URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un batle al servei de la família March

Alternativa | 16 Octubre, 2009 06:00

Abans de les eleccions van decidir no pactar amb UM-UNPI,el temps com sempre lleva i dona raons. Primer va ser el regidor del PSOE Jaume Plomer qui es va cansar de lluitar contra els seus teòrics socis de govern i ara el mateix batle destitueix al regidor del PSM.

Al principi de legislatura vam votar en blanc a la investidura d'en Joan Cerdà com batle (veure ; vot en blanc i que no és un xec en blanc). Per nosaltres UM-UNPI no tenia ni té cap model de municipi . A pesar d'això vam decidir  votar en blanc per  donar un vot de confiança als nostres companys del PSOE  i el PSM, amb l'esperança de veure girar el govern de l'Ajuntament cap a l'esquerra, gir que no evidentment no s'ha produït.

 A aquell moment vam recordar dos temes als companys del PSOE i PSM.

Al PSOE  li vam recordar la seva oposició a l'Auditori de Moneo, i sembla que el PSOE ja ha acceptat el plantejament d'UM_UNPI: Els 10,400.000 euros no són suficients i l'Ajuntament que es troba a una situació econòmica crítica vol posar més duros per fer aquest auditori.

Al PSM li vam recordar que  havia defensat l'obertura dels camins públics, i que no n'hi havia cap excusa per que aquests camins continuessin tancats. Precisament ha estat aquest tema el que finalment ha provocat el cessament del regidor del PSM com regidor de cultura i d'EMSER.

Després de llegir tot el que opina ara el PSM sobre la situació de l'Ajuntament al seu blog, pensam que le més lògic hagués estat la dimissió d'en Tomeu fa ja un temps:

"...una peatonalització-despeatonalització desastrossa, hem suportat la pujada d'impostos, hem hagut de donar suport a uns pressupostos caòtics...així ens ho agraeixen. Dèficit d'infraestructures, problemes de trànsit, el personal en peu de guerra, crisi econòmica, descontrol total en l'ocupació de la via pública, la contractació irregular de nombroses empreses, el pagament de factures amb anys de retard, la disciplina urbanística fatal, i la sol·lució es, segons el batle amb el suport del PSOE, destituir en Tomeu Cifre. Com deia aquell entrenador: No fa falta dir res més."

Pensam que el reconeixement de tots aquests problemes i mancances és un bon punt de partida per que col·laborem i entre tots trobem solucions.

Però avui ens voliem centrar en el que ha restat molt clar a tota aquesta història, que és la subordinació del batle als interessos de la família March per damunt dels interessos dels ciutadans. Primer pel seu compte i risc, i es clar que sense consultar el tema amb els seus socis de govern,  el batle va decidir el dilluns restringir el pas de l'excursió a 20 persones. Cap sentència l'obligava a això i tampoc cap ordre del Conseller de Medi Ambient. No només això, si no que el batle no tenia cap potestat per fer aquesta restricció ja que no ha expropiat l'ús públic del camí. Qui l'havia donat permís per posar aquesta restricció? Pensam que la resposta és evident. 

El que no esperava el batle ni evidentment la família March és que aquesta vegada els excursionistes no s'aturarien a la barrera i això és el que ha fet perdre totalment els papers al batle, que d'alguna manera s'havia de justificar davant de la família March.  De manera coordinada amb l'administrador de la finca, era difícil diferenciar les declaracions d'un i d'altre, aquests dies s'han dedicat a llançar tota sort d'amenaces contra els excursionistes que van tenir un comportament exemplar.

 A una escalada penosa i vergonyosa,  la  darrera acció del batle per acontentar a la família March ha estat la destitució del regidor Tomeu Cifre. Una destitució que ha justificat per que aquest regidor ha botat una barrera que tanca il·legalment UN CAMÍ PÚBLIC, APROVAT COM TAL PER UNANIMITAT AL PLE. El batle que a les declaracions diu defensar el caràcter públic del camí s'ha llevat definitivament la màscara. Tenim un batle al servei dels March no dels ciutadans, al qual no l'ha importat  que a Cultura i a EMSER vagin ja pel tercer regidor a aquesta legislatura, amb tot el trastorn que això suposa. A EMSER la situació segueix sent molt delicada i al cas de Cultura entre altres coses encara no s'ha regularitzat el Festival de Música.

 De l'actitud dels regidors del PSOE que han donat suport a aquesta destitució que hem de dir, uns convidats de pedra que donen la majoria absoluta a UM.

Una cosa també ha restat clara i és la capacitat d'administrador-batle per manipular.

 

 

 

Comentaris

wow

Bandol

wow | 17/10/2009, 13:05

El senyor Alcalde de Can Verga dicta:
Que ningún ciudadano de bien puede circular libremente por calles, plazas o caminos publicos sin su expresa autorización.
Que no quiere que nadie se cachodee de el (us esta vigilando) y que ello lo resuelve en consentimiento de la banca maricel i de los partidos ummmmm i Soez de la villa de los voltores quejicas
Villa Cortina de humo, 16 de uctubre de 1229.

Gutierrez

FOTEU CANYA AL BATLE

Gutierrez | 16/10/2009, 21:12

Hem de fotre canya a aquest impresentable del batle de pollença, quina peça, no serveix per res, ni per anar a córrer, és més patós...
Canya!!!!

Ropit

Preguntes

Ropit | 16/10/2009, 17:13

En cas de denunciar l'excursió, el Batle es pot crear un problema, on es diu que la regulació del camó comença a la barrera de Ternelles?

El camí no comença a la barrera de Ternelles.

Per altre banda, és cert que el batle no permetra anar a cercar el Pi, dona't que només permet 20 persones diaries?

Pepe

Re: Un batle al servei de la família March

Pepe | 16/10/2009, 11:45

Respecte al PSOE he vist que al DdM parla na Francisca Ramon i diu que dona suport a la destitució per a la gravetat dels darrers "desmarques" del PSM respecte a la política del govern local.
La veritat que jo no he vist aquest greus "desmarques".
Al mateix diari diu que cultura serà pe un regidor d'UM i que un del PSOe serà 5é tinent de batle. D'EMSER no diu res.

pdt al DdM ens han llevat un bon grapat de vots surt que al 2003 vam tenir 332 vots quan realment van ser 595, prop del segon regidor.

Garci

Re: Un batle al servei de la família March

Garci | 16/10/2009, 11:02

Els regidors del PSOE tal vegada no vulguin fer-li el contrari al batlle, sinó que estan totalment d'acord amb la política i manera de fer les coses.

Totalment d'acord en que no se pot dir una cosa (excursió) i fer la contraria (recolzar la destitució de Tomeu Cifre).

Joan

Re: Un batle al servei de la família March

Joan | 16/10/2009, 10:58

Del PSOE sols podem esperar sumició i servitut total cap UM. Ni Juanjo ni Na Francisca Ramón tenen els nasos per fer el contrari a Joan Rull.

psoesumisión

Re: Un batle al servei de la família March

psoesumisión | 16/10/2009, 10:36

Totalmente de acuerdo con el retrato que hecéis del alcalde. Pero el PSOE también merece un comentario, sus concejales d dicen una cosa y hacen otra. Apoyan la excursión y después el cese de un concejal por ir a esa excursión. Y lo mejor son las explicaciones que han dado de momento o sea ninguna, al menos yo todaví no he escuchado que hayan dicho nada y en su pàgina web nada de nada.

Garci

Re: Un batle al servei de la família March

Garci | 16/10/2009, 10:35

La veritat és que veient la reacció del batlle, les seves decisions i la particularització del tema del camí de Ternelles, pareix que la cosa li està fogint de les mans, les seves mans.

El joc que ha fet i fa a la família March per a mantenir el camí tancat no és digne d'un governant que diu que vol governar per tots i pel bé comú.

Caciquisme al segle XXI?

Macià B.

CERDÀ RULL FOR EVER

Macià B. | 16/10/2009, 10:22

Cagondell quin personatge que teniu per pollença, amb aquest Cerdà Rull, aquest es pensa que el faran hereu i no sap que quan surti de batle l'investigaràn i segur que li troben alguna cosa, cagondell...

balears sostenibles

Article

balears sostenibles | 16/10/2009, 09:02

L'enhorabona pel vostre article, retracta la qüestió i el personatge.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb