URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Alternativa | 13 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

El primer que volem fer és donar l'enhorabona a la Plataforma Pro Camins Públics Oberts i a les 600 persones que, de manera exemplar, van participar ahir en l'excursió.

Desgraciadament ens trobàrem una barrera tancada a l'altura de l'estret de Ternelles. Però la bona organització de la Plataforma (i amics) va fer que en menys de dos minuts hi hagués unes quantes escales per a que la gent pogués continuar el seu camí lliurement pel camí públic.

Així, d'una en una, com un goteig que omple un torrent, passaren tots els que volgueren passar a gaudir d'un extraordinari paratge.

Desgraciadament no poguérem anar fins al castell del Rei ja que aquest està en una zona d'exclusió i els permisos de la conselleria (Xarxa Natura) no ens permetien transgredir una zona protegida. Els voltors tenen dret a la tranquilitat.

Assabentats de l'imparable riada humana (humaníssima, diria jo) que omplia els seus ulls amb els paisatges, la propietat va fer una denúncia que va fer venir a la Guàrdia Civil fins al lloc on berenàvem plàcidament. Un cop cerciorats els agents de la llei de que erem allà, marxàren sense més.

El final de l'excursió, per alguns, ha estat al quarter de la G. Civil, on hem denunciat que hi ha una barrera que barra el pas a un camí públic. Esperem que sigui efectiva i la llevin o no la tanquin en clau.

En conclusió, per a nosaltres ha estat un dia històric, de lluita popular contra les injustícies, contra els privilegis i el seu seguidisme, i un dia, després d'anys, que hem pogut gaudir d'una excursió que sempre val la pena fer.

Esperam que l'any que ve no haguem de fer una excusió reivindicatica i si una excusió, a seques, o millor dit: una excursió per plaer, simplement. I que algun dels polítics que s'han quedat a la barrera puguin passar l'any que ve.

 

 

 

 

 

FOTOS DE MOISES BONNIN 

 

Podeu veure més fotografies a l'enllaç, en aquest cas de na Elena

A continuació el comunicat llegit ahir per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts 

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 

Lloc: Excursió pel camí de Ternelles 12-10-09.

 

Bon dia a tots i a totes. Gràcies per ser aquí. Volem manifestar el nostre agraïment a totes les entitats, partits polítics i persones que ens han donat suport en aquesta convocatòria i als representants d’aquestes que ens acompanyen.

 

Fa més d’un mes que tenim el permís de la Conselleria de Medi Ambient, que avui us hem repartit, la manca del qual fou el motiu al·legat l’any passat pels agents de Medi Ambient per no deixar-nos passar. Per tant podem estar tranquils... o no?

 

Fa sis dies que va començar el nostre calvari. Hem de dir que hem tingut pros i contres...  Pros molts pocs. Un  recurs per anul·lar el permís ha estat desestimat per la Conselleria de Medi Ambient. Les pressions de la propietat de la finca, de segur han sigut grosses. Però el pitjor entrebanc el tenim en la manca de valentia del nostre Ajuntament.

 

Si bé el plenari va acordar regular el pas pel camí, en un acord que consideram excessivament restrictiu, acord que encarà ara  no ha sigut capaç d’aplicar en compliment de la sentència del Tribunal Suprem de l’any 2001.

 

Però l’important, i per això hem vengut aquí, és per fer ús del camí de Ternelles, mitjançant aquesta excursió. Camí considerat públic des de èpoques immemorials, i així reconegut pel propi consistori amb l’aprovació del  Catàleg de Camins, acord aparegut al BOIB 153 de 2008.

 

Neil Amstrong va dir en trepitjar la Lluna “ és un petit pas per a un home, però un gran salt per a l’humanitat”

 

Nosaltres podrem dir, avui “Avui és un petit pas, però una gran empenta a la recuperació d’un camí i a la dignitat d’un poble”.

 

No amagam que hi ha alguna possibilitat de tenir qualque entrebanc a la barrera, que intentarem superar. Si algú no hi vol venir ho entendrem perfectament i agraïm la seva presència fins aquí.

 

Trobareu tot el temps membres de l’organització que us faran les recomanacions avinents, i sobretot recordau que l’excursió és per dins el camí, i com a gent excursionista i amant de la natura que som tots, no cal recomanar-vos, però així tot recordarem que a de semblar que no a passat ningú.

 

Gràcies i endavant.

 

 

                           PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

Pepe

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Pepe | 19/10/2009, 08:00

Tomeu B.
- La propietat no ha necessitat cap excusa per tancar el camí.

- Mai es pot tancar un camí públic, una altra cosa és posar restriccions.

Uns lluitam per obrir un camí públic i uns altres justificau el qu eno es pot justificar.

Tomeu B

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Tomeu B | 18/10/2009, 11:51

Amb aquesta massificació dels cins rurals anau per bon camí per justificar el tancament. L'altre opció serà aixemplar-los perquè hi pogueu pssar sense trepitjar el conrró o les espècies protegides,

Pepe

A Matíes

Pepe | 14/10/2009, 13:58

Hola Maties.
1.- Estic d'acord que s'ha de llevar la restricció a 20 persones i l'ha de fer el ple.Informe tècnics que avalen aquesta decisió ja estan fets.

2.- La decisió de restringir a 20 persones el pas el dilluns va ser una decisió només del batle que pel vist ni tan sols va consultar el tema amb el seus socis de govern. Tenia la possibilitat de donar permís a tots els excursionistes.

3.- No és tan fàcil enfrontar-se a la família March, només has de veure el que està passant simplement per fer una excursió pacífica i modèlica per un camí públic.

4.- La família March no ha necessitat cap justificació per portar una vegada i una altra a l'Ajuntament als jutjats. Fins ara amb el resultat de que la justícia ha donat la raó a l'Ajuntament.

Pdt.- Pel que veig a aquest comentari i al del blog d'en Biel Perelló, tens certa obsessió per les fotografies, t'enviaré una dedicada.

Per cert de les fotos que s'han publicat només he reconegut dos pollencins, curiosament els dos polícies. la pròxima vegada, Pepe i garci, us haureu de posar davora les càmeres...

JRV

Mesmotius

JRV | 14/10/2009, 13:19

Jo vaig comptar mes de 100 pollencins entre les 600persones, no "passavem llista". Però...i que: tan si fossin estat tots els 600 con mitja dotzena, les barreres tancan un camí public a tots els mallorquins i visitants. I havia molts residents extranjers, d'aquests que us procupen tant per mor de les vivendes vacacionals, que també volien passar. Quan varen venir a Mallorca pensaven fer qualque cosa mes que estar tancats dins la vivenda vacacional...

JRV

maties interessat

JRV | 14/10/2009, 13:13

Maties, el debat a la llarga sol ser aclaridor, i el del CAMI a Ternelles, Castell del Rei, al que no es pot accedir, per cert, i Cala Castell, ja fa massa temps que dura i està prou aclarit. Només queda que alguns politics locals tinguin un MINIM de coratge i ganes de defensar els vertaders interessos del seu poble i dels visitants, ja que som tan "hospitalaris" i practicament vivim d'ells.
Als documents fets arribar per la Conselleria de M.A. (Alguns han arribat avui, com puc demostrar) es deixa en mans de l'Ajuntament de Pollença limitar a 20 persones els visitants de l'excursió de dia 12. I aquest organisme va recordar lo dels 20 cada dia , però el document de l'Ajuntament, dels que en tinc còpia, menciona els 20 , però es interpretable i pareix deixar-ho en mans dels organitzadors, ja que el mateix paragraf dels 20 diaris,menciona la possibilitat de major nombre acompanyats d'un monitor(nosaltres en portavem una dotzena) i altres usos, com es podria contemplar l'anar a tallar el pi de Sant Antoni o anar a cercar-lo, on tal volta hi hagi 1000 o 2000 persones. Tabé està pensat per visites escolars, 3ª edat, etc. El que ha donat peu a passarper damunt la barrera, ha sigut l'ambiguetat municipal, no cap ansia de dessafiament. Segurament en un futur no llunyà, aquesta aCCIÓ CIVICA s'agraira molt mes que el servilisme del consistori. Tornant als documents que obren en les nostres mans, afortunadament pels drets dels ciutadans que vulguin anar a Ternelles, " verbus fugit, scripta manet", i hi haurà un abans i un després de l'excursió del dia 12, que beneficiarà els ciutadans, siguin o no pollencins. La nostra estimació al nostre poble abasta els 365 dies de l'any, no tan sols el dia de la Patrona. Crec que em de compartir el nostre legat paisatgistic, Pollença esta a una illa, pero NO ES UNA ILLA.

Garci

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Garci | 14/10/2009, 09:57

Maties, els que no ens agrada és que el camí estigui tancat ara mateix.

Hi ha un precepte molt repetit que hem de canviar: hi ha una prescripció de 20 persones/dia o per grups per passar pel camí. A partir d'aquí hi ha dues coses a fer:
a) Esperar a que se reguli el pas i no anar-hi.
b) Anar-hi com s'ha fet sempre fins que se reguli el pas.

Perquè donam per suposat que l'opció A és la bona? No seria de suposar que fins que no s'apliqui una normativa no té perquè complir-se?

Per altre banda, ara et faré una observació (a títol de curiositat): a la segona foto surt un peu i mig cos d'una persona que ha botat, som jo. El que no vaig fer son declaracions a la premsa ni possados a lo Ana Obregon. Allà era un més. Tal vegada la majoria no fossin pollencins, però n'hi havia. Amés, això no desacredita la lluita per l'obertura del camí, sinó que demostra les ganes de molta gent de tota Mallorca d'anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Per altre banda, demanar o no més restriccions pel pas del camí al plenari o a l'ajuntament o al Consell, no lleva que botar la barrera fos un gest necessari i justificatiu. Si més no s'ha aconseguit una cosa extraordinària: ser present aquest tema en el debat públic durant molts dies i obligar a prendre posició a molts polítics que fins aleshores deixaven passar el temps.

Miquel Sánchez

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Miquel Sánchez | 14/10/2009, 09:38

Matiés, ja et vaig comentar a un altre bloc que en Pepe era a Saragossa i va tornar el capvespre, en Garci signava el seu llibret del camí de Ternelles i en Juanjo Mir crec que no va botar la barrera.

Pot ser els guardies forestals ens podrien dir els problemes que varen tenis amb els assaltants.

Per cert avui hi ha algú que controli l'accés de le 20 persones ??? Supòs que no ??? Un altre paripé.

Seny de tots és el que ha d'haver, el conseller ja comenta cosa de fer una llei de camins públics, és un bon començament.

Maties

A galopar!

Maties | 14/10/2009, 09:28

Qui ha de posar seny Miquel, els assaltants?

Si la restricció mediambiental no agradava als partits amb representació a l'Ajuntament, el que haurien d'haver fet és demanar el canvi en la normativa, elaborar informes tècnics que justifiquessin una normativa no tan restrictiva, etc (curiosament són àrees que que tradicionalment i actualment han estat ocupades pel PSM,PSOE).

Fer el paripé d'anar a l'excursió, com van fer alguns regidors, pel que diuen Juanjo Mir i Tomeu Cifre, és voler fer demagògia per tapar-se les misèries pròpies. Tots sabem botar barreres i envalantonar-nos amb la multitut, talment un ramat d'ovelles, enfront del poderós. Sobre tot quan sabem que no tendrà conseqüències.

El que hauria de preocupar ara és que això no serveixi per justificar nous processos judicials que sabem que serveixen per consolidar l'status quo.

Per cert de les fotos que s'han publicat només he reconegut dos pollencins, curiosament els dos polícies. la pròxima vegada, Pepe i garci, us haureu de posar davora les càmeres...

Miquel Sánchez

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Miquel Sánchez | 14/10/2009, 07:31

Sembla que avui pel que diu la premsa tot pot ser més constructiu, amb l'enfrentament mai s'aconseguirá res, i els que han de posar seny i no dinamita

JRV

nombre visitants

JRV | 13/10/2009, 18:20

Un breu i elemental càlcul demostra que en la limitació de 20 visitants de la vall de Ternelles, 6 dies a la setmana durant 9 mesos, la quantitat que ANUALMENT passaria dins la Vall de Ternelles, sense anar al Castell del Rei, pel cami, seria de 4760 persones. Amb aquest nombre, en 73 anys, que es la mitjana de durada de vida d'una persona i tenint en compte els habitants actuals de la comunitat autónoma, que es de de 1.072.000 habitants, només 347.480 habitants de les Balears podrien visitar UNA VEGADAa la vida la Vall de Ternelles. Si afegim que un 50% dels visitants de fora la voldrien visitar ( Aquests turistes de qualitat tan ansiats, PERÒ QUE NOMÉS PODEN DISFRUTAR DE SOL (QUAN EN FA) I PLATJA ), arriberiem aproximadament a que tan sols 2 de cada 10 habitants de Balears podrien visitar la vall de Ternelles UN PIC A LA SEVA vida. I si tenim en compte que el Castell del Rei esta declarqt com a bé d'interés cultural, però a una zona sospitossament d'exclussió, podriem posar que el % seria de 1 de cada 5000 una vega a la vida...
Bon calcul vares fer , batlle de Pollença!!

Pepe

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Pepe | 13/10/2009, 18:05

Respecte a les obres il·legals a Ternelles, un tema que es troba en mans de la fiscalia de medi ambient i en el que hem insistit un ple sí i un altre també, fa molt de mesos que la seva tramitació es troba paralitzada a l'Ajuntament en espera d'un informe del cadastre respecte a l'ús de les construccions

JRV

Pagés

JRV | 13/10/2009, 18:00

Efectivament, la finca i el cami de Ternelles, com no podia ser d'altra forma, estava neta de deixalles, i això me sembla molt be. Tinc els meus dubtes si gracies als imposts que nosaltres tots paguem, els efectes del "cuidado" de la finca siguin sempre favorables o contraris a la natura de l'indret.
Respecte a la netedat, hi ha molta legenda pseudo-pagesa contra els excursionistes. Jo soc excursionista des de fa 48 anys, i he sigut testimoni de una molt major conscienciació per part dels mateixos, avui dia l'immensa majoria d'excursionistes deixen mes net l'indret on estan quan marxen que quan arriben, ojala es pogués dir el mateix de molts caçadors.
En una recent entrevista amb el batlle, aquest ens argumentà( es un dir!!) que la Vall de Boquer estava molt bruta. Es veu que no hi va mai per alla, perque malgrat una mitja de visitants, de cap a cap d'any, d'uns 68 excursionistes, la vall esta neta, tan sols la platja sol estar bruta degut al que treu la mar continuament. Per altra part, tal volta sigui excessiva per la flora i fauna el volum de visitants durant l'estiu, que han d'anar alla perque altres indrets amb camins públics estan tancats, alguns dies hi ha mes de 250 vissitants, ja que no tenen enlloc mes per anar per gaudir de la natura. I malgrat això està net, molt mes net que els carrers del municipi, per descontat.

pagès

Ternelles

pagès | 13/10/2009, 17:25

Donam molta branca a la familia March per la seva actitut per impedir el pas públic pero també s'ha de reconeixer que tenen una finca molt ben cuidada, això si, supos que mitjançant subvencions que pagam entre tots.
Com llegeixen en lupa aquest blog es bo que també sabin que entre els excursionistes se comentava això.

Miquel Sánchez

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 17:23

Segons el diccionari.cat "delinqüent"


[1460; del ll. delinquens, -ntis, íd.]
m i f DR PEN Persona que delinqueix, que participa en un delicte.
de_lin_qüent.

A primera ullada no sembla un insult, però millor que no utilitzis aquest tipus de paraules que després no puguis demostrar el fet.

Ja que no has insultat no s'esborra el comentari

mes Castelao

batlle llepa-Marchs

mes Castelao | 13/10/2009, 17:20

I com pot ser que es pugui anar a cercar el pi sense sortir del cami. Està fotut!!!

Castelao

batlle loco

Castelao | 13/10/2009, 17:19

Aquest batle esta loco: com pot ser que anem a cercar el pi només 20 persones?

jon

wow

jon | 13/10/2009, 17:06

Basta veure la gent que critica l''acció defensant la familia March d''un comportament contrari als interessos dels ciutadans. No és raro que això sigui terra de "botifarres"

jon

clar

jon | 13/10/2009, 17:05

si per delinquent s'enten el q no respecta la legislació

Jon

wow

Jon | 13/10/2009, 17:00

Resulta que si uns escursionistes entren a un cami públic son uns delincuents y uns asaltafinques,(això es una opinio de molts dels forers) si un escursionista entra a una finca privada esta violentant la llei (això es un fet real). Si un caçador entra a una finca privada que ha estat incluida a un vedat de caça de una societat municipal no el pot treure a fora ni el propietari. Tot i que la majoria de municipis aplicant la llei de caça han inclos la finca al vedat i sense autorització expresa del propietari (fet real a la majoria de municipis). A on son tots els defensors de la propietat privada per a protestar contra la llei balear de caça? son els caçadors uns assaltafinques? Aqui els unics delincuents son el Batle de Pollença i la Familia March! com esta l''expedient per infracció urbanistica a la finca de ternelles? com estan els expedients de demolició de totes les construccions il·legals de Pollença? això si que fa mal de veres al medi ambient

jon

Batlillo

jon | 13/10/2009, 16:36

Si el batle tingues dignitat, aniria a fer feina a Can Vega i dimitiria.

Ara que només poden passar 20 persones segons diu, on anirem a cercar el Pi?

camins

Camins

camins | 13/10/2009, 15:44

La sentència del suprem diu que s'ha d'adicionar l'ús idoni del camí, no que s'ha de facilitar l'usurpació d'aquest.

Toni no siguis tan llepa.

camins

Camins

camins | 13/10/2009, 15:44

La sentència del suprem diu que s'ha d'adicionar l'ús idoni del camí, no que s'ha de facilitar l'usurpació d'aquest.

Toni no siguis tan llepa.

Pepe

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Pepe | 13/10/2009, 14:37

Andreu, la informació que ens ha arribat a nosaltres és que és el PSM el que sembla que en breu decidirà la seva sortida de l'equip de govern.

Pepe

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Pepe | 13/10/2009, 14:30

Toni, t'has d'informar millor, a aquest mateix blog tens un munt d'article sobre el tema. Ahir no es va incomplir cap acord del Tribunal Suprem. La

Miquel Sánchez

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 14:21

Castelao no confundamos, las cámaras de seguridad tienen un cometido bien claro además de tener un legislación muy clara también, el cartel de las cámaras de seguridad debería estar fuera del recinto y no dentro del mismo, advirtiendo de los derechos que tiene el "grabado" en cado de no cometer ninguna fechoría, y ahí tú tomas la determinación de entrar o no, repito siempre que no cometas alguna ilegalidad, pero aquí hay dos cosas que no están clara, estas cámaras privadas no pueden instalarse en zonas publícas, aunque con grabaciones residuales de las zonas públicas se han aclarado algunos casos policiales normalmente en cajeros automáticos, pero aquí en principio si el camino es público la cámara debería quedar invalidada así como su grbación, pero eso ya lo debe decicir un juez y de momento la sentencia del supremo es que el camino es privado de uso publico (si no me equivoco) y de momento yo pongo en questión no solo la señalización de dicha cámara sino la intalación de la misma.

Pepe

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Pepe | 13/10/2009, 14:18

Evidentment és un prec pel proper ple saber si la propietat té permís per tenir aquestes càmeres enfocant a un camí públic.
Gràcies per la informació JRV, és una altra bona pregunta pel batle, per què va fer aquest "paripé" de les 20 persones.

Castelao

delicte?

Castelao | 13/10/2009, 10:37

Es cierto que la propiedad de la finca de ternelles filmo a los ciudadanos en una via publica sin su consentimiento, así como a menores?

JRV

TONI democratic

JRV | 13/10/2009, 10:35

Certament, Toni, el que no respecte els drets dels ciutadans i s'erigeix com a servent de la propietat, es el batlle de Pollença, provocant un greu perjuici als ciutadans que diu representar i a qui ha demanat el vot, per tant els ha estafat, així com al pretigi turistic del municipi i dels visitants, turistes o no, que s'allotgen a Pollença i volen qualque cosa mes que sol i platja, visitants majorment respectuosos i amants de la natura.
No diu la veritat el batlle en quen diu que la prescripció de 20 persones, ja que tinc còpia de l'escrit i jo en vaig firmar la recepció, 45 minuts abans de tancar l'Ajuntament( així ho vaig anotar a l'escrit), li fou imposada per una autoritat superior. Tan sols se li va comunicar que ELL havia de decidir al respecte. I ell va imposar , mes ben dit, va RECORDAR, aquesta restricció.

Andreu fornés

Destitució de Tomeu Cifre

Andreu fornés | 13/10/2009, 10:18

HOla. És veritat que el batle destituirà al regidor cifre del PSM?

Toni

Antidemocratics

Toni | 13/10/2009, 10:18

A veure si respectam la democracia i les sentencies del suprem!
Això no son maneres.

Miquel Sánchez

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 09:50

Al vídeo que té en Biel Perelló al seu bloc, vídeo d'IB3, es pot veure l'indicador de la càmera de seguretat és dins els recinte clavat a la caseta del vigilant, resumint la càmera està abans que l'indicador i de fora del recinte no es veuen les dades per poder exerci els teus drets de carácter personal, després podriem entrar del per què a un camí públic hi ha càmeres privades però això ja és un altre història.

Miquel Sánchez

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 09:04

Al diari BALEARS diu que les càmeres de seguretat ajudaran a identificar a les persones, la llei de protecció de dades obliga a les entitats privades a indicar a les persones que les hi està gravant per si vol exercir els seus drets sobre l'enregistrament, jo ahir no vaig veure cap indicador de l'existència d'aquestes càmeres, per tant aquests enregistraments poden ser de dubtosa legalitat.

Ara bé, amm la gentada que havia, por ser que jo no veiés l'indicador.

Pepe

Re: L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Pepe | 13/10/2009, 07:16

L'actitud del batle ha estat vergonyosa, actuant més com administrador de la Finca que com batle, defensant els interessos de la propietat i no dels ciutadans que tenim dret a gaudir d'un camí públic.
L'acord del ple (no de cap Tribunal) que permetre el pas de 20 persones diaris contempla la possibilitat de permetre autoritzacions especials a grups, el mateix que es fa cada any a la festa de S. Antoni quan es va cercar el pí a Ternelles. Però el batle va optar per cercar l'enfrontament i la polèmica situant a la policia municipal darrera la barrera que tanca el camí públic de Ternelles.

Ja que l'excursió ha tengut el suport dels companys del PSOE i del PSM, que a la legislatura passada van votar la ultra-restricció de vint persones diàries, i que ara diuen estar en contra d'aquesta restricció, demanam a aquests partits que siguin coherents i ens donen suport per replantejar aquesta restricció al ple. La restricció s'ha de plantear des de plantejament ecològics científics (caminar pel camí públic de Ternelles no pot molestar als voltors) i no des del interessos de la propietat.

L'èxit d'aquesta excursió ha de servir per tal que L’Ajuntament de Pollença defensi d’una vegada que els ciutadans puguem gaudir amb respecte d’un camí públic. .

Alternativa per Pollença

Notícia

Alternativa per Pollença | 13/10/2009, 06:39

Notíca al DdM.
(h)ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2009/10/13/asalto-barrera-ternelles/512031.html?pCom=2#EnlaceComentarios
Pollença. El alcalde pide la intervención del Presidente Antich y del Delegado del Gobierno
Asalto a la barrera de Ternelles
Más de 500 excursionistas, entre ellos el conseller Vicens, desoyen las órdenes de la Policía Local y saltan la cancela

Alternativa per Pollença

Notícia

Alternativa per Pollença | 13/10/2009, 06:32

Notícia al Balears.

Travessen Ternelles
Més de cinc-centes persones botaren ahir les barreres de la finca de Ternelles a Pollença, tot i l’advertiment policial que estaven cometent una infracció greu penada amb multes de fins a 100.000 euros.
(h)ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/travessen-ternelles.html

Alternativa per Pollença

Comunicat de la Plataforma post excursió

Alternativa per Pollença | 13/10/2009, 06:26

Des de la Plataforma volem agrair a tots els participants la seva participació i comportament cívic.

També volem agrair la presència de representants de totes les entitats adherides.

Per primer cop des de la aprovació del catàleg, on el camí de Ternelles consta com a públic, els ciutadans han pogut fer ús d’aquest camí, ús que lamentablement l’Ajuntament no ha sabut garantir als ciutadans, ni tan sols tenguent una sentència ferma del Tribunal Suprem de 18 d’Octubre de 2001, que permet regular l’ús idoni de Ternelles.

S’ha de dir que no és cert que la restricció segons la UIB hagi de ser de 20 persones diàries, sinó que això fou fruit d’un acord de Plenari, que desprès fou remes a la Comissió insular d’ordenació del territori, Urbanisme i patrimoni històric per la seva aprovació definitiva BOIB número 121 de 26-08-2006. Aquest acord a més de permetre el pas de 20 persones diaris contempla la possibilitat de permetre autoritzacions especials a grups.

Cal a dir que aquest acord de fa 3 anys, a dia d’avui no s’està aplicant i molts excursionistes han de patir la befa de telefonar a l’Ajuntament de Pollença per sol•licitar permís i encarà veuré com des de l’Ajuntament sels remet a la Banca March per sol•licitar el pas.

Volem agraïr a la Conselleria de Medi Ambient la seva fermesa en mantenir el permís sol•licitat, així com la presència dels agents de Medi Ambient que en tot moment han garantit que no es sortís del camí (ajudats sempre per membres de l’organització) així com vetllar per que no s’incomplís la normativa medi ambiental.

Volem desitjar que aquesta excursió serveixi per tal que L’Ajuntament de Pollença defensi d’una vegada que els ciutadans puguem gaudir amb respecte d’un camí públic, que no hauria de ser tancat, ni regulat mai per un particular.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb