URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Regularitzant la contractació.

Alternativa | 22 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A pesar de publicar un article cada dia se'ns acumula la informació que volem transmetre a tots els ciutadans i portam una mica de retard en informar dels plens i de les juntes de govern.

Encara no havíem comentat la nostra moció del ple de juliol relativa a la contractació administrativa.  En la línia de lluitar per la regularització de la contractació a l'Ajuntament. Rebutjada: 9 vots en contra (UM-UNPI, PSOE i PSM) i 7 vots a favor (Alternativa EU-EV i PP-UMP).

Després de descobrir la caducitat del contracte de la neteja viària (Recordau que l'empresa que fa la neteja del Moll no tenia contracte), vam detectar altres irregularitats amb empreses que mantenen una facturació important amb l'ajuntament assenyalant que, després de sol·licitar diversa informació al respecte, es va constatar mitjançant un informe de Secretaria que no hi havia actualment cap tipus de contractació amb la majoria de les esmentades empreses, tot i que el Sr. Batle va declarar a la premsa que alguns d'aquests contractes s'havien realitzat per urgència reconeixent certes irregularitats. És a dir, que hi ha empreses que facturen molt a l'ajuntament i que no tenen cap tipus de contracte firmat, i que amés el batle era conscient.

Per la nostra part hem seguit investigant i hem arribat a constatar que inclús una d'aquestes empreses contractades irregularment és una comunitat de béns, quan aquestes no poden contractar amb l'administració al no gaudir de personalitat jurídica.

Per a solventar aquesta situació irregular vàrem proposar:

1- La regularització de la contractació conforme la normativa vigent;

2- La creació d'una comissió específica de vigilància, sense perjudici dels advertiments realitzats pels tècnics;

3- Afavorir la contractació concursal front la directa i que així mateix això afavorirà poder dur un major control i complir amb l'estabilitat pressupostària.

Tot això per a evitar possibles casos de corrupció.

L'equip de govern no va acceptar més que el primer punt exposat, fer el que marca la llei, però de la resta no en va voler saber res. Res de vigilar els contractes i res de fer concursos oberts per a contractar empreses.

Tot això amb bones paraules plenes de bones intencions: "és intenció de l'equip de govern el ser el màxim transparent possible" (...) "s'han millorat els mitjans tècnics humans per a garantir els elements de control i no creim que per part de l'equip de govern hi hagi intencions d'afavorir a determinades empreses" (...) "la regularització durà el seu temps però que es durà a terme". Paraules ben intencionades però gens reals. Han passat els mesos i el temps ens dóna la raó: no han fet res en aquest sentit.
 
Lo únic que ha quedat clar és que no volen comprometre's a prendre cap mesura com fer concursos públics per a les contractacions d'empreses o que altre gent vigili els contractes. Per nosaltres aquestes mesures són bàsiques per evitar fer contractacions a dit que afavoreixin a una o altre empresa o persona, i que evitarien, si més no, especulacions i possibles rumors de corrupció.
 
 
Imatge de: http://axasturias.com/blog/
 
A continuació podeu llegir la Moció:

 

"Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa EU-EV, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l'ordre del dia del proper ple ordinari de juliol per ser debatuda i votada.

Atès que hem trobat nombroses irregularitats a les contractacions d'empreses externes per part de l'Ajuntament, amb un clar incompliment de la llei de contractes del sector públic 30/2007 i del RD 817/2009 de 8 de maig. Cosa totalment inacceptable i que aquest Ajuntament ha de solucionar immediatament, sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats.

Atès que després d'anys d'irregularitats i de contractacions fora de la llei cal una cura superior d'aquest tema i un control per part de tots els grups polítics. Per la qual cosa consideram necessària una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació.

Atès que és urgent la regulació dels contractes amb empreses externes, en compliment de la llei i també per que això ha de revertir en un millor servei a la ciutadania i a les empreses licitadores de contractes.

Atès que en l'actual conjuntura de crisi econòmica s'han d'accentuar, encara més, les praxis de transparència i la cerca d'eficiència econòmica.

Atès que una manera de racionalitzar la contractació d'empreses, com demanavam al ple de març, és la contractació concursal.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

ACORDS

1.- Regularitzar immediatament i d'acord amb les lleis vigents la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament.

2.- Constituir una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació, de la que formi part un representant de cada Grup Municipal.

3.- Afavorir la contractació concursal front la contractació directa."

Comentaris

Pepe

Re: Regularitzant la contractació.

Pepe | 23/10/2009, 09:46

Crec que el cas és diferent al monòlit de la Base que si espot traslladar i museitzar. Un monument d'aquestes dimensions seria molt costós de desmuntar i de traslladar i no mereix la pena. Ja vas veure l'altra dia al Museu de S. Carlos que el monument que havia a l'entrada del Port no el tenen exposat (amb la maqueta és suficient.

Garci

Re: Regularitzant la contractació.

Garci | 23/10/2009, 07:26

Tal vegada no fa falta mantenir el monolit, però almenys conservar-lo en un museu o alguna cosa així: museitzar-lo.

Tot i que a mi el que em preocupa és l'oblit del feixisme. Així que aquestes propostes que feis me pareixen del tot vàlides.

Pepe

Re: Regularitzant la contractació.

Pepe | 22/10/2009, 21:13

Per no oblidar el feixisme crec que no cal mantenir un monument com aquest a un parc públic.Una cosa com aquesta és totalment impensable a Itàlia o Alemanya.
Per no oblidar el feixisme el millor és recordar el que van ser assassinats o empresonats per defensar la democràcia republicana, com els monòlits dedicats als presoners republicans.
Un altre exemple seria el de París amb plaques als llocs on van ser assassinat membres de la Resistència.
Aquest monument s'ha d'esbucar i ser substituït per un record a la població civil que fugint de Màlaga va ser assassinada per les bombes del Balears.

JRV

Garci

JRV | 22/10/2009, 19:04

Ja conec la teva opinió respecte a mantenir el "glorios" monument a Sa Faixina. Jo no hi estic d'acord. El monument es va fer per lloar la dictadura, malgrat l'excussa fou en record dels morts del creuer "Baleares". Per tant la seva existencia encara segueix lloant la sublevació feixista, com era l'intenció inicial. Encara hi ha gent que pensa que fou justificada.
Una possible solució seria la "reconversió" del monument a la memoria de l'absurditat d'aquella guerra, si es qui ni hi ha cap de lògica, i de les victimes d'ambues parts , victimes de la cobdicia i l'òdi d'uns pocs.
Mes lògic seria refer el camp de concentració de Formentera, per exemple, o Can Mir, o una reproducció dels afussellaments a la nit...això donaria una idea real de la crueltat, no un monument innagurat amb desfilades i musica.

Garci

Re: Regularitzant la contractació.

Garci | 22/10/2009, 16:10

Crec que som l'única persona republicana que no vol l'esbucament o demolició del monolit.

Perquè no ho museitzam? M'horroritza la idea de l'oblit del passat feixista.

Andreu

TOTHOM A SA FEIXINA

Andreu | 22/10/2009, 15:50

Encara que no està relacionat amb el tema en questió vull animar a totes i tots els pollensis a devallar a Palma dissabte de matí i participar a la concentració de Memòria Histórica de Mallorca demanant l'esbucament del monolit de Sa Feixina. Ja n'hi ha prou de simbols feixistes a la nostra illa.
DISSABTE 24, 12h. TOTHOM A SA FEIXINA
Salut.

Pepe

Re: Regularitzant la contractació.

Pepe | 22/10/2009, 14:40

Ja veurem Agustí,per la nostra part posamttota la feina i il·lusió que podem per convencer a la gent que les coses es poden fer d'una altra manera.
La política en general necessita una neteja d'abaix a dalt.
No pot ser que la gestió dels doblers públics es faci d'aquesta manera tan irresponsable i opaca.

Garci

Re: Regularitzant la contractació.

Garci | 22/10/2009, 11:55

Gràcies Agustín per les teves paraules. La veritat és que nosaltres, lluny de fer oposició destructiva, cada plenari presentam mocions per millorar la gestió municipal i el municipi en si.

Que no vulguin acceptar els concursos públics o que una comissió supervisi la despesa... dóna que pensar, no? Amaguen alguna cosa?

Ara bé, a nosaltres sempre ens cau l'etiqueta de que som destructors, que sempre diem NO sense alternatives...

I al meu parer les coses que demanam no son tant d'esquerres o locures a les que per motius ideològics (o lògics) ens puguin dir que no pensen fer-ho.

Agustín

Re: Regularitzant la contractació.

Agustín | 22/10/2009, 11:35

Se les tendría que caer la cara de vergüenza, espero verlos un día delante de la justicia.
Y ya les vale también al PSOE dando apoyo a esta pandilla de....
Igualmente el PSM ahora denuncia pero hace unos meses daba su apoyo a cosas como ésta.
En fin confío en que la gente sepa valorar vuestro trabajo en las próximas elecciones

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb