URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cada poble té els polítics que es mereix

Alternativa | 12 Octubre, 2009 06:00

Cada poble té els polítics que es mereix .

Aquest és el títol de la darrera  columna a la revista sa Plaça de n’Antoni Marquet (PSM). A la mateixa parla del malestar creixent davant la penosa situació de Pollença (brutor, renou, ocupació via pública...). Entre altres coses diu que "l’anterior equip de govern va deixar el calaix ple de teranyines a més d'un endeutament desmesurat, malgrat no haver realitzat obres o actuacions que ho justifiquin, o al manco que el conegui". El que no entenem és com si opina això el seu partit no va donar suport a la nostra moció demanant un auditoria. Tal vegada per que, com diu a la seva  columna, “el govern el formen UM-UNPI i PSOE amb el PSM de “convidat””. Només li falta afegir "de pedra".

Amb el que estam totalment d’acord amb ell és que aquest equip de govern ha demostrat no tenir suficient il·lusió, interès o vàlua per solucionar els problemes del poble.

Evidentment al seu article al final salva les àrees gestionades pel PSM: Cultura i EMSER. Li hem de recordar al senyor Marquet que, sigui convidat o no, el PSM forma part d’un EQUIP de govern i per tant, li agradi o no, també és corresponsable de la trista situació del municipi que denúncia.

Respecte a nosaltres, Alternativa per Pollença, com sempre el senyor Marquet es mostra molt crític, diu que "el regidor d’EU està pegant cops de cec, transmetent a la societat una sensació de poca serietat". El primer que li hem de dir és que obviar el nom d’Alternativa (sembla que l’equip de govern li té una porada  a aquest nom...)  no el fa desaparèixer. Segon, no sabem si quan parla de cops de cec és refereix a la nostra moció demanant una auditoria, que tal vegada hagués descobert que va passar amb els duros a l’anterior legislatura; a la nostra moció demanant regularitzar les contractacions, que tal vegada serviria per millorar els serveis que tot el poble troba tan deficient; a la nostra moció demanant un informe jurídic per obrir Ternelles, que tal vegada hagués fet innecessària el caràcter reivindicatiu de l’excursió del dia 12, a les nostres al·legacions a l’ocupació de la via pública, que tal vegada millorés aquest tema... parla de cops de cec quan hem presentat més de 50 mocions aquesta legislatura, centenars de precs i preguntes i desenes d’al·legacions... o parla de cops de cec  per que fem una cosa que ell no va fer com a regidor de l’oposició: presentar alternatives en forma de mocions i nombroses preguntes i precs cada ple?

Quan parla de serietat a què es refereix? A fer oposició com feia el PSM a l’anterior legislatura? O sigui oposició només a les àrees del PP-UMP  fent de titelles d’UM-UNPI.

Em sap greu però preferim seguir fent oposició a tot el que consideram negatiu, presentant alternatives. Millor ser una bona oposició digna que ser "convidats" per no haver fet bé la nostra feina. Crec, senyor Marquet, que en el que queda de legislatura podrà seguir escrivint columnes ben iguals que la referida: l’equip de govern, PSM inclòs, no pareix que sigui capaç de millorar la gestió municipal, i nosaltres, com hem vengut fent fins ara, seguirem presentant mocions i proposant coses, de forma constructiva i amb una visió de poble i bé comú.

 

 

  Si no ho podeu llegir bé, pitjau a sobre i el podreu ampliar.

 

Comentaris

Garci

Re: Cada poble té els polítics que es mereix

Garci | 13/10/2009, 12:50

El més que recomanable periòdic Cultura Obrera ja té pàgina web!

Val la pena passar-hi i subscriure's!

www.culturaobrera.org

JRV

Pere

JRV | 13/10/2009, 12:29

Les 20 persones ho va decidir el Consistori anterior. I tinc els documents que ho acrediten. Fou el batlle que de forma personal ho va donar a entendre, responent a l'escrit de desestimació de la Conselleria de Medi Ambient al recurs de la propietat de Ternelles contra l'autorització de l'excursió.
Per cert, "chapeau" pel Conseller Grimalt, ha mantingut la seva paraula donada fa un any, cosa poc frequent a un politic, però hem sap greu haver de donar un cero patatero pel batlle de Pollença en quan a defensa dels interessos dels seus conciutadans.

Miquel Sánchez

Re: Cada poble té els polítics que es mereix

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 10:51

Crec que molt de ciutadans no estan d'acord a la mesura de botar la barrera, però si defensen que el camí sigui públic, ho he llegit en comentaris als diaris que tenen habilitats llocs per fer-lo.

Ara bé, es cert que si la llei diu que només podien entrar 20 persones ens varem passar la llei "pel forro" i hem de reconèixer que això no està ben fet, però quan una sentència d'un tribunal dona la raó a un col.lectiu s'ha de revisar "ipso facto" les restriccions que hi ha, però quan l'altra part es tanca en banda venen les accions com la que un dia va lliurar "LA DRAGONERA" de ser urbanitzada (veure el llibret de Pere Josep García Munar "Garci"), accions com la d'ahir ens ha de fer pensar a tots, als que ens passat "pel forro" la normativa vigent i els que no han fet cap tipus de canvi en una normativa en front a una sentència d'un tribunal.

Es cert que ara s'obri un nou escenari, supòs que avui començaran a circular denúncies d'un i un altre costat, però el que si es cert es que feia una barrera a un camí públic, tancada s'enten.

Crec que ahir per posar un altre exemple els guardes forestals varen tenir un dia molt plàcid, nins de festa i ullets dels petits mirant cap el castell del rei o millor dii el que queda d'ell, ni un paper al terra i tots amb una còpia de l'autorització de medi ambient dins la motxilla.

Queden moltes coses per fer.

L'accés a Cala Castell, les visites guiades o no al Castell del Rei, etc. però cal ser constructiu, mirar de trobar els millor per tothom

Garci

Re: Cada poble té els polítics que es mereix

Garci | 13/10/2009, 10:31

Pere, no tens raó: la sentència el que diu és que els organismes competents marcaran les restriccions. No parla en cap moment de 20 persones. Això va sortir del consistori i va ser elevat al Consell.

Si el consistori hagués decidit 324 persones, també hagués estat coherent amb la sentència. Supòs que ho entens.

Pere

Joan Ramon

Pere | 13/10/2009, 10:20

El tema de les 20 persones no l'ha decidit el consistori. A veure si començam a ser coherents i tu ho saps.
Hi ha sentència. El Consistori respecta la legalitat com ha de ser a un país democràtic

Joan Ramon

dubtes

Joan Ramon | 12/10/2009, 20:15

Me preocupa que el consistori només permeti passar vint persones diaries, vol carregar-se el anar a cercar el pi a Ternelles?

Per cert, vegent el que he viost, com és que han fet tantes obres en una zona tan protegida?

tenien permis?

Pepe

Re: Cada poble té els polítics que es mereix

Pepe | 12/10/2009, 19:19

Al fotobloc d'en Biel Perelló (això es diu velocitat) ja podeu llegir un article i veure fotografies de l'excursió.
(h)ttp://bloc.bielperello.com/post/78193

Garci

Re: Cada poble té els polítics que es mereix

Garci | 12/10/2009, 18:31

Enhorabona a la Plataforma i a tots els ciutadans que han dit basta de tancament!

Demà sortirà un article amb fotos.

Del DM.

UM

Del DM. | 12/10/2009, 16:23

UM és corrupció,mals i perjudicis.Portan sa disfressa de "l'interès general" i es nacionalisme quant en realitat han lliurat l'illa al saquèig general i global.Primer té xarreran en mallorquí i just desprès te robaran.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb