URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PASOS REDUCTORES DE VELOCIDAD O PROVOCADORES DE DAÑOS IRREPARABLES.

Alternativa | 17 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre company Juan Antonio Zamorano ens torna a recordar lo absurds que són els passos de vianants elevats de la primera línia del Moll, i més ara, amb les plujes.

PASOS REDUCTORES DE VELOCIDAD O PROVOCADORES DE DAÑOS IRREPARABLES.
 
Los llamados pasos reductores de velocidad, no solo no cumplen su objetivo como tal, si no que obstaculizan que las aguas fluviales sigan su recorrido hasta encontrar su desagüe.
 
Como podemos ver en las fotografías, hay zonas como las ubicadas en los Tamarells y en la calle Formentor, en que el agua debe saltar el obstáculo de los pasos de peatones o reductores de velocidad, con el fin de encotrar una rejilla para su desagüe (eso si, si estan limpias y preparadas para ello) por lo que, en tiempo de abundancia de lluvias, que en ocaciones son torrenciales, esto puede provacar serias inundaciones y daños irreparables para los vecinos y viandantes cercanos a los lugares donde han construido estos pasos de peatones.
 
Todo ello sin tener en cuenta los daños que se pueden provocar al no tomar las medidas oportunas, necesarias y obligatorias en el mantenimiento y saneamiento de las alcantarillas. Hay que tener en cuenta que la inundación de la zona puede incluso requerir el aumento del número de desagües para evitar accidentes de tráfico y duchas inesperadas para los peatones, provocadas por el paso de los vehículos a una velocidad no reducida (ya que no reducen la velocidad) por estos pasos de peatones "precisamente".

Juan Antonio Zamorano

Fotos fetes en diferents dies de plujes. Les primeres hores després d'haver plogut. Les segones en plena pluja. I cal recordar que els dies fotografiats no corresponen a dies de precipitacions molt grans.

Comentaris

Pepe

Re: PASOS REDUCTORES DE VELOCIDAD O PROVOCADORES DE DAÑOS IRREPARABLES.

Pepe | 19/10/2009, 08:26

Hola Guillem d'avui no passa...
Com dius ha estat una setmaneta molt moguda.

És una pena que no s'hagi fet feina de bons i de veres al tema de les Mancomunitats, per exemple al tema de les grans infraestructures com els auditoriums. No cal fer un gran auditorium a cada municipi.

Respecte als passos elevats per a vianants, al cas de Pollença ha estat un capítol més de la desafortunada despolítica de mobilitat del municipi. Fa mesos es va contractar a una empresa per fer un pla de mobilitat i el més normal hagués estat esperar a veure que diu aquest pla o si es feien els passos fer-les bé.

Guillem Caldentey

Un poc de tot

Guillem Caldentey | 17/10/2009, 09:27

Epa companys!
Quina setmaneta eh! Xous, festes, "invasions de finques", destitucions a dojo, nous companys (jo diria, ara per ara, "veïnats" i, si no, "tiempo al tiempo") a l'oposició, capitulacions increïbles i inacceptables davant d'Urbanitzadora Mallorquina... Vaja, deveu haver quedat sense alè!!! (Jo em trob ben ressacós).
Avui, nova sorpresa, que també fa pudoreta (tant de bó m'equivoqui) a jugada d'UM: possibilitat de supressió de la Mancomunitat del Nord (h ttp://resumdepremsa.caib.es/dossier/ca/verpdf.html?news_id=32477903&sp_id=74562&file=000JC43Z.pdf&sp_subject=Diversos-Local&comp_id=9269&clip_id=974&import_date=2009-10-17). Pel que fa a la tesi d'Artà, expressada amb més claretat a la crònica del "DM", hi estam completament d'acord des del punt de vista teòric -fa dues legislatures que des de la Corporació la defensam en solitari-: Artà té molts més lligams i molt més estrets amb els municipis del Llevant (exclòs Manacor, per raons de les seves dimensions poblacionals i econòmiques) que amb els municipis d'aquella Manc. de la qual, de moment, com Pollença, som membres. Ara bé: cap notícia d'avanços reals en les negociacions amb els municipis del Llevant en direcció a la creació d'aquesta nova Mancomunitat, tot el contrari, les notícies eren més aviat d'enrocament en les mateixes i impossibilitat a la hora de cedir competències d'aquelles que mouen molts de doblers: recollida dels fems, serveis educatius, socials, culturals, patrimonials... Al més que s'ha arribat a parlar, de manera molt superficial i difusa, és de "promoció turística conjunta", però tampoc sense una plasmació i continuïtat en la materialització de la proposta.
Avui, com deia, els representants artanencs figuren com volent-se despenjar de la Mancomunitat existent per a entrar en una ... que no existeix EN ABSOLUT! Que a la foto surt devora el batle d'Artà (UM) la tinenta de batle psocialista? No m'estranya, comparseria segons l'acostumat (per Pollença n'estau habituats, pel que sembla), fins al punt que no m'estranyaria tampoc que recolzin (els psociates) alguna jugada uemita pel que fa a l'elecció de la presidència de la Mancomunitat existent...
En fin.
Meam, respecte dels passos elevats per a vianants.
Respecto, a priori, la vostra postura -faltaria més-, però què voleu que us digui, no n'acab d'estar plenament convinçut. A les fotos d'avui més aviat sembla que el problema dels bassiots és derivat del perfil de la calçada. A la Colònia de Sant Pere, a dues avingudes amb un pendent molt pronunciat, el que es fa fer és instal·lar una sèrie de tubs que travessen transversalment els passos elevats per a evitar l'embassament de l'aigua de pluja: això si, el carrer s'ha de mantenir mínimament net per tal d'evitar que els tubs s'embossin i perdin l'utilitat. Jo no me vull ficar en un problema que no conec: tipus de via, velocitats permeses, etc, però mesures per a la moderació de la velocitat com aquesta han estat una de les nostres propostes més pràctiques dutes a terme en casos ben puntuals i dins de zones residencials (insisteixo i subratllo).
Val.
Que passeu un bon dia i cap de setmana.
Salut!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb