URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ordenança mercats

Alternativa | 21 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de juliol es va aprovar per unanimitat  l’ordenança sobre la venda ambulant als mercats del terme municipal de Pollença (la podeu trobar a aquest enllaç). Aquesta ordenança municipal sobre la venda ambulant als mercats del t.m. de Pollença, té com objecte regular, amb caràcter general, l’exercici de la venda que realitzen comerciants fora de l‘establiment comercial permanent, a solars i espais lliures, a zones verdes o a la via pública, a llocs prèviament autoritzats i dates variables, en el terme municipal de Pollença.

Més val tard que mai, ja que quan van presentar la moció per fer aquesta ordenanç al ple del gener del 2008 (veure article i moció), van dir que estava pràcticament feta, però després han tardat any i mig en presentar l'aprovació inicial al ple. Un exemple més de la manca de respecte al principal organisme democràtic municipal.

La petició d'aquesta ordenança va sorgir de les  queixes i malestar que ens van fer arribar els petits comerciants  dels mercats municipals, davant la mala gestió de l'Ajuntament. Aquests inclòs havien arribat a demanar danys i perjudicis per la competència deslleial, obstacles instal·lats per l'Ajuntament, inseguretat jurídica i actuacions arbitràries i discrecionals de l'administració. Un resum a  l'article "regular el mercat"..

Pensam que aquest reglament era una necessitat  des de fa anys, donada la importància econòmica que pel municipi tenen aquests mercats i la situació d'inseguretat que hi havia fins el moment en aquest tema.

Després d'escoltar comerciants i llegint les ordenances d'altres municipis, durant l'exposició pública hem presentat tota una sèrie d' al·legacions, demostrant una vegada més que la nostra feina d'oposició no només és msotrar les vergonyes d'aquest equip degovern sinó que en la mateixamesura presentam ALTERNATIVES PER POLLENÇA.

 Entre altres coses hem demanat que a l’assignació dels emplaçaments a més d’escoltar a les partes s’han d’afegir uns criteris objectius per si les partes no arriben a un acord satisfactori. Amb criteris objectius sempre és més fàcil evitar parts i quarts. Per això hem demanat:

A l’article 3 que parla de l’assignació dels emplaçaments es podien afegir a l’article els següents criteris preferents objectius, per aplicar en cas de que les partes no arribin a un acord:

- Antiguitat del sol·licitant en l’exercici de l’activitat al municipi.

- No haver estat sancionat per infraccions en matèria de comerç o consum.

- Venda de productes ecològics i/o locals.

- Relació d’oferta -demanda del producte comercialitzat.

Pintura de Vicente Herrero "Día de Mercado" al seu blog podeu veure més quadres de Pollença 

 

 A continuació podeu llegir la resta de les nostres al·legacions.

Al·legacions a  L’ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE LA VENDA AMBULANT  ALS  MERCATS DEL TERME MUNICIPAL DE  POLLENÇA 

José Luis García Salvador en representació del grup municipal Alternativa

A la vista de l’exposició pública de  l’ordenança sobre la venda ambulant als mercats del terme municipal de Pollença, aprovada inicialment per l’Ajuntament, en sessió celebrada dia 30 de juliol de 2009.

Atès que pensam que a l’assignació dels emplaçaments a més d’escoltar a les partes s’han d’afegir uns criteris objectius per si les partes no arriben a un acord satisfactori.

Atès que hem trobar a faltar aspectes que hem trobat a altres ordenances municipals de mercats i escoltant les peticions d’algusn mercaders.

Per això demanam


A l’article 18 els productes que es prohibeix vendre, pensam que es podien vendre afegint  “si les autoritats sanitàries competents el consideren procedent per disposar de les instal·lacions frigorífiques adients o trobar-se degudament envasats.

L’autorització per vendre aquests productes està subjecta als mateixos requisits que la resta,als que s’afegirà el previst a les normes d’higiene relativa als productes alimentaris.”

A la secció dels mercats s’hauria d’incloure un article per evitar que ninguna persona física o jurídica pugui ser titular de més del 5% dels llocs de venda autoritzats.

També es pot incloure un article;  “pel que fa a la utilització de grups electrògens per tal de subministrar corrent elèctrica a les instal·lacions de la parada de forma autònoma, el nivell de soroll acústic i de contaminació que generin s’ha d’adequar a l’ordenança municipal vigent. Per a la seva instal·lació i col·locació en la via pública serà autoritzat per l’assentador municipal, que vetllarà pel bé comú, i intentarà que ocasioni les mínimes molèsties.”

A la mateixa secció es pot incloure un article de neteja i recollida selectiva. Per exemple:

L’Ajuntament facilitarà els mitjans i recipients idonis, i en nombre suficient, per mantenir en bon estat de neteja el recinte destinat al mercat de marxants.

A la zona de parades de fruita, verdura, planter d’horta o floristeria i totes aquelles parades que produeixen deixalles orgàniques, hi haurà contenidors de recollida de matèria orgànica. Els marxants d’aquestes parades hauran de dipositar tots els residus d’orgànica que generin a dins aquests contenidors, els quals es deixaran a la mateixa parada.

Pel que fa als marxants de les parades que abandonen caixes de cartró se’ls exigeix que les pleguin i les apilin al costat de la seva parada.

I finalment la resta de residus com poden ser plàstics, penjadors, etc. es posaran dins unes bosses de mida gran que es repartiran a primera hora del matí i que en finalitzar el mercat es deixaran tancades al costat de la parada.

També es pot incloure un article del personal municipal  al servei del mercat

L’ASSENTADOR/A MUNICIPAL

L’Ajuntament designarà l’assentador/a, que haurà de pertànyer a la plantilla. Li correspondrà el control del mercat i el registre dels titulars dels llocs de venda i de personal venedor. També correspondrà a l’assentador/a situar els venedors i els seus respectius llocs de venda, resoldre les incidències que puguin sorgir en la instal·lació i transcurs del mercat, i en tot allò que afecti l’ordre sanitari, la disciplina del mercat, vigilar la neteja i disposar de les mesures necessàries per al seu bon desenvolupament. En tot cas, estarà obligat a donar compte puntualment dels fets i incidències al regidor delegat del Mercat.

ORDRE PÚBLIC  i CIRCULACIÓ

El control de l’ordre públic i de la circulació dels vehicles dels comerciants correspondrà a la Policia Local que actuarà en col·laboració de l’assentador del mercat i sota les instruccions de la Regidoria que tingui encomanada aquesta competència.

Pollença 29 de setembre de 2009.

        Signatura,

ALCALDIA DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA. C/ Calvari, 2, 07460 Pollença.

Comentaris

C.M.

Som Socialista

C.M. | 22/10/2009, 06:38

Som socialista i poc relacionat amb la vida pública del poble. Conec molt bé a tots els membres de l'executiva, bé a quasi tots. Sempre he votat psoe però ja n'estic fart, crec que no han fet res de res, esper que algú els rellevi, així i tot tindràn marcat la trajectòria del psoe a pollença. És trist deixar que uns increibles senyors súper legals d'UM de per tot, pollença, campos, palma,... facin el que vulguin i ningu els digui res, això és submissió total. PSOE de pollença, o espavilau o a casa.

Pepe

Re: Ordenança mercats

Pepe | 21/10/2009, 22:23

El temps ens ha donat la raó no es podia governar amb UM ni a Pollença ni a Mallorca. Els que segueixen governant amb ells s'estan convertint en còmplices ni més ni manco.

Amb tanta gent baix sospita crec que es parla de tot menys de política i de cercar solucions a l'actual crisi... Així no es pot continuar.

Pepe

Re: Ordenança mercats

Pepe | 21/10/2009, 22:09

Gracias por tu extensa y razonada aportación Santiago, pero creó que lo del PSOE ya no tiene solución después de su último capítulo.
Hace tiempo que los concejales del PSOE no saben donde tienen la mano izquierda.

Está claro que cuando no se actúa honradamente es mejor no tener un blog abierto a los ciudadanos, ni explicar nada concreto del municipio...

La excursión de Ternelles ha sido muy positiva para quitar las máscaras tanto del Alcalde como de los concejales del PSOE.
Está claro que si nosotros hemos detectado más de una irregularidad desde la oposición, los concejales del PSOE conocen más de una mangarrufa hecha por sus socios y como tu dices su silencio los hace complices.

Las bases han de reaccionar, aunque algunos sons dignos sucesores de los concejales en su incoherencia. Alguno miembro de la ejecutiva ha llegado a decir que ellos no tienen nada que ver con los concejales!

Joan

Que pasa ara?

Joan | 21/10/2009, 22:01

Quan pensau que s'ha de demanar la dimisió de un polític imputat? En el moment que se l'imputa?- Quan es prenen mesures cautelars? Quan se l'acusa de qualque cosa concreta o quan se'l condemna? Jo tenc les meves dubtes al respecte?
El que si que tenc clar es que en la situació actual, en que hi ha tan d'imputats el president Antich hauria de convocar eleccions anticipades,quin credit té sinó aquest govern?
I el bloc hauria de sortir ja, fa poc varen demanar la dimisió del conseller de turisme hi han de ser consequents amb el que varen demanar.

Voto a brios

Re: Ordenança mercats

Voto a brios | 21/10/2009, 21:20

Martí Cultura? No fotis.Sería superar lo de Michel concejal de licencias

maki

regidor de cultura

maki | 21/10/2009, 20:56

MARTI o TONI CIFRE.

Joan

Re: Ordenança mercats

Joan | 21/10/2009, 20:10

Per mi és una excelent noticia la imputació de na
Munar, tant ella com en Matas es evident que fan "pudor", una altra cosa es que la justicia arrivi fins al final, cosa de la qual tenc el meu dubtes. Ja està bé de gobernants corruptes.

Garci

Re: Ordenança mercats

Garci | 21/10/2009, 20:06

Turgut, has seguit el cas de Camps?

Doncs ja saps que la justícia no sempre és justa. Res més a dir.

JRV

Grans empreses

JRV | 21/10/2009, 19:35

Del poder real de les grans empreses, Turgut, no tinc dubtes. Però també tenen els seus punts febles, i el poder polític també es poder, certament que s'ha d'administrar habilment. Allo , me sembla d'en Churchill, de que es poc enganar a molta gent durant molt temps, però no es pot enganyar a tot hom durant tot el temps, també es molt cert.
Tampoc tot els jutges son justos, i pel que sembla a Valencia també mostren el llautó, "El País" apart.

turgut

Re: Ordenança mercats

turgut | 21/10/2009, 18:06

L'error mes gran de molts polítics, i na Munar entre ells, és arribar-se a creure que comanden de veres, quan el poder real està en mans de les grans empreses. I fer una putada com aquesta a Nuñez y Navarro, ademés de la jugada de l'edifici de Gesa, i pensar que quedaràn mans plegades, es un error de qui se creu tocat pels déus. I ara li tiraran la cavalleria damunt.

Garci, no val que quan els jutges dicten el que a jo me sembla just ho facin bé, i quan no m'agrada ho facin malament, perquè si fos així no tendriem jutges jutjant, tendriem Garcis. ;-)

Garci

Re: Ordenança mercats

Garci | 21/10/2009, 16:32

És una excel·lent notícia la imputació del grans càrrecs perquè demostra que ningú n'és impune a la justícia, almenys en un principi. Després se veurà si la justícia és justa (basta veure el cas Camps per veure que no sempre és així).

També és bo saber si ha robat o no. Tant si ho ha fet com no, si hi ha sospites les ha d'aclarir. Sense això, la democràcia és encara més un sistema podrit.

Miquel Sánchez

Re: Ordenança mercats

Miquel Sánchez | 21/10/2009, 16:19

Gran "peli" aquesta del camarot "Una noche en la opera" crec que és. "La parte contratante de la primera parte ...."

Miquel Sánchez

Re: Ordenança mercats

Miquel Sánchez | 21/10/2009, 16:18

"mala notícia" és perquè hi ha suspites de que una persona que duu quasi tota la democràcia als front de les institucions ha pogut fer una "malifeta", perquè una cosa és ser un inutil i un altre ser un corrupte,per això és una "mala notícia".

JRV

Munar

JRV | 21/10/2009, 15:54

No entenc perque defineixes la noticia de la imputació de Munar com a mala noticia, Miquel Sânchez. Si es demostra que es també corrupta, i això sembla una primera passa, es positiu, `posar els corruptes en evidència es un exercici de salut pública.
No se que hagués passat si hagués seguit governant en Matas, si tot aquests embulls s'haguessin descobert.

JRV

Santiago

JRV | 21/10/2009, 15:50

Certament, el PSOE de Pollença sembla el camarot dels germans Marx, o al manco la teva descripció si acosta.
No me cap cap dubte de que la ex-regidora està plenament capacitada pel càrrec a Emser, però si es refereixen a la gerència, l'actual Gerent també hi està capacitat, ha iniciat una línia molt professional, i esta demostrant molta professionalitat i cap tendència politica, i me sembla que això darrer es també positiu.
Per altra part, la ex- regidora em sembla capacitada per qualsevol càrrec. Per això deu estar allunyada de l'agrupació.

Miquel Sánchez

Re: Ordenança mercats

Miquel Sánchez | 21/10/2009, 14:28

Motícia molt dolenta aquesta imputació de la Sra. Munar, però que molt dolenta

G. Caldentey Crego

Diògenes, hauríem de piular...

G. Caldentey Crego | 21/10/2009, 12:29

En M. Àngel Llauger se'ns posa críptic... Què deu voler dir???!!!

h ttp://miquel-angel.balearweb.net/post/78670

Alternativa per Pollença

Munar Imputada

Alternativa per Pollença | 21/10/2009, 12:11

Al·leluia, al·leluia...

El Magistrado instructor de las Diligencias Previas del caso Can Domenge, abiertas en la Sala Civil y Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), Francisco Javier Muñoz Jiménez, ha dictado hoy una providencia en la que cita a declarar en calidad de imputados a Maria Antònia Munar i Riutort, presidenta del Parlament de les Illes Balears,

Santiago

PSOE

Santiago | 21/10/2009, 09:57

Buenos días a Todos:
En breve se repartirá el nº 2 del “Butlletí d l’Agrupació Socialista de Pollença-Port-Sant Vicenç” (ahora se llaman así…) Un folleto sin desperdicio alguno, bajo el título “Amb mà esquerra”. Un folleto a doble cara, que daría para explicar muchos porqués de las decisiones tomadas por los socialistas, por que nos mantienen la subida de impuestos en esta difícil época de crisis económica, por que apoyaron la excursión de Ternelles y después apoyan al alcalde a la destitución del regidor del PSM Tomeu Cifre, por que siguen negándose a auditar las cuentas económicas del ayuntamiento, que será del dichoso auditorio de Pollença, por que callan cosas de sus socios de gobierno… Tantas y tantas cosas que realmente preocupan e importan a los ciudadanos de Pollença.
El nº 2 de su folleto, no habla de nada de estas cosas. Nos habla de la entrada de Toni Cifre Crespí como regidor sustituyendo a Jaume Plomer Salas, sin explicar al pueblo los verdaderos motivos de la dimisión de este último. Nos habla que el regidor Juanjo Mir ha asumido la regiduría de Medio Ambiente. Nos hablan de que el Puerto pronto contará con una guardería municipal, que el colegio Joan Mas dispone de un ascensor (ya era hora! ¿no?) y que Pollença cuenta con una mediadora cultural. Nada nuevo, nada que no supiéramos por la prensa de ya bastante tiempo. Todo noticias viejas
Dentro de un pequeño apartado, denominado noticias breves, más de lo mismo. Me llama la atención en este apartado una noticia que dice textualmente: “se está trabajando para que la Policía Local disponga de dispositivos PDA para la gestión de multas i mejorar su gestión y el cobro de las mismas”
Multas y cobros, así resumen los socialistas la gestión del área de Policía. Ninguna referencia a la política de policía de barrio, proximidad entre policía y ciudadanía, etc, etc, simplemente porque no tienen otro tipo de política. Realmente desolador.
Más allá de la revista, lo que realmente me llama la atención de este PSOE de Pollença, es que con la cantidad de cargos internos que tiene, una ejecutiva inmensa, plagada de coordinadores, coordinadores adjuntos, secretarios, vicesecretarios… sean incapaces de transmitir una idea clara de las políticas que llevan a cabo. Sin ir más lejos, no he visto ninguna referencia a las áreas que son responsabilidad de Francisca Ramón. Se supone que una dedicación exclusiva tendría que dar mucho de si. Ninguna referencia a su trabajo. ¿Esto no lo ve la ejecutiva? ¿O es que realmente hay poco o nada que decir?
Más allá de la revista, me preocupa la poca coherencia y la falta de responsabilidad de esta ejecutiva. Lo hemos visto hace poco. Por una parte participan en la organización de la excursión reivindicativa de Ternelles, emails a todos sus afiliados y simpatizantes animando a ir a la excursión, publicación en su web de los carteles anunciadores… En definitiva, animando a la gente a acudir a la excursión. Haciendo todo esto, ¿Cómo puedes después apoyar la decisión del alcalde de destituir al regidor del PSM? ¿No hubiera sido más lógico decirle al alcalde que si destituía a Tomeu Cifre, tendría que destituir a los regidores del PSOE por fomentar la excursión? Incongruente.
Como incongruente son muchas cosas que pasan por Can PSOE de Pollença: la dimisión de un secretario general que vuelve vestido de regidor; el abandono de un regidor, que quiere abandonar como secretario general y que ahora aparece queriendo sustituir al representante del PSM en el consorcio de la Gola.
Al PSOE le hace falta una política creíble, coherente, valiente y clara. La política del PSOE es confusa, no es coherente, no es clara, para nada es valiente, siempre con pies de plomo, no sea cosa que nos saquen del pacto (y aquí es donde se cobra), es dispersa y es inapropiada. Por ejemplo EMSER: mientras unos se cuestionan poner al frente a alguien cercano al PSOE, como una ex regidora, a la cual otros tachan de falta de comunicación con ella, Otro (regidor este) defiende al actual gerente y Francisca Ramon dice que el PSOE no tiene a nadie preparado para ocupar la gerencia de EMSER. Que triste oir eso precisamente de Francisca Ramón.
Aprovecho la ocasión para enviarle dos recados a Francisca Ramón: Usted podría ser una buena líder, tiene dotes para ello, pero comete dos fallos gravísimos. Por una parte de se rodea de gente realmente válida y por otra el alcalde la tiene eclipsada y controlada. Un sueldo lo puede todo. No tendría que ser así señora, nos merecemos algo más de respeto los ciudadanos.
Por último le digo, que si usted tiene conocimientos de cosas mal hechas (usted utilizó otro término) por miembros del equipo de gobierno, no se calle. El silencio la hace cómplice. Con mano izquierda, como nos recuerda su folleto, actúe Sra. Ramón, actúe.

Alternativa per Pollença

Greenpeace

Alternativa per Pollença | 21/10/2009, 08:19

El vaixell "Rainbow Warrior", de Greenpace, esta ancorat avui a la badia de Pollença.
"Greenpeace denuncia los intentos de la industria por negar la gravísima situación del atún rojo
...
se estima que en los últimos 50 años, la población reproductora de atún rojo ha descendido un 74,2%. La mayoría de este descenso, el 60,9%, ha tenido lugar en los últimos 10 años;
un estudio de Taylor et al. (2009) muestra que el descenso de la población puede ser incluso mayor del estimado por la Comisión Internacional para la Conservación del Atún Atlántico;
un estudio de Mackenzie et al. (2009) concluye que incluso con una prohibición total de la pesca de atún rojo en el Atlántico Oriental y el Mediterráneo entre 2008 y 2022, la población todavía descendería a mínimos históricos en los próximos años;
según los datos contenidos en un informe de la propia doctora Gordoa, el 65% de los atunes engordados por el grupo Balfegó en 2008 tenían 45 kg o menos de peso en el momento de su captura y de estos, el 19%, casi la quinta parte, 35 kg o menos. El dato muestra hasta que punto la actividad de pesca de cerco en las Baleares ha acabado con los grandes atunes reproductores (4);
en julio de 2008 el comité científico de la Comisión Internacional para la Conservación del Atún Atlántico recomendó que la captura máxima se estableciera en entre 8.500 y 15.000 toneladas. La cuota aprobada fue de 22.000 toneladas en 2009, 19.950 en 2010 y 18.500 en 2011."

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb