URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El dijous tothom al ple.

Alternativa | 27 Octubre, 2009 07:00

Desprès dels fets de l'excursió del passat 12 d'Octubre, on el Batle de Pollença es mostrà més com a servent de la família March que com  Batle de totes les pollencines i pollencins, el ple d'aquest dijous es presenta amb molt d'interés per aquest tema:
 
- Nosaltres presentam una moció demanant informes jurídics per fer un decret de batlia i obrir el camí públic de Ternelles, i  un altre de la sentència que hauria de permetre transitar pel camí.

 - El PSM presenta una moció d'urgència demanant obrir un expedient de recuperació del camí públic.
 
- Recurs de la família March, que vol mantenir la seva apropiació  del camí públic de Ternelles.

És important que es vegi que els ciutadans volem recuperar el que és nostre; el dret a caminar pel camí públic de Ternelles i que el dijous la sala de plens de Can Llobera es trobi plena de gent.  


 Respecte a la nostra moció:

Hem decidit presentar una moció referent al camí públic de Ternelles després dels fets ocorreguts recentment per l'excursió reivindicativa i després de totes les mentides del batle i l'administrador de la propietat sobre els permisos, sentències judicials...
 

Ha arribat el moment de deixar d'embullar el tema i que el batle, que ha declarat en més d'una ocasió al ple i a la premsa defensar el caràcter públic del camí, decreti l'obertura del camí obligant a la propietat a llevar la barrera que tanca el mateix.

Les entitats locals poden recuperar els béns públics sense necessitat d’acudir als tribunals (informe del 20 d’abril del secretari general del Consell de Mallorca) i fa una any (després de la primera excursió reivindicativa) el batlle va declarar a la premsa que “tenia previst signar un decret d’obertura obligatòria del camí de Ternelles quan els serveis jurídics del Consistori siguin favorables a l’obertura”.  A més a més al ple de juny de 2008 es va aprovar per unanimitat que l’ajuntament duria a terme “les actuacions possibles per a l’obertura i l’habilitació del pas pel camí de Ternelles mitjançant els procediments que siguin viables a tal efecte”.

Per tot això la primera petició de la nostra moció és la realització immediata d’un informe jurídic per part dels serveis Tècnics Municipals respecte a la possibilitat de fer un decret de batllia per ordenar que s’obrin les barreres situades al camí públic de Ternelles.

L'altre punt de la moció demana la realització d’un  estudi jurídic sobre la sentencia del Tribunal Suprem del 2001. A aquest cas la Sentencia del Tribunal Suprem del 2001 ordenava que es fessin “les determinacions precises per assegurar l’ús públic idoni del camí”, cosa que encara no s’ha fet vuit anys després.Una passivitat total que demostra que el batle no es vol enfrontar a la família March per defensar l'interès públic.

L’acord aprovat a l’Ajuntament de restringir el pas a vint persones, aprovat  posteriorment a la Comissió Insular d’Ordenació del Teritori, Urbanisme i Patrimoni Històric (CIOTUPH) de 2006, no anava acompanyat de cap informe jurídic. La CIOTUPH tan sols va recollir la proposta municipal sense més, proposta que anava en el sentit de restringir el pas el màxim possible que responia als interessos de la propietat i no a la protecció del medi ambient.

Després de tot això des d’Alternativa per Pollença pensam que és imprescindible aclarir aquest tema jurídicament i aclarir el que diu la Sentència “com s’estableix una servitud de pas per a vianants” i concretar que són “les determinacions precises per assegurar l’ús públic idoni del camí”.

Aquest informe jurídic, que aclarís la forma en que s’ha de procedir a l’obertura del camí, acabaria amb tanta especulació i xerrameca sobre el tema i seria un pas fonamental i sense tornada enrere cap a l’obertura d’un dels molts camins públics que romanen tancats al terme municipal de Pollença. Després d’un informe jurídic el nostre batlle ja no podrà posar més excuses ni adornar les seves declaracions amb bones paraules i bones intencions però que al final no es materialitzen, sinó tot el contrari, les seves actuacions l’únic que fan és afavorir un tancament que podria estar resolt fa ja molt temps.

Nosaltres ens demanam, quina excusa posarà ara el nostre batlle per no acceptar un estudi jurídic que marqui el camí a seguir per l’obertura del camí públic de Ternelles?

Per a que no haguem de tornar a botar per poder passejar. Foto de Moises Bonnin

A continuació la moció:

Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l'ordre del dia del proper ple ordinari d’octubre per ser debatuda i votada.

Camí públic de Ternelles

Atès que existeix una barrera tancada que impedeix el pas pel camí públic de Ternelles, /camí de l'horta / camí del castell del rei i cala castell.

Atès que segons informe del 20 d'abril d'enguany del secretari general del Consell de Mallorca, Sr. Jeroni M. Mas Rigo, sobre la recuperació d'ofici de la possessió d'un be públic les entitats locals poden recuperar els béns sense necessitat d'acudir als tribunals, ja que no significa cap tipus de pronunciament sobre la propietat del camí.

Atès que el el 18 d’octubre de 2008, després de la primera excursió reivindicativa al camí de Ternelles, el batle va declarar a la premsa “que tenia previst signar un decret d’obertura obligatòria del camí de Ternelles quan els serveis jurídics del Consistori siguin favorables a l’obertura”.

Atès que al ple de maig d’enguany el batle va declarar i així consta en acta “ el plenari sempre ha defensat l’ús públic del camí de Ternelles i es continuaran donant passes al respecte”.

Atès que al no demanar un informe jurídic als serveis Tècnics Municipals “respecte a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar que s'obrin les barreres situades al camí públic de Ternelles” s’està incomplint un acord del ple de juny de 2008 quan es va aprovar per unanimitat que l'Ajuntament duria a terme les actuacions possibles per a l'obertura i l'habilitació del pas pel camí de Ternelles mitjançant els procediments que siguin viables a tal efecte.

Atès que la Sentencia del Tribunal Suprem de 18 ordenava que es fessin “les determinacions precises per assegurar l’ús públic idoni del camí”, cosa que encara no s'ha fet vuit anys després.

Atès que l’acord aprovat a l’Ajuntament i posteriorment a la Comissió Insular d’Ordenació del Teritori, Urbanisme i Patrimoni Històric de 2006, no anava acompanyat de cap informe jurídic.La CIOTUPH tan sol va recollir la proposta municipal sense més. Caldria aclarir com s'estableix una servitut de pas per a vianants?i concretar que són “les determinacions precises per assegurar l’ús públic idoni del camí”

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

-Solicitam.

- La realització immediat d'un informe jurídic per part dels serveis Tècnics Municipals respecte a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar que s'obrin les barreres situades al camí públic de Ternelles.

- La realització d’un  estudi jurídic sobre la sentencia del Tribunal Suprem .  

Pollença 15-10-09

 

José Luis García Salvador.

Comentaris

Pepe

Re: El dijous tothom al ple.

Pepe | 27/10/2009, 16:21

Encara no tinc l'informe jurídic sobre el recurs de reposició de Menani. Però el que s'ens va contar a la comissió no és el que diuen avui els diaris del grup Serra.
Incloure nova documentació està bé el que no es pot ajornar més és l'obertura del camí.

Camins

De pena

Camins | 27/10/2009, 15:25

Juridicament aquesta mesura del batle podria ser recorreguda.
El catàleg va complir tots els procesos, ès a dir, el camí de Ternelles no pot ser exclos del catàleg així com així, es pot incloure nova documentació, però tanmateix des de la Plataforma ja no es fien del Batle (fet més que normal) i no els quedara probalement més remei que iniciar una via en solitari per defensar el que hauria de defensar l'Ajuntament, és a dir, la titularitat públia del camí.
Tirst el paer del Batle de Ternelles,,,, uis perdó, viloa dir de Pollença, que no de tots els pollencins.

Salut

Garci

Re: El dijous tothom al ple.

Garci | 27/10/2009, 08:27

Avui podem llegir al diari UH i al diari Balears que el batlle fa comptes obrir un nou termini per presentar documentació i estudiar si el camí de Ternelles és públic o no.

El senyor batlle, titella de la propietat de Ternelles, ha aconseguit el que volia: allargar un procés que ell té a la mà solucionar en uns dies.

Aquesta persona (que no tenc clar que sigui humà) juga amb un tema que ja està clar, que ho diuen les desenes de documents, els tècnics del Consell que han fet el catàleg, ho diu el plenari per unanimitat, que ho té clar qualsevol persona que s'ho miri... i a sobre que cap document, cap, cap, cap document, ha demostrat el contrari: el camí de Ternelles és públic.

Senyor batlle, deixi's de tonteries, deixi's de fer el joc als interessos privats d'una família particular i dediqui's a mirar pel comú. I si els teus interessos no te deixen obrir el camí, que és públic, ves-te'n a ca teva.

Que vols, 45 dies més d'exposició pública i d'entrada de documents? no t'han bastat els anys d'inactivitat que has provocat? no t'ha bastat el temps d'exposició pública del catàleg?

Crec que la família a la que li fas el joc t'ho ha d'agraïr, i molt, perquè una cosa tan clara l'estàs embullant tant només per cobrir els seus interessos...

Jo només esper que això que hem llegit avui a la premsa sigui una broma, o que vulgui dir una altre cosa, perquè si és seriós és increïble.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb