a la Creueta de Formentor està bruta. I surt també la fotografia que vam publicar aquí mateix fa uns dies.

A veure si ara ho arreglaran.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb