URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El camí de Síller (més) tancat.

Alternativa | 02 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja hi tornam a ser amb l'incompliment sistemàtic de l'aprovat al catàleg de camins públics de Pollença. Aquest cop és el camí de Síller, que creua des del Moll a la Cala Sant Vicenç. 

Fa uns mesos, el 29 de setembre, érem molts els que acudírem a l'excursió reivindicativa per l'obertura total del camí. En aquells moments la barrera estava mig oberta, la cadena de tancament estava al terra i l'obertura permetia passar a una persona, però els cavallistes no pogueren passar.

Fa uns dies la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts tornava a avisar de que el camí seguia mig tacat, però aquest cop amb més dificultat de pas, la cadena està a mitja altura.

La importància del tancament d'aquest camí no és mínima: un camí que històricament ha estat emprat pels molleros, pollencins i santvicenters per anar i venir, un camí que han emprat els pescadors i visitants, i  que actualment és una excursió turística que fins i tot s'oferta en alguns hotels com oferta alternativa al "sol i platja". Tot això fa que l'obertura immediata sigui més que necessària.

El més trist de tot això és la inactivitat i el passotisme del nostre consistori en fer complir el que ell mateix aprova. Un camí públic és un camí públic, per tant, ha d'estar obert al pas de les persones.

Duim un temps, llarg, que l'ajuntament no fa res per obrir els camins que els propietaris de les finques colindants tanquen. Segurament el cas més important de favoritisme és Ternelles, però no podem deixar de banda que camins tancats n'hi ha molts: camí vell de Formentor, camí vell de Lluc, camí del pas den Patró, etc.

És una vergonya per tots els ciutadans el que el seu consistori miri més pels interessos privats d'uns pocs propietaris i no pel bé comú de tots. Nosaltres seguirem fent tot el possible per donar suport a la Plataforma pro Camins i anar obrint camins.

 

Comunicat de la Plataforma

El passat 29 de Setembre revindicaven a l'Ajuntament de Pollença l'obertura del camí de Siller, que es trobava semi-obert amb una cadena, al terra que no impedia el pas, simplement el dificultava, així els vianants havien de passar per un portello estret, però podien accedir al camí.
 
Acutualment hem de dir que l'Ajuntament no sols a pres les mesures per possibilitar el pas pel camí, sinó que a mès la cadena s'ha possat a mitjana alçada de la barrera, dificultant encarà mès el pas per aquest camí.
 
El camí es troba al catèleg de camins de Pollença en el número 76 d'aquest catàleg. Cal recordar que l'aprovació del catàleg va ser publicada al BOIB número 153 de 30 d'Octubre de 2008, és a dir, ja fa un any. De moment tots els camins que eren tancats, segueixen igual.
 
Així volem recordar al consistori que ha de acturar per mantenis un camí obert com aquest, que ès el que s'utilitza per anar des del Port de Pollença a Cala Sant vicens a peu.

Aquesta excursió és molt DEMANDADA pels veïns de la zona i també per els turistes.
 
PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Crida l'atenció la cadena que barra el pas i el cartell de "propiedad privada, prohibido el paso".

Comentaris

tolo

desastre

tolo | 03/11/2009, 10:45

Vaja pena, i amb camins tancats volen promoure un turisme alternatiu?

Aques és un que molta gent fa quan visita u moll

JRV

"MAS VALE TARDE QUE NUNCA"

JRV | 02/11/2009, 18:07

Partit balear ja l'han tingut i encara el tenen. La legislatura 1999-2003, varen tenir el Pacte de Progrés, progrés per les Balears obviament, i a fè que el conjunt del Pacte va lluitar per una societat balear mes sensibilitzada i responsabilitzada amb el medi ambient, mes solidaria, mes defensora de la cultura propia, i entre el PP balear i estatal, els hotelers en general i una prensa venuda a la dreta rica el varen massacrar. Tal volta ara es posin les piles, arraconin un poc l'egoisme individualiste i recolçin el conjunt de les Balears, que es recolçar-se a ells mateixos. Ocasions passades n'han tingudes a cada eleccions.

?

canvi climàtic

? | 02/11/2009, 10:39

Miquel, això són els efectes secundaris del canvi climàtic, molt bó...

Miquel Sánchez

Re: El camí de Síller (més) tancat.

Miquel Sánchez | 02/11/2009, 08:45

Off topic:

Efectes del canvi climàtic ???

PIMEM demana un partit polític balear fort per tenir a Madrid el mateix tracte que Canàries.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb