URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per comprendre

Alternativa | 14 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Aquest és l'escrit que hem fet en contestació a la carta que ens va dedicar Miquel Capó  a l'anterior PIP.

PER COMPRENDRE: RESPOSTA AL SR. MIQUEL ÀNGEL CAPÓ.

Diu el senyor Capó al seu escrit “incomprensió” del darrer PIP que entra poques vegades al nostre blog Urxella. Pensam que com a persona que participa en política, ja que és secretari d'organització del PSM, hauria d’entrar més vegades i d’aquesta manera tal vegada s’hagués adonat compte, per exemple, de que hem presentat més de cinquanta mocions i centenars d’al·legacions, precs i preguntes en el que va de legislatura. Tal vegada això no sigui pel senyor Miquel Àngel actuar amb rigor i serietat en representació dels ciutadans per a nosaltres sí que ho és.

El senyor Capó parla del cas concret en el qual hem denunciat la passivitat de l’equip de govern davant les nombroses denúncies d’una comunitat de veïns de la plaça Miquel Capllonch respecte al renou d'un bar situat als baixos del seu edifici. Segons ell, el bar molesta tant com els altres i nosaltres fem parts i quarts. Pensam que el que realment fa parts i quarts és el senyor Miquel Àngel quan vol generalitzar la situació d'aquest bar a tota la resta de bars de la plaça, cosa que no és certa. Cap bar de la plaça acumula la quantitat d'onze peticions i denúncies per escrit dels veïns demanant a l'Ajuntament la fi de les activitats molestes del bar.

Alternativa per Pollença mai ha fet parts i quarts i lluitam contra la desigualtat de tracte, que és un dels principals mals de la gestió política d'aquest poble, demanant com és el cas el compliment de les ordenances i de les lleis davant de les quals tots hauríem de ser iguals. Sempre que un ciutadà de Pollença s'ha dirigit a nosaltres demanant ajuda, i cada vegada són més, hem estudiat el cas, i si era un tema just, com aquest, li hem donat el nostre suport sense que ens hagi importat la seva ideologia o proximitat a les nostres idees.

En el cas del que parlam, a pesar de les nombroses denúncies presentades per escrit, l'Ajuntament no ha pres cap tipus de resolució al respecte i ni tan sols ha comunicat cap resposta als denunciants. Tot això havent-hi un clar incompliment de les ordenances municipals. En aquest moment els veïns han instat la intervenció de la Delegació del Govern i estan a punt de posar un contenciós administratiu a l'Ajuntament. Per això vàrem demanar al ple sobre el tema i al no obtenir resposta vàrem portar el tema a la premsa.

Gran part de la carta del senyor Miquel Àngel Capó va dedicada a parlar de l'ordenança d'ocupació pública: ordenança que si incompleixen la major part dels negocis del municipi. Entre ells el bar denunciat que l'incompleix àmpliament i té un expedient per una ocupació no autoritzada de la via pública: excedir-se en 110 taules i cadires.

Li hem de recordar al senyor Capó que el partit del que ell és secretari d'organització forma part de l'equip de govern que no s'ha atrevit a posar en marxa una nova ordenança d'ocupació de la via pública que va ser aprovada inicialment pel ple al gener d'enguany. I si no ho ha fet és precisament per que aquest equip de govern si que fa parts i quarts. Una irregularitat més a la llarga llista que ja acumula aquest incompetent equip de govern, sobrepassat per la gestió del municipi i que com a altres ocasions ha preferit continuar amb la seva política d'evitar conflictes, en aquest cas amb alguns propietaris de bars i restaurants, una política que en comptes de solucionar els problemes els eternitza i perjudica a tots els ciutadans. Per cert Alternativa va presentar al·legacions a aquesta ordenança, entre altres demanant una menor ocupació a la Plaça Miquel Capllonch de manera consensuada.

I el problema ja no és només que no s'aprovi la nova ordenança, el problema és que tampoc es fa complir l'ordenança vigent i a molts de llocs l'espai públic s'ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat... quan teòricament, segons la vella i la nova i innata ordenança, s'hauria de deixar a les voreres un espai mínim per la circulació dels vianants d'un metre i mig. Això no fa més que perjudicar-nos a tots ja que aquesta ocupació excessiva i la degradació de l'espai minven la qualitat i la imatge de la nostra oferta turística.

No podem acabar sense dir-li al senyor Capó que més val se preocupi de que el seu partit s’ocupi de fer complir la llei, les ordenances. Que vetlli pel bé comú i els espais públics i es deixi de defensar als que, reiteradament, incompleixen les lleis i les mínimes normes de civisme. Més val que espitgi des de la seva posició per a que l’equip de govern es posi les piles i posi mà en el greu problema que suposa per a tots nosaltres l’haver de caminar entre taules i cadires i el no poder dormir a les nits per culpa de la falta de respecte d’alguns locals. Si no li agrada com fem les coses, si no li agrada que presentem mocions, facem precs, preguntes, escrits, notes de premsa... doncs, que hi farem? Nosaltres no pensam callar o deixar d’actuar moguts i encaminats cap al bé comú, sense importar carnets, amistats ni fer parts i quarts.

- L'ordenança que podeu llegir al següent document pdf i podeu veure els mapes de delimitació de les zones d'ocupació al següent pdf.

Exemple dels planols de l' ordenança que l'equip de govern no va tenir el valor de tirar endavant aquest estiu, en aquest cas es tracta de la Plaça Major de Pollença

.

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Per comprendre

Alternativa per Pollença | 14/10/2009, 20:46

Sí voleu llegir l'acord del nou pacte del govern:
(h)ttp://www.mallorcadiario.com/images/stories/pdfs/acuerdo.pdf

Hans

Per comprendre

Hans | 14/10/2009, 20:41

Hola Miquel Sánchez, te apoyo totalmente en tu escrito sobre el “famoso” Bar de la Plaza. La conminación de ruido es por todo la Plaza y no es uno solo (aunque tiene 100 denuncias). A mí y a Coconuts (sin vecinos) me denunciaron desde Palma a la Policía Municipal de Pollensa (día de cierre de mi negocio) y se encontró a mi denunciante.
Aquí no se trata de sacar el Patito malo del montón, se trata más bien de encontrar una manera que nuestro “Magnifico Ayuntamiento” encontrase las normativas que queremos, siempre con vista de un pueblo que vive de los Turistas y de los disconveníos que conlleva.
Hay que proteger el empleo y si esto debe crear inconvenientes lo tienen que aguantar los vecinos por 3 o 4 meses de temporada. También se puede vender el piso de la Plaza para comprase una finca en el campo (que cuesta menos), Cuando la AAVV hace sus fiestas que pasa, no hay ruido?
Bastante más grave es el cierro sistemático de los Hoteles en Octubre y nadie, nadie les ha inducido a mantener una lucha de invierno a favor de la 3ª edad y otros. Lástima!
Aquí manda un Alcalde y este se limita a protegerse con algunos pactos pasando de cualquier lógica ciudadana.
Mas leo tus comentarios Miquel, más me reúno a tus pensamientos.

Pepe

Welcome Jaume Matas

Pepe | 14/10/2009, 19:11

M'imagin que Jaume Matas estarà content a la fi es podrà explicar. Tinc ganes de sentir com explica el cúmul de irregularitats de l'anterior legislatura, el seu enriquiment...

Pepe

A Pere Mulet

Pepe | 14/10/2009, 19:07

Pere Mulet; opinar, raonar, argumentar... no és ficar-se amb ningú cosa que tu si que fas.

Garci dona la seva opinió de forma pública i raonada, i no té res d'intocable per això el fa a un blog obert a l'opinió com aquest.

Per desgràcia tu ets dediques bàsicament a faltar sense aportar res.

Garci

Re: Per comprendre

Garci | 14/10/2009, 18:16

Hola Pere Mulet. Jo no he fet més que dir el que pensava sobre la crítica irracional de M. A. Capó.

A part de la discussió política, a M. A. Capó el tenc com una bona persona, és prou conegut meu i no tenc res més que dir d'ell excepte que crec que s'ha equivocat fent aquesta crítica.

Pere Mulet

A GARCI

Pere Mulet | 14/10/2009, 17:56

Ets molt llest tu i vas ficante amb tot cristo, ara amb en miquel capó, demà amb un altre i ves per on tu ets intocable, perfecte, saps que ho ets de viu.

Garci

Re: Per comprendre

Garci | 14/10/2009, 12:36

Jaume Matas, la seva dona i el president de GESA estan imputats pel cas Palma Arena.
Ara sabrem de manera segura la vinculació o no de l'expresident al cas i com s'ha pagat tot el patrimoni que té.

Crec que és una molt bona notícia.

Pepe

Re: Per comprendre

Pepe | 14/10/2009, 10:49

Bon dia Tomeu. Ningú posa en dubte la llibertat d'expressió del Sr. Capó, la mateixa que tenim nosaltres per contestar.

Que la carta no l'hagi firmat com secretari d'organització del PSM no lleva que nosaltres podam comentar que aquesta persona té aquest càrrec. No estam parlant d'un simple afiliat sinó d'una persona que ocupa un càrrec important a nivell local. Igualment estam parlant d'una carta pública que parla de política critica l'acció d'un partit.

Una mica d'empatia Tomeu; si el nostre coordinador per exemple fa una carta pública criticant una acció política del teu partit, encara que no signés com coordinador diries el mateix?

La major part de la carta d'en Miquel es dedica a xerrar de l'incompliment de l'ordenança d'ocupació de la via pública, i que encara no s'hagi aprovat la nova ordenança és responsabilitat de l'equip de govern del que formau part. Crec que podem dir-li a Miquel que no mescli temes (renou amb denúncies i ocupació són dos temes diferents) i que si parla d' ocupació el més correcte seria que demanés al regidor del seu partit.
Salut

Garci

Re: Per comprendre

Garci | 14/10/2009, 09:26

Tomeu, crec que la referència a que és secretari del PSM no està fora de lloc, sinó que ve a justificar l'afirmació que com a persona vinculada a la política hauria de saber algunes coses que hem vingut fent.

No jutjam la seva militància, ni la criticam. Només li recomanam que des de la seva posició ventatjosa, pel fet de ser un càrrec a un partit, lluiti pel compliment de les ordenances.

Miquel Sánchez

Re: Per comprendre

Miquel Sánchez | 14/10/2009, 09:13

Si parlés de futbol totalment d'acord però ens fa una crítica directa.

Tomeu Cifre

Llibertat d'expressió

Tomeu Cifre | 14/10/2009, 09:06

El Sr. Capó, com a ciutadà de Pollença, té tot el dret a comentar un article aparegut en aquest blog. No l'ha firmat com a secretari de res, per tant crec que no se'l pot contestar en funció d'un càrrec orgànic que ocupi a un partit, no sé que hi pinten en la contesta les referències a la seva militància. Si anam posant lletreros al front a la gent en funció d'on militen, a qui voten, a on van a fer copes o amb qui es colguen, malament anam.

Garci

Re: Per comprendre

Garci | 14/10/2009, 07:43

Crec que 11 denúncies sense fer-hi res per part de l'ajuntament són suficients per denunciar que aquest no fa res.

Crec Miquel Àngel que cap altre bar té tantes denúncies i molt menys que ha passat sense que li facin res.

També pots comptar les taules i cadires, s'excedeixen en molt al que la llei permet. És un fet incuestionable.

T'ha molestat la denúncia pública que hem fet? Doncs això vol dir que almenys algú ens ha escoltat, perquè el que és escoltar als veins... pareix que ningú els escolta.

Miquel Sánchez

Re: Per comprendre

Miquel Sánchez | 14/10/2009, 07:29

Precisament el bar esmentat no dona problemes de pas, no sé si el nombre de cadires i taules és el correcte, ara bé que a l'una de la nit amb una safata de bar y un cullerot cantat el "QUE VIVA ESPAÑA" amb els clients perque "la roja" havia guanyat a no sé qui un partir, em sembla més que denunciable i no trob que sigui fer parts i quarts.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb