URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PÚBLIC

Alternativa | 29 Octubre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Donada la quantitat d'articles relacionats amb el tema hem obert una categoria només pel tema del camí públic de Ternelles.

Al ple d'avui com quart punt del dia (calculam que a les 20:30 ja es pot começar a debatre) tenim el recurs de reposició interposat per part de Menani S.A. (els March) contra l'acord d'aprovació definitiva del catàleg de camins del terme municipal  de Pollença.

Avui no desenvoluparem el tema ni l'argumentació que defensarem al ple però si que volem fer un breu resum del més important i animar-vos a venir al ple.

Es tracta de dos recursos (hi ha un pel camí de la Cel·la i un altre pel camí de Ternelles a partir de l'estret) que demanen la seva exclusió del catàleg de camins per ser de titularitat privada.

L'informe jurídic diu el següent sobre els recursos: reiteren el manifestat en fase d’al·legacions, o bé manquen d'entitat probatòria suficient com per a desvirtuar l'elenc documental obrant en l'expedient, per la qual cosa haurien de ser desestimades.”

A aquest punt s'haurien d'haver acabat aquests recursos però els regidors del'equip de govern  han decidit presentar al ple una estimació parcial dels recursos que res tè a veure amb el que demanen els recursos i volen llevar la titularitat pública d'aquest camí, aprovada per unanimitat al ple fa poc més d'un any.

 Si no l'impedim aquesta decisió serà la quarta que es fa des del consistori en favor de la propietat i en perjudici dels ciutadans:

 1.- Al PGOU (1990) el consistori de Pollença va dir que el camí era de titularitat privada, encara que preveia una servidumbre pública de pas peatonal a pesar de que NO HI HAVIA  CAP DOCUMENT QUE FONAMENTÉS LA QUALIFICACIÓ DE L'ESMENTADA VIA COM DE CARÀCTER PRIVATIU. O sigui va ser la nostra administració més propera la que es va carregar de manera escrita, que no real ni legal, segles de camí públic.

 2.- Al 2006 el consistori va decidir aprovar un ús públic del camí privat totalment restrictiu (Vint  persones al dia, sis dies a la setmana, tret de les èpoques de cria del Voltor, entre Febrer i Maig, on l'accés només es podrà efectuar tres dies a la setmana...).

3.- Fa uns dies el batle va decidir enviar a la policia municipal i situar-la darrera de la barrera de la propietat de Ternelles, donant per bona la titularitat privada del camí. 

4.- Avui l'equip de govern presenta una proposta que de fet és la privatització de la titularitat del camí, encara que sigui mantenint el seu ús públic.

Al recurs de la propietat fa referència a l'aquiescència de l'Ajuntament i dels residents de Pollença envers la restricció del pas pel camí com a conseqüència del seu tancament... Avui s'ha de demostrar que no existeix aquesta aquiescència. Hem de demostrar que sóm ciutadans no serf, que estam al segle XXI no al XIX,que  no acceptam ni acceptarem mai la usurpació d'un camí públic.

Esper que un dia a l'aixecar la vista podam veure un camí sense barreres tancades.

 Que el dia d'avui sigui com un vent, que arrenqui els matolls, sorgint la veritat, i netegi els camins ...

Canto a libertad


Habrá un día en que todos
Al levantar la vista
Veremos una tierra
Que ponga libertad (bis)

Hermano aquí mi mano
Será tuya mi frente
Y tu gesto de siempre
Caerá sin levantar
Huracanes de miedo
Ante la libertad

Haremos el camino
En un mismo trazado
Uniendo nuestros hombros
Para así levantar
A aquellos que cayeron
Gritando libertad

Sonarán las campanas
Desde los campanarios
Y los campos desiertos
Volverán a granar
Unas espigas altas
Dispuestas para el pan

Para un pan que en los siglos
Nunca fue repartido
Entre todos aquellos
Que hicieron lo posible
Para empujar la historia
Hacia la libertad

También será posible
Que esa hermosa mañana
Ni tú, ni yo, ni el otro
La lleguemos a ver
Pero habrá que empujarla
Para que pueda ser

Que sea como un viento
Que arranque los matojos
Surgiendo la verdad
Y limpie los caminos
De siglos de destrozos
Contra la libertad

 


Comentaris

Del DM.

Pla de Carreteres

Del DM. | 29/10/2009, 18:47

Es Pla de Carreteres és especulació i corrupció des gran capital què necessita de titelles per dur endavant es seus "projectes" de destrucció i genocidi contra sa gent d'aquí.

Del DM.

Pla de Carreteres

Del DM. | 29/10/2009, 17:11

Per allà on han de pasar ses noves carreteres de sa corrupció encara hi ha familíes què acotadas treballen sa terra en ses seves xapetas.No al Pla de Carreteres des gran capital contra es poble.

Del DM.

Pla de Carreteres

Del DM. | 29/10/2009, 17:08

Mallorca ja està colapsada i encara volen què aguanti un nou i corrupte pla de carreteres,Son Bosch i Son Baco.

Del DM.

Pla de Carreteres

Del DM. | 29/10/2009, 17:03

Sa corrupció,es narcotràfic,ses immobiliàris,ses benzineres il·legals a rústic tenen prioritat davant s'ecologia,es pagesos i sa gent des pobles.No al Pla de Carreteres.No a la corrupció.No als mercaders canvistes què ens cavien Excel·lència per Merda,malalties,mals i desgràcies.

Miquel Sánchez

Re: PÚBLIC

Miquel Sánchez | 29/10/2009, 11:05

Mira per on, avui es compleix el 50 aniversari de n'Asterix, com va dir na Marisol en la campanya de les eleccions generals, Alternativa a Pollença és com un llogaret gal.

Garci

Re: PÚBLIC

Garci | 29/10/2009, 09:31

Els nostres governants no tenen vergonya.

Si els ciutadans no són capaços de veure que estan regalant un camí que és del comú...

És que no em cap al cap que ho facin tan asqueròs i tan obvi. Fa més d'un any que es va aprovar el catàleg, a que ve tornar a obrir temps d'investigació si ja hi va haver temps d'exposició pública, es varen desestimar les al·legacions, els informes dels juristes son contraris a tot això...?

Ja ho diuen, el poder fa el que vol. I com me varen recordar fa uns dies, les revolucions al llarg de la història s'han fet per qualque cosa.

Miquel Sánchez

Re: PÚBLIC

Miquel Sánchez | 29/10/2009, 08:56

Els follets de la informàtica ens havien llevat la possibilitat de fer comentaris, ara ja es pot.

"Rogamos disculpen las molestian que hayamos podido causar"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb